recenzije sjenilo Urban Decay

Urban Decay Naked 3 paleta sjenila

07:36Anela


Dugo željena i sanjana :D
Meni osobno najljepša Urban Decay paleta. Ne mogu reći da je i najkorištenija, tu ulogu ima Naked Basics, zbog svojih neutralnih, ''za svaki dan'', boja.
Svoju paletu sam naručila sa Feelunique stranice, za nepunih 30 funti, uz 20% popusta, što je super, jer u Sephori košta oko 45 eura. Vrijedi li zaista toliko novca? Nastavite čitati recenziju i moje dojmove, pa sami zaključite.

Dolazi zapakirana u kartonsku kutijicu, a unutra su, osim palete, spakovali i uzorke baza za sjenila.

Sama paleta stvarno djeluje atraktivno i luksuzno. Metalna kutija u koju su smjestili sjenila je dovoljno čvrsta, ali ne previše da imate problema s otvaranjem.
Unutra je 12 sjenila, a svako teži 1.3 grama. Dobit ćete i kist, nije naročito dobar, ali je iskoristiv, ako baš nemate bolji pri ruci.
Eh, sad malo slika... i nadam se da ću uspjeti prenijeti svoje oduševljenje ovim bojama. Baš je nekako romantična i girly i sva prekrasna, ružičasta i lijepaaa. 
Najprije sam buljila u nju par dana i samo fotografirala iz svih mogućih kutova i perspektiva.






1. Strange je blijeda rozikasto-bijela nijansa, prilično je kredasta, praškasta i pigmentacija nije naročito dobra bez baze. Završnica je mat.
2. Dust mi je po kvaliteti najlošije sjenilo u paleti. Ima šljokice, ali se jako, jako rasipa, a nije ni pigmentiranost jača strana, pa je neka ljepljiva, kremasta baza obavezna, ili nanošenje mokrim aplikatorom.
3. Burnout je breskvasto-roza nijansa, satin završnica.




4. Limit je druga od ukupno tri mat nijanse, svijetla prljavoružičasta, slabije pigmentirana i na mojim očima se ne ističe naročito.
5. Buzz je izrazito pigmentirana, metalik mauve-roza, s puno shimmera.
Mekana je i moguće je rasipanje kada se kistom nanosi. Već sam nekoliko puta rekla kako meni ovakva sjenila najbolje surađuju kad ih nanosim prstom na kapak, pa zatim kistom popravim, ublažim rubove.
6. Trick je odlično, metalik zlatno-brončano sjenilo, super pigmentirano i ne trusi se pri nanošenju.




7. Nooner, još jedna mat nijansa, meni jedna od ljepših iz palete. Radi se o srednje tamnoj rozoj nijansi koja malo vuče na smeđu i mauve. Nažalost, i ona je jedna od onih koje se jače rasipaju i to se vidi i na fotografiji ispod.
8. Liar je svjetlija metalik smeđa, s malo sive, a i ružičaste, ovisno pod kakvim svjetlom je gledate. Vrlo lijepa, mekana, pigmentirana i ne rasipa se. Završnica slična kao kod Burnout sjenila, satin.
9. Factory, srednje tamna smeđa, sa sitnim, sitnim crvenkasto-ružičastim i zlatnim česticama, satin završetak.




10. Mugshot je metalik taupe nijansa, s mojim aparatom ne surađuje, a vidim i po slikama kolegica da se muče s ovom nijansom, rijetki su vijerni swatchevi. Kod mene na fotografijama uporno vuče na nekakvu maslinasto-sivu, a uživo je pravi kameleon, toplija je taupe sa malo ružičastog tona. Najljepša je na suncu kad se vidi taj holo efekt :D
11. Darkside, još jedna satin tamnija sivo-smeđa nijansa, mekana, pigmentirana, nije pretjerano sedefasta, kod mene prolazi i za dnevnu, neutralnu šminku.
12. Blackheart je tamna ljubičasto-šljivasta-crna, mat baza za crvenkastim šljokicama. Ove se šljokice, nažalost ne prenose dobro na kapak, pa dobijete na očima tu tamniju crno-ljubičastu s tek ponekom šljokicom.


Darkside, Blackheart




Eh, sad nakon ovog svega, da otkrijem vrijedi li toliko? Iskreno, mislim da je preskupa. Ne vrijedi ovaj kvalitet sjenila ovoliko novca. Sigurno. Meni su i neka drogerijska sjenila jednako kvalitetna. Flormar mat sjenila su u rangu ovih mat, Artdeco je također na nivou, Moda sjenila su i bolja od ovih metalik, a neka se sjenila sa jako sličnom završnicom mogu pronaći i u Sleek paletama. Tu su i odlična Loreal Infaillible i Maybelline Color Tatoo sjenila.
Neka se truse više, neka manje, ovisno o teksturi i finišu. Nedostaje ovdje jedna mat tamnija nijansa, ovako uvijek posegnem za još nekim sjenilom van palete.

Ne žalim što sam je kupila, vjerovatno bih je kupila opet. Priuštila sam sebi to malo zadovoljstvo. I kad je uzmem u ruke i otvorim da se šminkam, ama baš svaki put mi izmami osmijeh na lice jer mi je vizuelno prekrasna. I unese malo glamura u sivu svakodnevnicu. E, pa zbog toga, za mene vrijedi :D
Znači, ako ste snob kao ja i padate na lijepe kutijice i to vas veseli, onda ganjajte i vi kakvo sniženje. Ako vam pakovanje nije bitno, a sviđaju vam se ove nijanse, okrenite se alternativi i naručite MUR verziju ove slavne palete, za 10 puta manje novca.
Samo vas molim da ne kupujete jeftine kineske kopije koje se prodaju po ebayu i facebooku, na kojima piše Naked, a tko zna šta imaju u sastavu. Igrate se sa svojim zdravljem. MUR sjenila su za europsko tržište, provjerena i testirana.

U nekom sljedećem postu očekujte par lookova s Naked 3 paletom, do tada vam šaljem pusu :*

Hvala na čitanju!



You Might Also Like

33 komentari

  1. Nego sta nego vrijedi :) iako se možda može naći jednako kvalitetnih mono sjenila (za palete nisam sigurna) ipak mi je peglanje da otvaram svako mono sjenilo i tražim nijansu koju želim, ovako otvorim ovu i basic i sve je puno ljepše i lakše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jest, ovdje su sve fine rozikaste na jednom mjestu.
      a ja otvorim palete dvije tri, otvorim jos mono sjenila ne bi li sta zatrebalo, uvijek nered :D

      Izbriši
  2. Iako su nijanse lijepe , ne bi je kupila , ja sa vise na Lorac Pro strani :D Dugo samm iscekivala ovaj tvoj post jer samo zapravo htjela vidjeti neki Look :D zato ćeri , aj požuri sa novim postom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit ce nekad i lookovi, nemam sunca, a kad imam, idem vani da iskoristim jos ovo malo ljepote :D

      Izbriši
  3. Ja imam prvu Nejkedicu i kod mene je takodjer nakon prvobitnog oduševljenja uslijedilo malo razočarenje. Boje su divne zaista, ali nisu mi ono woooow. Puno više sam iskoristila Stilinu in the light.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj Amraaa, ne daji mi prijedloge za kupovinu :D

      Izbriši
  4. A baš je lepa, prema Naked 2 sam bila skoro ravnodušna, ali ovu ipak želim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lijepa je skroz, nije mi zao sto sam je uzela. ni meni ostale nisu nesto, pogotovo jer imam MUA kopije za 1 i 2 i one su mi ok. basics sam isto ulovila na snizenju za 15-16 eura, nije mi se davalo vise :D

      Izbriši
  5. Nije da ne bih voljela imati , nije tooo :-P Lijepa je tačno samo za gledati :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lijepa je ona i za šminkat se..ne znam šta sam ja očekivala za te pare, da će se sjenila sama stavljati i skidati :D
      a ono sjenila k'o sjenila...

      Izbriši
  6. Do sada sam gledala swatcheve i Naked2 mi je bila neprikosnoveni favorit, ali gledajuci ove fotkice, malo se lomim. Prelepa paleta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam zasto, meni se dvojka nikad nije svidjala, sve mi boje iste. ipak me to nije sprijecilo da uzmem MUA verziju, kad su imali nekad neko ludo snizenje...

      Izbriši
  7. Odgovori
    1. hahah XD a ti taman kontala a ja navaljujem: nemoj pa nemoj :D

      Izbriši
    2. Stavila u korpicu, i to bila spremna platit 45 eura al anela govori da nije nesto pa necu :D

      Izbriši
  8. Što ti kažeš, lepa je da se gleda! Divno je pakovanje, veoma originalno su je osmislili, meni je najlepša među Naked paletama. Međutim, na više mesta, a i kod tebe, sam pročitala da pigmentacija nije na zavidnom nivou, pa ne bih davala toliki novac za nju. Sasvim mi je dovoljna Naked 1 i Basics, a već sam nabavila MUR verzije za ovu i Naked 2.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kakve su ti mur? pigmentacija? rasipaju li se previse ili podnosljivo?

      Izbriši
  9. Nice!!

    BeautyConclusions.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelijepa je, neka si se počastila, zaradila si za nju pa je i uživanje još veće. Makeup manijaci, kao što sam i sama, znaju koliko je dobar osjećaj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lijep :D s vremena na vrijeme se treba i počastiti.

      Izbriši
  11. i ja dijelim tvoje mišljenje o ovoj ljepotici, ali tek sada mogu sebi priznati da mi i nije bila baš prijeko potrebna (nadam se da ovo neće pročitat niko od mojih bližnjih, haha) :D da je prelijepa - jest, da (mi) je neophodna - pa baš i nije :-/ al eto morala sam isprobat i to čudo, i baš što i ti veliš - flormar, artdeco, pa i neka catrice sjenila su ako ne i kvalitetnija, a onda barem tu negdje...a o razlici u cijeni bolje da ne mislim :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, isto razmišljamo, da mi je bila potrebna, nije.
      realno, jedna mi je paleta potrebna, a to je sleek mat paleta :D
      a da je nisam kupila, crkla bih. ali koristim je, lijepa mi je. treba nekad i sebi ugoditi :) sve dok se koristi, dobro je.

      Izbriši
    2. jooj nećeš vjerovat, ali upravo ovo isto i istim ovim riječima i ja kažem svaki put za sebe kad kupim nešto od šminke (jer mi, realno, ništa ne treba pa sigurno do kraja života): "crkla bih da nisam kupila to i to" :D :D

      Izbriši
  12. Imam jedinicu i Basic1. Za njih mi nije žao novaca jer su to boje koje najčešće nosim, dvojka me ne mami nešto posebno, a ova tvoja me mami, ali nisam sigurna koliko bih te roskaste nijanse nosila i zato se odupirem :D Basic2 ću najvjerojatnije kupiti. A što se tiče kvalitete, ona jesu kvalitetna, ali svakako da je u iznos cijene uključeno i ime UD :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno, ime se placa. i ambalaza, jer je stvarno kvalitetna.
      basics 2 me jos nije zainteresirala, nekako me ne privlaci...a nije me ni basics1 privlacila u pocetku.. labilna sam osoba :D

      Izbriši
  13. Kupila je i...pokajala se. Previse kosta za ono sto nudi. Vizuelno je lijepa ali kvalitet sjenila i nije cemu. Naprimjer, artdeco sjenila su 3 puta bolja a o cijeni da ne pricam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam se pokajala, ali jesam malo bila u čudu, očekivala sam bolju pigmentaciju i manje rasipanja :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt