Alverde Avon Essence

In focus: brown lipsticks

19:22Anela


Smeđe usne su hit sezone. Vratile su se iz doba Tamagoćija, šarenih šuškavaca, grungea i heroin chic ere i to skupa s tatoo ogrlicama i ruksacima umjesto klasičnih ženskih torbica. A tko bi rekao? :D
Ja se sjećam da su usne u boji čokolade nosile Spajsice, supermodeli i cure iz Prijatelja, Destiny's childa i Buffy dok je ganjala vampire. Mlađe generacije ih, vjerujem, vežu uz Kylie Jenner. Kako god, ne stoje svima, treba ubosti pravi podton da ne izgledate bolesno i umorno, ako vam to nije cilj, naravno :D.
Kao i svaki trend, ima svoje poklonike i hejtere, a ja sam među ovima iz prve skupine.

Meni se jako sviđa, a sviđao mi se i ranije, samo nije bilo kupiti lijepih drogerijskih nijansi. Hvala bogu, to se mijenja i sve ih je više u ponudi. Totalno sam zapostavila sve svoje berry i ljubičaste nijanse čitavu zimu i ne znam kad ću se zasititi smeđih, možda kad konačno zagazimo u pravo proljeće, s temperaturama preko 15 C,  možda ni tad.
Primijetila sam da smeđi ruž ne ide najbolje uz moj svakodnevni brzinski način šminkanja: svjetlije sjenilo na kapcima, maskara, obrve, puder, neutralno rumenilo. Neki kontrast mora postojati, inače izgledam sasvim čudno, bolesno i neprirodno, monokromatski. 
Svjetlije nijanse smeđe volim upariti s tamnijim smokey očima, dosta bronzera, na obrazima je breskvasto ili toplije ružičasto rumenilo, ovisno od podtona ruža. Trepavice su točka na i, ako ste vješte, dodajte barem parcijalne za posebne prilike, prave dobar balans i dodaju malu dozu glamura u cijelu priču

Tamnije nijanse i bordo volim nositi s debljom linijom tuša, a ten u tom slučaju mora biti besprijekoran pa biram pudere s jačim prekrivanjem. Opet mi je bronzer nezaobilazan.
Evo nekoliko mojih prijedloga za ruževe smeđih tonova. Probala sam pokriti dosta nijansi, od toplih i karamelastih do hladnih i sivkastih nude, preko boje usana, smećkaste i rosewood-mauve, sve do tamnijih bordo, za svakog ponešto.
Nisam se našminkala u skladu s gore napisanim, slikala sam kad bih uhvatila malo vremena i sunčeve svjetlosti, a i jednog i drugog sam imala baš malo u zadnje vrijeme. Na očima se našlo to što jest, što sam nosila taj dan.

U prvoj skupini su neutralne, nude nijanse  (moje nude), koje samo blago vuku na smeđu, ne bih ih mogla nazvati čisto smeđim ruževima. 





NYX Liquid Suede Sandstorm je prilično hladna u tonu. Liquid Suede su mi velika ljubav o kojoj ću vjerovatno pisati u narednom postu, pa ovdje ne bih otkrivala previše detalja.


Čini mi se da je uživo mrvicu tamniji nego što sam ga ja uspjela uhvatiti na ovoj fotografiji

Nyx Liquid Suede Soft Spoken je boja s idealnim omjerom ružičaste i smeđe, kao da su mene pitali kad su ga zamiješali :D.



Ovaj me ruž utješio nakon debakla sa Sleekovim Matte me, Birthday Suit, grozno suhim. Dosta neutralan i univerzalan, pristajao bi većini tonova kože. Sigurno jedan od ljepših primjeraka iz ove neutralne rosy-nude-mauve-brown palete boja.

MAC Velvet Teddy je jedna od neutralnijih nijansi, u boji usana, samo lagano povuče na smeđu, a ne bih ga nazvala smeđim ružem. Ipak, jako me podsjeća na devedesete i jedan je od traženijih nijansi MACovih nude ruževa u posljednjih par godina.



Catrice Ultimate Colour 020 Maroon je najkremastiji i najslabije potojan od čitave ekipe, ali ugodan na usnama i pravi izbor za one koji nisu sigurni kako bi im stajao ovaj trend, a ipak bi da malo koketiraju sa smeđim nijansama.



Prilično neutralan.

Avon 3d plumping Twig sam već nahvalila ovdje, ali kako sam ga se baš nanosala ove sezone, ovaj post nije mogao bez njega. Zanimljivo mi je kako je uvijek drukčiji, ovisno od svjetlosti. U prošlom postu sam slikala uz hladnije svjetlo i povukao je malo više na boju mesa, dok mi je ovdje više smeđ. Takva je situacija i uživo. Ovisi je li oblačno, tmurno, sunčano, on izgleda toplije ili hladnije. Možete ga matirati maramicom i transparentnim puderom, ako ne volite sjajniji finiš, ali se on ionako sam skine nakon sat vremena i ostavi divnu mat boju.




Flormar Twist Up Caramel 52 je lijepa mješavina smeđe i malo zagasite crvene, ako su vam usne jako pigmentirane, mogao bi proći i kao nude ruž. Mat finiš, prilično postojan, malo nepraktičan za nanošenje, jer je u formi jumbo olovke i kad se istupi vrh, nanosim ga četkicom, jer je olovka na odvrtanje. 





Druga tura je nešto tamnija, izrazito smeđa, neki hladniji, neki topliji, s primjesama mauve i bordo tonova. NYX Sandstorm se opet našao na ruci čisto radi usporedbe. 



Golden Rose Velvet Matte 16, iz linije toliko puta spomenutih i ovdje opjevanih ruževa. Povuče na topliju stranu pa možda nije najbolji izbor za djevojke hladnijeg podtona. Liči malo na boju kakice, ali je meni drag i super mi je tekstura, pa ispod stavim malo hladniju ili olovku boje mesa i dobijem svaki put novu kombinaciju.



Manhattan All in One 320 Crushed Cinnamon  sam uhvatila prije par dana na sniženju od 50%, za 3 i nešto KM, pa požurite ako ste iz BiH, možda ga još uvijek negdje ima. Kremaste neisušujuće teksture, satin je finiša, miris me malo podsjeća na Maybelline karmine, malo je blaži. Prosječne je trajnosti na usnama.



Wet 'n' Wild Megalast ruž Mocha-licious je nešto tamnija nijansa, ali s malo šljivaste u sebi, masnije teksture, ali meni izuzetno odgovarajuće.
O W'n'W svakako namjeravam pisati opširnije pa ćete moći čitati još detalja.



Prelijep. Kupite. Treba vam.

Artdeco Perfect Color Rosy-Cheeked 38 je dosta kremast, sjajnog finiša kao i Catrice, ali koji se ukloni bez problema, ako ne volite. Meni baš paše nakon što usne izmaltretiram silnim mat ruževima.  S vidljivim je šljivastim-mauve podtonom kad se namaže, nije čisto smeđ.


Još jedan Avonov, 3D Plumping, Truffle 
Živcira me što njega moram matirati, ljubiti maramicu, prepudrati jer on ne izgleda dobro ovako sjajan. Malo neravnomjerno ostaje na usnama, ali je boja super pa se mučim oko njega i popravljam. Nije mi mrsko.



Flormar DS 14, Rise of Modern City je iz one divne prošlogodišnje kolekcije s pin up curama, još uvijek je dostupan u prodaji. U pitanju jako taman bordo, tamniji od GR VM 23. Tamnije od ovog ja ne nosim jer bi uživo na slabijem svjetlu izgledalo skoro pa crno, a ovaj je skroz elegantan, čak i u podne, ali mi je ipak više za neke tmurnije zimske dane (kao npr. danas :P). Navečer sam uvijek raspoložena za ovakve nijanse, nevezano za godišnja doba. Satin završnica, ne klizi, gušće je, masnije teksture. Draži mi je od spomenutog Golden Rose 23 jer se maže ravnomjernije i duže opstaje.




Tu su i neke olovke koje dobro dođu za definiranje ruba usana.



Neke od olovaka nosim samostalno, poput Essence Frappuccino, umjesto ruža, preko čitavih usana, jer je fina i kremasta. Među ovom izrazito smeđim društvancem, ona očigledno vuče malo na boju mesa, ali ima dovoljno smeđe da se opravdano našla u postu.



Misslyn Smooth Lipliner 142 Nougat
Ova nije za preko cijelih usana, suha je, ali za obrubljivanje posluži.



Manhattan x-treme last lipliner 94F
Nije suha kao prethodna, a nije ni maziva poput Essence. Manhattan u svom asortimanu ima još jednu tamniju nijansu od ove moje, čekirajte.



Wet n wild Coloricon E711 Chestnut/Maroon
Fine mazive teksture i dobre postojanosti. Super su mi ove W'n'W olovke, moram uzeti još koju nijansu kad budem išla u Hrvatsku. Super mi je što su skoro duplo duže od standardne veličine olovaka. 



Wet n Wild E712 Willow 


Pravih smeđih nijansi poput tamne čokolade još nemam. Ne vjerujem ni da ću imati, ali ne smijem ništa reći, do prije dvije godine nisam mislila ni da ću nositi nude i smeđe. :D
Jeste li pronašle nijansu za sebe i kako vam se sviđa moj izbor?

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

43 komentari

  1. Predivno ti stoje sve nijanse, meni nazalost ne stoje.... Sto su fini ti flormar i catrice....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vjerujem dok ne vidim :D
      Morala bi ti odgovarati barem jedna nijansa. Probaaaaaaaaj :D

      Izbriši
  2. Ajme koliko predivnih nijansi na jednom mjestu, vec imam nekoliko favorita :) prekrasno sve <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Koje divne nijanse ^_^ Ovaj Manhattan ruž mi je najviše zapao za oko, stvarno je predivan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, ja uzela i jedan svjetliji, ali mi bilo mrsko ubacivati i njega, ponovo slikati. i on je nude. sta mi je? :D

      Izbriši
  4. Je li Alverde Muskat Brown izostavljen slučajno ili..? :) Kupila sam ga nakon što sam pročitala recenziju na ovom blogu i to mi je savršena nijansa smeđeg ruža, šteta što je bio LE.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u prvoj verziji posta sam navela i njega, ali sam ga izbacila u konacnoj verziji jer ga nema vise kupiti. on je malo svjetliji od wnw mochalicious, a tamniji neznatno od manhattan cinnamon. i meni je drag, nisam ga skidala jedan mjesec nikako :D drago mi je da se i tebi svidja.

      Izbriši
  5. Meni ko ni Amri ne stoje bas smedje, ako nisu bas hladne. Ti ko stvorena za ovih nijansi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi bi bio dobar Sandstorm, a i Soft spoken definitivno vidim na tebi :D

      Izbriši
  6. Ajme, kakva lepota od posta!!! :O I ruževi. I slike. I prelepa žena prelepih usana. Sve! A kako tek volim kako pišeš i kako si duhovita! Tvoj blog je ljubav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj baš ti hvala <3
      Razveselila si me mnogo komentarom, a ja tako smotano prihvatam komplimente i sva se spetljam i nikad ne znam šta da kažem. Hvala :D.

      Izbriši
  7. Imam par ovih al najdrazi mi je s Ebaya od Danimera...imam i od Menowa istu nijansu,al je svjetliji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ja stalno gledam te tekuće ruževe s Ebaya, vidim da su hit i svi ih hvale, ali se nekako ne usuđujem naručiti, ne znam zašto. Nisam nikad izguglala sastav da pogledam, a hoću. Bojim se da mi ne budu presuhi, ali nije neka cijena velika i ako pogriješim. Najviše me odbija što čekam stvari s ebaya duže od mjesec, dok stigne ja zaboravim šta sam htjela i šta sam naručila i prođe me želja :D

      Izbriši
  8. Aaa sve nijanse su zaista prelijepe i 90% njih bih i sama nosila! Ovaj post cu da memorisem da znam sta da kupujem u buducnosti :D Od svega ovoga imam Sandstorm i Velvet Teddy i omiljeni su mi nudaci :) Odlican post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Anđela :*
      Drago mi je da ti se sviđa post.

      Izbriši
  9. Odličan post, oduševljena sam, svi blogeri da se ugledaju na tebe :D Braon i mauve nijanse su mi omiljene tako da sam zaista uživala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tamara. Iste nijanse i ja gledam i nosim, ne znam kad ce mi dosaditi, do sljedece opsesije nekom drugom bojom. :D

      Izbriši
  10. Nijanse su prelijepe,W'n'W stvarno imaju odlicnih ruzeva ali kod nas slabo dostupni...
    Prelijepo ti stoje svi!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Zerina <3
      WnW ima super ruzeve i olovke, definitivno cu pogledati i ostale nijanse kad budem isla u Hrvatsku, bas mi odgovara ova tekstura.

      Izbriši
  11. iako na prvi zvuk smedza boji uvijek na grobare podsijeca ... trenutno je moja omiljena boja ... mislim da je fenomenalna za razne kombinacije ... i istovremeno izgleda vampy i klasicno ... tebi ove sve boje divno stoje (znam ponavljam se: imas predivne usne :) ) poz iz beca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Divna <3 i ja mislim da se da lako kombinirati.
      Veliki pozdrav!

      Izbriši
  12. O da, i treba da nosiš braonkaste ruževe, odlično ti stoje!
    Volim ih i ja i nosim oduvek, nezavisno od trendova, jedino što je sada kada su ponovo hit lakše pronaći odgovarajuću nijansu. Velvet Teddy mi je već neko vreme na listi i bila sam ubeđena da ću ga kupiti, međutim, sad si me pokolebala pošto imam Catrice Maroon i ne stoji mi uopšte, a na ovim tvojim slikama VT deluje poprilično slično...huh!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slični jesu, ali je VT malo svjetliji i s više braonkaste. Meni je draži, mislim da mi ljepše stoji. Te finese su vidljivije uživo nego ovako na slikama. Nije on puno suh na usnama, kremast je i lako se maže. Ne odustaj od kupovine još :D.
      Hvala ti.

      Izbriši
  13. Ja imam plavu kosu,i meni sve izgleda kao da sam bolesna,pošto je moja sestrična profesionalna šminkerica,mislila sam da ja nešto ne znam raditi pa sam otišla kod nje,ni ona nije uspjela mi niti jednu nijansu "staviti" a da ne izgledam kao da sam izašla iz bolnice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj s ovim svjetlijim braonkastim nude ili nekim srednje tamnim, kao ovaj Flormar twist up koji malo na crveno povuče. Možda ti ne odgovara čisto smeđa. Meni se čini da bi ti i neka tamnocrvena-bordo super stajala, sudeći po tvojoj sličici :)

      Izbriši
  14. Tebi odlicno stoje sve nijanse. Ja sam jedna od onih zena koja ima eventualno jedan ruz i traje joj godinama :) Niti mi stoje niti ja imam naviku da ih nosim. To me svejedno ne sprecava da se u parfimeriji ne zalijepim za stalak i otvorim bar pet ruzeva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :D
      mislim da bih crkla od muke da mi kažu da moram nositi jedan ruž ahhaha :D
      ali dobro, svi mi imamo različite interese i neku opsesiju, netko šminku, netko modu, netko kupuje zavjese i vaze za cvijeće, jastučiće i svijeće :D
      bitno je da nas opušta i veseli. parfimerije i stalci s kozmetikom su meni kao kad dijete uđe u igraonicu, vidi sve nove, šarene i nepoznate igračke, pa ne zna kud bi prije :D.

      Izbriši
  15. Mislim da se sada trebamo okrenuti ka nekim veselijim bojama s obzirom da je vec prolece a i dolazi leto :) Nijanse jesu divne i jesu neverovatno veliki hit, ja ih obozavam ali ih planiram spakovati do jeseni :)

    OdgovoriIzbriši
  16. kad sam ovo objavila, kod mene je bila prava zimska idila :D vani snijeg i hladno, a ja s temeperaturom u krevetu haha, neka meni jos malo smeđih, drecave pink nisam nosila ni proslo ljeto. mozda se ove sezone ipak provuce kakav koraljac, vidjet cemo :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Predivne su nijanse, i odlično ti stoje :)

    ja ne mogu previše eksperimentirati sa smeđim nijansama, čudno mi stoje, isperu me ili mi vizualno požute zube :(

    jedini koje sam našla da mi odgovaraju su Wnw Spiked with rum i Essence lipliner Lovely Frappuccino. Nedavno sam uzela tester novog Oriflame Giordani Gold mat ruža u nijansi Nude Rose, i identične je boje kao Lovely Frappuccino, pa mislim da ću uzeti i full size :)
    Htjela bih isprobati i NYX Soft spoken, imam Vintage i odlična mu je formula :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :)
      Imam taj WnW ali ga još nisam stigla pošteno pronosati, pravo su mi iznenađenje bili njihovi ruževi. Ugodno :).
      Nemam ništa od Oriflame šminke, jer ne poznajem nikoga tko se bavi prodajom, a sad si me zainteresirala za taj ruž.
      Imam i Vintage, Soft Spoken je još ljepše formule, jer dobijem punu boju u jednom nanosu, Vintage moram u dva sloja.

      Izbriši
  18. Post je super Anela, a braon ruzevi me vratise u vreme pocetka studiranja ( dakle davno :)), jos su bili i sedefasti aaah, takva je moda bila tada.. Odavno ne nosim braon ruzeve i necu im se vracati, ovo tvrdim jer mi jednostavno ne stoje takve nijanse. Tebi, s druge strane, svi ovi iz posta divno stoje :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
  19. Ajmeee koliko divota može sadržavati jedan post <3 obožavam ove smećkasto-nudasto-mauvaste ruževe i sve varijacije na temu, imam ih nekoliko iz ovog posta, a za one koje nemam si me sad zainteresirala. No dobro, zainteresiraš ti mene za svaki ruž koji staviš na svoje divna usne <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa :D <3 znam da imamo iste nijanse NYXa hahah, vidim da se lijepimo na slične nijanse.

      Izbriši
  20. Jedini koji imam, nosim i sviđa mi se, jer je nekako mat a kremasti njegujući je onaj Alverde, iz oriental kolekcije koji si upravo ti preporučila. On mi nekako od svih jedino i stoji. NYX sam kupila tekući London i ne stoji mi predobro, a i suši se nekako čudno. Nedavno doduše u Izbor trgovinama, nađoh neki po smješnoj cijeni od 2.95, neke "šklj" marke( šminku ne diskriminiram i kupujem sve od YSL do Golden Rosea, a i ove, kad nađem) i pored crvene (3), koja je mat, suha, neopisivo lijepa, klasična i može preživjeti nuklearnu katastrofu, uzemem i neku smećkasto roze, dosta zagasitu (08), čiji mi se efekat sviđa. Ne znam im sastav, možda su i otrovni, ali dojam koji ostavljaju je puno bolji od NYX tekućih ruževa, a usne poslije njih ne budu ljuskicave. Eto, ko se usudi probati. :D Ako ništa, nekad treba cijelodnevi crveni karmin s mat efektom za neku priliku, a cijena ovaj opravdava :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono je baš poseban ruž bio, šteta što nije dio stalne kolekcije. Ovi Liquid Suede su meni draži od Soft Matte Lip Creamova, ugodniji na usnama i ljepše se mažu.
      Nikad nemam naviku ući u Izbor trgovine, a baš hoću sada, možda su to isti oni tekući ruževi s ebaya koje svi sad hvale.

      Izbriši
  21. da li uz svaki ruz koristis olovku? ako je odgovor da onda savrseno kombinujes boje jer se uopste ne vidi :D
    mnogo mi se dopada kako ivice izgledaju. ja imam slicne, pune usne i ili sebi izgledam kao da sam otisla preko linije usana (posebno donja) ili da nisam nasminkala usne do kraja nikako da ubodem tu liniju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. olovke uglavnom ne koristim uz ruzeve :) izuzetak su tamni, bordo ruzevi i oni kremastiji, koji imaju tendenciju da se razliju oko usana, pa stavim olovku da ih koliko-toliko drži. Gore na slikama nisam ni jedan mazala s olovkom, jer često nemam identične olovke, pa im mijenja boju, a na swatchevima nastojim da ih prikažem onakvima kakvi jesu.
      Olovke koristim umjesto ruževa, ako mi se neka boja sviđa, nosim ih uglavnom same, ili da posvijetlim ili potamnim neki ruž.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt