apivita featured njega lica

Apivita pjena za umivanje

11:20Anela


Kao osoba sa suhom kožom lica, mrzim umivanje još od puberteta :D. Znam da je ovo čudna izjava, ali sve vi koje imate suhu kožu, razumijete o čemu pričam. Koža lica mi je poslije umivanja bilo kakvim gelom ''pretijesna'', kao da nije moja, pecka, zateže, a nekad i svrbi. Ujutro samo nabrzinu osvježim lice hladnom vodom, pa me opet koža lica zateže i požurim da namažem kremu. Sve vi koje nemate suho lice, vjerovatno ne možete ni zamisliti da se netko šminka i da na kraju dana ne opere lice nekim gelom, pjenom ili drugim sredstvom, ali, eto, ta sam.
Šminku očistim uljem ili dvofaznim sredstvom, prebrišem micelarnom i na kraju tonikom, jer ne volim ostavljati micelarnu na licu, ipak je to proizvod za čišćenje. Umivam se tek svaki treći dan nekim blagim sredstvom za pranje lica, kao što je Balea pjena koju sam spominjala u prošlom postu (OVDJE) , ili Apivita pjena, koja je dočekala posebnu recenziju.

Apivita je grčka preparativna kozmetika koja koketira s prirodnim sastojcima. U svojim proizvodima izbjegavaju ozloglašene derivate nafte, parabene, propilen glikol, silikone, umjetne boje i mirise. Moram naglasiti da osobe s osjetljivom kožom ipak provjere sastav ovih prirodnih proizvoda, često se desi da se neki proizvod reklamira kao prirodan i pogodan za osobe s osjetljivom kožom, a u sastavu se nalazi npr. alkohol i mnogo eteričnih ulja koja također mogu biti nadražujuća.


Kako vidite i sami, lista sastojaka je podugačka, za osjetljivu kožu ni to nije plus, veći je rizik da će vam nešto zasmetati, ali sam se ipak odlučila na kupovinu, jer je ova pjena dobila odlične recenzije.
Agresivnih sulfata nema, tu su blagi surfaktanti, neki kontroverzni emulgatori, ekstrakti lišća sapunike, cvijeta lavande, propolisa, zelenog čaja. Tu su i glicerin i pantenol koji vlaže kožu. Dodane su i mirisne komponente, a i salicilna kiselina je negdje pri dnu, kao eksfolijator.


Pjena dolazi u plastičnoj bočici na pumpicu. Samo jedan stisak na pumpicu izbaci dovoljno proizvoda za jedno pranje. Ovo zapravo nije pjena, ja bih rekla da je ovo više neki jako kremasti gel. Kada ga umasiram na mokro lice, lagano zapjeni.


Miris je pomalo slatkast, ali nije napadan, podsjeća me na slatke žvake ili na uštirkane i svježe oprane stolnjake kod moje mame. Nekakav proustovski moment imam svaki put kad se umivam, vrati me u djetinjstvo :D. Ni traga lavandi ni maslini, kako bi se očekivalo zbog natpisa na ambalaži. Barem ih moj nos ne registrira.
Volim uz ovo koristiti još i Ebeline silikonsku ''spužvicu'', također spominjanu u prošlom postu. Imam osjećaj da mi još bolje očisti lice. 
Po čemu se ova pjena izdvaja od ostalih pristupačnijih umivalica? 
Ovo čudo skida apsolutno svu šminku s lica, nema traga maskare ni tuša, ne izgledam kao emo tinejdžerka kad se poslije umivanja pogledam u ogledalo.
Druga stvar koja mi se sviđa jest to što ne potrčim da odmah uronim lice u hidratantnu kremu, nema neugodnog zatezanja. Tek nakon 15ak minuta osjetim blago zatezanje oko područja očiju i jagodica, vidim da mi fali vlage. Čelo, nos i brada su savršeno normalni poslije, nema nikakve suhoće, niti crvenih flekica po licu, što znam primijetiti nakon umivanja nekim drugim sredstvom.
Treća stvar, nimalo me ne peče za oči.
Pjena je kupljena u Hrvatskoj, u Mulleru za 119 kn, stvarno ne znam je li dostupna i kod nas u BiH, ali mislim da nije. Ako griješim, ispravite me, bit će mi drago.
Ovih 200 ml će mi biti jako dugo, s obzirom da se pjena baš sporo troši.

Jeste li probali Apivita proizvode, imaju li vaše povjerenje i preporuke? 

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

16 komentari

  1. Hocu i ovo i caudalie ulje, ajd mozda ne bas ono sto ti imas, so therefore, I don't like you today. Bye.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. no te kreo, tu sabes ke me kjeres. :D stavi na wishlistu, možda ti dođe :D

      Izbriši
  2. I ja slabo umivalice koristim. Nisam nasla ijednu da valja osim one uljne baleine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam još probala uljnu, mozda nekad uzmem i nju, sad mi ne treba :)

      Izbriši
  3. Izgleda i zvuči interesantno. Najžalosnije mi je što kada čitam sastojke vidim samo 还是要去吧不是说是在世纪你想. Voljela bih znati šta i ti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jesi se ovo počela hvaliti fensi preparativom :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, moram samu sebe kad nece nitko drugi :P :D

      Izbriši
  5. Obavezno svako jutro i večer umivam lice. Ovu pjenu nisam koristila, ali zato jesam Apivita gel za umivanje i odličan mi je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gel sam također razmatrala, ali je on više za mješovitu i masnu kožu koliko sam shvatila, zato sam odabrala pjenu i ne kajem se :)

      Izbriši
  6. Ovo mi je odavno na spisku i nikako da je kupim...i kak te nije sram priznat da se ne pereš svaki dan, jao, jao ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni paše i obični Dove sapun za umivanje, al većinom iskoristim samo vodu.. prelijena sam za umivalice iako ih volim hahah.. Jesu ti lijepe slike <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lako je tebi, lice ko u bebe pa ti sve pase. Ovo moje razmazeno.
      Tenkjuuuu :*

      Izbriši
  8. Gotovo, presuđeno je, biće moja kad odem u Grčku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D nije te teško nagovoriti. ja mislim da će ti biti dobra, jer su naveli da je za sve tipove kože, a stvarno dobro čisti.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt