AHA kiseline Alpha-H BHA kiseline

Alpha-H Micro Cleanse, piling s glikolnom kiselinom

21:15Anela


Nije tajna da sam ljubiteljica glikolne kiseline u kozmetičkim preparatima. O tome koliko se moja koža popravila otkako koristim glikolnu kiselinu pisala sam u ovom i ovom postu. Ljeto nije pravo vrijeme za korištenje AHA i BHA kiselina, jer stanjuju epiderm i povećavaju osjetljivost kože na uv zračenje. Zbog toga ni ne koristim Reviva Labs kremu s 10% glikolne kiseline u ovom periodu.
Ljeti mi se naprosto bude žao rastati od tih proizvoda, osjetim da mi se pore pune, pogotovo zbog nošenja krema sa SPF. Koža više nije tako glatka kao kad koristim kiseline.

Alpha-H piling sadrži 12% glikolne kiseline, ali mislim da se ta koncentracija smanji ukoliko se proizvod nanosi na vlažno lice. Osim toga, ispire se i ne ostaje na koži kao Reviva Labs krema, pa mi je nekako lakši i logičniji izbor za ljeto od spomenute kreme.



Nazivaju ga ''mikrodermoabrazijom u tubici'', jer vrlo učinkovito uklanja gornje odumrle stanice kože, čisti pore, uklanja višak sebuma i daje tenu blistavi izgled. Nakon dužeg korištenja, primijetit ćete i kako su se miteseri i komedoni značajno smanjili, a i pojava bubuljica i potkožnih akni mi je sad izuzetno rijetka pojava. Poslije ovakvog tretmana, koža puno bolje iskoristi proizvode za njegu koje kasnije namažete.

Ovo je ustvari kombinacija kemijskog (glikolna kiselina) i mehaničkog (polietilenske, plastične kuglice) pilinga. Ja sam davno odustala od mehaničkog grebanja kože lica ( pilinzi sa sitnim zrncima, bilo u kućnoj ili kupovnoj varijanti), za moju kožu su preagresivni, pa ne trljam puno, ali moram priznati da ova zrnca nisu nimalo gruba niti poslije imam osjećaj da mi je koža nadražena, oštećena, a nije čak ni crvena. 
Nekoga će sigurno odbiti činjenica da je u pitanju plastika i da to nije biorazgradivo i da tako zagađujemo vodu. Pretpostavljam da su izabrali polietilen jer se može dobro polirati i dobiti perlice bez oštrih rubova kakve npr. imaju prirodni sastojci, kao što su kristali šećera, ljuske orašastih plodova, i koji prave po koži mikrooštećenja i dodatno je iritiraju. 
Miriše ugodno, na mentol, osvježava, ali miris nije toliko jak da vam npr. pročepi sinuse i da vam oči zasuze, ništa takvo. 



Piling je namijenjen normalnoj, mješovitoj, ali i masnoj i problematičnoj koži. Ako imate jako suhe dijelove na licu, kao što ja imam na obrazima, možete nakon umivanja osjetiti blago zatezanje. Ne odustajem zbog toga od korištenja pilinga, nego imam svoj način kako ga koristim. Neki ga koriste kao masku za lice, tako što ovaj piling nanesu na suhu ili vlažnu kožu, ostave da djeluje koju minutu i isperu. Ja ga nanesem samo na masniju T-zonu, na bradu ali ne i na obraze. Nakon par minuta, raširim proizvod i po obrazima i zatim isperem. Ne osjetim nikakvo peckanje kao poslije Reviva Labs kreme.

Ponekad ga koristim samo za umivanje. U upotrebi mi je jednom tjedno ili jednom u desetak dana, trenutno ne češće, ali ga u hladnijem periodu godine slobodno mogu koristiti i dva puta tjedno, a da ne primijetim bilo kakve neželjene reakcije.
Piling se nikada ne nanosi na područje oko očiju, a nemojte ni blizu usana, vrlo je kiseo. :D
Obavezno lice zaštititi kremom sa SPF prije izlaska iz kuće, što veći faktor, to bolje.



Osim glikolne kiseline, tu su masni alkoholi koji vlaže kožu, vosak iz rižinog zrna, poznat po blagotvornom djelovanju na kožu sklonu crvenilu i iritacijama, sadrži orizanol, supstancu koja navodno posvjetljuje kožu. Tu su drugi emolijensi poput triglicerida iz kokosovog ulja, glicerin, ulje sjemena makadamije, vitamin e, ekstrakt krastavca i ulje mente. Ima vrlo malo silikona, tek pri dnu liste sastojaka. Kao konzervans korišten je fenoksietanol, za koji se smatra da nije štetan, a i jedan je od najmanje iritirajućih konzervansa.

Mana mu je cijena, košta oko 34 eura na beautybay stranici, u količini od 100 ml, ali trenutno imaju neki popust, 200 ml košta 31 euro.
Ponekad imaju ponudu da kupite dva proizvoda, od 100 ml, za cijenu od 30ak eura, pa nagovorite neku prijateljicu da podijelite, tako sam ga i ja kupila.
(Prijateljica nagovorila mene, doduše, i hvala joj :D) 

Ovih me 100 ml izašlo oko 30ak maraka, što je za ovaj proizvod bila odlična ponuda.


Hvala na čitanju. :)

You Might Also Like

23 komentari

  1. Ljubi te prijateljica, idem se tetosit alficem, nisam bar pet dana :D :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na ovom savjetu, jer mi je mjesoviti tip koze sklop pucanju kapilara😑 tako da sam odustala od manuelnog ciscenja lica 😊😊😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam samo ostavila spužvice za pranje lica, ono ebelin silikonsko malo rozo, isto za umivanje i masažu, ovo:
      http://www.innenaussen.com/wp-content/uploads/2013/03/IMG_6591.jpg
      i krpice od mikrofibre, s kojima prebrišem nekad nauljeno lice, i one su dobre za lagani, blagi piling. sve što grebe i struže sam izbacila. :)
      hvala tebi na komentaru.

      Izbriši
  3. Toliko sam pozitivnih stvari čitala o ovom proizvodu da ću ga na jesen sigurno kupiti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prati na jesen one ponude i akcije na beauty bayu, daju krajem 11. mjeseca dobar popust, povodom Black Friday-a :D isplati se tako.

      Izbriši
  4. Šteta što moja koža ne podnosi kiseline, a baš je dobar proizvod...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest, stvarno je super, ali tebi je bolje da ne eksperimentiras, sta znas kako ces reagirati...nije ni jeftin da se igras.

      Izbriši
  5. Najbolji piling/umivalica/sve! :D Sad trošim nešto slično od Pai-a, ali mi nije dobar kao Alpha-H. Mislim, dobar je, ali znaš kad se u nešto zaljubiš... i kada to nešto nema konkurenciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, pa ti bude zao kad cijedis posljednje mrvice, pa razvuces koliko moze :D a ne kao s dekorativom da se veselis kad potrosis...meni je i dalje reviva labs krema s 10% glikolne broj jedan. Ne zelim vise ni traziti nista, ovo mi super odgovara.

      Izbriši
  6. Iskreno, nisam ni razmatrala ovakve proizvode, ne znam zašto sam ih uvek doživljavala kao nešto šta je potrebno baš problematičnoj koži. Ako se nađe neka prijateljica možda ipak razmotrim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glikolna bi trebala biti odlicna i za suhu i dehidriranu kozu, ne samo za masnu i problematicnu. Moja nije problematicna u smislu da imam bubuljice, ali jest kad zbog dermatitisa vucem ljuskave dijelove po obrazima, pa to traje tjednima bez glikolne. Nagovori nekoga, pa probaj, a efekt se osjeti odmah nakon prvog koristenja. Odlicna stvar.

      Izbriši
  7. Volim kiseline (koliko to čudno zvuči! :D), ali ih trenutno ne koristim i nekako osećam da mi baš fale. Ovom pilingu definitivno bih mogla da nađem mesto u svojoj rutini, samo još da nagovorim neku prijateljicu ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni fale čim prekinem na neko vrijeme. ako budeš imala priliku, probaj, a ne znam šta koristiš i jesi li probala onu Reviva Labs kremu o kojoj sam pisala ranije, njen efekt je još bolji od pilinga, mada je i piling super.

      Izbriši
  8. U mene koža nije osjetljiva tako da je volim strugati raznoraznim pilinzima da je očistim. :D Budući da imam dosta mitesera i bubuljica i masnu T-zonu, ova se krema čini baš super. Možda uspijem nagovorit sestru ili mamu da podijelimo narudžbu, tj da mi je plate. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, dobra si :D

      ma znam ja da masna koža nekad zahtijeva da se oriba, s vremena na vrijeme. kod mene je drugi tip kože pa mi smeta. da mi je foreo lunu ili clarisonic, presretna bih bila, cini mi se da bih to ''ribanje'' podnosila bolje :D preskupi su mi trenutno.

      Izbriši
  9. Poz Anela kako si?Bojana je iz BL.Imam jednu nedoumicu pa me zanima ako mozes da mi pomognes.Imam priliku da probam kremu sa 12% glycolic acid crem ISIS PHARMA kremu.Ali na deklaraciji stoji da se krema nanosi na lice i da se ne ispire.To me zbunjuje a znamo da kod nas deklaracije nisu uvijek tacne.Sad da li se uvijek ispiru ili ne moraju,mogu ostati preko noci?Ja sam godinu dana koristila retinol i nisam imala problema prestala sam ovo ljeto posto sam cesto izlozena suncu pa mi se ne da rizikovati,iako stalno koristim spf i znam sta i kako treba.E sad ne znam da l;i bi da probam s ovom kremom da je koristim samo kao piling ili kao nocnu kremu kako je napisano na deklaraciji.Imam suvu kozu i nemam nikakvih drugih problema s njom to mi je vise prevencija,puno hvala

    OdgovoriIzbriši
  10. Cao Bojana :)
    I ja sam koristila kremu s 10% glikolne sve do pocetka ljeta, kao nocnu i nisam je ispirala. Probaj na manjem dijelu lica za pocetak, i prati reakciju. Nemoj svaku noc, nema potrebe za tim, barem mislim, jednom ili dva puta sedmicno za pocetak. Moguce da ti se koza pojacano peruta u pocetku i trebat ce ti dobra hidratacija i svakako visok spf ako si na suncu preko dana. Ako primijetis bilo kakvu reakciju, pojacano crvenilo, prestani s upotrebom. Ako vidis i da je previse jaka, da koza ne prihvata dobro, ja bih je isprala nakon pola sata ili 15ak minuta ili prekinula sasvim i nakon nekog vremena probala s manjom koncentracijom kiseline. Najbolje ces znati ako pratis sama reakcije koze, ako vidis da ti odgovara, super. Nisam ni znala da se i kod nas mogu nabaviti takvi proizvodi, ovdje gdje ja zivim je bas slab izbor preparative u apotekama, bas ti hvala na informaciji. Puno pozdrava :*

    OdgovoriIzbriši
  11. cao,normalno kod nas u apoteci doslo.Ja gledala na internetu cijena okom 53e ili funte ne sjecam se a ova 21.2km.Nisam mogla vjerovati.Provjericu da li je moguce normalno naruciti ili je to neka zaostala zaliha .Nista me ne bi iznenadilo.Hvala ti puno na pomoci.Poz

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo mi liči opisom na Noreva Exfoliac piling za lice.
    Takođe je da AHA kiselinama, mehanički i hemijski istovremeno, sadrži i likokalkon koji umiruje kožu i bude savršena nakon njega. Exfoliac je linija namjenjena masnoj i problematičnoj koži.

    Ne treba se plašiti voćnih kiselina, samo treba koristiti visok SPF i to je to.
    Preko ljeta treba učestalo pilingovati kožu baš zbog SPF krema i zbog većeg "prljanja" kože.
    Sve o tome možeš detaljnije pročitati kod Jelene sa bloga Beauty Axiom, baš u recenziji pilinga koji sam spomenula gore :). Ona je farmaceut pa dosta toga objasni stručno i uvjek je otvorena za svako pitanje :).
    Moja preporuka ako je, naravno, već nisi "otkrila" :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, znam za Jelenu i Beauty Axiom, hvala na preporuci. Slažem se za češće pilingovanje ljeti, SPF baš zna napraviti kaos na licu ako se dobro ne očisti.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt