featured Flormar makeup look

Flormar mono i mono mat sjenila

16:26Anela


Možda sam dosadna svima pišući svako malo o Flormaru, ali imam još toliko stvari koje nisam podijelila ovdje. Nisam kriva što stalno izbacuju dobre ruževe i lakove i što su im kolekcije sve bolje i bolje :D
Sjenila i lakovi su bili prvo što sam otkrila od njih, a zatim i ruževe i rumenila i svašta...
Već sam nekoliko puta spominjala Pretty Compact Quartet sjenila u nijansi P045 Taste of Chocolates. Nedavno sam nabavila UD Naked Basics paletu, ali ništa bez moje Flormaruše, opet ja nju najviše koristim, zbog tamne smeđe koje nema u Basics paleti i zbog navike :D
Nisam do sada ( ili se ne sjećam da jesam) spominjala njihova mono sjenila
Najprije želim naglasiti da je Flormar omjerom cijene i količine ubjedljivo prešišao sve druge brendove. Ovdje gdje ih ja kupujem, mono i mono mat sjenila koštaju svega 3 KM (1.5 €). Ona iz metalik i neon linije su mislim duplo skuplja, oko 5-6 KM.
Ova sjenila dolaze u količini od čak 5 grama! Sjetimo se da su Artdeco sjenila više nego duplo skuplja, a imaju samo 0.8 grama.
Pigmentacija je uglavnom odlična, ovisi od boje do boje.
Flormar Mono Eyeshadow
U sklopu ove linije su sjenila različitih završnica, i šimerasta i mat. Šimerasta nisu sasvim sjajna, nisu sedefasta, nego satin završetka, nema šljokica.
Ova šimerasta su uglavnom slabije pigmentirana nego mat, što ne znači da su slabe pigmentacije, naprotiv, pigmentacija je ok, samo su mat sjenila još jača. Pigmentacija se uvijek može pojačati nanesete li sjenilo preko baze. Ne osipaju se i najljepše se prenose prstom na kapak. Četkicom ide malo teže i uzima više vremena. Dobro se blendaju.
Mat sjenila su izrazito pigmentirana, meka, svilenkasta, uz to nažalost ide i malo više osipanja ispod očiju prilikom nanošenja, ništa strašno. Ako nemate masne kapke, onda vam možda neće ni trebati baza ispod ovih sjenila, toliko su pigmentirana i fina. Ja ipak nanesem bazu, nek je sve na svom mjestu, za svaki slučaj.


( sve fotografije možete kliknuti da se uvećaju i da bolje vidite swatch)
  • 007
Limeta zelena, sa zlatnim odsjajem. Netipična boja za mene, ali zaželim nekada promjenu i malo začinim svoje neutralne i nude lookove.
  • 009
Tirkizna, s dosta plave. Teksture i karakteristika kao i prethodno, zeleno.
  • 010
Srednje tamna smeđa, rekla bih da naginje na hladniju stranu, ima malo primjesa taupe nijanse. Vrlo slične završnice kao 7 i 10, samo što se ovdje šimer jedva vidi, satin finiš, rekla bih.

  • 012
Plava, ali sivog podtona. Lijepa mi je samo preko baze, jer bez baze postaje sivkasta i ne ističe se boja.
  • 014
Ovo mi je baš drago sjenilo, nosim ga ponekad samostalno na kapku, samo dodam liniju tuša i maskaru i dnevna šminka gotova. Radi se o šampanj-bež boji, ne svjetluca previše, finiš je kao kod 010, satin.
  • 016
Mat sjenilo u žućkasto-bež nijansi, izrazito pigmentirano i mekano
  • 019
Još jedno mat sjenilo u pastelnoj rozoj boji, meni vrlo drago i lijepo
  • 021
Neka kombinacija boje koju ja ne znam ni opisati, miks burgundy+boje hrđe+boje brusnice+smeđe...pojma nemam :D Znam da mi je savršeno sad za ovo doba godine.
  • 024 
Tamna, šljivasta ljubičasta, sivog podtona, u sredini je slika s uključenim blicem.
Iako mi je boja krasna, nisam zadovoljna kako je sjenilo pigmentirano bez baze, kao i 012, preko baze je dobro.



Flormar Matte Mono Eye Shadow

U ovoj liniji su isključivo sjenila mat završetka ( koje čudo :D) i karakteristika kao i mat sjenila iz klasične linije sjenila. Jaaako dobre pigmentacije, mekana, svilenkasta i da, također se malo truse. A truse se i UD sjenila a koštaju 10 puta više, prema tome, ja sam prezadovoljna ovima. Najbitnije mi je kod sjenila da su dobro pigmentirana i da se dobro blendaju, a ova sjenila te uvjete ispunjavaju. Bilo bi dobro da naprave još nijansi. Mislim da ih ima 10-15 trenutno. Nisam sigurna.


  • M03
Teget plava.
  • M05
Vrlo svijetla puder roza, izgleda skoro bijela, a tako se i fotografira, uživo ide na roskasto.
  • M07
Srednje tamna smeđa, s drukčijim reljefom na površini i ambalažom, ali to je novo ruho mono sjenila, od sada će biti ovako upakirane i to mi je puno bolje od one bijele ambalaže.
  • M11
Crna da ne može crnja. Mislim da ima još jedna crna, iz klasične linije sjenila, bez oznake M i ona je također mat. Nemam je pa ne znam ima li razlike u pigmentaciji.


I ostala mi je još jedna iz Mettalic linije
Flormar Metallic Eyeshadow A004
Frosty završetak, puno više šimera nego kod sjenila iz klasične linije, puno je sitnih zlatnih čestica, ali se nisam oduševila. Pigmentacija mi nije nešto i ne prenosim ga dobro na kapak ni prstom ni četkicom. Duplo je skuplje nego klasična i mat sjenila.

I nemam nekih sličica na kojima nosim ova sjenila, iskopala sam samo par, davno uhvaćenih telefonom, pa šta je tu je, bit će nekom drugom prilikom. Ništa specijalno ni s previše truda, dnevne varijante.
na kapku je zeleno 007 sjenilo

na kapku je 021 sjenilo
samo 014 sjenilo i tuš


Hvala vam na čitanju :) :*

You Might Also Like

51 komentari

  1. Jedva docekah ovaj post. Djelimo istu ljubav prema flormaru, kao i njihovim sjenilima :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Trebutno imam nekoliko flormar paleta, ali poslije ovog posta znam koje sjene sljedece kupujem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. linkala sam u postu koja je meni paletica najdraza. probala sam i paletice s 5 sjenila, ali se one bas mrve i rasipaju. ako sam pomogla u izboru, drago mi je :)

      Izbriši
  3. Ovo 014 je bas divno :-) Super post! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ema :* volim ja ovakve boje kao 14, najcesce nosim, nema gnjavaze oko blendanja i uvijek je dobro bazno sjenilo. jos stavis malo tamniju u pregib i eto super sminke.

      Izbriši
  4. 021 vuče na ovo novo Catrice velvet bourgundy (koje je svuda rasprodano -.-) i ovo 014 mi je baš prelijepo u kombinaciji s tušem. Sljedećom prilikom ću baciti pogled na njihova mono sjenila, mada mi se čini da kompletnu ponudu definitivno nemamo (Mostar).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. catrice je malo tamnije i s vise ljubicaste, dok je ovo 21 s vise crvene i smedje.
      ne znam kakvo je stanje u mostaru, i ja mislim da nema nigdje kompletne ponude. uvijek ima online shop ako ne nadjes :)

      Izbriši
  5. Ma predobra sjenila, mogli bi hladno da ih cijene i vise... vr' beton top! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogli bi ali se nadam da nece. ekstra, gore, zvižđe... :D

      Izbriši
  6. Jako su lepa i vidim da su sjajno pigmentovana! Jedino meni, baksuzu, kod Flormara smeta pakovanje, mogli bi ga malo ulepšati. Što se kvaliteta tiče (a i cene), nemam zamerke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. smeta i meni hahah, ali eto, zazmirim jer je kvalitet dobar. novo pakiranje je crno, koje je ljepse, samo kod nas jos ima ovih bijelih u prodaji.. a probala sam da ih depotiram u praznu paletu, ali smotana sam i nekoliko sjenila mi je puklo pa sam odustala

      Izbriši
  7. Joj jesu dobra!!! Pa gdje su bila cijeli moj zivot?! haha Pogotovo ova crna, nikad ne mogu nac crnu crnu, ne sivu.
    Zan li neko gdje u Sarajevu kupiti?
    Super recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana imas u City centru Flormarovu radnju :-) divota od zivota. Ja se pogubim :-D

      Izbriši
    2. hvala :D jest, ja znam za City centar, a bilo je i u Importaneu, ne znam ima li jos. samo su oni puno skuplji nego Galant, mislim da se vise isplati naruciti online ako se uzima vise stvari.

      Izbriši
  8. Joj, ove zlatno-smeđe nijane su mi tako krasne... ne znam da li je do jeseni ili čega li već, ali želim ih sve (iako ih imam mali milion u tim nijansama :D). Za njihovo crno, mat sjenilo sam odavno dobila preporuke i moram definitivno da ga kupim... koja pigmentiranost, oduševljena sam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj mat sjenila, kao sto Jelena rece, jedini brend gdje su mat sjenila bolja od simerastih :D

      Izbriši
  9. Stvarno super izgledaju. :) Ja sam danask kupila svoju prvu Flormar paleticu, a čini mi se da neću na njoj stati. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Predivna su im sjenila., Mislim da je to jedini brend kod kojih su matt sjenila kvalitetnija od šimerastih :D Imam par nijansi, a upravo si mi ti dala par prijedloga..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, slazem se u potpunosti :D mat sjenila su boljeg kvaliteta, simerasta ne nosim bez baze, a mat ponekad i stavim i pigmentacija im je vrhunska.

      Izbriši
  11. Koliko senki :)
    Baš sam danas pazarila u njihovoj radnji jedno fenomenalno rumenilo - koje bih ja pre nazvala hajlajterom, no videćemo :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a nisam se mogla kontrolirati kad nisu ni dva eura :D uzela sam sve boje koje su mi se svidjale, malo pomalo. koje si uzela? terakotu neku?

      Izbriši
  12. Čula sam toliko pohvala za njihova sjenila, pogotovo ova mat, morat ću ih isprobati prije ili poslije!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja imam samo jedno i dobro mi je, doduše ova nijansa koju imam je malo praškasta, ali s obzirom da se radi o mat sjenilu nude boje, nije bilo ni za očekivati drugačije. ALi pigmentacija je baš jako dobra… I sad mi se mnogo njih dopada...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni su stvarno super, za ovu cijenu, nema boljih garantiram. :D ispipaj ti i ostala mat, pa vidi mozda ti se svidi koje, ja bih samo da naprave jos mat nijansi.

      Izbriši
  14. Ja gdje god stignem rejvam o Flormar mono sjenama :D U mat se kunem i već sam nakupila sve neutralne nijanse koje su imali (ukljućujući i paletu), a od shimmerastih imam ovu burgundy (koja se presijava na svašta nešto) i nije me pigmentacija oduševila, pa sam se tu i zaustavila. Ali vidim kod tebe puno lijepih, sad moram nastaviti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ta 21 je meni lijepa preko baze i iskljucibo kad je prstom nanosim. onda je pigmentirana kako treba. napisala sam gore da su mi sve simeraste takve. 14 volim najvise od simerastih, ona mi je super svakodnevna sjena :) a i ne sjaji se toliko preko dana, umjereno, samo se pod umjetnim svjetlom vidi da svjetluca.

      Izbriši
  15. 007, 009 i 012 su predivna! Moracu ih potraziti. Odlicne slike i swatchevi! Limeta je super na ocima :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Nije tajna da ih obozavam, cak vise volim ove mono od paletica :) Jos kad bi mogle da se depotuju bilo bi super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probala sam ja da ih izvadim, ali nije islo, pa ne znam je li do mene, jesam li ih trebala bolje zagrijati, ili se bas tesko vade. odustadoh nakon dva prosuta :D

      Izbriši
  17. Slažem se, mono senke su im sjajne, one u paletama nisu im ni prineti. Imam 6 komada, a od ovih tvojih jako me je privukla 012, prelepa je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lijepa, ali potrebna je baza ispod, obavezno, kako bi se boja istaknula. osobno su mi mat sjenila puno draza :)

      Izbriši
  18. Danas sam bas gledala te senke i htela da uzmem 14icu ali nije bilo. :( Bas mi se svidja ta nijansa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš šteta, nemoj zaboraviti na nju, pa uzmi kad naletiš nekada. meni je odlična, ni bez baze mi se ne skuplja.

      Izbriši
  19. Imam 024,ljubicastu,divna je ali je zbog jake pigmentacije nosim u izuzetnim prilikama.Prelepa mi je i ona burgundy nijansa *.* :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
  20. Baš prekrasna sjenila, taj sedefasti odsjaj je san! Nemam niti jedno njihovo sjenilo, ali definitivno ću nabaviti neko u skorijoj budućnosti! :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Da znaš da sam ovaj post barem tri puta pregledala! :D Zapisala sam si skoro sve nijanse i planiram ovih dana do Flormar dućana koji se nedavno otvorio i baš ću si ugrabiti koje sjenilo. Moram ponovno kupiti i Perfect cover korektor koji mi je izvrstan, ne mogu vjerovati da sam ga potrošila do kraja jer inače to kod mene baš sporo ide. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihi, hvala, i hvala na šeranju :D
      Vidiš, meni Perfect coverage nije bio dobar, doduše ja sam imala onaj iz stare ambalaže. Ne znam jesu li promjenom ambalaže mijenjali i sastav, nijanse su čini mi se iste. Jesu zato količinu upola srezali, u starom pakovanju se dobivalo 10 ml, a cijenu povisili :D

      Izbriši
  22. 021 mi je favorit, stvarno su svi predivni i nevjerojatno koliko su pigmentirani :O!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu, posebno mat sjenila, ako nađeš, probaj :)

      Izbriši
  23. 021 kupujem! Divna sjenila ;)

    OdgovoriIzbriši
  24. Koliko su velika sjenila? Jesu li velika kao mac mono sjenila ili veća il manja? :)
    Zanima me jer si ih namjeravam kupiti pa depotirati

    OdgovoriIzbriši
  25. Na kom mestu ih kupujete? Ovde gde ih ja kupujem kostaju duplo skuplje. Ove slike su predivne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. BiH, Kiseljak, firma se zove Galant, moguće ih je naručiti i online. POskupile su i ovdje, koštaju oko 2 eura ove mono i matte mono, ostale su skuplje.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt