Afrodita Balea Eveline

Beach Beauty Essentials

17:22Anela

Ovaj mjesec skoro da nisam ni pisala. U prvoj polovini srpnja nisam ni stizala od obaveza, a zatim sam pobjegla na odmor, bez laptopa i šminke. :)
Odmorila sam se dobro, naspavala i nauživala i sad punih baterija ponovo kuckam. Htjela bih vam pokazati šta sam to nosila u torbi za plažu i čime sam se njegovala poslije sunčanja.

Godinama sam vjerna Sun Dance, DM-ovim kremama za sunčanje. Cijenom su prihvatljivi i meni zadovoljavajući i mislim da ostali brendovi pretjeruju s cijenom sredstava za sunčanje, a često imaju i lošiji kvalitet, sudeći po sastavu. Nikad se nije desilo ni meni ni mojoj djeci da izgorimo namazani nekom od Sun Dance krema za sunčanje, naravno, ne pržim se na suncu čitav dan. Kao zaštitu od sunca u proizvodima koriste i mineralne i kemijske filtere, kako bi se osigurala zaštita i od UVA i UVB zraka. Mineralni filteri ( titanij dioksid i cinkov oksid) su zdraviji i bolji izbor od kemijskih filtera (Avobenzone, Octisalate, Octinoxate, Octocrylene, Oxybenzone, Homosalate, Tinosorb, Mexoryl), ali ne pružaju potpunu zaštitu od UVA zraka.
Za lice sam u početku koristila SPF 50, a kasnije prešla na SPF 30, koji sam koristila i za tijelo.
Sun Dance Med Ultra Sensitive Sonnenfluid
Ovo nije fluid, već gusta i bijela krema. Razmazuje se dobro i jednako, ali ostavlja sloj na koži i ne upije se potpuno, već posvjetljuje kožu i kad se dobro utrlja. Odbija i raspršuje sunčeve zrake pa se lice doima nešto bjelje, ali nema vidljivih nerazmazanih tragova. Meni to ne smeta, pogotovo ne na plaži. Radije bih bila bijela nego crvena kao rak. Ne može biti podloga za šminku jer je masnija i teža na licu, ali meni je izvrsna upravo za plažu, štiti odlično i na licu je osjetim čak i nakon plivanja, ali svejedno obnovim sloj. Kao manu navela bih alkohol visoko u sastavu koji može biti nadražujući i isušujući za suhokošce, kakva sam i sama.
sastav:
Aqua, Octocrylene, Alcohol Denat., Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide (nano), Dicaprylyl Carbonate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Tocopheryl Acetate, Triacontanyl PVP, Diethylhexyl Butamido Triazone, Silica, Panthenol, VP/Hexadecene Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Carbomer, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Dimethicone, Cetyl Dimethicone, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citric Acid, Tocopherol

Sun Dance getontes sonnenfluid
Ne volim baš stavljati na lice dnevnu kremu sa spfom pa zatim na nju puder i voditi računa još i da su sastojci kompatibilni i da se SPF ne poništava...ja sam 2u1 osoba, uvijek tražim što može jednostavnije i brže. Ovo je obojeni fluid s prilično visokim SPFom koji prekriva manje nepravilnosti, ujednačava ten, dok prištiće i podočnjake neće sakriti. Prilično je neutralan i svijetao što me iznenadilo, pozitivno. Ubrzo mi je postao i presvijetao. Na slici je swatch uz Bourjois Healthy Mix puder u nijansi 52, ne znam koliko će vam značiti, s obzirom na to da su mi sad presvijetla oba.
lijevo Sun Dance fluid, desno Bourjois HM 52

Lagane je, rjeđe teksture, odlično razmaziv, ali ne upije se u potpunosti, na licu ostane dewy efekt i ne bih ga preporučila ženama s masnijom kožom lica. Za one koje imaju suhu i normalnu kožu, bez većih nepravilnosti, bio bi ok za dan. Kasnije kada sam već dobila nešto boje i nisam nosila SPF 50, nosila sam ga i na plaži i fino mi je ujednačavao ten. Nijansa se dosta prilagođava boji kože, jer fluid nema puno pigmenta. Treba ga obnavljati često jer nije vodootporan.


Sun Dance Kids Dermo Sonnenmilch
Ovime sam mazala djecu, a i svoja ramena i dekolte prvih par dana. Ma koliko razmazivali ovo mlijeko, ostavlja bijeli trag. Ne kao med krema da vam posvijetli kožu, nego baš bijeli trag koji se ne upije. Djeci ne smeta, oni se zabave i ne opterećuju se kako im krema izgleda na koži, a što je najbitnije, zaštićeni su. Alkohol je opet visoko u sastavu i osjeti se miris alkohola i kad se mlijeko nanosi. Nije isušio dječju kožu, nema traga perutanju, a sin mi je tome sklon.

Sun Dance Schutz und Braune Sonnenmilch
Mlijeko koje bi trebalo da štiti kožu od oštećenja i pospješuje prirodno tamnjenje, jer sadrži, pored SPF, i njegujuća biljna ulja i ekstrakte. Mlijeko sam na moru i potrošila i mogu reći da je vrlo dobro, lako razmazivo, brzoupijajuće, ne ostavlja trag na koži. Ima blagi miris na sredstva za sunčanje.
sastav:
AQUA · OCTOCRYLENE · ISOPROPYL PALMITATE · ETHYLHEXYL STEARATE · GLYCERIN · ETHYLHEXYL SALICYLATE · BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE · TITANIUM DIOXIDE (NANO) · POTASSIUM CETYL PHOSPHATE · CETEARYL ALCOHOL · PANTHENOL · DIMETHICONE · PHENOXYETHANOL · PARFUM · POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE · AMINOMETHYL PROPANOL · ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER · BENZYL ALCOHOL · TOCOPHERYL ACETATE · DECYLENE GLYCOL · ALCOHOL · TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE · PIROCTONE OLAMINE · TETRASODIUM EDTA · JUGLANS REGIA SHELL EXTRACT · CAMELLIA SINESIS LEAF EXTRACT.
Sun Dance Sonnenmilch 
Njihovo klasično mlijeko za sunčanje, s malim razlikama u pakiranju svake godine. Kao i kod prethodnog, nemam zamjerku, vrlo slično u karakteristikama kao ovo, ranije opisano.

Eveline akcelerator tamnjenja

Dugo sam ga tražila zbog silnih pohvala, ali ja nisam naročito oduševljena. Losion po sastavu nije za problematičnu kožu, sklonu aknama po leđima, ramenima i dekolteu jer je komedogen, pun parabena, a na bazi je parafina. Dobro je što se maže po tijelu i ne zadržava se dugo, koji sat do tuširanja i na mojoj koži nije radio probleme. Lagan je, vodenast, maziv i brzo se upije i nije masan.
Nisam primijetila da sam dobila išta više boje nego što dobijem inače. Nanosila sam ga iza 17-18 sati i tada nisam više obnavljala kreme sa SPF-om.

U torbi se obavezno nađu i balzami za usne, ovaj put ubacila sam Sun Dance balzam sa visokim spf-om, jer je tanka koža usana posebno osjetljiva na UV zračenje i često nakon sunčanja može izaći herpes, ukoliko ga nosite u organizmu, jer UV zračenje aktivira virus. 

Melem je tu jer ga imam odavno pa da se potroši, inače nisam fan Melema, kao zaštitni balzam je ok povremeno, ali ne njeguje usne jer je po sastavu ništa drugo nego vazelin. Skup vazelin.

Ubacila sam u torbu i ovu Balea prskalicu za kosu, koju također imam od prošle godine i koja ničemu ne služi.
Kosa nije ništa drugačija prskala ja nju ovim ili ne. Nikakvog efekta na mojoj kosi nema. Barem se potrošila ovaj put.

Kosu sam poslije njegovala uobičajenim preparatima, blagi Balea kokos šampon i kokos maska i Baleino ulje za kosu je sve što sam nosila.

U torbi uvijek volim imati minijaturni dezodorans, poput ovog Balea Sensitiv dezodoransa, koji nije antiperispirant i ne sprječava znojenje, ali spriječi neugodne mirise. Ima samo 50 ml, stane u dlan i nije težak. Sadrži aluminij, pa ako pazite na to, onda nije za vas. Miris je puderast i blag i osjetim ga satima, a ne guši me.
Kreme za sunčanje i sol sa kože tijela sam ispirala ovim gelovima za tuširanje:
Le Petit Marseillais, s ekstraktom bora i motara, miriše divno na more i malo na borove, nije kao osvježivač u autu, puno je ljepši miris :) Prije njega sam imala LPM gel sa medom i lavandom i ovaj mi je puno ljepši.
Yves Rocher gel s mirisom naranče ima blagi i osvježavajući miris, ne isušuje kožu ali šteta što se taj miris nimalo ne zadržava na koži poslije tuširanja.

Za njegu kože poslije sunčanja nisam kupovala ništa specijalno i mislim da su svi oni natpisi za poslije sunčanja ''navlakuša''. Marketinški trik da bi se trošilo više. Sadrže uglavnom aloe veru, glicerin, antioksidanse i lagane su hidratantne teksture. Ne vidim potrebu da kupujem takve proizvode kad mi je koža tijela normalna i za njegu poslije sunčanja mi sasvim dobro posluži bilo koji hidratantni losion.
Ovaj maleni Alverde buterčić sam nosila u torbi za plažu i mazala ruke i zanoktice kad mi se učine suhe. Nije mi nešto specijalno ni miris ni njega, ali je malo pakiranje i zgodno za torbu.


Afrodita ulje sam već spominjala i da vam kažem da ne djeluje protiv komaraca :D nisam ni mislila da hoće, samo da sad i potvrdim.
Sviđa mi se miris, a i izgled preplanule kože kada se namaže uljem. Relativno brzo se upije, ne masti odjeću i na meni ne mijenja značajnije miris, nije mi se desilo da kasnije miriše užeglo na koži, kao što mi se dešavalo s Balea uljima za kožu.
Yves Rocher mlijeko s karite maslacem, za vrlo suhu kožu je dosta hranjivo i obično bih mazala njime noge, koje su pored sunčanja dodatno iritirane i čestim brijanjem.

Spasilo me od isušivanja i koža je meka i nahranjena, nigdje traga perutanju i iritacijama.

U torbi za plažu su se našli i veliki, prostrani ručnici, rezervni kupaći, karte, loptice i naočale za plivanje. Lagano štivo za plažu ne nosim godinama, jer oči ne skidam sa svoje djece dok su u vodi, ali bit će vremena opet za koju godinu :).
Šminkala se skoro da i nisam nikako pa vam ne mogu pokazati lookove, a na noktima sam nosila sve nijanse crvene i ovaj Sally Hansen, Vitamin Sea, trenutno omiljeni lak.

Što vi nosite na plažu i natrpate li i vi torbu kao što ja pretrpam svaku koju imam?
Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

26 komentari

  1. Hahahah, da ne nosim toliko pomada i gelova na more,koliko i ti, rekla bih da nije ovo essentials... Poslije Tanjinog nesesera,ipak smo dobre

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haahahhah, nisam sminku nosila pa je stalo sve. Mazemo se sve cetvero pa se potrosi ovo, i zafali cesto :D

      Izbriši
  2. I meni su SunDance proizvodi za sunčanje super. Dopada mi se lakić! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tenkju :D sun dance volim i ne gledam nista drugo.

      Izbriši
  3. I ja ću ove godine da se naoružam Sun Danceom kad krenem na more :D

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja volim Sun Dance <3 mada sam prosle godine koristila Velnea mleko (robna marka Lilly drogerija) i i ono mi je bilo dobro.
    Za lice koristim Eucerin fluid jer skoro nikad ne kvasim glavu.
    Na putovanja nosim svu kozmetiku koja mi padne na pamet jer ne zelim da dodjem u situaciju da mi nesto zafali.
    A, nosim i sminku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja za lice obicno koristim La roche Posay Anthelios xl, ali ne na odmoru. To mi je za ispod sminke, a za plazu trosim sun dance jer je jeftinija, ove LRP mi zao :D
      a tako sam i ja prije, ponesem sve pa i peglu za kosu :D ne mogu vise, jer nosim i djecje stvari i ne stane mi. a na kraju shvatim da nisam nista koristila i da sam dzabe pakovala i riskirala da mi se sta slomi i prospe. od sminke samo najnuznije: maskaru, puder, rumenilo i za obrve sjenilo. i na kraju sam i to stavila jednom.

      Izbriši
  5. Svasta si fino nosila :) Joj, kako je lak dobar!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odličan je i traje mi najduže od svih koje imam :)

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. hoces rec da nisi nista citala jer sam se raspisala da si samo slike preletjela haaaa???
      hahah ;) hvala :*

      Izbriši
  7. Divne su ti slike, imam želju da se teleportiram na neku plažu, pa joj šta mi uradi :D
    Ja ljeti najviše imam problema sa usnama, tj. nisam koristila balzame sa zaštitnim faktorom i uvijek mi se aktivira herpes simplex. Prošle i ove godine sam uzela Sun dance, ali je bio nešto manji zaštitni faktor(20 ili 30) i nisam imala problem kao prethodnih godina :D
    To me Yves Rocher mlijeko zanima, isto bih ga za noge koristila, možeš li mi cijenu napisati? :) xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, oprosti :D i ja bih da se teleportiram opet na plazu iz ove jeseni :/ uvijek mi zao kad se vratim kuci.
      meni srecom virus spava i samo se aktivirao dva puta u zadnjih 10 godina. ipak ja mazem, za svaki slucaj, jer uv zracenje negativno djeluje na stvaranje kolagena i jos bih da odgodim borice oko usta i stanjivanje usana, koliko je moguce...
      mlijeko mi je svekrva donijela i nemam pojma koliko kosta. na hrv stranici pise da je oko 60 kn, a na snizenju im je sad vecina asortimana pa je oko 45.

      Izbriši
  8. Ja sam si ove godine također kupila taj tonirani fluid za lice, naravno nije prekrio poneki prištić ali je dobro poslužio, koža je djelovala ujednačenije :) Što se ostalih "điđa" za plažu tiče bio je sprej za tijelo sa faktorom 30 iz ove nove kolekcije, samo brzo se troši...trajao je 3 dana ali se više osoba mazalo s njim, ubacila sam i sprej za kosu - divno miriše a i bude mi mekša kosa, balzam za usne (bez zaštitnog faktora) ali pošto uvijek nosim šešir s velikim obodom na plažu nije toliko strašno :) našla se tu i voda za piće, sunčane naočale i još neke sitnice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, koza ljepse izgleda, a pristice ne sakriva, treba korektor ako se fluid namjerava nositi kao puder.
      sprej sam i ja namjeravala probati, mozda bude prilike do kraja ljeta :)
      sesiri sa sirokim obodom su mi na drugima prekrasni, a ja mislim da mi ne stoje i bas mi je zao. ja nosim one fedora sesirice.

      Izbriši
    2. ja si namjeravam nabaviti fedora šeširić za po gradu :) ili onako bowler hat
      meni šeširi nisu problem, imam malu glavu XD al zato mi je većina sunčanih naočala veliko XD

      a fluid sam samo na plažu nosila, nisam ga nosila kao puder, ne prekriva mi dovoljno da bih ga nosila kao puder :/ ali za plažu je ok :)

      Izbriši
  9. Joj sto su lijepe slikeeee, morskeeee, skoro da sam i ja bila na moru....NOT :D ali eto hajd nek je tebi lijepo, ne mora nikom bit :D
    Svasta si ponijela na plazu, garant su te ljudi gledali i vise neg u Kiseljaku dok slikas :D
    I sve je lijepo i tako to, i Sally lak ti je super i noktici :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tenkju :D ajm sori :/ da te mogu povest, vodila bih te :D
      ma nisam gledala ko me gleda hahahah sta me briga ne znam nikog. kontali neka luđakinja sto slika kamencice i stopala..
      lak je super. zbog njega sam zavoljela pastelne. danas kupila u boji lavande i neki svijetlo plavosivi, rich color. vidjet ces kad i roze zavolim odjednom :D i zute :D

      Izbriši
  10. Essentials! :D Koji deo nosis samo na plazu? Ili je to bas bas sto ide s tobom na plazu. Ako je ukupno, onda si mala maca naspram mene, ali ako ovo nosis na plazu onda ti skidam kapu! :) Ja na plazu nosim samo dve mazalice-za lice i za telo. Ne volim da teglim. Gde si se brckala ovog leta? :)

    OdgovoriIzbriši
  11. hahaha, na plazu idu losioni i kreme sa spf-om, s tim da ja ovo nosim za cijelu obitelj pa ih je ovoliko, tuširalice i ove losione za njegu kože ne nosim na plažu, osim kad sam ih nosila da ih uslikam, ali ti ćeš razumjeti ove ludosti blogerske :D
    brčkala se malo na jadranu, makarska rivijera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao milina! Meni je nedavno stigao dragi pa ce se more ibrckanje odloziti za oktobar novembar, no kod mene najverovatnije Tajland (sta cu, to mi je najblize ovde, i ispadne jeftino). Razumem ludosti blogerske, mene uvek neko uhvati bas u najnezgodnijopj pozi kada vadim ili brzinski trpam nazad u torbu i cela ta scena je mnogo komicna!

      Izbriši
  12. Na mene nijedan od Sun Dance proizvoda koje sam koristio nije ostavio baš pozitivan utisak. Mislim da sam imao ovakav balzam za usne, ali je ostavljao osjećaj suhoće na usnama kad se nanese, pa sam ga nakon par upotreba batalio. I prošle i ove godine sam dao priliku nekim od njihovih proizvoda za sunčanje i nisu se pokazali dobrima u praksi. Poseban promašaj su mi njihovi proizvodi za kožu nakon sunčanja. Tako da, no more Sun Dance.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš šteta što ti nisu odgovarali, meni su pristupačni i jako dobri. smijem li znati razlog?

      Izbriši
    2. Vidim da si uspjela pronaći odgovor na mom blogu. :) Sprej za sunčanje nije bio toliko loš, samo što kratko traje, ali dobro, to je do pakovanja. Ali su im proizvodi za njegu poslije sunčanja jako loši. Nego, nisi gore u postu napisala kako te je služilo ovo Sun Dance labelo.

      Izbriši
    3. Nasla i procitala :)to i jos mnogo odlicnih postova. Labelo me sluzilo na plazi, nije mi isusivalo usne, ali nije posebno hidratantno ni hranjivo. Poslije mazem svoje Alverde balzame i Nuxe koji su mi odlicni, ali bez SPF.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt