Essence LOTD makeup look

Essence All About palete sjenila; Nudes & Roses

15:54Anela



Essence All About palete sjenila su kod nas u prodaji od jeseni 2015. i izazvale su dosta zanimanja kad su stigle. Dobila sam priliku da isprobam All About Nudes, Roses i Greys, koju sam poklonila na jednoj nagradnoj, jer siva sjenila baš rijetko, bolje rečeno nikada ne nosim, bila bi šteta da je samo swatcham za post i ostavim sa strane, a čitala sam da je prilično dobre kvalitete i pigmentacije.
Kod nas je još u ponudi i All About Bronze paleta koja mi se također čini jako lijepa i pigmentirana, ali su sva sjenila šimerasta, pa je nisam kupila, a realno, nije da mi treba još paleta sjenila u životu :D.

All About Vintage paleticu ne možete naći svugdje, ima je u nekim CM-ovima u BiH, ja je još uživo nisam vidjela.



Kako mi zimsko vrijeme nikako nije išlo na ruku, zbog manjka svjetlosti, odgađala sam ovaj post i previše, ali se nadam da još ima zainteresiranih, jer su u pitanju zaista solidne palete sjenila, pristupačne cijene. Treba im pružiti priliku. 
Ranije sam uvijek bila nezainteresirana za Essence sjenila i paletice jer sam nalazila bolja drogerijska sjenila za istu cijenu ili nižu, nekad dok je Flormar bio pristupačniji. Međutim, Essence je očito napredovao i postao dobar konkurent ostalim drogerijskim brendovima i kad se o sjenilima za oči radi. Sjetimo se samo odličnih I love nude sjenila iz njihove ponude.

Obje paletice dolaze u plastičnoj tvrđoj ambalaži, koja izgleda OK u prvih nekoliko mjeseci korištenja, poslije toga se ošteti i izgrebe, slova se izližu i više ne bude tako privlačna za korištenje. Za 8.45 KM koliko košta ovih 8 sjenila u paletici, ja ne mogu prigovarati za ambalažu. Essence jednostavno ne ulaže toliko u pakiranje proizvoda, zato i imaju niske cijene. 

Sama tekstura sjenila je pod prstima mekana, iako na površini novih paleta možete vidjeti ovaj blagi reljef koji podsjeća na pečena sjenila. Očekivala sam sjenila nešto tvrđe teksture, ali ova nisu tvrda i dobro je što nisu.
Pigmentacija me također oduševila, zato što sam očekivala nešto prosječno ili ispod prosjeka, a dobila daleko više. Čak su i ova svijetla sjenila dobre pigmentacije, samo se ne ističu toliko na mojoj ruci, jer se stope s mojom bojom kože. Ljepša su na kapku. Prstom se bolje i ljepše pokupe nego kistom, ali mogu se nadograđivati malo-pomalo. Nisam imala problema s blendanjem, samo mi je najtamnije sjenilo u Roses paletici zadavalo više posla.

Sjenila se truse kad ih kupite kistom, pa kist malo otresite prije nego što krenete sa šminkanjem očiju, da vam ne bi padalo po licu. 

Kvaliteta sjenila u paleticama se razlikuje, neka su bolja, neka malo lošija, neka od njih meni osobno neiskoristiva, ali sve u svemu, jako dobar omjer dobivenog za novac koji im ostavite.


S bazom na očima (Avon, Flormar) mi traju čitav dan. S Catrice bazom vidim da se uvuku u pregib na kapku već poslije 7-8 sati.
Za obične svakodnevne lookove kakve ja nosim, ova sjenila su i više nego ok.
Za nešto kompliciranije stvari, dramatičnije i tamnije smokey oči nisu. Jednostavno se ne mogu toliko nadograditi, ali mislim da je to ionako jasno kad pogledate nijanse u paleti i nitko to ni ne treba očekivati, s obzirom da nema crne.

All About palete su mi se svidjele više nego Catrice paletice sjenila, nekako su mi kompletnije. Imate nijanse za highlight, prijelazne nijanse, nijanse za pregib i jednu-dvije tamnije nijanse da zatamnite vanjski kut oka. Odlično. Meni više ne treba. 



Nudes je paleta koju sam koristila češće jer ovakve tonove najviše volim, uz sve idu, najlakše se kombiniraju i uvijek trebaju, čak i kad koristim neke jače boje na očima, treba mi nešto zemljano, da upristojim i to učinim nosivim na svakodnevnoj bazi.
U paletici je 5 mat sjenila, jedno satin završnice i dva šimerasta.

prvi red
drugi red

Sve su mi nijanse super i iskoristive, osim posljednje u drugom redu. Ima malo krupnije i raznobojne sitne šljokice, na swatchu je ljepša nego na očima. Na očima se baš ne ističe i ne prenese se dobro. Probala sam i preko neke bijele i ljepljive baze, ne ide.
Na prvu mi se učinilo i da ova najtamnija smeđa ima šimer, a to kod najtamnijih nijansi ne volim. Na swatchu se te sitne svjetlucave čestice uopće ne primjećuju, a ni na očima. Sjenilo djeluje satin-mat finiša, što mi odgovara.

#ništaposebno uobičajeni dnevni look, tek na slikama vidim da mi se tuš počeo sušiti :D
I jedan, malo intenzivniji look, nije prenapadan za dan, a navečer samo dodate malo tuša i trepavice i bude to super.




Roses sam nosila svega nekoliko puta, čisto da steknem utisak kakav je kvalitet sjenila. Ne stoje meni baš najbolje ovi tonovi na očima. Ne nosim ni Naked 3 iz istog razloga. Na stranu to šta meni stoji, a šta ne, paletu bih preporučila ako se vama sviđaju sjenila s ružičastim tonovima.
Dobili biste tri mat sjenila, 5 šimerastih (jedno satin završnice, dva sa sitno mljevenim šimerom, dva sa krupnijim).




prvi red
prvi red
drugi red
drugi red

Drugo sjenilo u prvom redu je najlošije, suho, praškasto, uz to i šimerasto i neke nedefinirane boje. U paleti se slika sivkasto, uživo je više ružičasto, sa nekim sivim podtonom.
Treće sjenilo u drugom redu je najljepše u paleti, savršeno za sjenčanje pregiba, ili kao prijelazna boja. Radi se o divnoj taupe-svijetlo ljubičastoj mat nijansi.
Pokušala sam uslikati ova sjenila dok sam ih nosila na očima, ali nije uspjelo, uvijek mi izgledaju siva i muljava. A nisu uživo. Ne može bolje i gotovo.



Zato nisam nikad radila lookove ni s Naked 3. Grozno mi se slika. Kad kupim novi aparat, možda i bude :D.

Šta mislite o All About paleticama? Jeste li probale već neku?

Hvala vam na čitanju :)


PR proizvodi



You Might Also Like

31 komentari

  1. Meni je nudes najdraža i nju najviše koristim. Svaki dan mi je u upotrebi, zbog nje sam Nakedicu totalno zaboravila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hhaha, vjerujem. Lijepa je jako, a nije mi je ni žao tumbati sa stvarima i po torbi, za naked me uvijek strah da mi ne ispadne, samo me sikira XD

      Izbriši
  2. Pisala sam recenzije o svih četiri (Vintage nije dostupna ni kod nas, nažalost). Obožavam ih! Za smešnu cenu dobije se stvarno odličan kvalitet senki. U Roses i Nudes paletama sam dotakla dno nekoliko senki koliko ih često koristim :) A pigmentacija Bronze i Greys paleti je na još zavidnijem nivou, sve preporuke da kad-tad uzmeš i Bronze! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj me nagovarati, malo mi fali haha, možda i hoću, vjerujem da je dobra.

      Izbriši
  3. Meni baš lijepo izgleda ova Roses na tvojim očima i sviđa mi se kako si napravila look :D Isprobaću obavezno, a paletice su bas bas lijepe :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam Vintage paletu kupila u CM-u i Višegradu, ne znam zašto ih nema kod vas. ;) Odlična je za svakodnevno šminkanje, ima i tu tamnu sijenku koja možda nedostaje u ostalim paletama. Takođee sam kupila Bronze paletu; iako mi se činilo pri testiranju da će nek nijanse da pomalo šljašte, nije ako.
    Podjednako koristim obje palete i odlična su investicija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala to, ispravit ću. Nisam je vidjela nikad u svom CM-u a ni u Sarajevu, možda je samo nije bilo kad sam ja išla. Hvala na informaciji :D. Bronze mi se najviše svidjela kad sam gledala testere, kad su tek stigle.

      Izbriši
    2. Ko zna kako to raspoređuju i šalju...kod nas su par puta obnavljali narudžbu upravo tih paleta (znam jer ih je u nekom momentu nestalo dok sam se ja dvoumila da li kupiti ili ne :D ).
      I meni je Bronze bila prva na spisku, mada mi je i Roses primamljiva.

      Izbriši
  5. Nemam ove palete, jer ove koje imam ne mogu potrositi za 100 godina...A ionako rijetko sminkam oci...a sad proljetne alergije...uhhh...
    Uglavnom, dosla sam da vidim tvoje slike i lookove :D Znala sam da ces prikazati sjene na ocima, a ja sam zaljubljena u tvoje lookove i slike! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj žao mi je za alergiju, znam kako naporno i dosadno može biti.
      hvala ti puno <3 :D

      Izbriši
  6. Deluje kao jako lepa paleta, volela bih da je probam :)

    http://fashionconfessions.blogspot.mk/

    OdgovoriIzbriši
  7. Prvi put ostavljam komentar, želim samo da kažem da obožavam tvoj blog, kvalitet slika i teksta je odličan, samo napred :)

    S obzirom na to da si isprobala dosta različitih senki i brendova, bila bih ti zahvalna kada bi mi preporučila (barem okvirno) neku paletu poput ove Nudes, koja ti je najduže trajala na kapcima bez preslikavanja.
    Godinama sam koristila jednu običnu Revlon paleticu koja mi je bila savršena i trajala ceo dan bez baze, međutim više se ne proizvodi. Nakon toga sam probala Lancome (užasno teško nanošenje i blendanje, skupljanje na pregibu u roku od par minuta) a zatim i Inglot (dobro blendanje, ali se odmah skupi u pregibu i boja se preslika i nestane na određenim mestima). Nakon toga imam fobiju od kupovine senki, dadoh tolike pare i na kraju ih uopšte ne nosim. Možda da krenem redom da kupujem neke jeftinije palete, pa možda i ubodem :D

    Tako da sam i dalje u potrazi za nekom postojanom paletom, zemljanih tonova (po mogućstvu mat) i bila bih zahvalna na bilo kakvoj preporuci, i tebi i tvojim čitateljkama :)

    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marie, hvala ti puno na komentaru i nakon tri godine pisanja ja se jednako obradujem svakoj pohvali i podršci.
      A sad, što se sjenila tiče, meni bez baze ne traje nijedno. Ni Inglot ni Urban Decay, ni Essence. Prije ili kasnije se sva uvuku u pregib. Ja imam deep set eyes, što se možda ne bi reklo iz ovih fotografija jer malo podignem obrvu i slikam odozdo, da se šminka bolje vidi. Zbog tih malo preklopljenih i napola uvučenih kapaka, meni se sva sjenila skupe i poremete, izblijede, preslikaju, ako ih nanosim bez baze. S bazom nemam tih problema uopće. I ona najjeftinija traju po desetak sati.
      Malo mi je iz tvoje poruke ostalo nejasno, ti imaš taj problem i s bazom ili bazu ne koristiš? Imaš li masne ili suhe kapke? Moji nisu masni, pa mi Avon baza odlično radi posao, blago i posvijetli kapak a sjenila se ne blendaju teško preko nje, kao npr. preko Artdeco baze. Čini mi se da su mi sjenila još trajnija preko Flormar baze za sjenila, samo ona ne posvijetli kapak i ne pojača znatno pigmentaciju.
      Za masne kapke je dosta hvaljena Too faced baza ili UD Primer Potion. Voljela bih da nam netko s masnim kapcima ovo potvrdi ili preporuči neku još bolju, ako čita.

      Izbriši
    2. Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru :)

      Koristim neku Essence bazu, dešava mi se i sa njom. Definitivno ću probati još neku bazu, iskreno to mi uopšte nije palo na pamet :D jer su mi te Revlon senke bile super i sa i bez baze, pa sam uvek smatrala da je problem u senkama i bila u potrazi za idealnom paletom, a moguće da je ustvari problem u bazi i da treba da radim na pronalaženju idealne baze :D
      Probaću neke od tih koje si navela, pa ću videti :) Hvala, pozdrav!

      Izbriši
    3. Nema na čemu, zaista. Baza za sjenilo pravi ogromnu razliku. Iz najjeftinijeg i najlošijeg sjenila izvuče maksimum.
      Meni je ta Essence bila loša jer je bila previše narandžasta i nije mi držala dugo, nekoliko sati. Essence ima novu bazu koju još nisam probala, nikad je nema kad odem, a ona je dosta hvaljenija, popravili su je izgleda.
      Probaj za početak s Avonom, nije skupa, uglavnom je na akciji u svakom katalogu i košta oko 3-4 eura. Ako ne bude ok, onda probaj i s ovim nešto skupljima. Mislim da su je hvalile i cure s masnim kapcima. Mana joj je što se osuši za 4-5 mjeseci, pa mi se malo nejednako nanosi, ali se to dešava i sa skupljom Artdeco, ona je baš neupotrebljiva kad se osuši, a ni svježa mi nije ok jer se sjenila nekako zalijepe i teško se blendaju.

      Javi dojmove :)
      Veliki pozdrav!

      Izbriši
  8. Imam bronze paleticu, roses mi je sljedeca na redu za kupovinu. Definitivno su bolje od Catrice paletica sto govorim svima koji me pitaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, Catrice mi svaka nekako bljedunjava i budem zadovoljna samo jednim ili s dva sjenila iz cijele palete :/

      Izbriši
  9. I ja sam vidjela Vintage paletu u Bihacu -_- mada mislim da cu kupiti Bronze ili Nudes :) malo offtopic, zanima me da li jos narucujes sa sleeka,meni kad izaberem neke palete nemogu ih naruciti dok npr rumenila i ostalo pise da se dostavlja u Bih, sta ti mislis? Rado bih narucila njihove palete takodjer!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno ne znam po kojem kljucu rasporedjuju neke stvari iz asortimana, ja sam mislila da Vintage palete nikako nema u BiH, jer je jos nisam vidjela uzivo kod nas. :D
      Sa Sleeka nisam narucivala nista sebi ove godine, narucila sam samo kontur paleticu prijateljici i primijetila sam da im je postarina duplo skuplja, prije je bila oko 2-3 $.
      Mozda su mijenjali nesto i sto se slanja proizvoda tice, mozes li mi napisati koje palete si konkretno htjela, pa da probam i ja staviti u korpicu, da vidim prolazi li. Mozda ih nemaju na stanju? Bas glupo od njih ako je tako :/

      Izbriši
    2. Probala sam danas i radi,pa neznam koju bih uzela,oh so special mozda i onu mat sto je hvale,sta ti mislis? Kakav je prijateljici contour kit,dal si joj narucila onaj novi ili? Da li je tacno da je postarina preko 30€ besplatna? Da li ce nas onda cariniti :/

      Izbriši
    3. Probala sam danas i radi,pa neznam koju bih uzela,oh so special mozda i onu mat sto je hvale,sta ti mislis? Kakav je prijateljici contour kit,dal si joj narucila onaj novi ili? Da li je tacno da je postarina preko 30€ besplatna? Da li ce nas onda cariniti :/

      Izbriši
    4. Oh so special nisam probala i ne znam kakva je. Probala sam Au Naturel, Vintage Romance i V2 Ultra Mattes. Ova zadnja mi je omiljena i jedino bih nju kupila opet, stvarno se s njom može svašta i odlična je.
      Jest besplatna poštarina preko 30 eura, ali je isto tako i moguže da će te cariniti, sve preko 50 maraka mogu cariniti ako hoće. Možda budeš imala sreće pa progledaju kroz prste, ali ja ne rizikujem :D

      Izbriši
  10. Procitala sam sve tvoje recenzije,djeluju mi kao sjenila koja se isplate kupiti. A sto se tice carine onda mi je najsigurnije naruciti na EU adresu,sreca imam kod koga. Hvala :** btw najvise volim tvoje recenzije ruzeva,divna si :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa onda super, ne moras se brinuti oko carine, naručiš na EU adresu i ljepota :D
      hvala ti puno na lijepim riječima <3
      i ja najviše volim pisati o ruževima.

      Izbriši
  11. Draga kupila sam ovu paletu po tvojoj preporuci i poslije sam čitala još mnogo recenzija i prelijepo izgleda na očima. Baš ovakav dnevni look kao kod tebe želim često da dobijem,ali ja još baš ne znam komninovati sjene i lijepo ih nanijeti ali pokušavam da naučim. :D Eh sad,da li mi možeš preporučiti neku drogerijsku četkicu od prirodne dlake za sjene? :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga kupila sam ovu paletu po tvojoj preporuci i poslije sam čitala još mnogo recenzija i prelijepo izgleda na očima. Baš ovakav dnevni look kao kod tebe želim često da dobijem,ali ja još baš ne znam komninovati sjene i lijepo ih nanijeti ali pokušavam da naučim. :D Eh sad,da li mi možeš preporučiti neku drogerijsku četkicu od prirodne dlake za sjene? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra baza za sjenila i malo vjezbe, to je osnovno. Cetkice od prirodne dlake je tesko pronaci u drogerijama, barem kod nas. Ja sam cesto koristila Essence ljubicastu spljostenu za nanosenje sjenila, a za blendanje su super Cala cetkice, 311 imam i odlicna je, ali ne znam je li prirodna dlaka. Postoji jos jedna manja od 311, 500 i nesto je oznaka, ne sjecam se dobro, i ona mi se ucinila dobrom, kupit cu je kad naletim.

      Izbriši
  13. Nisam ni vidjela da mi je komentar ostao 2 puta.
    Bazu imam Artdeco, ali po tvojim postovima vidim da i više preporučuješ Avon bazu, da je mekša i da se lakše blenda. Razmišljam se da uzmem Avon bazu. Znači i ta Essence četkica bi mogla da uradi posao kako treba. A gdje imaju te Cala četkice? Ja sam blizu Tuzle, pa ako znaš neke radnje ovako u kojima ima bilo bi dobro. Ne znam kakvih četkica ima u Make-up Areni,trebam pogledati i kod nje na sajtu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon baza je odlicna, ali mi je novi favorit Essence i love colour intensifying baza, ova sto sam jucer o njoj pisala. Ako su ti kapci bas masni, onda mozda ipak Avon, nju su hvalile i cure s masnim kapcima, za Essence nisam nasla puno recenzija, meni je odlicna, ali moji kapci se ne maste. Essence cetkica je super za tu cijenu a Cala sam kupila u Sarajevu, u Ogledalcetu, a mislim da ih ima i na Alexandar cosmetics fb stranici, pa se mogu naruciti. Ne znam stvarno kakvih ima u Tuzli u Areni, mozda da ih pitas u inboks na fb? Vjerujem da ce ti dati bolju informaciju, iz prve ruke. :)
      :*

      Izbriši
  14. Pročitala sam baš taj post o Essence bazi, zvuči dobro i ona, ali eto kad je Avon već provjerena toliko ipak bolje možda da nju naručim. :) Vidjeću onda u CM-u tu Essence četkicu. Na stranici od Arene sam vidjela da ima Blush četkica za sjene, ne znam kakva je ona. Hvala ti puno draga na savjetima. :*

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt