Avon kistovi micelarna otopina

Avon noviteti: proljeće 2016.

13:31Anela


Skupila sam toliko Avonovih proizvoda za recenziranje, da ne znam odakle da krenem. Nadam se da vas neću umoriti previše ni količinom teksta ni slikama, htjela sam još davno pisati o mnogim stvarčicama koje testiram, ali ne stižem pisati i objavljivati onoliko često koliko bih željela. Neki od ovih proizvoda su mi odlični, neki prosječni, a neki mi ne odgovaraju. 

Počet ću najprije od onog što mi se najviše svidjelo, a to su paletice sjenila.



Obje paletice su izvrsne pigmentacije, što je meni najvažnija stavka.
Sjenila su na dodir mekana, glatka, fino mljevena, ali neka od njih suvlja nego što bi trebalo, pa se nešto više truse pri dodiru s kistom. Blendaju se iznimno lako, ali kako su nešto praškastija, pigment se gubi brzo s kože, pa ćete morati nadograđivati tu boju nekoliko puta do željenog intenziteta. Baza za sjenila je obavezna, ako želite imati jednoličan nanos i trajat će dok ih ne skinete.



Au Naturale me podsjetila na popularnu Mocha Latte, a drage su mi obje, Mocha Latte možda malo više, zbog kombinacije mat i šimerastih sjenila, dok su u Au Naturele sve nijanse mat.
Nijansa broj dva iz obje palete je fenomenalna za pregib.



Innocent Sky je prava proljetna paletica, sa svijetlosivom (1), svijetloplavom, mint bojom (2),tamnijom šampanj-zlatnom, jedinom šimerastom (3) i sivoljubičastom (4).



U pregibu sam nosila nijansu 2 iz Au Naturale, na unutarnjem dijelu kapka je mint nijansa iz Innocent Sky palete, na vanjskom dijelu je nijansa 4 iz iste palete, blendana s mint na kapku. Prelijepa kombinacija i kad ih nosite sve skupa i kad kombinirate dvije-tri nijanse. Šteta samo što ova najtamnija nije još intenzivnija, dosta je svjetlija nego što sam se nadala, ali ipak se mogu lijepo osjenčiti oči za neki dnevni look. Uvijek sam bježala od sivih nijansi ali mi ova stvarno lijepo stoji i istakne smeđe oči, sigurno jer ima primjese ljubičaste.

Luxe kameni puder i ruževi su dobili novo ruho, s animal printom preko zlatne ambalaže.

Meni je super kada dodaju ove detalje tipa cvjetića ili bilo čega, mene bi odmah naveli da kupim ponovo dobre stare i provjerene proizvode koje sam nekada koristila ali su mi malo dosadili pa sam prešla na nešto novo. Dobar im je ovo fazon, plus lijepo izgledaju na stoliću i u neseseru, a i kad ih izvadite da popravite šminku.



Kameni je puder u nijansi Fair Silk. Jako lijep na licu, nije brašnjav. Rozog je podtona, ali se to ne vidi kad prepudram lice, stopi se s bojom tena. Nijansa je vrlo svijetla, ali i ja sam trenutno. :D
Što se matiranja lica tiče, meni produži trajanje tekućeg pudera za nekih sat-dva maksimalno, sve ovisi od tekućeg pudera. S onim laganijim podlogama prosijam brže, pa radije izaberem Rimmel Stay Matte kameni koji bolje i duže matira, a ako nosim neki teži, trajniji puder s više prekrivanja, koristim Luxe.
Imala sam ga i ranije i potrošila, nisam nikada pisala recenziju.

Ruževi su hidratantni, kremasti, balzamasti. Nisu postojani. Blijede ravnomjerno.
Prva nijansa je Stylish Coral. U sebi ima sitne šljokice. Nije koraljni, više mi je narančasto-ciglast.



Drugi je Pink Satin, ružičast ali ne previše svijetao, može se lijepo iznijeti, čak se i ja vidim s njim.


Gelovi za tuširanje su mi standardno dobri, pogotovo ovi iz Senses kremaste linije. Ja imam sasvim normalnu i nezahtijevnu kožu tijela, ne osjetim nikakvo isušivanje, ni kod ovih gelastih, a ni kod kremastih. Lijepo mirišu, a i uvijek su im neke akcije pa se i u novom katalogu mogu kupiti ovi veliki gelovi od 500 ml za 4.90 KM.


Planet Spa Treasures Of The Desert maslac za tijelo me teksturom podsjetio na Body Shop maslace, isto onako gusto-kremasto-bogate teksture, odlične mazivosti. Ne upija se baš trenutno, ali sam ga ja mazala pred spavanje i oblačila odmah pidžamu, pa pojma nemam koliko mu zaista treba da se upije. 
Miris je nešto jači, orijentalni, topao.



Maska za lice sadrži bijelu glinu, glicerin, bentonit, alkohol, crvenu marokansku Rhassoul glinu, masne alkohole, arganovo ulje, ekstrakt cimeta ( kineski, ne cejlonski cimet), ekstrakte muškatnog oraha i kadulje. Na licu je držim 5 minuta i za to vrijeme se ne osuši potpuno, ne puca dok pričate jer ne stegne jako lice. Nanosim je isključivo na T-zonu.

Maska je crvenkaste boje, jako fine i mazive teksture, poput neke srednje guste homogene paste. Za moju ćudljivu kožu lica mislim da nije, jer osjetim zatezanje lica poslije, a volim kad mi je koža poslije maske mekana i nahranjena. Ove pročišćujuće glinene maske su za deblje i masnije kože nego što je moja.

Silky Soft Musk toaletna voda je mošusno-vanilasta, a osjeti se i bijelo cvijeće u pozadini. Trajnost joj je oko 3 sata, možda i kraće, očekivano za toaletnu vodicu.

Na sljedećoj fotografiji vidite Solutions Termal Active gel protiv celulita i rukavice za tuširanje.

Gel sam tek počela koristiti i veze nemam djeluje li, ali ja nemam baš nikakva očekivanja, jer da gelovi za celulit rade, nitko ga ne bi imao, a imamo ga skoro sve. Vidjet ćemo može li smanjiti celulit, ali dobro znamo da bez zdrave prehrane i tjelovježbe nema ništa.



Miris alkohola se jako osjeti na početku. Mažem ga jednom dnevno, navečer i poslije tuširanja. Brzo se upija, a zatim osjetite zagrijavanje, koje se vremenom pojačava i traje sigurno nekih 20ak minuta. Mislim da nije za osobe koje su sklone pucanju kapilara, jer sam negdje pročitala da ovi gelovi koji zagrijavaju kožu to stanje mogu pogoršati. Gel sadrži L karnitin i jako puno ekstrakata biljaka koje imaju antioksidansna svojstva, stimuliraju cirkulaciju i potiču izmjenu tvari.

Ove rukavice su supeer, super!!! Koristim ih jednom tjedno kad se tuširam. Navučem rukavice, istisnem na njih gel za tuširanje i dobro se istrljam po celome telu :D. Super mi je to sad za ljeto jer uvijek muku mučim s uraslim dlakama po nogama, a ponekad koristim i sredstva za samotamnjenje, a ovo je odlična priprema.
Mekane su i nekako spužvaste pa prave dobru pjenu, vrše odličan piling, ni prenježan ni pregrub, taman kako treba.

Nutraeffects proizvodi za čišćenje lica



Micelarnu imam već dugo i ne volim je. Mogu preći preko ''bolničkog mirisa'' ali ne mogu preko toga što me peče za oči. Dvofazno sredstvo za uklanjanje šminke također. Piše da su pogodni i za osjetljivu kožu, ali definitivno imaju neki sastojak koji meni nikako ne odgovara.


lijevo dvofazni skidač, desno micelarna
Gel mi je fin i dobro čisti lice i uklanja ostatke šminke, ali zbog sodium laureth sulfata mislim da je suviše jak da se koristi svaki dan. On me nije grizao ni za oči niti me je lice peckalo poslije korištenja.

Trebali su staviti blaže surfaktante. Za tijelo mi SLES ne smeta, ali lice mi je previše sklono isušivanju da ga koristim češće od par puta tjedno.



Piling je blag i nježan i zadovoljna sam. U posljednje vrijeme slabo koristim mehaničke pilinge, sasvim sam prešla na kemijske, ali mi se ovaj sviđa i nastavit ću s korištenjem, povremeno. Ne oštećuje mi kožu, barem mislim, jer kad poslije njega nanosim serum s vitaminom C, ne pecka me ništa. A zna me peckati ako mi je koža na nekom mjestu oštećena, iritirana ili isušena.


lijevo gel, desno piling


Maskara Big&Multiplied



Meni je bila bezveze, iskreno. Ja znam da moje trepavice nisu za poželjeti i da malo koja maskara od njih nešto napravi, stvarno nemam nerealna očekivanja, ali ova maskara mi je u startu bila preslaba, ne naglasi ih uopće, jedva da ih oboji, a četkice velike ne volim jer se sva umlatim po kapcima. Dolje je slika kako izgleda na očima, ne dobijem ni dužinu ni volumen.



Četkice za šminkanje



Ova za konturiranje liči na Benefit, Becca, e.l.f. kistove, kratka je i široka. Dođe u slatkoj plišanoj futrolici.


Ja nisam neki stručnjak za konturiranje, ali meni ova četka sasvim dobro radi ono za što je namijenjena. Dlačice su malo duže, jako mekane, pokupe taman onoliko praškastog proizvoda koliko mi treba za jednu stranu lica. Za tvrđe proizvode poput NYX Taupe starog rumenila nisu, za to su mi malo tvrđe četke bolje. Držim kist okomito na obraz i sasvim lijepo i uredno nanesem proizvod za kontur ispod jagodica. Onda ove dlačice malo položim pod oštrim kutom i to izblendam prema gore laganim kružnim pokretima. Meni se sviđa kako to u konačnici izgleda, ne znam šta bi rekli od mene stručniji. Bitno mi je da se te pruge ne vide i da se lijepo stope s licem, a ne da imam blatnjave fleke po obrazima. 



Dvostrani kist za lice mi se nije baš svidio jer ja ne volim dvostrane kistove. Koliko god da pazim ja izgubim onaj plastični nastavak koji čuva kist od oštećenja, a držim ih u čaši okomito i onda uvijek jedna strana kista trpi pritisak i iskrivi se.

Sve da to i zanemarim, ovaj mi je širi dio premalen za puder u kamenu, a za rumenilo ili bronzer previše plastičan, odnosno sintetički. Bolje mi je kad dlačice više liče na one prirodne, jer ljepše kupe i raspoređuju rumenilo po koži. Nije neupotrebljiv, ali imam boljih kistova za tu namjenu. Nekome tko stavi rumenilo tu i tamo, bit će sasvim OK. Drugi dio je dobar za nanošenje korektora i ja sam ga koristila za to.



Još jedan dvostrani kist je ovaj za tuš za oči i sjenilo. Dio za tuš je super iako sam ja mislila da će biti predebeo, ali nije. Idealan, fino se ušpici kad je na njemu gel lajner i plus je nakošen i ne zapinje za trepavice.



Drugi dio za sjenilo meni ne služi za sjenilo, jer ja s ovim sintetičkim ne mogu i ne znam nanositi ništa praškasto. Može zato služiti za kremasto sjenilo, za omekšavanje linije kreona ili gel lajnera, za nanošenje kamuflaže na bubuljicu je super jer je precizan i zašiljen. Oba nastavka ovog kista mogu poslužiti i kao kist za usne, za precizno nanošenje ruža.

Dva kosa kista su dobra, uvijek su od koristi kad god se šminkam. Jedan je u biti za nokte, ovaj s metalnom ferulom, samo ga ja ne koristim u tu svrhu.



Oba su tanka, čvrsta, sintetička i precizna. Ovaj crni je za milimetar tanji i kraćih dlačica, pa mi je malo draži. Dobro nanesu i sjenila i gel za obrve i tuš u gelu.
Svi kistovi se lako peru, brzo suše, ne smrde niti im dlačice ispadaju.

Hvala vam na čitanju još jednog predugačkog posta. Definitivno moram naučiti pisati kraće :/ :D.

PR proizvodi, ustupljeni na recenziju

You Might Also Like

10 komentari

  1. Vau, koliko prelijepih proizvoda! Jako mi je žao što ti micelarna ne odgovara, ja je evo koristim već neka 3 tjedna i prezadovoljna sa s njom. Nimalo me ne peče za oči, a mislim da nam je to svima jako bitno kod takvih proizvoda. Luxe ruž u nijansi Pink Satin ti stvarno prekrasno stoji. Ja zasada od Avonovih kistova imam samo Luxe četkicu za podlogu (stippling brush) i skuplja mi prašinu u ormaru jer joj ne mogu naći namjenu, za puder je neupotrebljiva jer je premekana, za rumenilo prerijetka.. Definitivno si naručujem ove rukavice za tuširanje pošto i sama imam problema sa uraslim dlačicama, a i treba pripremiti kožu sa pilinzima za ljeto. :) Odličan post! Karmen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno Karmen :)
      rukavice su odlicna stvarcica, prije par godina sam imala neke iz dm-a i bile su uzasno grube, tako da nikada poslije njih nisam ni razmisljala da neke kupim. drago mi je sto sam probala ove, definitivno cu naruciti jos jedne.

      Izbriši
  2. Ja imam ruž Stylish Coral,ali moja ambalaža nema te uzorke.Prvi crvenkasti ruž koji mi pristaje,aleluja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super da si otkrila nijansu koja ti pristaje, sad znas ne mozes pogrijesiti s toplim i ciglastim tonovima. :*

      Izbriši
  3. Nemoj se uopće truditi pisati kraće. Ja se baš nauživam čitajući tvoje postove i gledajući divne slike. Pohvale za Aavon što je uvijek ukorak s novitetima i trendovima, ali iskreno mene su samo privukli maska za lice i maslac za tijelo, ostalo ništa nije spektakularno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mare <3
      ja sam se radovala Nutraeffects proizvodima za ciscenje lica, nekako uvijek to najbrze trosim, pa dosta toga uspijem i isprobati. Nazalost, dvofazno i micelarnu ne mogu koristiti.
      Planet spa proizvodi su uvijek interesantni, koliko sam ja uspjela primijetiti, a i sjene mi se ovaj put svidjaju.
      I dalje mislim da su lakovi i ruzevi Avonov najveci adut. :)

      Izbriši
  4. Pohvale za trud ulozen u post :). Generalno volim Avon proizvode mada su imali i nekoliko minuseva kod mene. Palete senki su im zaista kvalitetne, imam ih u 3 nijansi. Luxe ruzevi su previse kremasti i sjajni za moj ukus, ali me zato kameni puder kopka :). SSM toal. voda divno mirise, stigao mi je tester, kupujem obavezno. Nemam nijednu od ovih cetkica, imam onu kosu za rumenilo, nije losa mada bi mogla da bude malo sira, tj pufnastija. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Kristina.
      Luxe ruzeve sam tek probala nedavno i slazem se s tobom. Dobri su nekome tko voli takvu teksturu, takvu vrstu ruzeva, ja sam uvijek za jako pigmentirane i satin ili mat varijante. :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt