featured mat ruževi NYX

NYX Liquid Suede ruževi

11:50Anela


Mislim da imam novu kozmetičku opsesiju-tekuće mat ruževe. Da mi je da svaki isprobam i namažem i udomim. :D
Imaju finiš kakav volim, boje su u trendu jer su relativno novi na tržištu i u pravilu stoje duže na usnama. Ne volim one koji se sasvim osuše k'o deblji sloj tempere i pucaju i mrve se, skupe usne i naglase sve borice, takvi su mi bili Sleek i takva formula mojim usnama ne paše.
Koliko sam shvatila iz tuđih recenzija, takvi ruževi odgovaraju nekome tko generalno nema problema sa suhim i ispucalim usnama, povremeno ljuskanje i zatezanje se ne računa. :D
Ja sam jedna od onih kojima su usne konstantno suhe jer su osjetljive i uz svu njegu i piling, rijetko kad su potpuno glatke. Mat ruževe previše volim da bih odustala od potrage za savršenim tekućim ružem.
Kad sam pročitala da se novi NYX Liquid Suede ruževi ne suše do kraja, pretpostavila sam da je ovo nešto što bi meni moglo odgovarati.



Zahvaljujući dobroj vili Dođoški, imala sam priliku da ih naručim iz Amerike za 7$, međutim i Amerikanci k'o i Bosanci ponekad sfušere stvar i ne pošalju paket kako treba, pa sam dobila samo jednu nijansu od tri željene, Vintage. Dok su došli sebi i ispravili grešku, prošao voz, odnosno avion.
Soft Spoken i Sandstorm sam naknadno lovila po Sarajevu kad su stigli u Ogledalce, po očekivano višoj cijeni, od 18 KM.


Od Soft Matte Lip Cream linije imam samo Copenhagen i on mi je ok, nepostojan doduše, ali je boja divna i dosta sam ga se nanosala ove jeseni i zime. Generalno, mislim da su kod nas NYX proizvodi precijenjeni i radije se okrećem drugim drogerijskim brendovima kad je riječ o rumenilima, sjenilima, puderima...ali ruževi su nešto drugo. Imaju, čini mi se, najinteresantniju ponudu nijansi, nigdje drugo nećete naći sive, zelene i tako neke neobičnije nijanse, toga u drogerijama nema. Osim toga, pioniri su što se tiče tečnih mat ruževa. Ostali drogerijski brendovi, osim Aure, baš zaostaju kad je o tečnim ruževima riječ. Nadala sam se da će barem Essence i Catrice ispratiti ovaj trend, ali kako vidim, od toga nema ništa ni ove godine, barem ne do jeseni, a onda ćemo vidjeti. Njihovi tečni ruževi su pigmentiranija sjajila za usne. S nestrpljenjem očekujem Golden Rose novitete, pa bi bio red da se i to proba.




Izabrala sam, po mom karminoholičarskom mišljenju, najljepše nijanse, lijepa mi je i Cherry Skies ali nije kao ove.
Da moram izabrati najljepšu, onda bi to bila Soft Spoken. Kako je samo lijeeeeep, pa ja ovo ne bih skidala.



Nisam mislila da ću to ikada reći za jedan nude karmin, ja koja sam do jučer nosila samo tamnocrvene i bordo i berry boje, sad bih samo nešto nude, smeđe, mauve i nedefinirane nijanse između nabrojanih.

Sandstorm je odlična nude nijansa, ako tražite ovakve hladnije i muljave nude ruževe koji bacaju na sivo i smeđe u isto vrijeme, ček dis aut.



Nije mi palo na pamet da ga uslikam pored NYXove nijanse Butter, ruža iz mat linije, u stiku. Butter sam proslijedila dalje, mislim da je svjetliji i nije mi stajao iz tog razloga, iako je i on u ovoj bež-sivoj nijansi.
Sandstorm mi bolje pristaje.

Vintage je klasično lijepa i uvijek moderna bordo-šljivasta nijansa. 
Malo neravnomjerno ide s jednim tankim slojem, ali s drugim dobijem punu pigmentaciju i nema slabije obojenih dijelova.



Jako su pigmentirani, dovoljan će biti jedan tanki sloj da prekrije usne.
Osuše se kroz 5-10 minuta i poprime sasvim mat izgled, ali vam usne ne izgledaju kao raspucalo tlo pustinje Mojave. Ne izvuku baš svu vlagu iz njih. Kad protrljate usne, još uvijek osjetite blago kremastu formulu. 
Preslikavaju se jako dok se ne osuše, moguće je da završe po zubima ako ne sačekate da se fiksiraju ili ne pokupite višak maramicom. Meni se desi da ostane na zubima ako sam npr. negdje na kavi i popravim ruž za stolom, a kako sam netko tko se puno smije, nezgoda je neizbježna. Treba pripaziti.
Nakon što se fiksiraju i osuše, preslikavaju se minimalno. Jedva vidljiv trag ostaje na čaši i priboru za jelo.


5-10 minuta nakon nanošenja, nakon što poprime mat izgled, a razmazala sam ih prstima. Nakon 20-ak minuta ovo je malo teže izvesti, bolje se osuše, opet ne potpuno.
Od ovih ruževa nemojte očekivati da će izdržati sve, i hranu, i poljupce i tetovirati usne, jer neće. Meni odgovaraju baš ovakvi kakvi jesu, mat, postojaniji od klasičnih mat ruževa u stiku, neisušujući.
Dok ih nosim ne osjetim nikakvu nelagodu ni zatezanje.
Ne mirišu kao Soft Matte, blaži im je miris, sintetički ali nije napadan, ishlapi. Ne guši. Puno su bolje i pigmentacije i teksture i ugodniji na usnama od Soft Matte ruževa.
Aplikator je nešto duži, pljosnat i tanak, moguće je precizno obrubiti usne. Zna povući sa sobom nešto više proizvoda nego što je potrebno i to koncentrirati  uz vanjski rub usne, pa ja malo obrišem višak od grlo bočice.



Ostaju pomalo ljepljivi neko vrijeme i mislim da je to također nešto što bi nekome moglo zasmetati, meni ne smeta, osim ako nešto ne grickam pa osjetim da mi se sitne mrvice zalijepe po usnama :D. Moram ga onda otići skinuti i namazati ponovo. Kavu, sok, piće izdrže i ne zahtijevaju nikakvu popravku, čak ni poslije manjeg obroka, ali kroz ručak ne opstanu. Ni ne očekujem, nije mi mrsko nanijeti ruž ponovo kad zatreba. Dobro je što se vrlo lako nanosi, nema ''ćelavih'' mjesta kad ga mažete pa se može aplicirati i na prethodni sloj koji je izblijedio, ne morate skidati ruž ponovo pa ga nanositi ispočetka, što olakšava život ako ste nanijele olovku na vanjski rub i ona se još dobro drži, a samo ruž treba popravku. Preko olovke su meni vrlo postojani i ukoliko ne jedem, povuku se samo malo s unutarnjeg ruba usne, za neka 4 sata, otprilike.
Soft-Spoken nakon 2-3 sata nošenja, uz piće, bez jela. Odlično postojan.

Kao i svi mat ruževi i ovi bolje izgledaju na glatkim i njegovanim usnama, ali je dobra stvar što usne ipak ne moraju biti savršeno hidrirane. Maskiraju manju suhoću, krupnije ljuskice, naravno, neće sakriti. 




Jeste li probale neki? Ili su vam novi NYX tekući Lingerie možda više po ukusu? Lingerie nisam probala, bojim se da će mi biti presuhi, rado ću se predomisliti ako čujem suprotno. :D

Hvala vam na čitanju :* :)

You Might Also Like

24 komentari

  1. Jaooo Soft Spoken <3 <3 Divota od boje.. i Vintage mi je lijep skroz :) Ma kod nas sve precijene ko da smo Njemačka LOL :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, divan, kupi :D
      Još sam ljuta od neki dan kad smo skontale da je Zara jeftinija u Njemačkoj. :D

      Izbriši
  2. Soft spoken najljepsi. I sandstorm je, al meni bi bi bio taman. Meni je butter butter. Nema dalje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa možda bi ti bio tamniji malo, za nijansu, al' ja ne sumnjam da bi ti to iznijela savršeno, k'o i sve što namažeš :D

      Izbriši
  3. Ja imam Vintage, i obožavam ga, želim još Soft spoken i Stone fox. isto imam stalno suhe usne, neovisno koliko ih njegujem, i ovi su mi super udobni.

    Imam i Lip lingerie u nijansi Embellishment, obožavam nijansu, formula jest suša, ali dobro se nanosi i preko balzama. Ne mogu reći da uopće ne isušuje, ali ne isušuje jako, osjetim da ga nosim ali nije neugodan i ne runi se s usana. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skoro si me nagovorila :D Mogli bi mi odgovarati onda. Imam i Gerard, o njima ću uskoro pisati, oni su mi takvi, suši od ovih, ali nisu previše i postojaniji su još. Možda su Lingerie slični njima. :D

      Izbriši
    2. Nisam probala Gerard cosmetics, pa ne mogu usporediti. Ovi su gušći (više mousse-astiji) od Liquied Suede-a, postojaniji i suše se mat. Uvijek možeš uzeti jedan pa vidjeti :) Tako sam ja s Embellishment, sad želim i Bedtime flirt i Exotic. :P

      Izbriši
    3. hahaha, toga se i bojim, probam jedan pa bih jos. a skuplji su od ovih. velike nade polazem i u golden rose. turci me nikad ne iznevjere kad je o ruzevima rijec.

      Izbriši
    4. Daaa, GR bi trebao uskoro doći, već škicam nijanse :D
      Imaju i BeautyUK mat tekuće ruževe (dostupni u HR, koštaju samo 29 kn) i oni su mi super, imam nijanse Bond, Mrs. Bond i Shake your Plum - s njima bih mogla usporediti Lip lingerie :)
      Također, Inglot je izbacio tekuće ruževe, ali nisam ih još probala, skuplji su.

      Izbriši
    5. Za Beauty UK sam dobila još preporuka, čim odem u HR, pogledat ću..i još koju nijansu WnW ruževa obavezno i oni su mi se svidjeli. U Inglot baš nisam dugo svratila, nisam još uživo vidjela nijanse. I da, skupi su za eksperimentiranje, a malo nešto recenzija ima.

      Izbriši
  4. Iste smo po izboru nijansi! Ove sto si ih pokazala su divne zaista i odlicno ti stoje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kao i uvek sjajna recenzija.Obozavam recenzije ruzeva kod tebe,jer osim sto detaljno opises,imas divne usne,kojima svaka nijansa stoji. Golden Rose tecni mat ima da ti se jos vise dopadnu,oni ne mrdaju sa usana dok ih ne skines,pigmentovani su ludacki,dovoljan je jedan sloj,ne isusuju usne,lagani su,nisu lepljivi na usnama. Ja sam obozavala aurine,ali Golden Rose su mi sad broj jedan. Obavezno da probas 3,5 i 10. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. <3
      Nema ih kod nas jos, a na te sam se nijanse upravo i ja bila nameracila :D. Kako mi je prijateljica otisla u Beograd, dala sam joj zadatak da ih potrazi, i predomislim se u zadnji cas, umjesto trojke naredim da trazi sedmicu. :D Ne sumnjam da su dobri, nadam se da ce nas obradovati s jos nijansi.

      Izbriši
    2. Gdje ima tih GR tečnih mat? Volim sve njihove ruževe, pa ću voljeti i te sigurno.

      Izbriši
    3. Kod nas još nema, ali mislim da su stigli, vidjela sam jučer na njihovoj FB stranici. Sad treba sačekati koji tjedan da ih rasporede.
      U Sarajevo na Otoku brzo stignu noviteti kad se pojave u BiH, ali su dosta skuplji nego u ostatku zemlje. Ja ih čekam u Kiseljaku, da ih vidim sve uživo, nadam se da će do jeseni stići :D
      U Kiseljaku su obično najpovoljniji. Čiča kozmetika na FB. ( Bižuterija Kozmetika Čiča)

      Izbriši
  6. OBozavam ove ruzeve. Doduse imam samo jedan Sandstorm i odlican je. Bas sam juce kupila i svoj prvi Lingerie i danas ga po prvi put nosila. Nije uopste suv. Ne zateze mi usne niti ih isusi. Malo je redji od Suede i postojaniji. Na ruku kad ih namazes ne moze skoro nista da ih skine. Doduuuuuseeee danas sam dosta jela i stalno se skine iz sredine usana, i zna malo neravnomerno da se skine ak ose uzme neka od malo tamnijih nijansi. Generalno za prvi dan koriscenja Lingerie....moooozda su mi Suede ipak bolji, al moram jos da vidim. Suede su malooo manje postojani ali se lepse brishu, cini mi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lingerie nijanse još nisam vidjela uživo, nema ih u mom gradu, a kad se to desi, vjerujem da ću uzeti jedan za probu :D.

      Izbriši
  7. Slažem se s tvojom recenzijom, čak i iste nijanse imamo. :D Lip Lingerie su više suhi od ovih, ali nisu onako ful suhi kako neki takvi ruževi znaju biti. Meni nisu neudobni, mislim da ima šanse da ti se svide - odaberi si jednu nijansu za probu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ahahha, znam mislim da sam ti komentirala post ili fb objavu da smo izabrale iste nijanse :D.
      ajde dobro, probat ću jedan pa vidjet ćemo ;D

      Izbriši
  8. Soft spoken ti divno stoji!
    Milica, sa bloga ,,Šminke nikad dosta".

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt