tag

Beauty Blogger Tag: kako je nastao Lipstick Attack blog

23:34Anela


Večeras sam imala vremena za pisanje postova i ispisala detaljnu recenziju tekućeg pudera, kojeg sam eto i potrošila i novu bočicu kupila jer mi je super i shvatim da se novi jako razlikuje po sastavu od starog :D. Šta da se radi, objava se obustavlja dok se nova formula ne ispita :D
Umjesto toga pišem nešto drugo, laganije, odgovaram na tag kolegice Ene s bloga Arkona make up and more


1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo pišeš?

Blog sam počela pisati jer su me nagovorile cure s foruma ana.rs, kad sam im jednom prilikom postavila swatcheve Flormar kozmetike i tu i tamo neki look. Ideja se kuhala par mjeseci, a onda sam odlučila, zašto ne. Najteže mi je bilo odabrati ime bloga, da nije nešto s makeup u nazivu, da je pamtljivo i da me barem malo opisuje, pa sam razbijala glavu danima i nadošla pa se rodio Lipstick Attack. Pišem skoro dvije godine, drugi blogorođendan će se slaviti za mjesec dana. :)

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?

Makeup Make out, pa Šminkericu, pa Variolu, zatim Vesnu s bivšeg Beauty Addict, sadašnjeg Beauty&Mess bloga...zatim gomile drugih blogova.
Azra više ne piše, nažalost, Variolu i dalje pratim.

3. Koji je bio prvi proizvod koji  si kupila čitajući recenzije blogerica? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?

Blage veze nemam. Da me muče ne bih se sjetila, davno bilo.
Sigurno da je opravdao, čim sam postala šminkomanijak i blogoljubitelj.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga:

Najdraži su mi vaši komentari, kada mi se javite i kažete da sam pomogla u odabiru, da ste nešto možda kupile na moju preporuku i bile zadovoljne.
Sretna sam što sam upoznala divne žene, kolegice, i shvatila da s mnogima imam dosta toga zajedničkog, ne samo ljubav prema kozmetici. Da nisam počela pisati, ne bismo se nikad srele. Ovako mi neke dođoše maksuz, da me vide :D :*
Veseli me pisanje postova, ponekad sam baš uzbuđena kad kliknem ono ''objavi'', pogotovo ako je u pitanju nešto na čemu radim danima.
Volim i blesave komentare i zezanja, ne bih baš da mi blog bude sterilan i da je sve strogo ozbiljno i vezano samo za šminku, slobodno se vi raspričajte sa mnom :D Smije se i opsovat', ne cenzuriram ništa.

5. Što si naučila od kada pišeš blog?

Naučila sam pisati afrikate, prije sam kuckala sve bez kvačica, a i sada tako pišem s mobitela. Naučila sam lupiti razmak iza zareza, ranije mi sve spojeno bilo...i brzo tipkati XD
I skontala sam da ima užasno nepismenih ljudi i da im to čak nije ni važno :O :O :O

Šalim se, sad svaki proizvod gledam i razmišljam kakvu bih mu recenziju sročila, npr. ribam pločice a razmišljam o gustoći, mirisu i sastavu CIF-a limun.

6. Što se kod tebe promijenilo otkako pišeš blog?

Ništa bitno. Jedino što više vremena provodim online i trese me apstinencijska kriza kad mi isključe internet zbog neplaćenog računa. :D

7. Imaš li neki savjet za one koje namjeravaju pisati beauty blog?

Imam, da ne slušate savjete previše :D. Vaš blog, vaša pravila.


Tagujem dalje sve kolegice koje žele napisati ovaj post, nezgodno mi malo da prozivam, štajaznam neće nitko obavezu danas.

Hvala vam na čitanju, ovo je bio najbrže napisan post na blogu :D :*

You Might Also Like

22 komentari

  1. Tag postovi se najbrze napisu! :D
    Zivo me zanima koja je cura bila aktuelna u vrijeme Azrinog bloga.. evo 20 sati razmisljam i ne mogu se sjetiti naziva bloga, bas je fino pisala... ako se pronadje neka komentarise... :D
    Gustoca Cifa je najjaca... Cif sam riba i cisti! XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cif je abrazivno sredstvo, dolazi u količini od 250 i 500 ml a cijena mu je oko 4 marke. u pitanju je tekući abraziv, sredstvo za čišćenje različitih površina i materijala. sadrži anionske surfaktante, parfem, limonen i ne znam sta još..obavezno nošenje rukavica :D

      proizvod nije PR*

      Izbriši
    2. Woodoo Blonde, Stylish Gekette, Biberlee? :)
      Ajoj, tako me neka divna nostalgija spuca kad se sjetim kako je tada bilo biti dio beauty blogosfere...Kilometrima drugacije nego sad. Sve smo se nekako sasvim spontano drzale zajedno, makar smo bile iz potpuno drugih drzava, Bilo je beskrajno puno podrske koju si onako fakat mogla da osjetis. Nula klanova, nula koristoljublja, ruznih rijeci, prodavanja za materijalne gluposti, spletkarenja...samo puno topline i prijateljske bliskosti. Gdje god da krenes naisla bi na gomilu ciste iskrenosti u tekstu i onog prelijepog osjecaja da bas sad sjedis s najboljom prijateljcom na kafi i ona ti prica do tom necemu o cemu citas. Sve ali bas sve sto sto smo radile radile smo ne zato da bi nam kao danas nesto poslali ili nas negdje linkali ili spomenuli nego samo i iskljucivo iz ciste ljubavi...
      Onda kad je sve to nazalost i velikom vecinom prestalo, prestala sam i ja vlastitom odlukom onako ispred same sebe da budem dio tog svijeta.
      Ali jos uvijek volim da procitam postove koji me podsjecaju na to lijepo vrijeme. Kao sto su tvoji Anela :)

      Izbriši
    3. wodoo blonde sam pratila, ali nekad malo kasnije, ne među prvima.
      Prije je bilo 'all about fun'', sad se sve pretvara u biznis, u takmičenja, dokazivanje, liječenja osobnih kompleksa...rivaliteta na sve strane.
      Ima još i iskrenih prijateljstava, nije sve bezveze ;)
      Hvala ti :*

      Izbriši
  2. hahahaha umrijeh na ovaj komentar o cifu :D događa se i meni da tako razmišljam o bilo kakvom proizvodu, deterdžentu za suđe, osvježivaču zraka ...itd itd :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, ma pišem po 3 posta dnevno, u mojoj glavi, doduše :D

      Izbriši
  3. Ja pošla recenzirat omekšivače, ti cif. Nova vrsta blogova

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. očekujem preporuku za omekšivače, u favoritima, ako ništa :D i kupila sam onaj plavi, evo odoh odmah oprati veš :D

      Izbriši
    2. Omeksivaci- sve mirisne note. :-D Tako bi barem kod mene bilo, hahaha. Eh, ima i ta tema na forumu, i to vrlo aktivna, nemojte podcjenjivati moc dobrog omeksivaca. :-)) I sto kazes, sta god gledam, sve kontam sta bih o tome mogla napisati, makar bio cistac podova, zagledam sa svih strana, pomirisem i procitam sastav- otelo se kontroli. :-)

      Izbriši
    3. hahah, sve nijanse omekšivača XD
      Vidjela sam jednom temu, čak i kupila omekšivač hvaljen u tom trenu. Šta sam para zbog foruma potrošila, uh.
      A jest, sve je tako i kod mene, svaki proizvod gledam očima recenzenta :D

      Izbriši
  4. kao i uvijek, fino se nasmijah kod tebe na blogu; obožavam tvoj stil (a i sadržaj) pisanja :))
    sad me pak uzasno zanima koji li si to puder ponovo kupila (jer kada kozmetoholicarke ponove kupnju neceg...onda je to uglv "bigdeal" :D ), a dok ne istestiras novu formulaciju, slobodno nam pisi recenzije i preporuke npr.sredstava za čišćenje, omekšivača i sl., ja znam da bih ti i tu bezrezervno vjerovala :D :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, hahah :D
      Kupila Golden Rose Satin Smoothing puder, ali nije mi kao stari, ni blizu :( Nisam voljela turske pudere, ali je ovaj stvarno dobar bio. Moram pozuriti s recenzijom i usporedbom, da zene ugrabe dok jos ima starog na policama. Pronosat cu ovaj novi jos koji dan pa cu napisati.

      Izbriši
  5. Ajme, zar već ima dve godine! :) Kako vreme leti, sećam se vremena kad je na svaki tvoj post na forumu išlo " a zaaaaašto ne otvoriš blog" :D Drago mi je da jesi, a tačno smo iste blogove pratile na početku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je drago da jesam :D
      a vrijeme leti, stvarno.
      Hvala ti :*

      Izbriši
  6. Obozavam ovakav tip posta, prosto uzivam citajuci odgovore. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro je da si ga otvorila, kad god se pojave novi ruzevi svi dolaze na tvoj blog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, poznata sam kao ''karminuša'' izgleda :D
      Hvala ti :*

      Izbriši
  8. Imam, da ne slušate savjete previše :D. Vaš blog, vaša pravila. - ekseleeeeeent! :D potpisujem od do.
    najbolje recenzije nastaju pod tušem hahahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pod tušem, u busu, na wcu..hahah, ali ako ne zapišem, džaba sve :D zaboravim.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt