baza za sjenilo Essence featured

Inglot Duraline

18:22Anela


''Duraline je posebna tekućina koja pretvara svako praškasto Inglot sjenilo u tekućinu'' , natpis je na bočici ovog malenog čuda. Naravno, proizvod u prahu uopće ne mora biti marke Inglot, možete se poigrati s bilo kojim sjenilom ili pigmentom i dobiti tuševe za oči različitih boja, a ne morate davati novac za tuševe u boji. Nije to jedina namjena ove tekućine, a što se mene tiče nije ni primarna. Duraline možete koristiti za mnoge druge stvari, o tome više u tekstu koji slijedi.
Duraline dolazi u malenoj staklenoj bočici, na kapaljku. Količina koju ćete dobiti je 9 ml, a cijena je oko 20 KM, s tim da sam ga ja uzela na nekakvom sniženju prije par mjeseci.




Tekućina je prozirna, rijetka, malo gušća, viskoznija od vode. Na dodir je pomalo masnjikav i pruža onaj silikonski osjećaj, kao kada nanesete na kožu silikonsku bazu pa je dodirujete. Brzo se osuši, za manje od minutu, pa ako ga planirate koristiti za mućkanje svojih tuševa za oči, požurite s nanošenjem na kapak. :D.
Rok trajanja je do srpnja 2017. godine, ali je naznačeno da se nakon otvaranja treba potrošiti za 9 mjeseci, međutim, može trajati i puno duže. Navedeno je i da pazite da Duraline ne dođe u dodir sa sluznicom usta.



Sastav:
Isododecane, Bis-vinyl Dimethicone/Dimethicone Copolymer, Capryl Glycol, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol

Budući da ja ne koristim više tako često tuševe u boji (nekada jesam), Duraline sam nabavila da vratim u život nekoliko kremastih proizvoda koji su se osušili.

Koliko vam se puta desilo da bazu za sjenilo ili tuš u gelu potrošite do pola ili manje i proizvod se toliko osuši da postane neupotrebljiv?
Meni se dešava često. Najprije sam Duraline testirala na Avon bazi za sjenila koja se počela čudno ponašati i neravnomjerno nanositi na kapke. Kapnula sam dvije-tri kapi i zatvorila i čekala da proizvod popije Duraline. Nije potrebno miješati. Baza je omekšala i postala mazivija, efekt je potrajao neka dva-tri tjedna i postupak sam morala ponoviti jer se opet počela sušiti. Ovaj put ću je uspjeti iskoristiti do kraja, prošlu sam bacila napola punu, dok još nisam nabavila Duraline.




Oživjela sam i Maybelline Color Tatoo Permanent Taupe koje se već počelo odvajati od zidova teglice koliko je bilo suho. Neravnomjerno i grudvasto se nanosilo, a sad je opet kremasto i mazivo. Mislim da ni svoj ABH Dipbrow neću potrošiti prije nego što se počne sušiti, a njega je stvarno grijeh bacati. :D




Stavila sam par kapi i u Lorealovu Lash Wings maskaru, jer sam primijetila da se malo osušila i ispala mi je bolja nego kad sam je kupila.

Naravno da sam spašavala i tuševe u gelu i sve ostalo kremasto što sam našla u ladici sa šminkom i sa svime je situacija bila puuuno bolja.
Maybelline gel eyeliner je ponovo postao kao kada sam ga tek kupila, kremast, maziv, a na postojanost mu Duraline nije utjecao.

Ako se želite zezati i Duraline koristiti onako kako su i naveli, za miješanje sa sjenilima i pigmentima, ja vam preporučujem da izvadite malu količinu sjenila, da ne kapate direktno u ambalažu.




Ja sam pomoću gornjeg kraja pincete malo sastrugala ovo ljubičasto Flormar sjenilo br.24 i dodala samo jednu kap Duralinea, dovoljno je. Ovakvu mješavinu možete koristiti kao tuš ili kao kremasto sjenilo, preko kapka. Duraline pojača intenzitet boje, koncentrira pigment i sjenilo ljepše izgleda.
Trebat će malo vremena dok pogodite omjer i koliko sjenila treba za neku finu kremastu konzistenciju. Ako napravite previše rijetko, tuš neće biti pigmentiran, a ako je pregusto, ne nanosi se ravnomjerno.

Nisam se oduševila ovom idejom da nanosim sjenilo umjesto tuša, jer s običnim sjenilom linija nije postojana na kapku i razmazuje se. Probala sam ga i s Essence pigmentom 02 Smell the caramel i ista stvar, linija nije bila naročito postojana.
(ali je boja prelijepa)




Ne znam kako bi funkcionirao s nekim kvalitetnijim pigmentima, ne posjedujem ih i ne koristim.

Duraline može biti i baza za nanošenje šljokica na kapak.
Pročitala sam da neki popravljaju Duralineom napuklo sjenilo ili rumenilo, to mi je ipak skup sport pa bih za te stvari radije koristila medicinski alkohol, kao i do sada.


Hvala vam na čitanju :*


You Might Also Like

31 komentari

  1. super se čini, baš zbog toga što se mogu od sjenila raditi raznobojni tuševi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam ga uzela zbog osusenih proizvoda, zao mi ih bacati. u zadnjih par godina ionako samo crni tus nosim, a morat cu ga probati s vise sjenila, s nekima mi nije "smudge proof" a ocekivala sam da ce biti.. ali dobro. radi ono zbog cega sam ga i kupila.

      Izbriši
  2. Imam ga, i dalje čami neotvoren, dobro me podsjeti da ga počnem koristiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, znam, desava se i meni :D pocni, ozivljava maskare i baze i tuseve, odlicna stvar.

      Izbriši
  3. Sad mi zao sto sam bacila pola Avon sjene :( ali moras mi kanuti u CT haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sjenu ili bazu? :D kapnut cu, napomeni mi nekad da ponesem :D ili idi u inglot i nakapaj testera, sta te briga ;) :P

      Izbriši
  4. Vala, ja se odusevila ovome ko nicemu u zivotu. Dva puta bacila ad bazu, ovo mi je treca koju sam skoro pa bacila, a evo je bolja nego nova, probala sam razrijediti i kamuflazu polusuhu, ljepota

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlican, ocekujem lookove od tebe, raznorazne, sa ludim tusevima, afkors :D

      Izbriši
  5. Sad sam se pokajala sto ga ne kupih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit ce prilike jasenka i evenata jos pa ces kupiti :D

      Izbriši
  6. gdje sam ja bila kad je ovo bilo na sniženju :( odlična stvar, čim budem malo bolja sa novcem ovo sigurno kupujem, na wl mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma bit ce snizenja opet, cekam i ja da paletu sjenila popunim :D

      Izbriši
  7. Citam i odusevljavam se sve vise ovim proizvodom. Zelim ga vec dugo, a uz njega bi voljela probati i aqua seal od makeup revolution.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja mislim da je aqua seel jednako dobar, voljela bih probati, ali je postarina s mur za bih nevjerojatno skupa, mogu jos jedan duraline uzeti za cijenu postarine :/

      Izbriši
  8. Ja sam neki dan kontala uzeti i na kraju nisam. Al sam probavala sa pigmentima praviti tus sa fixatorom i super funkcionise. Al moracu Duraline uzeti kad tad, bar zbog Dipbrow-a. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam s avon fiksatorom radila kremasto sjenilo za ng look i dobro je ispalo. bas, za abh ce valjati sigurno.

      Izbriši
  9. Joj moram ga sada kupiti, kud pročita post :-) Ali ja recimo nemam problema sa Avon bazom, samo sa Artdeco...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja s obje, s ad još i više, ona baš nerazmaziva postane. avon je i dalje kremasta, ali nekakve gromuljice ostavlja kad se sasuši, kao da mi se kapci perutaju. tako izgleda sjenilo preko nje.

      Izbriši
  10. Baš mi se sviđa ovo.. Dobro je da postoji nešto što oživi kremaste proizvode, sad više ne moram mahnito trošiti Color tatto -e u strahu da će se posušiti :)!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D hahah, meni ne uspijeva to mahnito trošenje nikako. sad mi je zao svih gel linera i baza i svega sto sam bacila napola potrošeno.

      Izbriši
  11. Wowy! Baš mi se dopada stvarčica, a sviđa mi se i ambalaža. U svakom slučaju prilično korisno :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se, korisno, pogotovo za one koji, kao i ja, nagomilavaju svasta, a ne stizu iskoristiti.

      Izbriši
  12. Ja nikako da ga kupim, a svaki put na njega mislim kad sam u SCC-u :P Sve kontam da sa Fix+ i Hardy Candy glitter tekucinom mogu isto, al' haj' znaj...:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa mozda i jesu, ako ti ti to odgovara, vjerujem da nema neke bitne razlike. jedino mi je zao sto sjenila koristena kao tuševi s duralineom nisu malo otpornija, ali hajde... :D

      Izbriši
  13. Kako dobro izlgeda pigment, pravi onaj foil look. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, baš jest, mada su ovi essence pigmenti fini i onako preko baze, a duraline još pojača pigmentaciju, uživo je stvarno lijepo.

      Izbriši
  14. Ovo izgleda vise nego dobro! :D I treba mi za avonovu bazu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. treba za baze i sve kremasto :D i maskare i tuševe :D maskaru sam mislila baciti prije mjesec dana, ali necu, još je dobra, nakon sto sam i u nju ukapala.

      Izbriši
  15. Prvo sam ugledala sliku i pomislila vidi Anele na reklami, onda sam skontala da ti imas MNOOOGO ljepse usne! XD

    OVO MI JE NEOPHODNO. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah, pa hvala ti puno, usporedba s Penelope je veliki kompliment :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt