Afrodita Avene Bioderma

Ziaja micelarne otopine: Sensitive i Jasmine 50+

12:08Anela


Ziaja je poljska marka preparativne kozmetike, odnedavno dostupna i u BiH, u CM poslovnicama. U ponudi su im kreme za lice, losioni za tijelo, gelovi za tuširanje, sve po pristupačnim cijenama. Mene su zainteresirale ove micelarne otopine, za čišćenje lica i skidanje šminke. Trenutno su na popustu i možete ih kupiti za oko 5 KM i akcija traje do utorka, 19.8., ali najprije pročitajte moje iskustvo pa odlučite bi li vam ovi proizvodi odgovarali.
Micelarne otopine su u zadnjih par godina vrlo popularno sredstvo za čišćenje lica. Blage su za kožu, a učinkovite u odstranjivanju nečistoća. Ime su dobile po micelama-sitnim česticama koje se formiraju u vodi kada u nju naspete surfaktant (sapun, deterdžent). Zahvaljujući njima, masnoće i nečistoće se prividno rastvaraju u vodi i uklanjaju s kože. Micelarne otopine sadrže u pravilu blage i neagresivne surfaktante koji ne bi trebali iritirati kožu ni oči.
Do sada sam imala priliku isprobati Bioderma, Avene, Loreal i Afrodita micelarne losione i primijetila sam vrlo malu razliku među njima. Najveća razlika je u cijeni, jednako dobro mi skidaju šminku. Maskaru i tuš ionako ne skidam micelarnom, brže ide dvofaznim sredstvom, pa na kraju samo pređem blaznicom natopljenom micelarnom preko kapka, da se skine masnoća i eventualni ostaci šminke. Jedina moja zamjerka na Afrodita micelarnu je što se mora isprati s lica. Budući da patim od atopičnog dermatitisa i sama voda sa česme me isušuje, pa umivanja ostavim za svaki drugi-treći dan, a lice samo prebrišem tonikom ili vodom za piće. Takav način funkcionira za mene, masnokošci se sigurno iščuđavaju :D nemam nečistu kožu ni proširene pore, pa mogu.
Uzela sam obje Ziaja micelarne i nisam ni pročitala sastav, misleći da su ionako isti kao i svi ostali koje sam probala do sada, ali pogriješila sam.
Moje oči nisu osjetljive i rijetko mi nešto smeta, bilo od šminke, bilo od sredstava za njeno uklanjanje, ali su me oči pekle nakon korištenja ovih micelarnih. Tek tada sam se i sjetila okrenuti bočicu i pročitati sastav. Obje micelarne imaju propilen glikol visoko u sastavu, pa pretpostavljam da je to razlog. Surfaktant koji je korišten, nije agresivan ni nadražujući i ne bih trebala imati reakciju na njega. Mislim da i Bioderma micelarna ima propilen glikol u sastavu ali u manjoj koncentraciji i nikada mi nije zasmetala.
Jasmin micelarna otopina je namijenjena zreloj i suhoj koži. Dolazi u ružičastoj plastičnoj bočici. Ova oznaka 50+ ne treba da vas odmah odbije ako niste u toj dobnoj skupini. Mnogi proizvodi s tom oznakom obično nemaju ništa što bi naškodilo mlađoj, suhoj i dehidriranoj koži. Sama otopina je bezbojna tekućina, bez mirisa. Sadrži ulje jasmina, badema, ekstrakt cvijeta djeteline, provitamin B5, hijaluronsku kiselinu. Šminku s lica dobro uklanja, nema masnog traga, koža nije ljepljiva, a poslije čišćenja imate osjećaj mekoće na licu, kao da ste namazali hidratantnu kremu. Nisam primijetila nikakve iritacije ni smetnje na koži lica, ali me pekla za oči i više nego otopina iz plave bočice.

Micelarna sa Sensitive u nazivu je u plavoj plastičnoj bočici, također je bez boje i bez mirisa.
Na ambalaži je navedeno da ne sadrži parabene, alkohol (etanol) ni parfeme, ali ne sadrži ih ni ona ružičasta o kojoj sam gore pisala.
Nešto je jednostavnijeg sastava, nije obogaćena prirodnim uljima, sadrži samo osnovne komponente Ziaja formulacije za micelarne otopine. Jednako dobro čisti, ne izaziva mi nikakve reakcije na licu, ali me i ona blago pecka za oči. Poslije čišćenja lica imate blagi škriputavi osjećaj na koži, koža ne zateže kao isušena, a imate osjećaj da je čista.

Nastavit ću ih koristiti dok ih ne potrošim, ali isključivo za uklanjanje ostataka šminke na licu, za oči ih ne namjeravam više koristiti. Srećom, micelarne dosta brzo trošim, pa će ovo brzo otići.
Neću ih kupovati opet.

Jeste li probale možda Ziaja micelarne otopine? Jeste li imale slično iskustvo?
Što se vama pokazalo kao dobro od njihovih proizvoda?

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

26 komentari

  1. Vidiš kako ti lepo koristiš izraz "surfaktant", a ja bih to, kao na faxu, zvala "površinski aktivnom supstancom" :) Simpatično deluju ove micelarne, mada je meni to sve manje-više isto. Što ti kažeš, razlika je u ceni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D ja sam ga skratila, SURface ACTing AgeNT haha, dok napises povrsinski aktivna supstanca...uh :D simpaticne su skroz i nisu ni skupe, ali za oci nikako, i bas me iznenadilo jer me nijedna micelarna do sada nije pekla.

      Izbriši
  2. Mislim da ću joj dati šansu. :)
    I ja za područje oko očiju koristim dvofazno sredstvo, pa mislim da mi ova micelarna neće predstavljati veliki problem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj :) mozda tebe nece iritirati, a za lice su ok, kao i sve koje sam probala.

      Izbriši
  3. Od njihovih sam proizvoda koristila gel za tuširanje od kozjeg mlijeka. Jako dobar proizvod, čak mi je jedno vrijeme bio zamjena za umivalicu. Baš sam vidjela u CMovim novostima da su im ove miceralne na akciji, činile su mi se ok, ali nakon tvoje recenzije mislim da ću ih zaobići.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pogledat cu cim smanjim zalihe gelova za tusiranje, imam ih 3-4 otvorena o.O

      Izbriši
  4. Koristila sam jedno vrijeme njihov losion za tijelo s kozjim mlijekom, nije bio loš sastav, mislim da nije imao parabena i da su silikoni bili niže u sastavu nego kod većine losiona. Ugl dobro je poslužio, ali kad mi je koža baš suha radije posegnem za Baleinim zimskim LE losionima ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moja koza tijela nije suha, meni bi mozda bili ok. vidjela sam onaj s mirisom naranče, njega bih mogla probati nekad.

      Izbriši
  5. Micelarne nisu za mene jer imam masnu kozu, a ne mogu zamisliti da se ne umijem dan-dva :D Probaj kakao kupku, miris je predivan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hoću, hvala, i naranču i kakao.
      micelarne su dobre i za masnu kozu, samo ih isperes kasnije, i bolje je da se isperu.

      Izbriši
  6. Nista od zLaje jos nisam isprobala, gledama sam ove micelarne ali me nisu nesto pretjerano privukle a i tek sam kupila Avene pa mi nisu ni blizu uskoro potrebne... Ja sam koristila samo sve biodermine i sad tek ovu Avene i ne vidim pretjeranu razliku osim sto kod Avene osjetim miris, sok od jabuke cini mi se :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja se ne sjecam soka od jabuke..a bila mi je to prva micelarna pa sam zaboravila.

      Izbriši
  7. Ako su te pekle mogu samo reći ''ne, hvala'', ima na tržištu dovoljno micelarnih koje ne peku. Kupila sam Afroditinu, ali nisam je još isprobala kako valja pošto još uvek nigde ne idem i ne šminkam se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se, ima ih dosta koje ne peku, afroditina ne pece i skida sminku solidno. mogu misliti kako si pozeljela sminku :D

      Izbriši
  8. Baš su lepa pakovanja, probala bih ovu za osetljivu kožu mada ako ti smetaju te, uzmi Mixa micelarnu vodu, ja njihovu koristim i odlično skida šminku, ne peku me oči uopšte, jako je blaga za lice ali dovoljno je jaka da odlično skida šminku. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam planirala sada uzeti garnier, nekako mi je omjer cijena i kolicina najpovoljniji. ne bude li mi dobra, vracam se biodermi od 500 ml :)

      Izbriši
  9. ja do sada nisam koristila micelarne već sam šminku većinom skidala ili dvofaznim skidačem ili mljekom za skidanje šminke, no nedavno mi je u posjed došla mala "bombica" Biodermine micelarne i poprilično sam zadovoljna s njom. Možda ovima dam šansu kad završim s ovom, ali s oprezom....iako ja ništa na licu nisam imala osjetljivo ili na tijelu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sretnica si :) koristim ja i dvofazni, nisam ga izbacila, dvofazni pa micelarna. svaki drugi-treci dan umivanje blagom pjenom.

      Izbriši
  10. Preskočiću i samo da dodam da mene i Afrodita peče za oči. Jesi li probala Garnier? Ista je kao Loreal samo duplo jeftinija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. garnier cu sljedeci put, zao mi sto ne uze u hrvatskoj kad sam bila, bilo snizenje u dm za 23 kn cini mi se :/ ali dobro
      mene ne pece afrodita.

      Izbriši
  11. Razmišljala sam da probam ove Ziajine, ali nisam, sad i nešto nemam želju..

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni od Garier micelarne bobuljicice po bradi i oko nosa poiskacu. Citala sam jedan link gdje pise da micelarne nisu dobre za suhu kozu, a takva je moja. Mozda ce tebi valjati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na informaciji, sigurno ti neki sastojak ne odgovara. meni nos i brada nisu suhi, a ne smeta mi micelarna ni na obrazima, koji jesu suhi. svacija koza drukcije reagira izgleda.vise mi godi micelarna nego mlijeka i losioni za skidanje sminke. jedino sminku s ociju ne uklanjam micelarnom nego uljem.

      Izbriši
  13. Ja koristim Ziajinu micelarnu za osjetljivu kozu, ovu plavu. i ooodlicna mi je. Koza mi je inace osjetljiva i bas mi pase ova vodica. Cak me i oci ne peku pri skidanju sminke,,a koza bude meka i svjeza!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super, odlično da ti odgovara, meni je nesto smetalo, dok mi Garnier npr. odlično odgovara i ne peče me nimalo.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt