Bourjois Garnier puderi

Rimmel Match Perfection tekući puder

18:08Anela


Match Perfection puder sam kupila zimus i nažalost, bio mi je previše žut i taman i nisam ga nosila, sve do prije par mjeseci, kada sam uspjela dobiti malo boje u licu.
Prije nekoliko godina Rimmel je imao puder identičnog naziva i vrlo slične bočice, ali su promijenili i dizajn i formulu, tako da je ovo novi-stari puder. Ne znam koliko sličnosti ima sa starim, njega nisam koristila.
Rimmel kaže da je ovo ''neprimjetni puder'' koji se odlično prilagođava tonu kože. Ja se ne bih složila, neprimjetan jest i jako lijepo izgleda na licu, ali se ne prilagodi bitno boji kože, tako da ćete ipak morati potražiti pravu nijansu, ako ne želite da vam boja lica odudara od boje vrata.

Dolazi u staklenoj bočici, s plastičnim zatvaračem i pumpicom. Na ambalažu ide moja prva zamjerka, iako volim staklene bočice. Problem je u poklopcu, nije dovoljno čvrst. Ako kojim slučajem uhvatim za poklopac a ne za bočicu, poklopac mi ostane u ruci, a bočica tresne na stol. Zaboravim za to u žurbi i sva sreća, još se nije razbio, a vrlo lako se može desiti.
Druga zamjerka ide na nijanse koje su nam uvezli. Nikad ništa za tamnije i svijetle cure. Moja nijansa je 102 Light Nude i trenutno mi odgovara, a preko zime će mi sigurno biti i tamna i žuta, pa će puder ostati nepotrošen još godinu dana. Na Rimmel stranici vidim 10 nijansi, kod nas ih ima 4-5.

Puder je tekuće konzistencije, vrlo lagan. Odlično se razmazuje i blenda. Ne treba ga puno, meni je sasvim dovoljan jedan stisak na pumpicu.
Ima slabiju do srednju moć prekrivanja. Meni to odgovara. Nanosim ga mekšim kistom, ravnog vrha ili bockalicom ili Buffing RT kistom, tako mi pokriva najbolje.
Ono što se meni najviše sviđa je to kako on izgleda na licu. Kao da nemate puder nego samo lijepu i njegovanu kožu. Nema onog brašnjavog efekta ni skupljanja čak ni poslije nekoliko sati nošenja. Meni je odličan za dnevnu šminku upravo zbog toga.
Ima polumat završnicu, ni dewy niti sasvim mat. Mislim da bi najviše odgovarao djevojkama koje imaju suhu ili normalnu kožu. Nije mi se desilo da mi istakne suhe dijelove, naravno ne pričam o dijelovima na licu koji se eventualno perutaju, nijedan puder tu ne pomaže. Najprije treba uraditi piling i kožu dobro hidratizirati.
Na masnijem čelu i nosu se također dobro drži, iako ga treba malo fiksirati da potraje duže.
Evo usporedbe nijanse s nekim drugim svjetlijim podlogama, da dobijete bolju predodžbu o boji pudera.



Čini mi se da na licu duže traje nego HM, a pokrivanje je slično. Konzistencija mu je tečnija od Healthy Mix pudera, skoro tečna kao i Garnier bb krema za kombiniranu kožu. Završnica je negdje na pola puta između ove dvije podloge s kojima ga poredim, niti dewy kao HM, niti mat kao bb krema.
Na slikama se vidi da je Mach Perfection tamniji od HM br. 52.
Na licu:
lijevo bez pudera, desno s puderom
lijevo bez pudera, desno s puderom
Trenutno nema razlike između boje mog lica i boje vrata:

Puder ima SPF 18 i ne bih preporučila da ga nosite ako znate da ćete se fotografirati, zbog SPF i blica će lice imati bijeli odsjaj i izgledat ćete blijedo poput vampira. Ja nisam uključila blic dok sam fotografirala, pa se to ne vidi.
sastav:
AQUA/WATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, GLYCERIN, ISONONYL ISONONANOATE, MAGNESIUM SULFATE, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, LECITHIN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, LAURETH-7, SILICA DIMETHYL SILYLATE, PARFUM/FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN, DIMETHICONOL, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PROPYLENE CARBONATE, XANTHAN GUM, TOCOPHERYL ACETATE, DISODIUM EDTA, ALUMINUM HYDROXIDE, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, SAPPHIRE POWDER, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, GERANIOL, BHT, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CITRONELLOL, [May Contain/Peut Contenir/+/-:IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), ULTRAMARINES (CI 77007)].

Više o sastojcima imate ovdje.
Na mom licu nije izazvao nikakve reakcije, nije bilo svrbeža, dermatitisa, ni komedona ni prištića povezanih s korištenjem pudera.

Omiljeni drogerijski puder, poslije Bourjois Healthy Mix pudera, bio mi je jedan drugi Rimmelov, Lasting Finish 25 hours. Odgovarala mi je i nijansa i finiš i dosta dobro je pokrivao i trajao i bio dobar za jaču šminku i za dane kad mi ten nije bio u najboljem izdanju. Nema kome ga nisam preporučila, mislim da je odličan za mješovitu kožu. Kod nas se mogao kupiti u tubici, izgledao je ovako:

U Velikoj Britaniji se prodavao u staklenoj bočici. Nedavno je i kod nas bočica zamijenila tubicu i sad u novom ruhu moj omiljeni puder izgleda ovako:

I cijena je sada duplo viša i košta oko 16 maraka. Ne bi mi ni to toliko smetalo, nego mi je žao što su promjenom ambalaže naši uvoznici prestali uvoziti dvije ili tri svjetlije nijanse. Od sada nam je najsvjetlija dostupna nijansa ona s oznakom 200, a prije smo imali i 103, koja je meni odgovarala.
Match Perfection košta oko 15 ako se sjećam dobro, ali mi on odgovara samo nekoliko mjeseci godišnje.
Jedino što mi preostaje sada je online šoping, a Rimmel je online skuplji. Volim i Wake me up puder, također Rimmel, ali su opet nijanse problem i ona najsvjetlija, koju mogu kupiti kod nas, mi odgovara samo preko ljeta.

Jeste li koristile neki Rimmel puder i kakvi su vaši dojmovi?

Hvala na čitanju :)

You Might Also Like

40 komentari

  1. Volim Rimmel pudere, i mislim da su jako dobri, puno bolji nego sto im cijena kazuje. Meni je najdrazi Wake me up, imaju moju idealnu nijansu, a rado bih probala i ovaj sto si recenzirala i novi Lasting jer mi je i stari bio solidan, s tim da novi imaju nijansu koja mi vise odgovara. Fin ti je ten, sad cu ko one babe kad kazu- sta ce ti puder. :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ne bih da kukam ali ima tu svasta za sakriti, sto se uzivo vidi.
      lako je tebi, ti si malo tamnija pa mozes s njihovim nijansama na kraj. i meni je wake me up dobar, uspjela sam ovo ljeto i potrositi onaj proslogodisnji.

      Izbriši
  2. ispast će da te stalno hvalim (ili da komentiram samo kad imam nešto za pohvalit, haha), ali s takvim tenom teško da tebi neki puder/bb krema ne odgovara (osim oni baš jako matirajući i "betonirajući") :)
    a generalno mislim da su rimmel puderi stvarno dobri, pogotovo za cijenu po kojoj se prodaju u bosni...lasting finish i sama imam u dvije nijanse (ljetna i zimska) i super mi je za večer i za fotografiranje, a wake me up sam prije nekad imala i isto mi je bio super za dan...zapravo, kad malo bolje razmislim, sve od rimmela što sam probala je i više nego zadovoljavajuće, šteta što ga više nema u HR :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne odgovaraju matirajuci i betonirajuci i oni koji se uvuku u borice i istaknu suhocu jer su mi obrazi suhi uglavnom :) i boju mi je tesko potrefiti. i ten cesto podivlja :D
      i meni su super za tu cijenu i nisu mi nikad izazivali nered po licu.

      i hvala ti na svim pohvalama i komentarima :D <3

      Izbriši
  3. Kupila sam nedavno Lasting Finish u staklenoj bočici, i nije mi isti kao onaj u tubi. Čini mi se da slabije prekriva, i za razliku od onog u tubi ovaj ima SPF. I dalje je dobar puder, jako sam zadovoljna, ali isti nije. Uzela sam 200, umjesto 103 (koje više nema), za sada mi odgovara, ali kad dođe zima i ovo malo boje ode, ne znam šta ću :D

    I da, imaš divan ten, i sviđa mi se kako ovaj puder izgleda na tebi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a joj nije zar da i u samom puderu ima razlike :( ista nam je nijansa odgovarala, i meni bi 200 bio pretaman za zimu.

      hvala ti :)

      Izbriši
  4. Jaooo ne mogu vjerovati da vise nema lasting finish 103, to mi je najbolji puder ikad! Stvarno nema smisla, znas li mozda je li igdje ostao jos koji primjerak? Nisam u toku nikako... E bas si me sokirala sam ovom informacijom, sebi ne mogu doci :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zao mi je, i ja sam ljuta bila, cula sam da je ostalo u didacu jos starih ambalaza, pa pozuri :)

      Izbriši
  5. Jako mi je drago što si recenzirala ovaj puder jer sam razmišljala da ga kupim. Drago mi je što Rimmel ima zaista dobar izbor pudera za suvu kožu. Još ponegdje se može naći Lasting finish u staroj ambalaži ( i to po sniženoj cijeni) tako da ću skoknuti do Didaca da uzmem zalihu. Promijenili su i boje, probavala sam 200 staru i 200 novu i nisu iste :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako nadjes nijansu da ti pase, kupi, mislim da ce ti odgovarati ukoliko nemas nekih vecih problema s tenom.
      i bojala sam se toga da nece formula biti ista. steta :(

      Izbriši
    2. Je l' ti koristiš nijansu 103? Jedina je ta ostala, moje nijanse nema :(

      Izbriši
    3. da, meni je 103 odgovarala. kod mene ih vise nikako nema.

      Izbriši
    4. Heeej, moram te obradovati... Nova redizajnirana pakovanja se ne odnose na Lasting finish Nude već na Lasting finish. Nude kolekcija ima bijeli čep i malo je drugačija. Kod nas u Didacu juče su stigle i tri svjetlije nijanse od nijanse 200 Lasting finisha u novom pakovanju, tako da potraži po CM-u ili DM-u, trebalo bi biti, jer su isti uvoznici :)

      Izbriši
    5. jeeeee :D tako mi je dragooo, super super, baš ti hvala :*

      Izbriši
  6. Cuj nema lasting finisha vise, ma nije da nemam opcija,al mi ga zao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni :( i sto kazes uvijek se neka opcija i zamjena nadju, ali steta, odlican puder.

      Izbriši
  7. Nisam još koristila Rimmel pudere. Kao i kod većine brendova veoma svijetle nijanse nema :( Baš gledam usporedbu s HM, kojeg trenutno imam (a i on mi je malo pretaman i prežut), nema šanse da bi ga ja mogla nositi. Uvijek imam muke po nijansama kad tražim puder! :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima rimmel svijetle nijanse samo nema kod nas :( ovaj ti onda sigurno ne bi odgovarao bojom.

      Izbriši
  8. Meni je i dosadilo žaliti se na nijanse, kad na našem tržištu ne postoji dovoljno svijetla za mene :P Ali nosila sam prošlu zimu ovaj puder i fino mi je izgledao na licu, nisam ni primijetila da je taman. Čak mi je i u planu za kupovinu, potrošila sam sve 'dnevne' pudere :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onaj novi catrice je svjetliji od HM i od ovog dosta. neutralan. ne znam kakav je u usporedbi s porcelain, nisam ga jos otvorila :D

      Izbriši
  9. Ne zalim se ni ja vise , nema ga nemaaaaaaaaaa. Sve je na meni zuto,narancasto,vako nako , a ja imam rozi ton.Nasla sam jedino max factor cc kremu 40 fair, a ne odgovaraju mi cc kreme, niti max factor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a joj, nije nama svijetlima lako, a pogotovo curama svjetlijim od mene, ja opet iskopam nekad neku nijansu :D malo je ironicno da u srcu Europe nema pudera za bijele zene :D a imaju na rimmel stranici neku nijansu 100 cini mi se, i bijela i roza. lasting finish. mozda online da potrazis?

      Izbriši
  10. Meni je Match P. bio odlican! Jedan od boljih pudera za tu cenu :) Znatno duze stoji na mojoj masnijoj kozi nego HM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam to primijetila, ali meni i HM potraje na licu. drago mi je da mi je potvrdio sumnje netko s masnijom kozom, hvala :D

      Izbriši
    2. Hm je divan puder, kad ga na nesem savrsenstvo, ali posle jedno 3 sata kao da krene da nestaje :(

      Izbriši
    3. Inace koristila sam u starom pakovanju MP, ne znam jel ovaj reformulisan.

      Izbriši
  11. Ovo nije stari Lasting finish, sad se zove Lasting finish Nude. Puder nije samo prepakovan, nego je i preformulisan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na opasci, nisam primijetila da na bocici pise nude, ucinila mi se identicna onoj sa online shopova iz UK na kojima sam trazila prosle zime nijansu svjetliju i od 103.
      bas cu obratiti paznju.

      Izbriši
    2. Zapravo Lasting finish nude je nova linija pudera, a još uvijek postoji standardni Lasting finish. :)

      Izbriši
    3. uspjele smo riješiti misteriju, samo da dođu i do mene da kupim sebi zalihe 103, da me ne sekira :D

      Izbriši
  12. Čitam godinama o Rimmel i dosta ga hvale, ja ga nisam probala jer ne znam koji bih uzela za svoju kožu. Moram ti reci da tebi uopće ne treba puder :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma moj aparat uljepša stvari, nemam profi kameru da me napravi gorom nego što jesa, nije to ni loše :D treba mi puder, ali se provučem i s bb kremom i korektorom. hvala ti :)
      ne bih znala za puder, možda ovaj lasting finish stari uz blotanje, a hvale i novi mat puder, samo ga ja nisam probala, nije za moju kožu, pa ne znam kakav je.

      Izbriši
  13. Fino izgleda i na slikama se uopšte ne primećuje, moguće da je uživo vidljiviji. U psodlenje vreme najviše biram ovaj tip pudera iako nije baš za moju kožu, ali lakše se borim sa prosijavanjem nego sa suvim delovima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uživo bi ga registriralo dobro istrenirano i znatiželjno žensko oko :D iz neposredne blizine :D stvarno jest dosta neprimijetan. i ja isto, lakse mi se prepudrati i blotat nego se boriti sa suhim flekama od pudera po obrazima.

      Izbriši
  14. Lako je tebi, mozes s ovako laganim puderima, ko da se meni nose ovi s tezim prekrivanjem, nemoj da galamim :D Drzava je kriva za sve, sad kad je SDA osvojio, morat cu dva sloja vichy dermablenda stavljat :D A necu ni para imat za njega, garant ce sve propast pa ga nece ni uvozit, a Sebija Bakirova ce ic kupovat po inostranstvu :D Jos sam pod utiscima, haj cao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj samo galamit, i pleske dijelit, neću kukat, te lo huro i te lo prometo :D
      Moš mislit u Seke new ina, iz Dubaija..crkla :D
      Nek nam žive Izetbegovići, ne moraju drugi, haj'... :P

      Izbriši
  15. Najzad da neko napise nesto o ovom odlicnom puderu,divno:) U svemu se slazem s tobom,lepo opisano sve,ja imam normalnu kozu ka mesovitoj,nijansa Classic Beige,lagan,trajan,sve pohvale za Match Perfection:).Imala sam i Lasting Finish,odlican mi je bio samo malo lepljiv,ali to je minorno u odnosu na ostale njegove divne osobine. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, drago mi je da i tebi odgovara. nisam nesto primijetila da je meni bio ljepljiv LF, ne diram lice rukama, da sta ne pokvarim od sminke, kontroliram se :D

      Izbriši
  16. Znači opet ništa za moju aristokratsku put :D Na tebi stvarno predobro izgleda, mada ti imaš krasnu kožu i bez pudera <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ništa za tebe, lady mell :D
      hvala, i meni će ubrzo biti taman i žut.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt