Avon baza za lice baze

Avon Magix Face Perfector, baza za puder

20:42Anela


Prije par mjeseci sam pisala o bazama za lice, u ovom postu, o njihovoj namjeni i o mojim očekivanjima. Spomenula sam kako nemam masno lice i kako mi manje-više svaka baza odgovara, u pitanju su nijanse, u smislu koja od njih drži puder par sati duže i koja više odgađa prosijavanje T-zone.
U međuvremenu, na recenziranje mi je stigla još jedna baza za puder i popela se uz sam bok Baleinoj, koja mi je bila favorit.


Avon Magix Face Perfector baza dolazi u kartonskoj crnoj kutijici i plastičnoj, elegantnoj tubici.
Za cijenu od 15.90 dobijete 30 ml proizvoda. U trenutno važećem katalogu je nema, ali će biti dostupna u sljedećem, od 20.8.
Tekstura je kao kod gušće kreme. Proizvoda vam treba vrlo malo i vodite računa da ga dobro razmažete, inače na licu ostaju malene grudvice koje možete vidjeti na fotografiji nešto niže. Ukoliko se baza dobro ne razmaže, puder neće lijepo izgledati.




Miris je primjetan, ali ugodan. Miriše na Nivea i Sun Dance proizvode za sunčanje, a u sebi i ima SPF 20, što je sasvim ok ako ne boravite čitav dan na suncu, samo morate voditi računa o poništavanju spf faktora:
ako baza ili krema za lice sadrže avobenzon ( 1-(4-methoxyphenyl)-3-(4-tert-butylphenyl)propane-1, 3-dione, Butyl methoxy dibenzoylmethane, BMDBM, Parsol 1789, Eusolex 9020 ) , nemojte nanositi puder koji u sastavu sadrži octinoxate (octylmethoxycinnamate, EMC, OMC, Ethylmethoxycinnamate, Escalol557, 2-ethylhexyl paramethoxycinnamate, Parsol MCX) i obrnuto.
Evo sastava baze:

OCTINOXATE 7.5%
OCTISALATE 4.0%

Other ingredients:
DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, CELLULOSE, CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ALUMINA, ACRYLATES/DIMETHICONE COPOLYMER, SILICA, NYLON-12, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, C30-45 ALKYL METHICONE, C30-45 OLEFIN, PEG/PPG-20/23 DIMETHICONE, LAURYL PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE,  CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, POLYETHYLENE, PARFUM/FRAGRANCE, BORON NITRIDE, HYDRATED SILICA, WATER/EAU, TOCOPHEROL, POLYGONUM MULTIFLORUM ROOT EXTRACT, ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT 


Znači, uz ovu bazu ne ide puder koji u sastavu ima avobenzon, inače se SPF poništava. Baza nije komedogena, mada ima ljudi kojima dimethicon smeta. Meni nije izazvala ništa neželjeno na licu.
Nisam primijetila da lice zbog SPF izgleda bijelo na fotografijama koje sam napravila dok sam nosila bazu ispod šminke:
lijevo: dnevno svjetlo, bez blica
desno: umjetno svjetlo, uključen blic
Baza zaista poslije nanošenja pruža onaj ''fotošop efekt'', pore postanu nevidljive, a sitne borice ispeglane i suhoća prilično zamaskirana. Lice postane mat, jer baza pokupi suvišnu masnoću.
Ako mi je ten dobar u tom trenutku, mogu proći i bez tekućeg pudera, sa samo bazom i kamenim preko, jer dobijem malo više prekrivanja nego sa kremom za lice i kamenim puderom.
Definitivno produži trajanje šminke, meni se tekući puder drži par sati duže nego bez baze i ne skuplja se u čeonim borama, a ni boricama oko očiju.
Drago mi je što sam imala priliku probati i preporučila bih je djevojkama koje imaju sličnu kožu kao i ja, koja se ne masti prekomjerno i kojima treba povremeno da šminka potraje duže, bez da moraju svaki čas provjeravati u ogledalu je li sve na mjestu.

Jeste li već probale ovu bazu i jeste li zadovoljne kao što sam ja?

Hvala na čitanju :*


PR proizvod

You Might Also Like

8 komentari

  1. Nikada nisam koristila bazu za lice, ali mislim da ću ovu probati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, nije neka drasticna razlika ako ti je lice suho ili normalno, ali je primjetna :)

      Izbriši
  2. Divna si, krasna si, i sve ti je super, i kad ti to postavis to izgleda savrseno i svasta nesto ti lijepo pricam i hajd se sad istopi na komentar :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. awwwww :O XD tvoje su riječi kao melem. hvala ti draga. zaista prepoznajem tvoje iskreno srce i komentar bez imalo ironije. tako mi je drago sto me uvijek redovno pratis. nevjerovatno mi je lijepo procitati tvoje opaske :D :P

      Izbriši
    2. Sta cu kad si jednostavno the best i ja ne mogu bez tvog bloga :D ti si najbolja i bas se istices i prvo sto uradim ujutro jeste da pogledam u oblake a onda otvorim tvoj blog da vidim da li si nesto objavila :D

      Izbriši
  3. Makeup Arena i ti me ubjediste da je kupim :D

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt