Avon Catrice Essence

Proizvodi koji me nisu oduševili #3

10:49Anela


Evo još jednog posta o ''fail'' proizvodima, trećeg u nizu. Prvi i drugi možete pročitati ako kliknete ovdje i ovdje. :D 
Nakupi se nekako ovih stvari iako promislim prije nego što nešto kupim ( osim ako nije baš jeftino i ako nije nešto za usne u predobroj boji, onda nemam kontrolu), desi se koji promašaj. Dosta stvari sam i dobila na recenziranje pa nisam trošila vlastiti novac, eto barem nešto dobro. Možda je i nezahvalno pisati negativne recenzije, ali nekad se i to mora i treba. Opet ću se ograditi i napisati da ako meni nešto ne valja, ne mora značiti da i vama isto neće, možda je nekome super, odlično, meni eto nije. Čitajući tuđe postove o promašajima i ja sama naiđem na neki meni odličan proizvod, a eto, nekoj kolegici iz nekog razloga ne odgovara. Nisu nam ista ni očekivanja ni tip kože/kose.


Essence tuševi



Vodootporni plavi, Liquid Ink waterproof sam imala i koristila prije i bio mi je dobar. Ja ne znam jesu oni šta mijenjali oko formule ili ne, ali ovi tuševi pucaju i gule se sa kapka. Prvo sam to primijetila kod ova dva tuša koje sam dobila na recenziranje, *high shine i *matt, kod sjajnog je to naročito izraženo. High shine nakon nanošenja, kako mu i ime govori, ostaje sjajan. Nanosi se neravnomjerno, puca, guli se, užasno je nepostojan, nemojte ga kupovati.

Tuš u istoj crno-ljubičastoj ambalaži na kojoj piše matt je mrvicu bolji. Osuši se na mat, crn je, malo vše postojan, ali nedovoljno. Ako mislite izvlačiti imalo deblju liniju i repić van kapka, nakon nekog vremena vidjet ćete da je linija ispucana i nikakva. U početku sam mislila da će mi biti dobar jer me jako podsjećao na plavi vodootporni koji sam prije koristila, ali ne.
Nedavno sam opet kupila ovaj s plavim čepom i slovima i čini mi se da je ovo ista formula kao i kod mat tuša. Prva zamjerka ide na ambalažu, ja četkicu doslovno moram iščupati iz bočice, ne ide lako, a tako uprskam tušem sve okolo. Otvaram ga tako što omotam maramicu oko čepa pa ga čupam :/. Druga zamjerka ide na formulaciju, dok se suši malo zateže kapak, kao i ovaj mat u crno-ljubičastoj ambalaži i linija na repiću popuca. Može proći jedino kad ne izvlačim dalje od kraja oka i kad ne crtam predebelu liniju. Onda mi je ok. Ako imate imalo izboran ovaj vanjski dio oka, neće vam biti dobar.
Ja mislim da nije prije bio takav, šta se desilo, je li šta mijenjano, je li mene zapao loš primjerak, ili možda je tuš isti, a ja sam tek sada uvidjela ovo, pojma nemam. Da mi je pucao stari mislim da bih primijetila, uvijek to gledam kod tuša.


L-D: high shine, matt, waterproof
vidi se kako mat tuševi naboraju kožu ispod, zato i pucaju

Jedini plus je četkica kod sva tri. Fenomenalna im je četkica, prelagana za crtanje, idealne debljine za moj ukus, idealne dužine vlakana. Odlična.



Na slici oka gore, se možete vidjeti kako je linija tuša s plavim čepom ispucala, isto je stanje i kod mat tuša u crnoj i ljubičastoj ambalaži, a kod high shine tuša još i gora, on se samo oguli s oka. Na slici vidite još jedan meni loš proizvod:

*Essence maskara Lash Princess



Ja znam da je mnogima od vas odlična, da je pobrala toliko pohvala i ja sam stvarno jedva čekala da je probam, a onda ostala razočarana. Na mojim trepavicama je bezveze. Prvi sloj ne napravi ništa, drugi sloj ostavi neke grudvice i trepavice mi se slijepe. Čak sam je kupila i prijateljici na poklon, a da nisam isprobala svoj primjerak, sad me stid :D.
Prijateljica ima lijepe trepavice, možda njoj bude super.

Yves Rocher maskara



Ovom maskarom sam se ja u početku oduševila. Ona da puno volumena i odlično počešlja trepavice, ja sam prezadovoljna bila. Četkica nije gumena, klasična je, odlično nanosi maskaru. Odavno me neka maskara nije toliko oduševila poslije nanošenja, čak sam mogla nanijeti tri sloja maskare, a da se trepavice ne ulijepe, to mi još ni s jednom maskarom nije pošlo za rukom. A onda sam primijetila da se toliko mrvi da na kraju dana imam crne podočnjake zbog maskare. Meni se skoro nijedna maskara ne kruni, nit' su mi kapci masni, nit' imam duge i guste trepavice s kojih bi nešto spadalo :D. Razočarenje tri puta veće nego da mi nije valjala odmah u startu.


...a tako mi se svidjela na očima.


*Catrice Absolute Bright paletica sjenila




Ako furate look neke stidljive djevojčice iz 80ih, s nepočupanim obrvama i jednom šimerastom sjenom skroz preko čitavog kapka, onda uzmite ovu paleticu, bit će vam super. :P
Sad da se uozbiljim, nemoguće je kreirati kompletan look, nema tamnije boje da se osjenči kapak. Sjenila su nepigmentirana, kredasta, slabo se prenose na kapak. Bez baze su nula. Ako mi je sjenilo bez baze katastrofalne pigmentacije, ja se neću patiti s njim. Postoje dvije nijanse koje zapravo i nisu loše, četvrta i posljednja, šesta. i ja bih ih nosila, ali čitava paleta mi nije isplativa nikako.



Catrice ima neka dobra mono sjenila, ona Velvet Matte su mi super, ali palete su im bezveze. Barem do sad.

*Catrice baza za lice




Podloga za puder, zelene boje koja bi trebala neutralizirati crvenilo na licu. Kad se razmaže, na licu nije toliko uočljiv taj zeleni ton. Baza kao baza u funkciji podloge za puder nije loša, fino na nju puder legne, ali oni su u ovu bazu stavili krupne šljokice. Zašto? Pojma nemam, da naglase bore, pore i crvenilo lica koje je baza trebala prekriti? 




Oriflame peel off maska za lice





Ovo sam kupila nekad davno, kad sam proizvode gledala samo s prednje strane, nikada okrenula da pročitam sastav. Nakrcali su masku alkoholom i parfemom toliko da mi oči zasuze kad je stavim, a ne stavljam blizu očiju. Ne znam šta mi bi da je kupim, iskreno. Ja, s dermatitisu sklonom kožom lica, ovo bacam u smeće, ne mogu je iskoristiti a ne mogu je ni gledati da se povlači po kupatilu. 


*Avon Care Intensive relief linija za njegu suhe i osjetljive kože




Obradovala sam se kad mi je ova linija za njegu kože stigla na recenziranje, po natpisima na ambalaži pomislila sam da bi ovo moglo biti odlično za moju suhu kožu, a taman su tad bile i hladnoće pa je moje lice baš patilo. Nije me toliko razočarao ni sastav ni činjenica da su proizvodi krcati naftnim derivatima, parabenima i i još ponekim ozloglašenim sastojcima, jer se pokazalo da mi naftni derivati itekako odgovaraju u nekim situacijama, razočaralo me kako se ove mazalice ponašaju na mojoj koži i ne rade ništa osim što tu stoje. Nisam jedna od onih što kategorički odbija koristiti proizvode na bazi naftnih derivata. Ustvari, uvjerila sam se da mi nekad, u ekstremnim uvjetima, baš odgovaraju i odlično štite kožu od isušivanja, praveći barijeru. 

Losion i krema za tijelo ne sadrže parfeme, ali to ne znači da nemaju miris. Imaju, ali ne onaj kakav biste željeli u mazalicama za tijelo. Mirišu na karbofiks ili tako neko ljepilo. Losion mi mora lijepo mirisati da bih se ja natjerala na mazanje. 
Krema za ruke mi je bila posebno loša, jer osim što se nikako ne upije, ostavi na koži užasno ljepljiv osjećaj. Probala sam osim ove još dvije kreme za ruke iz Avona i obje su mi bile ok, ova daleko od toga.
Balzam za usne je rijedak i slab za neku zimu i hladnoću, za moje suhe usne nije, za normalne, možda.
SOS balzam je po izgledu, mirisu, ponašanju i sastavu vazelin, malo ljepše nazvan i malo skuplji. Obogaćen shea maslacem, suncokretovim, rižinim, jojobinim uljem. Vrijedni sastojci su pred kraj liste. Ako vam vazelin odgovara u njezi kože, onda će vam odgovarati i ovo. Na lice sam ga stavila par puta, ne upije se nikako. Na rukama ga treba dooobro dobro razmazati da ne budu ljepljive. Ostavit ću ga za zaštitu ruku, neka ga u torbi, ako bude vjetrovito ili hladno vrijeme a zateknem se bez rukavica, možda zatreba. Možda bi poslužio za onaj trik kojeg možete pročitati u svakim drugim novinama: da namažete na stopala u debljem sloju, obujete pamučne čarape i prespavate. Ja i za to volim koristiti zdravije i hranjivije kreme poput dr. Pasha kreme za bebe ( moje univerzalne kreme) i Afroditinog ili Baleinog maslaca za tijelo.

Nashi argan šampon




Šampon sam imala priliku probati zahvaljujući Beauty Studio Prestige i Makeup Areni, osvojila sam tester na nagradnoj, ali sasvim dovoljnu količinu za 5-6 pranja i da shvatim kako ovaj šampon nije za mene. Regenerator i ulje su mi bili ok, ali me od šampona užasno svrbilo tjeme i još se više isperutalo, a inače je osjetljivo i imam suhu perut povremeno. Čim sam se vratila na svoj blagi šampon, nestao je i svrbež. 

Toliko ovaj put. Slažemo li se oko nekih stvari ili možda ne? Koji proizvodi su vas razočarali u posljednje vrijeme?

Hvala vam na čitanju :*


*proizvodi označeni zvjezdicom su ustupljeni na recenziranje

You Might Also Like

52 komentari

  1. Slazemo se oko svega za sta znas da imam i ja, s tim da maskaru essence jos nisam isprobala oooosim sto meni high shine ne puca. Mat sam primjetila da puca i dok sam ga samo na ruci isprobavala ali na ocima je ok. Na ocima su mi oba ok. Al malo mi je bolja cetkica kod high shine, kraca pa mi lakse s njom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je četkica super kod sva tri, dođe mi da ispraznim nekako tuš pa da uspem onaj moj GR :D
      ili jednostavnije, da umačem čistu Essence četkicu u GR tuš.
      Ali što jednostavno kad može komplikovano.

      Izbriši
    2. Prosto ti ideje same nadolaze :D genije :D brainstorming :D

      Izbriši
    3. LOL :D aj nooou. aj fil so smart tudej. praud of majself.

      Izbriši
  2. O tuševima sam čitala puno ali ih nisam kupila jer sam smotana za nanošenje :D nikad ga ne nanesem kako treba pa ih i ne kupujem tako često. Maskaru sam htjela kupiti jer mi se svidjela ambalaža, ali nisam još i ne znam da li ću. Catrice bazu imam ali bijelu varijantu i baš sam zadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. koja je to bijela, ne sjećam se da sam vidjela? je li silikonska?

      Izbriši
    2. Isto ova prime and fine, ali bijela ambalaža. Pa nije pretjerano silikonska, ne znam kako bih ti objasnila haha. :D Meni je prva baza koju koristim tako da ti ne mogu puno reći.

      Izbriši
    3. hvala ti, otici cu da vidim :D

      Izbriši
  3. Razocaram se svaki put kad vidim swatcheve Catrice paletica, a tako su lepe kombinacije boja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, i ja isto. Čini mi se da ni ona nova Rose nije nešto pigmentirana, a boje krasne.

      Izbriši
  4. meni je Essence Liquid Ink Waterproof odličan već godinama, zna mi se ruliti malo nakon cijelog dana samo ako mi taj dan jako suze oči od vjetra i slično. inače ne, od jutra do mraka je isti. moguće da si dobila loš primjerak ili da se sastav "odvojio", ja svoj uvijek promućkam prije uporabe. i samo prvi put kad ga otvorim i izvlačim je teško, kasnije ne :/

    a ova Catrice baza je i mene privlačila dok na prvoj recenziji nisam čula za šljokice, onda sam ju odmah otpisala :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne suze jako oči, ponekad na hladnoći i na vjetru ili u zadimljenom prostoru. A ovo mi se dešavalo i kad sam čitav dan u zatvorenom, ne suze mi tada. Ne znam zašto, kao da mi je prije bio bolji. Svaki put i ja promućkam tuš, to mi je navika. Moguće da je meni došao neki loš primjerak, ali nije bio otvaran, to sam sigurna. Bio je dobro zalijepljen kad sam ga kupila i nije bilo zamazano ništa oko čepa. Catrice baza ne bi bila loša da nije šljokičetina :D

      Izbriši
  5. Slažem se za Catrice palete. Kombinacije boja su im odlične, ali pigmentiranost jako loša. Mono sjenila su im puno bolja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka mono sjenila su loša, a neka su stvarno odlična. Paletica me još ni jedna nije oduševila. Bila sam se zagrijala za onu novu, Absolute Rose, ali mi se čini da ni ona nije pigmentirana :/ Šteta.

      Izbriši
  6. I ja sam podlegla euforiji oko Lash Princess maskare,žali bože bačenih para..Na mojim trepavicama ta maskara ne radi ništa,čak je počela da se "kruni" posle pola sata.Nije da imam loše trepavice,relativno su guste,duge i uvijene.Sa dobrom maskarom,kad trepnem,redovno dotaknem kožu iznad gornjeg kapka :).Vratila sam se na Master Curl maskaru iz Oriflame-a,kupljenu za smešnih dvestotinak dinara na nekom sniženju,odlična je.Lepo uvije i raščešlja trepavice,prezadovoljna sam.Mada juče kupih i novu Maybelinne Lash Sensational maskaru,privuklo me je lepo pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zavidim ti na trepavicama :D
      Ja taj osjećaj imam samo kad umjetne nalijepim :D
      Meni su Loreal maskare dobre, uglavnom, a i Deborah s crno-bijelim čepom. Nju volim. Javi kakava ti je Maybelline, evo je na sniženju, da uzmem ako valja :D

      Izbriši
  7. Slažem se za essence proizvode koje sam i ja probala i ostala razočarana.Drago mi je pročitati fail postove jer kada vidim da imamo zajedničke promašaje više ti vjerujem kod proizvoda koje preporučuješ i onda znam da ih želim probati ako već nisam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melisa, drago mi je što imaš povjerenja u mene, hvala ti :)

      Izbriši
  8. Odmah sam otvorila da vidim što ti Nashi ne odgovara... xD Imamo slično tjeme i definitvno ga necu probati. :D

    Essence maskara mi odgovara, kako imam veće trepuške baš im fino da oblik i budu malo "mačkaste" na krajevima... Ostalo nisam problala, niti ću. S tušem, kao i sa puderom nikad ne eksperimetišem! :D Pa poludjela bih da mi tuš nestane u toku dana!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima nešto u njemu što mi smeta, veze nemam šta. Kraste sam napravila češući se.
      Super pa ti odgovara Essence, mnogm curama je dobra, meni..evo vidiš gore na oku :D Isto ništa :P

      Izbriši
  9. Imam ista iskustva sa Essence tečnim ajlajnerima, nepostojani, zatežu kožu i pucaju u rekordnom roku.
    Slažem se i da su Catrice palete lošijeg kvaliteta. Na prvi pogled deluju slatko, zanimljivih kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako znaš za dobar drogerijski tečni tuš, preporuči :D
      Kombinacije boja kod Catrice se i meni svide, ali kvalitet nije zadovoljavajući, nažalost. Barem do sad nije bio.

      Izbriši
  10. Imam Essence liquid eyeliner u onom starijem pakovanju i super mi je, dok je bio katastrofa onaj 12 ili 24h, sad sam i zaboravila tačan naziv. Lash princess maskara je meni odlična, baš sam skoro i pisala koliko sam oduševljena njom. Baš šteta što je tvoja toliko loša. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj 12 (24) nisam probala :D Vjerujem da je do mojih trepavica, jednostavno mi ne odgovara, ali nije neka šteta, nije skupa.

      Izbriši
  11. Meni je ova Avon linija za jako suvu kozu-fantasticna.. BAs mi je zao sto tebi ne odgovara :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je drago pa je tebi odlična :D S mojom kožom se nažalost ne slaže. Koža tijela mi i nije suha, možda se zato krema i losion ne upijaju, ali lice mi jest suho, a svejedno mi je sos repair balm bio pretežak. Sve je to individualno, zavisi sve od stanja i potrebe kože.

      Izbriši
  12. Mislila sam da sam jedina kojoj je ta maskara onako, ne mogu reći da je najlošija koju sam probala, ali baš ništa posebno… Essence tuševi su mi također nekad pucali a nekad nisu :/ onaj u flomasteru mi je još i najbolji. Probaj Rimmel tuš, ja sam ga davno probala na Azrinu preporuku i zaista je fenomenalan. Ono nešto Glam Eyes… Sad češće koristim gel lajnere ali sjećam se da mi je nekad kad sam ga koristila bio super….

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh, eto vidis, nase trepavice su s posebnim potrebama :D moram probati onu loreal ljubicastu sto je tebi dobra, obicno nam iste maskare odgovaraju i ne odgovaraju.
      glam eyes sam imala i koristila i bio mi je dobar, a onda mi je zadnja bocica bila losa, pa sam prestala i njega kupovati. ja ne znam sta je u pitanju, je li se moja koza promijenila, veze nemam.

      Izbriši
    2. Ja tu Loreal maskaru obožavam, šteta da je nisi ulovila na 30% u onom setu sa odstranjivačem šminke, to se baš isplatilo. Najveća mana joj je cijena od 26 KM koliko je u redovnoj prodaji :/ Nama su slične trepavice pa nam zato slične maskare odgovaraju, mislim da većina maskara odgovara onima koji imaju trebavice a mi koje ih nemamo baš moramo probrati najbolje među ponuđenim :)

      Izbriši
  13. Tragala sam za tušem dugo dugo,a pukao mi je jednog dana film kada sam oriflame tuš uzela od 14 km i nakon tri daana počeo da me peče i da se suši i puca. Tada sam u jednoj prodavnici gdje se prodaje golden rose kozmetika,uzela njihov tuš,koji je oko 3 - 4km i od tad je NEZAMJENJIV. Nijedan me još nije oduševio toliko i to godinama ga koristim :) e jedino maskaru nisam nasla dan-danas odgovarajuću,jer su mi trepavice kratke i ravne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i moje su trepavice iste i malo koja maskara mi valja. dobre su mi loreal, deborah crno-bijela, classics 3D, max factor ljubicasta clump defy...
      tus GR i ja trenutno koristim i zadovoljna sam, skroz je crno pakovanje, zaboravih sta pise i jos jedan GR sam voljela, sa zlatnim cepom, perfect lashes cini mi se da pise. njihov dip liner mi nije valjao jedino.

      Izbriši
    2. kod mene je trenutno GR sa zlatnim čepom,jest ja msm perfect lashes a prosli mi je bio taj crni. A po ovom tvom opisu sa strane i kosa i sve nam je isto :D bas zato pratim tvoj blog xD max factor i meni odgovara,classics također...

      Izbriši
    3. eto, super, ako nađeš još neku dobru maskaru javljaj :D :*
      hvala ti.

      Izbriši
  14. Meni su regenerator i Nashi ulje predivni. A tek miris, podseca me na neki prafem koji sam imala, ali ne mogu da se setim koji. Rado bih mirisala tako, od glave do pete.
    Koje ti je ulje onda dobro, ako ti je ovo samo ok? :D Treba mi novo, razmisljam o Baleinom hvaljenom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sva su mi ulja samo ok, ni manje ni vise, pa bilo to baleino od 6 maraka ili bc schwarzkopf od 30 ili obicno kokosovo, ja neku veliku razliku ne vidim. nisam jos probala macadamiu. ono sto mi pravi razliku su balzami i maske, ulja mi nisu neophodna. :D

      Izbriši
    2. Cekaj, kako ga koristis? Nakon pranja, na kosu posusenu peskirom ili kao tretman pre pranja? Ja nakon (sampon, maska, regenerator), a onda pre susenja ulje na prosusenu peskirom. Osim mirisa, mnogo mi lepo zagladi kosu, dodatno, a i da sjaj, plus sto je stiti od toplote i mehanickih ostecenja.

      A biljna ulja, ne silikonska, sam koristila kao maske, i nakon pocetnog odusevljenja su me toliko isusila, da sam je 6 meseci vracala u normalno stanje. Ne bih preporucila nikome.

      I da, hvala na odgovoru. :)

      Izbriši
    3. upravo tako, na vlaznu kosu poslije pranja, i slozila bih se s tobom, prirodna ulja kao maske mi dodatno isuse kosu. jedino na tjeme povremeno stavim ricinus ili kokosovo prije pranja, pomaze mi kod perutanja. prednost uvijek dajem silikonskim uljima, prirodna ne stavljam na kosu vise. hvala tebi na komentaru :)

      Izbriši
  15. Huh...konacno neko kome se jos ne dopada Essence Lash P. maskara...mislila sam da sa mnom nesto nije u redu :-))

    OdgovoriIzbriši
  16. Huh...konacno neko kome se jos ne dopada Essence Lash P. maskara...mislila sam da sa mnom nesto nije u redu :-))

    OdgovoriIzbriši
  17. -Ako furate look neke stidljive djevojčice iz 80ih, s nepočupanim obrvama i jednom šimerastom sjenom skroz preko čitavog kapka, onda uzmite ovu paleticu, bit će vam super.- :P - hahahahah odvalih! xD rijetko kupujem te drogerijske paletice kod nas. radije dam još toliko novaca pa uzmem sleek i mirna bosna. barem znam da će valjati.
    velvet matt sjenila su divna, a ja nikako da ih poslikam kako spada i napišem svoje dojmove, iako se o njima zasigurno već sve reklo.
    šteta za YR maskaru, stvarno ti trepavice divno izgledaju i s 3 sloja, a i četkica izgleda obećavajuće. :D možda da ju tutneš u neku drugu maskaru? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja nisam nasla drogerijsku paletu da je mogu pohvaliti, osim flormar kvadova u rozoj ambalazi, pretty, pogotovo p045. o catrice vm sjenilima pisi, ja volim kod tebe citati i o onom sto imam i diviti se lijepim slikama :D
      tutnula bih cetkicu, da je nisam bacila :D

      Izbriši
  18. Meni je ova Essence maskara odlična. Drago mi je što nisam kupila Catrice paletu nude sjenila jer bih gadno pogriješila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. marijana, drago mi je, znam da vas ima dosta zadovoljnih. na mojim trepavicama se eto nije iskazala i zao mi je zbog toga. cula sam da nije ni ona nude hvaljena bas, ali nisam nju probala.

      Izbriši
  19. Slazemo se oko nekih, ali cudom se cudim da ti ne valja Essence maskara, meni je predobra, a i svim ovim mojim zenama oko mene, svima sam je nahvalila, one pokupovale i zahvalne meni na otkricu. :-)
    E, sad, slazem se za Catrice bazu, ne kontam one sljokice nikako. Ja je dala jednoj prijateljici koja bas ima problema sa crvenilom i kapilarima, sve sam se nadala da se te sljoke mozda tako i nece vidjeti na njoj, kad vraga, jedan dan dosla na kafu, sija sunce, ona se zeleno sljasti, mislim da ju je na kraju bacila. Steta jer mislim da bi bila dobra da nije sljokica.
    A Catrice paletica se meni svidja, jest da nisam ni stidljiva, a ni zaraslih obrva. :-)) Stavim samo preko kapka, dodam tus i ready to go, meni dobro. I slazem se za Essence tuseve, bas pucaju, nema sanse da stoje. :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oko maskare su baš podijeljena mišljenja, ali mi se čini da je više onih kojima je dobra. Na mojim trepavicama ne izgleda lijepo, vidi se i na slici gore. I prijateljica mi kaže da ima isti dojam. Baš mi je krivo nekako, očekivala sam dosta. Ma nosim i ja nekad jednu sjenu preko kapka i tuš, šalila sam se malo, a i ti sigurno ne staviš sjenu u obrve, na to sam mislila :D A paleta kao paleta mi nekako nije isplativa, pogotovo jer mogu kupiti Flormar sjene koje su bolje, a za manje novca.
      I ja sam nosila bazu i mislila da se šljokice i ne vide toliko, ali isto iskustvo :D, kad sam se pogledala u ogledalo smiješno mi bilo.

      Izbriši
  20. Ta Catrice baza je jedan od većih promašaja za koje sam čula, kako im je samo palo na pamet da u zelenu bazu stave šljokice?? Šteta za YR maskaru, zaista ti divno izgleda na trepavicama, a šteta i za tuševe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije neka šteta, nisu puno novca, ali opet, skupi se :D
      a za bazu ni ja ne razumijem, navodno su se šljokice tu našle greškom, ali svejedno, nisu trebali pustiti u prodaju ako je tako.

      Izbriši
  21. Ova Catrice baza je fail samo takav, ne znam na čemu su bili kad su joj radili formulu jer te šljokice nemaju smisla :/
    Nisam probala nijedan od ovih proizvoda i jedino što mogu reći jest da mi je drago jer bi mi isto bilo žao potrošenog novca

    OdgovoriIzbriši
  22. Čitam post i ne mogu da vjerujem koliko se razliku utisci. Npr. Essence maskara meni odlična, na početku mi nije bila OK ali čim se malkice osušila, postala je nezaobilazna, štaviše, kupila sam još jednu. Essence mat mi puca kao bijesan, high shine uopšte ne, Catrice paletu koristim svaki dan ali doduše i naglašavm da je dobra samo i isključivo kao highlighter. Avon krema za ruke DA, loše, ne može da se upije nikako ali posluži za suhe i ispucale pete a Catrice baza F A I L totalni. Ja sam se namazala sa tim ujutro, bilo nešto prohladno, tmurno a kasnije u toku dana ugrijalo sunce i slučajno uzmem ogledalo da pogledam kakva je situacija, pala sam stolice kad sam vidjela kako se sjajim :D

    Maja
    (My piece of the world)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ahhaha, tako sam se i ja frapirala kad sam se vidjela na sto licim na suncu :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt