Essence featured Flormar

Flormar Waterproof Lipliner

17:06Anela


Ako niste prvi put kod mene na blogu, onda znate da volim ruževe jarkih, upadljivih boja, a posebnu ljubav imam za tamnije nijanse ljubičaste, bordo i crvene.
Da biste precizno nanijele i nosile takve boje, a ne strahovale da će ruž ''pobjeći'' i razliti se preko ruba usana, olovka je neophodna. Olovka može produžiti trajanje ruža, a i napraviti dobru podlogu za ruž, pa će se preko nje ruž ravnomjernije nanositi.
Mekane olovke i dobro razmazive volim nositi umjesto ruža, preko cijelih usana. Takve su npr. Essence koje sam recenzirala OVDJE. Mat su i ugodne, ne zatežu mi usne i ponašaju se kao da sam stavila ruž. Nisu mi baš jako postojane, ali zadovoljavaju neke minimalne kriterije, da poslije jednog pića ne moram provjeravati usne.

Flormar olovke su suvlje. Nisu baš za nošenje preko cijelih usana, ako usne prethodno dooobro ne pripremite pilingom i balzamom. Direktno na gole usne ne mogu. Ako želite ispuniti cijele usne, treba prije toga namazati balzam, ili transparentnu olovku ili bazu za usne, tek tada lakše klize po usnama i mogu se nositi umjesto ruža. Nisu pretvrde kao drvene bojice pa da teško ostave trag, taman su za obrubljivanje i sprječavanje ruža da klizi van usana. Ako želite kopirati popularni i toliko puta spominjani Kylie Jenner look, onda bih vam ja preporučila da birate upravo ovakve, malkice tvrđe olovke nego što su to npr. Essence.
Postojane su, ali nisu vodootporne kako su naveli.



Flormar olovke se tvrdoćom malo razlikuju jedna od druge. Neke su mi bile fine i lako ostavljale trag dok druge nisu, mrvile su se i bile pretvrde. Vremenom, nakon nekoliko oštrenja i ove tvrde su se ''razradile'', zato nemojte odmah odustajati ako vam se olovka učini lošom, moguće da se samo taj vrh osušio, pa joj dajte još jednu priliku i zavrtite je koji put u šiljilu.
Ako ni to ne pomogne, onda postoji onaj trik s upaljačem, da na sekundu primaknete olovku plamenu, čekate trenutak da se ohladi i nakon toga ide kao luda, uvjerit ćete se u to i na slikama ispod.
Nekako uvijek krećem s nude nijansama, pa neka tako bude i sada: 

  • 201



Topla nude ali nije ''nemam usne'' nijansa. Meni dobro dođe jer volim kad su mi nude ruževi hidratantni i kremasti, balzamasti. Ne volim da su suhi jer se uvlače u borice. S olovkom duže traju, inače takvi balzamasti brzo nestanu.


  • 229



Također neka nude nijansa ali tamnija i s breskvastim podtonom. 
Ja je volim kombinirati s Golden Rose Velvet Matte ružem u nijansi 10 iako je on malo tamniji :




Ovdje se vidi koliko je nijansa 201 slična Essence olovci u nijansi In the Nude, skoro su iste.

Jedna me djevojka pitala je li 229 slična GR Velvet Matte u nijansi 02, nije. 02 je hladnija:



  • 231




Ova nijansa je jedna od mojih omiljenih, divna boja, a idealna tvrdoća, ni premekana ni presuha.
Slična je Essenceovoj Soft Berry, pa eto, ako niste imale sreće da nađete ovu nijansu na Essence stalku, da znate da ima alternativa.


''dupe'' za soft berry
 znatno tamnija od satin mauve...



Ove ljubičaste i 205 bordo su me pošteno namučile oko slikanja, toliko da sam u jednom trenutku izgubila živce i htjela obrisati svih 419 slika swatcheva u folderu, pobacati olovke kroz prozor i odustati od posta, pa opet nisam :D, bilo mi žao uloženog truda. Neće aparat da ih uhvati realno i neće, ali ja ću pokušati malo riječima približiti kako stvarno izgledaju.


  • 218


Ova olovka je imala čudnu teksturu kad sam je tek kupila, pretpostavljam da se osušila. Mrvila se i pucala. Swatch lijevo je zato bljeđi. Desno je trag kakav ostavlja nakon što je na sekundu primaknem plamenu upaljača i boja je prilično realna. Divna jedna boja, prekrasna. Uživo još ljepša. Na usnama je u tankom sloju preko labela pa nije toliko intenzivna.



Ovdje se vidi koliko je hladnija od Essence Honey Berry nijanse:




  • 224

Tamnija nijansa bobičastog voća, nosim je kad mi neki ruž nije dovoljno taman, pa ga malo ''zacrnim'' :D. Uživo je malo tamnija nego na slici mojih usana. Imam blijedo lice, pa aparat nikad ne može uslikati koliko je neki ruž ustvari na meni taman, svaki mi ispadne bljeđi na slikama. 





  • 215 

Ova nijansa je jednako tamna kao i prethodna, 224, ali malo više ''šljivasta'' i bolje teksture.





Meni idealna s Golden Rose ružem u nijansi 70. On je malo lošije teksture, ponekad se nejednako nanosi, a boja mi se sviđa, zato stavim ovu olovku prije, idealan su par.



Sve tri ljubičaste nijanse su mi bile problematične teksture, ovdje se vidi :



Ali nakon nekog vremena i trošenja budu bolje:



Gore, kad sam pisala o 218, ste vidjeli kako je 218 ludnica od boje kada se zagrije i omekša.


  • 230

Neonska, topla pink boja.





Uživo još intenzivnija na usnama, swatch na ruci je realan.
Najbolje mi ide uz Golden Rose Velvet Matte 04 i uz klasični GR 53.
(Nijansa 57 je na slici ispod da zavara aparat, da bi registrirao ovu nijansu kao toplu, inače mi se slika kao hladna, a nije)




  • 217

Je hladnija crvena nijansa, nisam uspjela baš uslikati koliko je posebna i lijepa i oživi čitavo lice.





Slična mi je NYX mat ružu u nijansi Merlot:




  • 205

Tamna bordo nijansa:




Nosim je s Golden Rose Velvet Matte 23, iako je olovka mrvicu tamnija i s malo više smeđe nego ruž:









Dobila sam nekoliko upita gdje nabavljam Flormar kozmetiku. Kupujem sve u Galantu u Kiseljaku, jer je tu Flormar najpovoljniji u Bosni, a i regiji. Flormar možete kupiti i preko njihovog web shopa, cijenu dostave ne znam, ali je lako saznati ako im pošaljete upit na fb stranicu.
U Sarajevu ih je moguće naći u City Centru, mislim i u Importaneu, a otkrila sam i fb stranicu preko koje možete naručiti: Flormar Sarajevo
U Tuzli ih ima u Makeup Areni i Omegi.
Za ostale gradove nisam sigurna.

EDIT:

Olovkama su promijenili boju ambalaže, više nisu bijele nego crne. Crne još uvijek nisu na našem tržištu, osim nijanse 201, pretpostavljam da će biti dok se zalihe prodaju. Isti je natpis, waterproof lipliner, isti je broj na olovkama, samo su im dali i ime, što je super, tko bi popamtio ove brojeve, sa stranice kopiram nazive:

201 Naturally Nude
229 Tender Cream
231 Berry Stain
218 Stylish Lilac
224 Saturated Bordeaux
215 (nisam našla, ubacit ću naziv naknadno)
230 Expressive Pink
217 Chic Crimson
205 Elegant Bordeaux

Hvala vam na čitanju!  :*

You Might Also Like

57 komentari

  1. 218 je meni extra... pogotovo ispod nekog ne skroz ljubicastog karmina... i onda dobijem skroz neku drugu bolju ljubicastu boju! Ove oloke su meni odlicne za ombre lips! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nikada nisam nosila ombre lips :D morat cu isprobati, barem za neki look, ako nista.

      Izbriši
  2. Svidja mi se 231 i skontala sam da sam opet zaboravila kupit soft berry :))) again. Kupit cu mozda sad kad budem isla na njem.
    215 i 224 su najsss

    OdgovoriIzbriši
  3. 218 mi izgleda dobar match sa Sleek ljubičastim karminom, ali doduše on je sam po sebi mat i ne treba mu olovka. Ali što da ne, zašto kupovati samo ono što ti treba :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da ja i ti odavno ne kupujemo samo ono sto nam treba :D

      Izbriši
  4. 231 je favorit, al sve su fine :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je 231 draga, pogotovo zato sto nije ni tvrda, super je. 215 cesto koristim, skoro je potrosena.

      Izbriši
  5. Nemam niti jednu flormar olovku. Al imat cu, eto. Hajde bok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pogledaj koju sljedeci put kad budes isla, bas ima ogroman izbor boja. ja uzela sve sto su mi se svidjale. 2.25 marakaaa kako ne bih.

      Izbriši
  6. 229 je najbolja nijansa ikada. ^^ Ja ih nosim preko cijelih usana, i cesto mi nije potrebna nikakva prethodna priprema usana, ali to je zato sto su mi usne konstantno namazane becutanom, pa nemam problema sa isusivanjem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlicno, ako ti usne nisu suhe, onda i mozes. moje jesu pa zapinju olovke i nejednako ostaju, ja i za essence trebam malo balzama, pa i za ove. 229 je odlicna nijansa.

      Izbriši
  7. Kakooo je dobra 231 i 215, ali 231 definitivno favorit. Predobra, morat ću je nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post!U zadnje vreme,pre kupovine bilo kog ruža ili olovke za usta,ja "zavirim" u tvoj blog :).Iako nemamo nikakve fizičke sličnosti,pokazalo se da što mi se svidja na tebi,meni odlično stoji :).231 imam,i ja je kombinujem sa Essence Satin Mauve i Soft Berry tako što usta uokvirim sa 231 a onda usne "prebojim" sa Essence olovkom,jednom ili drugom.Ta kombinacija mi je vizuelno najlepša ali i najdugotrajnija.Već vidim da će mi 217 i 230 divno stajati :),ali 218 moram pogledati uživo,swatch na ruci i na usnama su mi totalno različite priče,a ja bih boju sa ruke :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Vesna, hvala ti na povjerenju <3
      odlicna kombinacija, danas cu i ja probati tako.
      sto se 218 tice, ona boja na ruci se dobije samo kad se olovka zagrije, a nezagrijana je slicnija onoj boji na usnama. Probaj na oba nacina pa vidi kako ti se vise svidja :*

      Izbriši
  9. Imam nekoliko nijansi ovih olovaka i dobre su, ali da malo su suvlje. A 231 me je sad opcinila i moram je kupiti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesu suvlje, zato ja ne mogu neke nijanse nositi same, samo preko balzama ili primera ili preko transparentne olovke, a za obrubljivanje usana su super, dugotrajne, a nijansi ima dosta pa je lako naci neku koja bi odgovarala da sprijecim ruz da klizi van usana.

      Izbriši
  10. 201, 229 i 230 će biti moje. Odličan post kao i uvijek i divne usne...:-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit ce, bit ceee, poslat ce njih Ane do tebe :* hvala ti :D

      Izbriši
  11. Bravo za recenziju, stvarno si se potrudila! Obožavam olovke za usne i sigurno ću nabaviti koju:)

    OdgovoriIzbriši
  12. O_O Kakva recenzija, koliko fotografijaaa :D Fenomenalno! Shvatih da mi trebaju i 230 i 217, iako imam 220 (koja je predivna inace) i neke karmine u slicnim bojama :D Ne vredi... Inace, uzela sam i 201 odmah nakon tvog komentara u prethodnoj rec. i odusevila sam se. Identicna mi je kao na tvojim usnama i traje i traje. Ove olovke su cudo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :D nadam se da nisam pretjerala sa slikama, nikad kraja postu. vjerujem da ce ti odgovarati i ostale, javi kakve su ti kad nadjes :*

      Izbriši
  13. Ma ajde daj, idi k vragu, sad mi trebaju 231, 218, 224, 215, 217, hahahah :D
    vrhunski post kao i uvijek, rasturaš! ;)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, izviniii :P :D
      ako ne nadjes, javi da sta skontamo oko prebacivanja Flormara iz Bosne do tebe :

      Izbriši
  14. Sve osim 201 i 229 može, posebno 218 i 230, a vala mogli su im i imena dati mene ovi brojevi ubiše :P :P Super post kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi ni ti tip za nude usne, ha? :D
      E vidiš, sad su im dali imena i nisu više u bijeloj ambalaži već u crnoj, to sam zaboravila napisati, jer se kod nas još prodaju u bijeloj, samo je 201 u radnji u crnoj, pretpostavljam da su se stare bijele rasprodale pa ubacili novu ambalažu. Sad ću dodati to u post.
      Hvala ti puno :*

      Izbriši
  15. ja imam 224 i 205 i obje su mi super. Njih uglavnom koristim uz ruževe. A imam i 210 koja je malo toplija od 205 i malo svjetlija, onako ciglasta boja i ona mi je za obrve :D a stvarno su im dobre olovke, definitivno moram još koju nabaviti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fino spisak napravi pa u shopping :D Ja se bez spiska pogubim kod njih. Znam da si govorila da koristiš za obrve, dobra fora. Možda bi mogle i na oči, kao pencil tehnika, moram probati i to. Nisu pretvrde da se ne mogu razmazati čini mi se.

      Izbriši
  16. 224 i 215 su predivne! Nikako da odem da malo pogledam olovke, bas ce mi dobro doci tvoji svocevi kao vodilja u izboru :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Sve pohvale za post, bravo Anela :) ! Trebalo je uloziti vremena i truda u ovo :) Slazem se sa tobom da je olovka neophodna, bez nje mi je to nekako nedovrsen posao :) Imam 216 nijansu, jeste suvlja ali ok sve u svemu, a od tvojih su mi najlepse 217 i 230 (taman da je uparim sa upravo kupljenim Deborah ruzem :)) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, hvala ti puno :D <3
      Pisala sam ovo desetak dana, pomalo i sređivala slike, pa sam se nakanila da konačno završim.

      Izbriši
  18. volim Flormar olovke :) imam 224, a bome ću nabaviti i 218 :)

    što se tiče slične nijanse Essence Soft Berry, u Hrvatskoj se može kupiti i Wet 'n' Wild olovka Plumberry koja joj je isto jako slična :) ja imam i volim obje :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super, hvala na informaciji. gledala sam wet 'n' wild stalak i na kraju nisam uzela ništa. palete sjenila su mi bile lijepe, ali imam sjenila i previše, kao i ruževa, olovke nisam gledala. pogledat ću naredni put.

      Izbriši
    2. njihovi Mega last lip color ruževi su odlični mat ruževi, ja imam 5 komada :P i još razmišljam o nabavi 3 s ebaya, jer ih nema kod nas. sjenila i ja imam previše, pa nisam kupovala, ali olovke su im dobre kvalitete, tvrdoće između Essence i Flormar olovaka. mislim da nemaju nešto puno boja (možda 5?), ja imam samo Plumberry :)

      Izbriši
  19. Lijepe su mi sve nijanse, bas imaju fin izbor... Ja imam samo 228 nijansu, i bas su dosta tvrde, smrde kao prave drvene bojice :D bas je rijetko koristim, moram navece dobro namazati usne da bih sutradan mogla koristiti ovu olovku iako nemam bas problema sa ispucalim usnama... I zanima me gdje si ih nasla za 2.25 km ? :D Ja sam bas u Omegi kupila prosle godine i cini mi se da je bila 4 km.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne osjetim da smrde :D bit ce bolja dok se potrosi malo, ako ne bude, probaj i ti da je zagrijes. napisala sam gdje kupujem Flormar, u Galantu. Oni su uvoznici pa je kod njih najjeftinije.

      Izbriši
    2. Tek sam sad vidjela taj dio posta hahah citala sam samo do 205 olovke i presla na komentare da vidim ima li sta za cijenu, taj dio o prodaji nisam vidjela oprosti :D Meni malo smrduckaju, inace osjetim svaki miris od kako imam problema sa sinusima izrazeno mi culo mirisa :D Blago vama pa imate Galant :)

      Izbriši
    3. hahaah, ma nema veze i ja bih preskocila, a i preskacem kad god vidim kilometarski post, samo ga odskrolam do komentara :D
      moguce i da dugo stoje pa promijene miris, moze svasta biti.
      ako imas koga da bi s tobom narucio i podijelio postarinu, naruci s web shopa, isplati se.

      Izbriši
  20. Super recenzija, super fotke, super nijanse, super tvoje usne... prodala si mi bar pola nijansi! I one koje bi mi realno bile meh sviđaju mi se kad ih vidim na tebi :D

    OdgovoriIzbriši
  21. 231 i 205, i 224 i 215 moji favoriti, 215 bi mogla ic za mac divu, sacuvacu ovaj kolaz :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sačuvaj slobodno, drago mi je ako sam pomogla :D

      Izbriši
  22. da li bi rekla da je 217 "djup" za Golden rose velvet mat 11? Meni lice, ili ova olovka vise ide na bordo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa moze posluziti i kao podloga za 11, ali 11 više vuče na fuksiju, a 217 na zagasitiju crvenu. ova olovka bi je malo smirila, više bi ruž povukao na crveno kad bi 217 bila podloga, a za obrubljivanje moze posluziti.

      Izbriši
  23. Koji bi karmin preporucila uz olovku 231? Divna je boja, ali nikako da ubodem neki karmin u toj nijansi.:) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja nemam identičan, najsličniji je NYX liquid suede u nijansi Vintage, novi tekući mat ruž, odnedavno je u ponudi i na našem tržištu. Isto je tako tamniji šljivasti s primjesama bordo i smeđe. Prije sam 231 nosila i kombinirala uz sve tamnije ruževe pa dobijem neku novu nijansu, a ovaj baš liči na tu boju.

      Izbriši
    2. Hvala ti! Bas sam ga danas merkala u Aleksandru :)

      Izbriši
  24. Zeno ti imas savrsene usne, samo sam ti u usne gledala, nisam mogla ni da citam recenziju!

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt