baza za sjenilo baze Catrice

Catrice Prime And Fine baza za sjenilo

21:11Anela


O bazama za sjenilo sam pisala nekad davno, u OVOM postu, pa koga zanimaju neke osnovne stvari, tipa šta su baze i za šta služe, može pročitati, ja se ne bih ponavljala, samo ću reći da svakoj ženi koja koristi sjenila treba i baza.
U istom postu možete vidjeti i da je Catrice prije godinu-dvije imao bazu u teglici koja je imala isti naziv kao i ova o kojoj pišem danas, Prime and Fine. Sva sreća pa je ona povučena iz asortimana, jer bila je stvarno neupotrebljiva i ne znam da je ikom valjala. Nova Prime and Fine baza za sjenila sa starom ima zajedničko samo ime i ništa više.


Nova baza je zapakirana u mat, plastičnu, četvrtastu ambalažu. Moram priznati da mi djeluje malo jeftino, ali mi to nije toliko bitno, puno mi je važniji sadržaj. Ovakvo pakiranje je praktičnije nego teglica. Aplikator je spužvast, kao na sjajilu za usne.

Baza se vrlo lako razmazuje, nije rijetka kao tekući korektor, ali nije ni kremasta kao npr. Avon baza.
Teksturom me podsjeća na silikonske baze za lice, imam takav osjećaj dok je nanosim. Nije suha na kapcima i ne zateže me, niti mi se koža na kapcima poslije nošenja baze i sjenila peruta.


Lagano je obojena, ali ne posvijetli kapke, samo malo izjednači boju, neprimjetno, ukoliko imate neke pigmentacijske mrlje ili kapilare, ne vjerujem da bi ih prekrila.
Sjenila se preko ove baze lijepo i ravnomjerno nanose i nemam problema s blendanjem, samo moram malo sačekati da se baza poslije nanošenja na kapak osuši. Dok ja sredim i našminkam obrve, već se prosušila i mogu početi s nanošenjem sjenila preko.
Koristim je već više od mjesec dana i moram priznati da dobro drži sjenila na mjestu. Evo, imali smo i par vrelih dana, a sjenila su mi stajala čitav dan na mjestu. Pod ovim čitav dan, mislim na neko razdoblje od 8 ujutro do 5-6 poslijepodne. Iza tog vremenskog perioda sam primijetila da se sjenilo vrlo malo skupilo u pregibu. Imam malo spuštene kapke, možda se nekoj djevojci s normalnim kapcima to ne bi desilo, ali realno, većina nas ima spuštene kapke.
Moram naglasiti da meni uglavnom sve baze dobro drže sjenila, jer mi kapci nisu masni.
Avon baza mi je izdržljivija, s njom ispod su sjenila ista od trenutka kad ih stavim do trenutka kada skidam šminku.
Na fotografijama ispod ćete vidjeti da Catrice baza uvjerljivo pobjeđuje konkurenciju kad je u pitanju pojačavanje pigmentacije sjenila. Pored Catrice sam koristila baze koje imam trenutno: Essence, Avon i Flormar. S Essence i Flormar bazom nisam zadovoljna i ne bih ih preporučila, Avon bazu volim.


Avon baza mi je uvijek bila dobra, samo ona ne pojača značajno intenzitet sjenila, to je jedino što sam joj zamjerala. Dobra sjenila su i preko nje dobra, loša sjenila i dalje nisu nešto posebno.
Preko Catrice baze možete iskoristiti i ona sjenila kojima niste zadovoljne i koje se bez baze i ne vide, kao npr. ovo moje šimerasto plavo koje je bez baze, na goloj koži, ništa, a preko Catrice baze je baš lijepo. 

Baza košta 7.25 KM i dolazi u količini od 5ml, a uskoro će na blogu biti malo darivanje povodom 2.rođendana i netko će od vas, između ostalog, moći osvojiti i jedan primjerak Prime and Fine baze. Stay tuneeed!!! :D

Hvala vam na čitanju :*


 

You Might Also Like

41 komentari

  1. ja sam ju danas prvi put koristila i mogu reći da mi je predobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni odlična, s onom prijašnjom se ni poredit ne može, ona bila katastrofa.

      Izbriši
  2. U, pa fina :D, iznenadih se ja kako lijepo izgledaju swatch-evi, ona ispade meni ovdje najbolja, mozda grijesim? Amila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jest najbolji izbor ako imas suhe kapke i od baze trazis da pojaca sjenilo i da se sminka drzi neko radno vrijeme od 8-9 sati. Ako su ti kapci nesto masniji, ja bih preporucila Avon bazu jer se sjenila preko nje duze drze na mjestu :)

      Izbriši
    2. Hvala na brzom odgovoru! Moji kapci su masni, pa koja bi mi bila najbolja, Artdeco, Catrice ili Avon? I na prvoj slici koja je ovo sjenka, divna je boja? Hvala unaprijed na odgovoru :)

      Izbriši
    3. Imala sam ja i Artdeco i ona je odlicna sto se pojacavanja pigmentacije tice, ali mi se preko nje sjene tesko blendaju i brzo mi se osusi pa je nisam voljela. Znam da dobro drzi sjene i da je mnoge cure vole. Ako je nadjes na snizenju mozda da probas nju, ako su ti bas masni kapci. Ja sam s Avon bazom zadovoljnija, ali opet kazem, meni su suhi, meni skoro svaka baza drzi sjene. Ne bih htjela preporuciti nesto pa da ne budes zadovoljna, bolje da procitas jos neku recenziju kod neke djevojke koja ima kozu slicnu tvojoj, mjerodavnija je od mene sigurno. Ja da biram sebi, ja bih se odlucila za Avon izmedju Avon i Artdeco. Catrice ti savjetujem da preskocis ako zelis da ti sjene bas dugo traju :)

      Izbriši
    4. Zaboravih reci koja je sjena, u pitanju je prljavo roza iz Avon Luxe paletice, Glamorous Roses

      Izbriši
  3. ZNAČI POLA DRŽAVE PRETRAŽILA I JOŠ JE NISAM NAŠLA... ETO ĐE ŽIVIM!!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naci ces sigurno, strpi se jos malo :D

      Izbriši
    2. Mislim da mi je neophodna... ajajajjajajahahaha!!! XDDD :DDDDDDDDDD

      Izbriši
    3. Nerealno je da ti je sve ovoliko smijesno. Na cemu si ti? Na svakom blogu ne dolazis sebi od smijeha.

      Izbriši
  4. Kako pojaca intenzitet senke! o.O :D
    Bas dobro deluje. Ako je se dokopam na leto, sigurno cu probati. A za sad Avon radi posao. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon sam najvise i koristila dok nisam ovu kupila, i bas sam zadovoljna, a nedavno mi je stigla i jedna na recenziju, to poklanjam za koji dan, dok pripremim paketic :) zelja mi je i da probam too faced, ali polako, ne zuri mi se, imam se cime sminkati sad :D

      Izbriši
  5. Zamolila bih te da mi razjasniš nešto:da li bazu nanosiš posle kreme za lice a pre tečnog pudera ili je naneseš preko tečnog pudera?U stvari,koristiš li uopšte puder na kapcima?Ja namažem kremu,pa tečni puder,zatim stavim bazu pa na sve to i malo pudera (u kamenu),pa tek onda senku,ali nisam primetila da mi senke nešto duže traju na kapcima.A to može da znači samo jedno-nešto ne radim kako treba :).Hvala unapred :).




    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na kapke ujutro prije sminkanja ne nanosim nista, ni kremu ni puder, nista, samo bazu a onda preko nje sjenila. Kremu ili ulje nanesem navecer pred spavanje, pa ako ujutro i ostane sta masno, umijem se. Mozda ti sjene ne stoje na mjestu zbog toga, a mozda ti baza ne odgovara. Meni sjene bez baze stoje 3-4 sata, s bazom citav dan.

      Izbriši
  6. Trenutno imam Avon bazu...i volim. Ali si dobro rekla da ona surađuje odlično s dobrim sjenama, one lošije i s njom su loše. Malo joj to zamjeram. Imam masne kapke pa Catrice ne mogu bas razmatrat izgleda :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozes ako ces se sminkati na nekoliko sati, ali ako ti treba citavu noc, ili dan, nisam bas sigurna, mada sam procitala kako je hvali kolegica s masnim kapcima, pa nisam bas sigurna ni ja vise. Meni eto na mojim suhim kapcima drzi nekih 9 sati, duze od toga ne drzi.

      Izbriši
    2. Tu i jest problem, kad potpuno sminkam oci to su izlasci, svadbe i slicni događaji kad trebam maksimalnu trajnost :-( ali mozda probam, nije tako skupa da bih se posebno premisljala heh

      Izbriši
    3. Pa da, slazem se, catrice sminka je pristupacna, pa nije velika steta i kad pogrijesis, a uvijek je mozes pokloniti prijateljici, sestri, kojoj ce mozda biti super, kao sto je i meni.

      Izbriši
  7. Jedva čekam i ja da je isprobam, ali sam ja nešto navučena na Avon, paše mi i zato što baš ujednači boju kapka. Ali po swatchevima mi izgleda Catrice bolja.. We shall see...:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas cekam tvoje dojmove, zanima me kakva ce ti biti. Javljaj :D

      Izbriši
  8. Odlicno izgleda, bas super sto si uporedila sve te baze i vidi se jasna razlika. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo bi vredelo probati :) Hah, baš tu imam trenutno bazu od essence i ne upotrebljavam je više toliko za bazu senke nego kao korektor oko očiju da mi sakrije tamne vene (pa onda stavljam svoj običan korektor, puder itd.) i super mi djeluje ovako :) xx Maja
    - http://majasmuffin.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, essence je dosta narancasta i taj ton je dobar za prekrivanje podocnjaka. Za moj ten je pretamna pa nisam ni pokusavala tako da je koristim, a ja ne smijem na podocnjake puno slojeva, naglasi mi borice. Stavim samo kremu i puder ILI korektor, ne smijem oboje.

      Izbriši
  10. Dobro je da valja, ja jos nisam isprobala, nemam gdje :D odmaram ovih dana...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit ce prilike :D bas me zanima kakva ce se tebi pokazati.

      Izbriši
  11. Vidim da sve hvalite Avon bazu, pa se pitam da li se samo meni potpuno zgusnula da se prakticno ne moze nanijeti, ili se to jos nekome desilo? To mi se desavalo i sa Artdeco bazom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se malo osusila negdje na pola teglice, nakon 4-5 mjeseci, ali nije se stvrdnula ni nista, nego se nije vise lijepo nanosila, vec nekako nejednako. srecom imam duraline tecnost od inglota, pa nakapam i opet postane dobra, kao i svi drugi kremasti proizvodi koji se osuse, duraline spasava stvar.

      Izbriši
  12. Kod mene čeka na isprobavanje, sad sam još više znatiželjna! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Uh odlicno izgleda! Nisam imala prilike da probam ali izgleda zanimljivo :)
    <3

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobrom se pokazala, ako budes imala priliku, probaj :)

      Izbriši
  14. Ja bez baze k'o riba bez vode... tako da :D kad vidim kako genijalno izgleda swatch moram je kupiti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baza je must have, zene koristite bazu :D
      Javi kakva ti je ako kupis.

      Izbriši
  15. Uvek pročitam recezije baza za senke, uvek! :D Otpisala sam je na delu gde kažeš da je slabija od Avonove pošto meni ni ona ne drži dovoljno, avaj...

    OdgovoriIzbriši
  16. Wooow, stvarno toliko pojača intenzitet boje? Meni stoji u ladici, nikako da je probam. :/

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt