bronzer The Balm

The Balm Bahama Mama bronzer

09:44Anela


Mislim da je prošlo više od godinu dana kako sam ja kupila ovaj bronzer i nikada nisam napisala recenziju. Mislila sam da za ovaj proizvod zaista recenzija ne manjka, pa nije bilo potrebe da još i ja pišem da je nešto dobro, a svi znaju da je dobro. Odlučila sam ipak pisati, jer mi je žao da neke jako voljene stvarčice ne uslikam i ne napišem koju riječ, tako da u skorije vrijeme očekujte recenzije UD Naked Basics palete, Mary Lou Manizera, Bourjois Healthy Mix pudera i svega ostalog, više puta hvaljenog na mnogim blogovima... Nije me briga što sam dosadna, hoću da su i na mom blogu :D.



Volim dizajn svih The Balmovih proizvoda, s onim pin up djevojkama i vintage štihom. Bronzer sam poželjela jer mi se činilo da nije narančast, jer to baš ne volim kod bronzera. Volim kad nisu ni previše hladni ni previše topli, jer mi takvi najbolje pristaju. Bahama Mama bronzer je upravo takav, savršeno uravnotežen.



Pakiranje je kartonsko, ali čvrsto i zatvara se na magnet. U ovih godinu dana mi se još nije desilo da se negdje karton odlijepi i da izgleda neuredno. Dođe u još jednoj dodatnoj kartonskoj ovojnici, s istim printom, nepotrebna mi je ali mi ju je žao baciti jer je lijepa :D.



S unutrašnje strane poklopca stavili su i ogledalo i dobro dođe za neke brzinske provjere i popravke.
Nije mi se desilo ni da se bronzer slučajno sam otvori u neseseru, tako da mislim da je ambalaža prilično sigurna i funkcionalna.

Bronzer je srednje pigmentacije, ali se jako dobro blenda i moguće ga je nanijeti u baš tankom sloju pa neće ružno ni flekavo izgledati na licu. Iako možda boja u pakiranju izgleda zastrašujuće tamna, pogotovo nama svijetlog tena, znajte da na licu nije taman. Ovako, gledajući u ambalaži, ovo je najtamniji bronzer koji imam, ali ga slobodno mogu nositi i usred zime, upravo zbog lakoće njegovog blendanja i mogućnosti doziranja, pa na licu izgleda jako prirodno, kao osunčana koža.
Slikano na dnevnom ali ne i direktnom sunčevom svjetlu, pa je najpribližnije onome što ćete ugledati kad otvorite poklopac :)
izravna sunčeva svjetlost
na suncu
u hladu
Budući da nije narančast, a nema ni šljokica, mat je, može se koristiti i za konturiranje. Ja ga koristim i kao sjenilo, sviđa mi se kako izgleda u pregibu kapka uz neki neutralni look.

Tekstura je svilenkasta, glatka i nije suha ni praškasta da se rasipa prilikom uzimanja na kist. To doduše zavisi i kakvim kistom ga uzmete, oni najmekši su meni najbolji za bronzer.

Evo ga na licu, nadam se da možete vidjeti sjenu ispod jagodične kosti.




Probala sam uhvatiti razliku u izgledu lica kad se stavi samo puder i kad nanesete bronzer, ali je teško i bronzer se malo neravnomjerno slika, kao da nije izblendan, a jest :D. Uživo se ljepše vidi kako lice izgleda zdravije i nije onako ''umrtvljeno'' i plošno.

Bronzer košta 15 funti na Feelunique stranici, ali su kod njih često sniženja pa ga možete kupiti i za manje novca, kao što sam i ja uradila. Količina je 7 grama.

Hvala vam na čitanju. :* :)

You Might Also Like

23 komentari

  1. E baš si me podsetila da mi treba taj bronzer, dugo ga nisam videla na blogovima. Mene je baš odbijala ta njihova kartonska ambalaža, ali ako ti tako izgleda posle godinu dana... + slike... prodala si mi ga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez brige, ambalaža je dovoljno čvrsta :D Ako naleti neki popust, uzmi obavezno, često oni imaju sniženja, isplati se tako definitivno.

      Izbriši
  2. Prelep je, jako prirodan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, na licu baš prirodan, a bojala sam se kad sam ga tek otvorila da neću znati s njim.

      Izbriši
  3. OK, sad ga i ja moram kupiti!!!! :D


    Ovo kada se slike same micu me je opet zadivilo... buljim ko budala pet minuta i divim se... ahhahahahahha!!! :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahhahah idi bona skini sebi photoscape i pravi gifove i igraj se :D

      Izbriši
  4. Joj moram reći da sam pročitala nebrojene postove na temu bahama mame i uvijek kada vidim novi kliknem! On mi je na vrhu wishliste za ovo ljeto. Samo ne znam hoće li mi biti možda presvijetal, jer ja znam nekada dosta potamniti? I ja obožavam balmove preslatke ambalažice....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam čitala sve postove a i dan danas čitam, iako ga imam, uvijek kliknem na postove o Balmovim stvarčicama :D
      Neće ti biti svijetao, ne vjerujem, može se on nadograditi fino, da baš bude taman, samo moraš nanijeti nekoliko slojeva onda.
      Ne znam opet koliko potamniš, ali ako ništa, to su dva-tri mjeseca, a ostatak godine će ti sigurno odgovarati.

      Izbriši
  5. U samoj ambalaži baš izgleda strašno tamno, a na swatchu i licu je ok. Ja ne koristim bronzere :P teško sam se navikla i na rumenila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne koristim ni ja u 90% šminkanja :D meni rumenilo glavno, a volim bronzere, samo nemam naviku, a često ni vremena da ih stavim.

      Izbriši
  6. jao jest lijep.. Ljubomorna sam ^_^ hahah :-P Al ti si ljepša.. Volim se ulizivati :-D

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepo ti stoji, ovako deluje kao jarka nijansa, ali izgleda bas prirodno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Teodora :) Moze se nanijeti da izgleda prirodno.

      Izbriši
  8. Uvek sam mislila da bi za mene bio previše taman, ali kada vidim kako tebi dobro stoji, odmah bih ga kupila! I samo piši, nema veze što ima puno recenzija za neke proizvode, uvek je zanimljivo pročitati još neku, naročito ako je proizvod vredan pažnje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      On se tako lako dozira, da nema razloga da ga se plase i svijetle djevojke. Ako imas mogucnost i zelju da ga kupis, mislim da se neces pokajati.

      Izbriši
  9. Baš je lijepa nijansa, a ambalaže su im nešto najljepše. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža im je preslatka, da hoće i drogerijski brendovi izmišljati ovako neke glupost, skroz sam slaba na to. Počela je Balea s onim kremicama, odmah sam kupila 3 :P

      Izbriši
  10. Imam i volim ga :) the Balm stvarno nikad ne fula sa svojim proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam samo dva, bronzer i highlighter a rumenilo jedno mi je na wl. Nisam jos nasla neku negativnu recenziju za njihove stvari.

      Izbriši
    2. Ako uspijes ugrabiti paleticu Meet Matte Nude neces se pokajati stvarno... kolicina je nepotrosiva a kvalitet fenomenalan

      Izbriši
    3. nemoj me nagovarati :D ;) gledala sam meet matte nude i prekrasna je stvarno, ali gdje ću s još jednom nude paletom i kako da sama sebi opravdam trošak. :D

      Izbriši
  11. U potrazi sam vec jedno vreme za dobrim mat bronzerom.Inace rumenilo retlo stavljam ali bronzere obozavam. Svi koje sam do sada nasla sunarandzasti, a to mi je bas fejk na licu.Kad sam prvi put videla balm kozmetiku bila sam u fazonuda je bezveze, delom i zbog pakovanja. Sada mi se sve vise svidjaju tako neobicna pakovanja i dosra u zadnje vreme citam recenzije o njima. Zaljubila sam se bukvalno, a ti si me skroz ubedila da uzmem sebi isti. :-)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt