Alverde Avon Balea

Šta nosim na ljetovanje

16:35Anela


Nikad nisam bila jedna od onih spontanih žena koje za trenutak odluče da nekamo otputuju, još se brže spakiraju i krenu. Ja volim barem 5-6 dana unaprijed planirati šta ću i kako, šta ponijeti, šta ne, spremiti stan, sve oprati, popeglati, izribati, očistiti, isprazniti frižider, imati barem tri spiska, jedan za kozmetiku, drugi za odjeću i obuću, treći za sve ostale stvari...teška sam. :D
Sad pakiram i djecu, a sve vi koje ih imate, znate koliko tu stvari treba, išle vi na 10 ili na tri dana, dođe na isto, sve vam treba.
Ovdje ću pokazati kozmetiku, jer vjerujem da vas ostatak stvari koje tegljim sa sobom ne zanima.

Pod broj jedan, kreme sa SPF. Teško mi je pronaći drogerijski losion prihvatljive cijene i da nije krcat alkoholom, zato sam uzela ovaj Sun Dance koji navodno potiče tamnjenje, ali ja to nisam primijetila. Imala sam ga i prošle godine, a nisam dobila ništa više boje nego što je uobičajeno. To mi je ustvari i ok, jer pokazuje da dobro štiti od sunca. O nekim kremama sa SPF sam pisala i ovdje. Alkohol je tek negdje pred kraj liste sastojaka, dok je kod drugih Sun Dance losiona koje sam gledala bio pri vrhu.



Sun Dance obojeni fluid sa faktorom 30 ću nositi na licu, ostao mi je od prošle godine, da ga iskoristim. Ionako mi brzo postane previše svijetao, pa će ići u smeće...Nije da mi ne valja, nego ne pruža dovoljno prekrivanja da ga nosim tijekom cijele godine, a ako ga pokušam nadograditi, postane ljepljiv na licu.
Avon SUN+ 30SPF sam dobila na Avon eventu, nisam ga probala, ali sam ga u nedostatku vremena da kupim nešto za dječju kožu, dala svojoj kćerkici da se maže na školskom izletu i dobar se pokazao, nije ni izgorila niti dobila alergiju po licu, a desi joj se, jer je vrlo svijetle puti i osjetljiva na sunce.
Jason gel s hamamelisom i uljem čajevca sam jednom prilikom utrpala u košaricu na Feelunique stranici, trebalo je potrošiti određeni iznos, da se ostvari pravo na popust, pa mu tražim namjenu. Dobar je za kožne iritacije, kod ugriza insekata, ili kod prečestog brijanja.



Alverde losion je za djecu, ostaje vidljivi bijeli trag i ja ga ne koristim, mada mi to na plaži ni ne smeta, ali eto... Sastav je ok, alkohol tek pri dnu liste.
Flastere protiv malih letećih vragova koje mrzim iz dna duše i koji me nađu i ispod 5 pokrivača i izbodu i kroz odjeću, nisam do sada probala, evo mi prilike. Skeptična jesam. Vidjet ćemo.
Balea masku za kosu breskva-kokos sam pokupila na putu do kase, lakše mi je nositi ove kesice nego čitavu kutiju. Ni nju nisam ranije probala.



Afrodita marmelada za sunčanje, za hitro pridobivanje zagorelosti. :D
Nema UV filtere pa se ne maže samostalno, samo preko sredstva sa zaštitinim faktorom, ili kasnije, iza 18 sati, kad sunce više nije jako. Jedva čekam da je isprobam i vidim djeluje li i hoću li ubiti ovu bjelinu nogu i ruku.
U Sephora kutijici je Collistarova marmelada, dobih tester da probam prije nego kupim veliku, od svoje prijateljice iz Njemačke, Melise :D :*
Nuxe ulje jako lijepo naglasi preplanule noge i ruke, miris mu ne volim, ali mi se sviđaju sitne šljokice.



Balea Med pjenu sam već spominjala i dobra mi je, šteta što se više neće proizvoditi. Koristim je za pranje lica i skidanje šminke. Obično se ne šminkam na moru, ili se šminkam vrlo malo i ne nosim dvofazne ni micelarne ni tonike ni ništa, šminku ću skidati umivanjem. Pjena je pri kraju, pa nije teška. 
Dove gelovi za tuširanje su divni i kremasti i ne isušuju kožu i imala sam jedan u kupatilu, nov, pa ga nosim. Inače, na odmor uvijek nosim proizvode dopola potrošene, da mi nije teško, da ih dokrajčim i ne vraćam kući, ali gelova za tuširanje zafali.
Yves Rocher losion za suhu kožu s karite maslacem jako dobro njeguje, fino miriše i isto tako je potrošeno više od pola, pa mislim da ću ga dovršiti na odmoru. Na moru mi uvijek treba malo intenzivnija njega kože tijela, što mi ovaj losion i pruža.
Balea After Shave gel za smirivanje kože poslije brijanja mi se povlači po kupatilu i nikako da ga potrošim do kraja, ostalo još malo, pa da se i toga riješim konačno, taman su na moru iritacije od brijanja češće, jer kožu svaki dan mučim britvicom.
Garnier antiperspirant je tu kad mi bude trebala jača zaštita, a Balea Deo krema ima ulogu da neutralizira mirise do plaže i nazad, nisam zadovoljna ovim dezodoransom inače, onaj u spreju Sensitive mi je puno bolji i duže osjetim svježinu.



Od preparata za kosu je tu Garnier regenerator s avokadom i shea maslacem, jedan od mojih omiljenih regeneratora ikad, kojeg sam kupila nebrojeno puta i nikad nisam bez njega. 
Alverde šampon je dovoljno blag za svakodnevno pranje kose.
Avon prskalica posluži za smirivanje neposlušne kose na plaži.
Balea serum koristim za vrhove poslije pranja, a Yves Rocher nisam još probala, nosim ga jer je malo pakiranje i planiram mazati na vrhove i dužinu kose na plaži i poslije pranja.
Balea Oil Repair maska mi nije nešto spektakularno, ali su ova mala pakiranja skroz praktična za putovanja.



Afrodita Aroma Rich care aceton mi je drag jer ne smrdi kao klasični acetoni, ostala još četvrtina bočice, pa je izbor pao na njega. 
Essence Gel lakove nikako ne uspijevam uslikati za post, još ove dvije nijanse nisam uslikala, od nekih 7-8 koje imam, pa taman da ih pronosam i uslikam na noktima.
Essence Gel bazu i top coat nosim u zadnje vrijeme sa svim lakovima, OK su mi, nisam još testirala dovoljno da donesem definitivan zaključak, ali mi produže trajanje svakog laka, barem za dan.
Kapi za sušenje laka sam prije koristila poslije svakog lakiranja, ali otkako sam probala Gabrini sprej za sušenje laka, kapi su pale u zaborav. Nosim ih jer je Gabrini sprej velik za neseser, kapi mogu stati svugdje.



Bepanthen Plus je za ogrebotine, opekotine, posjekotine, oguljena koljena i laktove, svakodnevne situacije s djecom. Himalaya je također antiseptična krema koju ja koristim za sve manje ozljede i stvarno koža brže zacijeli.
Synopen mast mi je must have poslije uboda komarca, jer mi se zna desiti da mi mjesto uboda jako natekne i nepodnošljivo svrbi, pa mi ovo stvarno olakša.
Afloderm nosim ako mi se odluči pojaviti dermatitis na licu. Nije mi lice nikada još buknulo na moru, ali neka ga, za svaki slučaj.
La Roche-Posay Anthelios XL gel-kremu sa faktorom 50 i volim i ne volim. Koristila sam je ispod šminke i dobra mi je, ne masti lice, ali mi zna isušiti kožu ako je nosim svaki dan. Potrošit ću je na plaži, a za svaki dan moram pronaći neku drugu kremu, preporuke su dobrodošle.
Autan i S-quito su sprejevi protiv onih malih sotona. Ne volim nijedan, zagušljivi su mi i smrde, ali djeluju na 4-5 sati. Oba do pola potrošena, gledat ću da se barem bez jednog ne vraćam kući.
Britvica je neka BIC ženska, s tri oštrice i sviđa mi se, oštra je dovoljno i ne iritira.
Balea Aqua je obična voda u bočici s pritiskom, dobro dođe kao osvježenje na putu do plaže.



Od preparative za lice nosim Linoderm melem s uljem noćurka i shea maslacem, za njegu suhe i ekcemu sklone kože. Krema je prilično masna, dobra mi je bila zimi, a vjerovatno će mi nešto takvo trebati i poslije sunčanja, obrazi mi se uvijek isuše.
Hipp krema je za djecu, mada je ja ponekad ukradem jer je fina i lagana i miriše blago, na bebe.
Balea MED Ultra Sensitive Intensivcreme je također jedna od krema koje dobro njeguju suhu i osjetljivu kožu, trebat će mi.
Rosal okoloočnu kremu sam recenzirala i još nije potrošena i neće ni biti još barem mjesec-dva.
U malenoj bočici s pipetom nosim Fushi arganovo ulje, velika bočica bi bila teška, a i držim je na mračnom i hladnom mjestu, da ne užegne.
Bocassy serum sam slikala ali se još uvijek  mislim da li da ga nosim ili ne. Nisam sigurna da mi je neophodan, ne ostajem dugo. Dobar mi je, zadovoljna sam, ne koristim ga dugo pa ne mogu reći ništa više od toga.



Od šminke ću vjerovatno samo koristiti bb kremu Garnier, nijansa Medium (nosim ovu jer je tamna, do tada ću se provlačiti s Maybelline korektorom i Sun Dance toniranom), ruževe, maskaru i olovku za obrve. Ostalo nosim da se nađe. Ne znam jesam li ikada stavila sjenilo na moru, možda se predomislim ovaj put...

Rumenilo je Sleek Rose Gold, sjenila su Avon kao i baza za sjenila i Supershock crna olovka za oči, tuš Essence, olovka za obrve Revelique, ruževi Rimmel Kate 08 (jedan od omiljenih nude) i Aura Shine Excess 762 Let Him Know. O bronzeru sam također pisala, Bahama mama.
Alverde labelo mi je neizostavno, ide sa mnom gdje god krenem.
Essence papiriće također nosim u torbi, dobro pokupe masnoću s lica kad prosijate, a ne kvare šminku.



Trudila sam se da nosim što manje pribora, četka lijevo može poslužiti za kameni puder, ako ga uopće budem nanosila, a može i za bronzer, za onaj sunkissed look.
Malena četkica je E.L.F i točan se naziv izbrisao, služi mi za razmrljavanje crne olovke u korijen trepavica, za eventualno blendanje, ako mi naumpadne sjenila da nanosim, a nanijeti ih mogu i prstom :D.
Multitasking RT četka, pravi multitasker, za bronzer i rumenilo, a može i za kameni puder, pa opet razmišljam da krajnju lijevu četku ni ne nosim.
RT bockalica, malena je pa će poslužiti i za bb kremu i za korektor.
Maskaru sam zaboravila slikati među šminkom pa se našla ovdje, u pitanju je moja voljena Deborah Lashcreator, volume&care.

To bi bilo to, natrpala sam sve u torbu za plažu i stalo je, srećom. Pretpostavljam da sam neki prosjek, nije ni premalo ni previše stvari, po mom mišljenju. Šta biste vi izbacile ili možda dodale?

Još razmišljam da uguram i peglu za kosu. Nisam nikad do sada i pokajem se prvih par dana na moru, dok se ne naviknem na svoj odraz u ogledalu. Bolje peglu nego fen i četku za feniranje, u svakom slučaju. :P 
Imam kovrčavu kosu, imam šiške, bez pegle sam grozna, s neukrotivim antenama na čelu. Ima li netko među vama da nosi peglu, da mi bude lakše? :D 


Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

19 komentari

  1. Odgovori
    1. ahahahaahahhahahhahaahhahahahaahhahahahhahah

      Izbriši
    2. Molim da se komentari ticu posta XD
      Jest, jest, ove godine idem, sve sam spakovala za more ove godine.

      Izbriši
  2. I meni se cini da si bas taman spakovala, super proizvodi :D sa sminkom si bas bila razumna :) :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Puno proizvoda, ali ne mogu te kritizirati jer sam po pitanju pakiranja ista kao i ti! Znam dobro što znači putovati sa djecom, srećom moja je sada odrasla ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove kremice s spfom mi trebaju, toga nikad dosta, a preparativa isto, zbog vrlo suhih obraza, ne zelim da potamnim pa se isperutam zbog dehidracije i ostanem flekava, desavalo mi se :D
      Sminku mogu prepoloviti, ali eto, nek se nadje

      Izbriši
  4. A highlighter neces nositi? :) divnu mary ;) moze preporuka za neko lijepo zlatno sjenilo? I baby roza rumenilo? Lijepo se odmorite :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Necu, ne treba mi jer je sleekovo rumenilo sa shimmerom. Od zlatnih sjenila su mi najdraza ona Moda, Loreal Infaillible i nekoliko ih imam iz Catrice LE. Inglot takodjer ima odlicna. Rumenilo baby roza, nisam sigurna ali mislim da Catrice ima takvu nijansu.
      Hvala ti puno :) :*

      Izbriši
  5. Razumna si ti žena :D Javi kakvi su flasteri protiv komaraca, baš me zanima. Ja sam ranije nosila one gumene narukvice i da znaš da deluju, neće sad odbiti horde komaraca, ali ako je okolo relativno mali broj deluje. Nigde ne idem bez Raid aparatića protiv komaraca sa tabletama, zaista deluje i spašava stvar. Za ubode probaj nekad Krkin Kamagel, nestvarno brzo smiri ujede, a meni baš iskaču orgomni plkovi i natekne sve okolo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Raidov aparatic sam probala davno i nisam mogla smisliti miris, mozda su promijenili, moram opet probati. Narukvice sam mislila uzeti, ali sve kontam da ne djeluju, znaci nisam u pravu, nema veze, ima ih i ovdje. Kamagel sam isto imala ali nisam primijetila da mi ublazi svrbez. Zanimljivo kako mene i sina pojedu, doslovno, a kcerkica i muz nikad nemaju ni jedan jedini ubod :D

      Izbriši
  6. Ja ne mislim da je ovo puno stvari za more :) a još i putuješ s djecom :) kod mene bude više preparative i četkica, volim sjenila i ljeti, šta ću XD
    sad si me podsjetila da moram kupiti sprej za leteće sotone XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh i pored sprejeva su me nasli, po vratu i ramenima nisam prskala, ne svidja mi se miris i evo mi uboda bas tu :D
      Ma volim ja sjenila ljeti ali kod kuce, na moru mi mrsko i da se pocesljam.

      Izbriši
  7. Ja nosim manje kozmetike kad putujem. Baš me zanimaju ovi flasteri protiv komaraca.
    A peglu za kosu nosim ako očekujem da ću na letovanju imati neku svečaniju priliku (proslavu godišnjice, rođendana i sl.) pa ponesem da malo sredim kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Flasteri mirisu blago na limun, lijepe se iznad kreveta i na namjestaj, a djeluju li, ne znam stvarno. U apartmanu nema komaraca, pazim da ne otvaram prozor dok gori svijetlo i sl. Imam par uboda koje sam zaradila u vecernjim setnjama, nijedan nisam na spavanju. Je li to zbog flastera, ili ih je ove godine opcenito manje...stvarno ne znam :D

      Izbriši
  8. Ja bas volim da gledam ove postove sta ko nosi na more da i samu sebe podsjetim na neke stvari, sta bi trebala ponijeti i tako... ovu vodicu Baleinu za spricanje nisam primjetila, pa valja malo obratiti paznju sljedeci put u DM-u :D
    Ali ove kremice za ujede i ostalo su sve :D :*

    http://justdivined.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto volim vidjeti sta tko nosi, da ne zaboravim nesto spremiti :D
      Pola ovih gluposti za kosu mi nije trebalo, a ni sminka, znala sam XD.
      Bepanteni i kreme za ujede trebale, sve s spf potroseno...

      Izbriši
  9. "Malih letećih vragova koje mrzim iz dna duše i koji me nađu i ispod 5 pokrivača i izbodu i kroz odjeću" ahahha savrseno receno! Nazalost nije smesno :( Potpuno te razumem, obavezno javi kakvi su, i ja imam ogromnih problema sa istim. Bilo bi divno da funkcionisu pa da ih ja isprobam ;))
    Kisses
    A
    http://withinstalovealex.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa moram se pohvaliti da nije bilo komaraca u apartmanu i nisu me pojeli na spavanju :D lijepila sam flastere iznad kreveta, i na stolic i ormaric u blizini prozora. dva malena dođu u ovom pakovanju. Pise da djeluju 72 sata, sasvim blago i citrusno mirisu, ne smrde. Na balkonu me ubolo njih par, ali unutra stvarno nije usao niti jedan...mozda i djeluju :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt