Afrodita Alverde Avon

Proizvodi koji me nisu oduševili #1

16:10Anela

Nemam puno promašenih kupovina otkako čitam beauty blogove, a i kad ih bude, to je uglavnom zato jer određeni proizvod ne odgovara mom tipu kože, kose ili pogriješim nijansu kod dekorative. Na prste mogu nabrojati proizvode koje sam kupila, a da su bili baš loši i neupotrebljivi. Drogerijski brendovi u posljednje vrijeme dosta napreduju, prate trendove, a više ulažu i u dizajn i ambalažu nego prije.
Ovo bi bili neki proizvodi koji me nisu pretjerano oduševili i ne bih ih ponovo kupila.




  • Afrodita šampon protiv opadanja kose:

Nisam primijetila da mi kosa išta manje opada nego prije, jednostavno naiđe period kada začepim odvod nekoliko puta dok perem kosu i prepadnem se da mi neće ništa ostati na glavi, pa se nakon mjesec stanje opet, samo od sebe, popravi. Potrošila sam pola ovog litarskog šampona i trošit ću ga i dalje, ali ne svako pranje, već svako treće-četvrto. Zna mi izazvati svrbež vlasišta ukoliko ga koristim češće. Posluži mi i za pranje kistova i džempera kad mi nestane tečnog deterdženta :P
Najviše mi na živce ide to što su napisali da je 100% prirodan, a sam pogled na sastav dokazuje da nije ništa prirodniji od bilo kojeg drugog šampona u prvom supermarketu u koji uđete.


  • Alverde šampon protiv peruti

Ovo jedan od onih proizvoda koji su me razočarali. Smrdi, ne smijem ni reći na šta me podsjeća onako smećkasto-žutozelen i umasti mi kosu. Perut naravno ne otklanja. Koristim ga samo da potrošim, jer mi ne radi nikakvu štetu vlasištu i to tako da operem tjeme njime, a zatim nekim normalnim šamponom, koji zaista vrši svoju funkciju i PERE KOSU.


  • Lavera neven regenerator
Koliko dugo treba stajati regenerator u kupatilu da se po njemu nahvata kamenac i da pobuđavi? :P
E pa kad se to desi, znak je da ne valja i da ga ne trošim. Nisam fan ovih prirodnih šampona i regeneratora, tipa Alverde i Lavera. Nikada mi nisu dovoljno hranjivi. Ovaj mi oteža i umasti kosu, a ujedno učini da izgleda slamasto. Kosa nije glatka dok ga ispirem, nema silikona, a ja silikone u regeneratorima i maskama volim.


  • Le Petite Marseillais regenerator za obojenu i oštećenu kosu

Nit' mi smrdi nit' miriše. :) Ustvari, miriše na bobičasto voće, ali mi nije ništa specijalno. Neloš regenerator koji će omekšati kosu i zagladiti malo dlaku, ništa posebno, imam boljih.


  • Schwarzkopf Professional BC Bonacure, Repair&Rescue, regenerator u spreju

sastav: Aqua, Trisiloxane, Alcohol Denat, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Panthenol, Cetrimonium Chloride, Red 40
Dvofazni proizvod koji se nanosi na tek opranu i još uvijek mokru kosu i ne ispire.
Navode kako intenzivno djeluje i obnavlja kosu i lažu. Nit' obnavlja nit' je omekšava nit' ja vidim da išta radi, kao da vodu prskam, takav mi je osjećaj poslije. Nije ni jeftin, za ovaj novac bih uzela bilo koji Gliss u spreju, barem ljepše mirišu, a i imam osjećaj da su regeneratori. Srećom pa sam ga kupila kad je bilo sniženje 50% pa nije tolika šteta. Žao mi je jedino što ne uzeh masku za kosu iz ove linije, ona je hvaljena. Bit će prilike opet...


  • Balea prskalica za zaštitu kose od sunca

Isto ništa, kupite ako želite dodatni teret u ionako teškoj torbi za plažu. Bolje dati novac za kvalitetniju masku za kosu. Koristila sam ga na plaži da mi se previše ne upetlja kosa dok dođem kući i operem sol. Malo omekša dlaku i to je sve. Nije mi ni miris ništa posebno. Barem ne smrdi.


  • Girlz Only Hazy Days šampon za suho pranje kose
Nije totalno razočarenje, pokupi masnoću s tjemena kad ste u žurbi, ali mi je onaj iz smeđe bočice puno bolji, ovaj me uguši mirisom i ostaje mi bijelo po tjemenu.


  • Balea ulje za tijelo, kokos i vanilija


Kokos i vanilija u kombinaciji? Uvijek, ali u tanjuru. Kad slijedeći put u DM-u posegnem za nekim losionom koji miriše na nešto što se jede, voljela bih da mi netko zalijepi šamar. Ovo nikako nije za ljeto, a ni za zimu, na mojoj koži nakon sat vremena miriše teško i užeglo, toliko da se moram istuširati. Koristim posljednje kapi i to tako da ga pomiješam sa šećerom i napravim sebi piling, da se ne baci.


  • Balea losion za poslije depilacije

Lagani njegujući losion za kožu poslije brijanja, fino miriše i brzo upija, a ne bih ga kupila opet jer ne radi ništa što ne radi i obični lagani losion za tijelo. I skuplji je kad se uzme u obzir omjer količine i cijene. O sprječavanju iritacija i svrbeža nema ni govora.


  • Balea Summer Glam losion sa šljokicama
sastav: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Pentaerythrityl Distearate, Theobroma Cacao Seed Butter, Phenoxyethanol, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Parfum, Mica, Benzyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Carbomer, Caramel, Xanthan Gum, CI 77891, CI 77491, Sodium Hydroxide

Mislim da ovaj losion izlazi svako ljeto, samo ga prepakiraju u novu šarenu tubicu. Moj je od prošle godine i jedva da sam se i ovo ljeto namazala par puta. Uguši. Presladak i pretežak miris i ljeti to ne volim nikako, što svježiji miris to bolje. Ne volim ni zimi kad bolje razmislim. Malo je i ljepljiv u početku dok se ne upije, a i tada osjetim neki film na koži. Ne bi bilo loše da ima malo više šljokica.


  • Balea Dusch Soft-Ol Balsam

Proizvod koji je zamišljen kao ''regenerator za kožu tijela''. Istuširate se, namažete ovim balzamom sačekate minut i isperete. Odlično za sve koji mrze čekati da se losion za tijelo upije prije nego što se obuku, a zimi, po hladnoći je svaka sekunda bez odjeće vječnost. Čak mi se i miris sviđa, miriše kao njihov uljani losion, samo blaže i ne zadržava se na koži. Nije me oduševio jer ne osjećam da njeguje. Nije to isto kao kad se istuširate i namažete, nažalost. Ja nemam onaj osjećaj meke i glatke kože poslije, još mi koža tijela nije ni suha ni zahtjevna. Iako je pakovanje ogromno, brzo se troši jer ja ne štedim, uzmem punu šaku.


  • Freeman enzimska maska s ekstraktom ananasa

Recenzirala sam je u prošlom postu i za moju kožu je dosta agresivna, stariju verziju ove maske sam jako voljela, šteta što je pokvariše. Bastards.


  • Avon fiksator šminke

Koristi se tako što se par puta prsne po licu kad sasvim završite sa šminkanjem, a trebao bi da produži trajanje šminke na licu. Ja ga nisam uspjela zavoljeti. Najprije zbog toga što mi ''kejka'' puder, puder se skupi u sitne gromuljice i to stvarno ružno izgleda. Druga stvar je što sadrži alkohol na dosta visokom mjestu, a mojoj koži, a ni kosi, alkohol nikako ne odgovara. Lice me svrbuckalo nakon što bih ga koristila, pa sam i odustala, ionako nemam problema s trajanjem šminke.
Još jedna stvar iz Avona koju nikako ne preporučujem bio bi i ovaj:


  • tuš Super Extend, u flomasteru:
Nije postojan i pigmentacija je nula. Tuševi u flomasteru se najlakše nanose, to stoji i obično početnici se odluče za upravo ovaj oblik tuša. Nijedan mi nije valjao, koji god da sam probala.


Jedna baza koja ustvari nije baza:  :D
  • Essence baza za lice

Previše šljašti da se koristi kao baza za puder, a ne mogu je ni pomiješati s tekućim puderom za dewy efekt, jer mu mijenja teksturu i slabi pokrivnu moć. Koristim je kao tekući highlighter, samo na jagodicama, a može se i pomiješati s losionom za tijelo i nanijeti na ramena i dekolte. Ionako više nije u prodaji, ali da jest, ne bih je kupila jer imam dražih highlightera.


  • Dva bezvezna proizvoda za usne:
Catrice Lip Tint se nanosi nejednako i isušuje. Kako god da sam ga pokušala namazati, preko balzama, preko baze, jednostavno ne ide. neki mu zamjeraju miris, jest nešto jači ali miriše na neki voćni sirup i meni nije smetao. Sladak je pa sam stalno oblizivala usne i napravila belaj. Liječila sam ih danima poslije.
Essence mat ruž u nijansi 01 Velvet Rose ima finu boju ali je baš suh i uvlači se u borice i pravi ružnu crtu s unutarnje strane usne i skupi se u grudvice neke. Neiskoristiv što se mene tiče, samo za baciti u smeće. I smrdi. Al podnijela bih miris da mu je tekstura dobra.


  • Catrice korektor, Re-Touch Light Reflecting
Negdje sam pročitala pozitivnu recenziju i kupila ga, ali meni je presuh i pretežak. Ni maskara mi se ne osuši na trepavicama, a on se već uspije uvući u borice. I skup je. Par mililitara lošeg proizvoda za skoro 9 KM. Ne bih više.

  • Alverde Anti-Aging kura s kivijem i grožđem
sastav:
Vitis Vinifera Fruit Water*, Aqua, Actinidia Chinensis Fruit Water, Glycerin, Alcohol*, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extrakt, Citrus Aurantium Amara Flower Extract, Dextrin, Xanthan Gum, Phytic Acid, Sodium Hydroxide, Lavendula Angustifolia Oil*, p-Anisic Acid**, Levulinic Acid**, Sodium Levulinate**, Linalool**, Geraniol**, Limonene**, Citral** *ingredients from certified organic agriculture **from natural essential oils
Moram priznati da nisam ništa očekivala osim hidratacije, a nisam dobila ni to. Ništa. Vodica obična :D

Eto, ako ste došli do kraja, hvala vam na čitanju :) 
Koji su vaši promašaji u posljednje vrijeme?

You Might Also Like

35 komentari

  1. Eh pa hvala na ovom spisku! :D Ima proizvoda koje sam možda imala u planu isprobati, ali ću ih sada vjerovatno zaobići ...

    Afrodita šampon - uhh! Meni je bio preagresivan, koristila sam ga svega par pranja i kosa k'o slama! Nikad više! I fuj za to predstavljanje proizvoda kao 100% prirodnog, a sastav mu Bože sačuvaj!

    I, može pitanjce? Vezano za fixator, koji bi ti preporučila? Do sada ih nisam koristila, zapravo i nemam potrebu zadržavati šminku na licu tako dugo .. ali, eto .. desi se neki event kada želim biti sigurna da će sve stojati na svome mjestu, pa bih nabavila neki .. ali da ne idem na slijepo, dobro bi mi došao savjet ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Necu ti biti od pomoci, nisam ni ja koristila fiksator :D nisam imala potrebe, essence fiksirajuci puder mi sasvim dobro matira i drzi sminku.
      Hvaljen je dosta kryolan fiksator, ali nisam pomisljala da ga uzmem, ne bavim se sminkanjem, bio bi mi potreban dva puta godisnje i ne isplati mi se, nije jeftin :)

      Izbriši
  2. ako se zelite rijesiti peruti, preporucujem Rekonazol sampon koji se moze kupiti u apotekama...probala sam cini mi se sve moguce sampone, nista. a ovaj, poslije 1 pranja peruti nema.
    koristi se 2x sedmicno. dodje 120ml, ali vrlo vrlo malo se stavi ,tako da dugo traje.
    iz posta sa mnogo toga se slazem, osim sa essence stay matt koji meni apsolutno odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam na preporuci, potrazit cu ga :)
      Tako sam se i ja cudila kad sam citala pozitivne recenzije za stay matt , a meni ne valja pa ne valja :D imam suvlje usne, vjerovatno zato.

      Izbriši
  3. Bas sam juce otkucala i ostavila u draftu jedan post ovog tipa sa proizvodima koji su me bas razocarali. Naravno, ne sumnjam da su ti sa moje liste mozda nekome super, ali meni su bas bili bezveze. Od tih tvojih meni je Afroditin sampon jako dobar, cak jedan od boljih za moj tip kose, a svidja mi se i Essence mat karmin, ko da ne pricamo o istom meni je super. :-)
    Slazem se za Avon fiksator, primjetila sam da smo ga sve nekako zaobisle u recenzijama. Meni zapravo nije kupio sminku i nije pravio probleme, ali mi se nije svidjela pomisao da prscem po licu nesto sa alkoholom. Cekam Aurin, pa cu ih onda uporediti zajedno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Afroditin sampon koristim kad mi treba malo bolje ciscenje kose, izmedju 2-3 pranja nekim blagim samponom. Dobro cisti kosu, cak i ne smrdi, naprotiv, ali cim operem nekoliko puta uzastopno kosu njime, poderem tjeme cesuci se.
      Essence mat karmin, tekstura ove nijanse je meni katastrofa bas :D imam i tamniji neki ali je on ok. Jos se djevojaka zalilo dok je nekima ok. Poznajuci Essence, ne bi me cudilo da imaju razlicitu teksturu pa nekima valja, a nekima ne :D

      Izbriši
  4. I ja koristim essence my base kao iluminator i imam love-hate odnos s njim. Pumpica je grozna, a nisam ni pomislila da ga koristim kao bazu. Imala sam priliku isprobati i naranžasti my base koji totalni promašaj. Suhi šampon Girlz Only sam imala dva puta, i oba su imala neki problem sa raspršivačem jer je proizvod preko noći iscurio van. Još uvijek nisam shvatila rejvanje oko LPM proizvoda jer su kako si ti rekla neloši, ali i ništa specijalni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja uzela i žuti LPM regenerator, da i njega probam, možda je bolji :D ovaj sam potrošila.
      svidio mi se gel za tuširanje s lavandom.

      Izbriši
  5. Meni je Afrodita šampon bio baš dobar, ali je Essence karmin katastrofa, grozno mi je izgledao na usnama, svašta sam pokušavala ali džaba. A nijansa je savršena, istu sam imala. Avon sprej mi ekstra drži obrve i šminku na očima, nisam ga pretjerano prskala po ostatku lica. Ostalo mi nije ni privlačno, a sad sigurno neću ništa probati. Meni je u zadnje vrijeme najveće razočarenje Afrodita micelarna, pecka za oči, ljeljiva je i mora se isprati, bezveze, a Afroditu obožavam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Avon baza sasvim dobro drzi sjenila a ni obrve mi nisu neposlusne pa nemam potrebe za fiksatorom, a micelarna me ne pece i skroz mi je ok. Jos da se ne mora ispirati, ostala bih na njoj. I volim i ja afroditu, kreme mi uvijek odgovaraju.

      Izbriši
  6. Kako sam se ja nasmijala dok sam čitala, nadam se da nisam jedina :D. Odličan post. Vidiš ja koristim ovaj Catriceov korektor, i nije mi loš. Sviđa mi se baš zato što mi se ne uvlači u borice oko očiju..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D hvala. Kako je sve to individualno, ja ne znam sta s korektorom, jedino da ga na sredinu nosa stavljam, da posvijetli taj dio, ispod ociju nikako.

      Izbriši
  7. Catrice Lip Tint - fuj! Ta Essence mazalica je okay prvih 5 minuta, poslije se kuplja, uvlači... Pih! Ostalo nisam probala. Hvala na informacijama da i ne probam hehe

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam isprobala puno proizvoda sa tvoje liste, ali one koje jesam se skroz slažem.
    Le Petite Marseillais regenerator za obojenu i oštećenu kosu bezveze skroz. Jedva sam ga potrošila, a šampon stoji. Balea balzam jednom se namazala i nikad više. Catrice lip tint mi je izgledao tako slatko, ali je nažalost baš loš proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lpm regenerator sam ja koristila tako sto ga obilno nanesem pa stavim kapu za tusiranje na glavu, pa rucnik i drzim par sati i operem. potrosio se prilicno brzo, i efekt je tako bolji, ali nema se vremena za to svaki put.

      Izbriši
  9. "Kokos i vanilija u kombinaciji? Uvijek, ali u tanjuru. Kad slijedeći put u DM-u posegnem za nekim losionom koji miriše na nešto što se jede, voljela bih da mi netko zalijepi šamar." - kao da sam ja to napisala hahah, slažem se u potpunosti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D a privuku me uvijek one bocice sarene, a vise puta se desilo da ne volim miris balea losiona nego da mi se svidjaju. Kokos mi je trenutno fin, onaj od 500 ml, ali kolika je kolicina, vkerujem da ce mi dosaditi prije nego sto ga potrosim.

      Izbriši
  10. Meni je ova Essence baza skroz dobra, nosila sam je juče ispod bb kreme i savršeno je izgledala, nisam se sijala k'o Las Vegas, ali sam dobila prekrasni finiš koji nije dewy već šta znam nekako zdrav, malo manje vampirski zdrav xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super pa ti odgovara, dosta to zavisi od tipa koze. :)

      Izbriši
  11. meni je essence baza bila ok, nije nešto pretjerano super ali mi nije bila ni loša a essence mat ruževe u kremi volim i žao mi je što su ih povukli :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda ih i vrate na proljece ili u sklopu neke LE, dobro su se prodavali.

      Izbriši
    2. uh nadam se, meni su dobri skroz :)

      Izbriši
  12. Ja dosla istovarit sleper :D
    Joj meni se toliko seboreja pogorsala od tog cesnjaka, uzas..nisam ga mogla ni svako trece pranje koristit.
    Ovi LPM regeneratori..rekla je neira ako budu krs da ce nam vratit pare. Ja sam cak kupila onaj njen zuti i ne valja. Kud je poslusa huda?
    Ovo poslije depilacije uvijek gledam da kupim i potvrdila si sumnje da je scheisse :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaci nisam umislila da je od sampona...dobro je. Uvijek kad mi se desi nesto da mi ne valja a hvaljeno je, ja testiram i patim se mjesecima :D
      Povrat novca nego sta, i mene je navratila, i necu joj reci da sam ga na snizenju kupila :D
      Niht am grostene sajze in der welt aber sajze. Klajne sajze. Sajzi :D
      (Ako sam potrefila bar jedan padez, odlicno)

      Izbriši
  13. Hehehehe, i ja imam želju da si tresnem šamar iz istog razloga, uhvatim se za sve šta ima kokos i vanilu :D
    Imamo iste utiske za Afroditin šampon kao i LPM. Ovaj prvi mi je baš čista nula, a drugi preslab za moju kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh, da, baš preslab za nas kovrdžave, nekome tko ima ravnu kosu bi vjerovatno bio dobar LPM.
      a kokos i vanilija...ne znam ni koliko stvari imam koje tako mirišu a namazala sam ih par puta. pa gomila voćnih i orašastih balea losiona koje sam kupila jer su ih svi hvalili i jer su ambalaže slatke...šamar i pleska.

      Izbriši
  14. Brrrrrr naježim se kad vidim negdje Freeman! :D Znaš već zašto :D
    Drago mi je da si spomenula LPM regenerator. Razmišljala sam o kupovini, sada definitivno preskačem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh da, ja sam mislila da sam kod tebe citala o lemon&clay, pa sam isla potraziti koja te ono maska bila razocarala, znaci da ne uzimam ni acai onda :D

      Izbriši
  15. Ove ''grils only'' sampone zaista gledam duze vrijeme,al ih nikako kupiti. ''šiškice'' mi se inače odvajaju od ostatka kosa kada je malo masnija,hoće li onda i to prestati sa tim? Inače,radije mi ju je oprati ili zavezati.
    I hvala na ovom popisu,cijenim ovakve postove. :) xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je onaj smeđi girls only za tamnu kosu bio skroz ok, baš pokupi masnoću i kosa izgleda kao oprana, samo što nije onako svilenkasta na dodir već kao da je malo suha i teže se prsti provlače kroz kosu, nema onog osjećaja da fino klize kao kroz čistu kosu. Dok sam ja nosila šiške, prala bih ih svako jutro, samo njih :P nije bilo suhih šampona da valjaju tada :D Ti možda misliš na onu novu kosu uz čelo, što je kraća, tu bi pomoglo, ja mislim.
      Hvala tebi na komentaru :)

      Izbriši
  16. Drago mi je sto nisam bacila pare na Avon-ov tuš, a fiksator jos uvek ne znam da l' da porucim, od raznih recenzija misljenja su mi podeljena :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako ti je koza suha i osjetljiva, onda nemoj. mene bi peckao po licu a nisam primijetila da sminka ista duze traje.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt