bronzer Flormar highlighter

Flormar Terracota puderi i rumenila

00:06Anela


Kada na nekom komadu šminke uočite natpis ''terracotta''  to uglavnom znači da je u pitanju pečeni proizvod (osim ako se ne opisuje boja, to bi onda bila neka zemljana, ciglasta nijansa). Pečeni proizvodi su uglavnom nešto tvrđi nego klasična rumenila ili puderi u kamenu, slabije pigmentacije, često sa shimmerom, ali ne mora biti pravilo. 
Flormar u ponudi ima Terracotta pudere, rumenila i sjenila.
Ambalaža i gramaža pudera i rumenila jednaka je i iznosi 9 grama. U Galantu i jedno i drugo košta 7.80 KM. Pudere je moguće pronaći u 10 nijansi i u pitanju su neutralne, zlatne i bež nijanse, sa više ili manje shimmera.
Rumenila su nešto življih boja, dostupna u 9 nijansi, neka se mogu koristiti samo kao sjaj preko nekog drugog mat rumenila, kao highlighter, neka kao bronzer. Neka su sa shimmerom, više ili manje intenzivnim, a neka mat završnice.
Ovi proizvodi su nekada bili pakirani u ambalažu od bijele plastike i kod mene su neki starijeg, a neki novijeg datuma proizvodnje i u crnoj ambalaži. Sva sreća pa su se odlučili za promjenu ambalaže, kao i za davanje naziva nijansama, sad su mi puno privlačnije i ljepše. Nijanse se nisu mijenjale, samo su ubacili nekoliko novih. Moguće su varijacije u nijansama ovih šarenih, ''mramornih'' primjeraka, poput nijanse pudera 23 i nijanse rumenila... Čini mi se da još nisam vidjela dva ista primjerka, kod nekih 23 preovladava ružičasta i zlatna žila, a kod mene ova smeđa, koja mi se nije svidjela pa sam je strugala.
Sva se rumenila i puderi dobro blendaju. Meni sva šminka na obrazima stoji dok je ne skinem, pa tako i ove terakote, a posebno intenzivnije nijanse poput 44 koja je, čini mi se, jednakog intenziteta i poslije podne, kad je skidam, kao i ujutro kad je tek nanesem.
Na licu sam uspjela uslikati samo njih nekoliko, jer nemam opremu da slikam finese svakog ovog pudera, to se na slikama napravljenim mojim digitalcem uopće ni ne vidi. Razlika je i uživo jedva vidljiva, doduše :D, posebno onima koje šminka nimalo ne zanima, a ja vidim i primjećujem.

Flormar Terracotta Powder


20 Soft Beige



Nijansa s vrlo suptilnim sjajem. Ne mogu je koristiti kao highlighter jer volim jači efekt pa je koristim preko čitavog lica, da dodam malo sjaja kada u rijetkim prilikama zamatiram lice. Definitivno nije nešto bez čega ne možete i ja ga ne bih kupila ponovo. Ne fiksira puder, ne matira, nije za djevojke koje imaju problematično lice ili proširene pore jer bi mogao to naglasiti.



22 Marble Beige Gold


Ovaj puder mi je puno ljepši bio kad sam gledala i swatchala tester. Tester je imao ljepši uzorak i mješavinu pigmenata. I kod jednog i drugog su u pitanju smeđa, zlatna, bež i ružičasta, ali je važan omjer. Kod mog primjerka je bilo dosta smeđih žilica i na mom licu izgleda previše hladan i lice izgleda prljavo.




23 Dual Gold


Ovo je jedan lijepi zlatni highlighter, s tamnijom i svjetlijom nijansom, jasno razgraničenom i možete slobodno koristiti ili tamniju ili svjetliju, ako ih nekada ne želite miješati. Proizvod je dovoljno velik da se zahvati samo željena polovina. I kada se pomiješaju dobije se lijepa zlatna nijansa. Da se dobro dozirati, nije previše intenzivan kao npr. terakota puder u nijansi 27. Nema krupnih šljokica.
Lijevo na ruci je tamniji dio, desno svjetliji, ispod su pomiješana oba.




Flormar Terracotta Blush On

44 Pink Bronze 



Dosta intenzivna brončana nijansa, nosim je samo ljeti, kad mi je malo tamniji ten. Ako se pretjera zna izgledati narančasto i jeftino. I ja sam na fotografiji ispod stavila malo više proizvoda na lice, misleći da je u suprotnom aparat neće uloviti, ali sam se prevarila. Ne nosim je ovako uživo, lakše sam ruke. :D






43 Golden Peach ( shimmer)



Vrlo fino mljeven shimmer, prilično mekano za pečeno rumenilo, pigmentirano i postojano. 

Na prvi pogled jako slično sljedećem, nijansi 49, ali je ono mat i na licu se razlikuju.
Lijevo 43, desno 49.



49 Golden Peach (mat) 


Ovo je divno neutralno rumenilo, a može proći i kao bronzer. Na fotografiji ispod nosim 49 ispod jagodica, a 43 na jagodicama.


lijevo 43, desno 49

I sva na okupu:




Koje je vaš favorit? 

Hvala na čitanju! :)

You Might Also Like

11 komentari

  1. Imam 41 (u belom pakovanju). Meni je odlično. Lepo svetluca i baš ga često koristim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gledala sam i 41 i bas je lijepo, meni se i 47 svidja, ono je mat i pink.

      Izbriši
  2. Dobriiiu, i onaj moj je dobar ;-) Ali i ruz ti je divan... Amra tvoja :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala moja Amraa :* :D drago mi je da ti se sviđa.

      Izbriši
  3. Cim sam ih ugledala u prodavnici zaljubila sam see.. Prelepi suu <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima jako lijepih nijansi, posebno sada, u ljepsoj ambalazi, dolaze do izrazaja. :)

      Izbriši
  4. prekrasno :) imam terracotta rumenilo u bijelom pakiranju, nijansa br. 2. i nisam znala da ih ima toliko i da su bijeli stariji, a crni noviji..hvala na informaciji :) na žalost moj dućan ima svega par vrsti rumenila i svi su u bijelom pakiranju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na komentaru :)
      Nadam se da ces ih pronaci negdje gdje je bolji izbor...

      Izbriši
  5. Rumenilca deluju lepo, a puderi su mi...onako...nekako nedefinisani, suviše sjajni za pudere, a neodgovarajućih boja za bronzere ili hajlajtere ili rumenila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo zato i nisu najkoristeniji proizvodi kod mene, ali kad ih vec imam, odlucila sam da napisem nesto o njima, mozda ce nekome biti od koristi. Volim zlatnu 23, ali otkako sam kupila mary lou, rijetko da koristim vise ovo. Da biram ponovo pudere, kupila bih neke druge nijanse, ovo 20 i 22 vjerovatno ne bih. Nije bilo svoceva po blogovima :D
      Rumenila koristim puno cesce, rotiram s namjerom da koristim sve sto imam pa se i ne vidi da su trosena, ogromna su a treba stvarno mala kolicina.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt