Avon maska za kosu njega kose

Avon Advance Techniques Supreme Oils

19:02Anela


Supreme Oils je nova Avon linija za njegu kose, u koju ulaze šampon, regenerator, njegujući tretman/maska i tretman/ulje u spreju. Proizvodi su obogaćeni kompleksom 5 ulja, a to su: ulje makadamije, sjemenki kamelije, sjemenki grožđa, bademovo ulje te ulje marule.
Kolekcija mi je poslana na recenziju prije par mjeseci, pa sam ih uspjela dobro isprobati i sabrati dojmove.
Kroz sve ove proizvode se provlači isti miris, orašast i topao, ugodan. Ako ste Probale Baleinu Oil Repair liniju i hvaljeno ulje za kosu, to je ta nota, jako su slični, samo što Balea ima još malo teži, orašastiji miris.
Iz čitave linije mi se najviše svidio šampon i ova uljna prskalica, odmah da kažem, a argumentirano ću objasniti u nastavku.


Šampon mi je jako dobar, odlično čisti kosu. Ne koristim ga prilikom svakog pranja jer u sastavu ima agresivne sulfate, koristim ga za ''dubinsko'' čišćenje koje mi treba povremeno, da uklonim silikone ili proizvode za oblikovanje kose, ili ako prije pranja na tjeme stavim neko ulje (ricinus, kokos). Gust je i gelast. Stvori puuuno pjene, potrebna je jako mala količina za šamponiranje, pa se sporo troši. Ja sam navikla koristiti šampone bez SLS I SLES i obično za jedno šamponiranje takvim šamponima, uzmem količinu koja otprilike odgovara jednoj velikoj žlici za juhu, kod ovog šampona mi je potrebno manje od jedne čajne žlice da se stvori bogata pjena.
Unatoč sodium lauret i sodium lauril sulfatima ( SLES i SLS ), nije mi stvarao probleme, nisam imala više peruti nego obično i glava me nije svrbjela. Ne sadrži silikone, što uvijek tražim od šampona i ne otežava mi niti sljepljuje kosu. 
Sviđa mi se i sama bih ga kupila. U aktuelnom katalogu košta 5.90 KM.



Regenerator mi se na prvu nije svidio jer je jako rijedak i kapa s kose kad se nanese. Volim gušće balzame. Po sastavu je ovo tipični hidratantni balzam, pa ako vam takvi odgovaraju, probajte. Sadrži masne alkohole, njegujuća ulja i silikon, a meni silikoni na kosi odgovaraju i trebaju, samo su na tjemenu nepoželjni.
U balzamu su primjetne sitne zlatne šljokice, od kojih bi se kosa trebala sijati, ali ne znam koliko toga ustvari ostane na vlasi, a koliko se ispere, ja nisam primijetila da sjajuckam. :D
U uputama piše da se može koristiti kao regenerator, tako što ga ostavite na kosi 1 minutu i kao maska, ako ga pustite da djeluje 3 minute. Tako nisam primijetila neku razliku, pa sam ja njega držala i po sat-dva na glavi, ako imam vremena, a preko stavim plastičnu kapu za tuširanje i u prolazu povremeno zagrijem fenom. Rezultati su poslije ispiranja i feniranja bili odlični, kosa meka, glatka, podatna. Inače, ako ga koristim par minuta kako piše, nije nešto spektakularno, imam boljih balzama.
Cijena: 5.90 KM



Dvominutna njegujuća kura je također rijetka, a ja sam očekivala da će biti bogatije i gušće teksture, kao klasična maska za kosu.

Uspjela sam je potrošiti, količina koja dođe je mala, a nekako imam osjećaj da mi treba dosta proizvoda dok je nanosim na kosu. Nisam se oduševila jer sam očekivala da je kura koncentriranija i da ću dobiti onaj efekt kao kad regenerator držim par sati, a taj osjećaj lijepe i glatke kose je izostao.
Bolji rezultat sam vidjela na kosi svoje kćerkice, njena kosa je tamnoplava i dobivala bi neki zlaćani sjaj, pogotovo na suncu. Na svojoj tamnosmeđoj nisam to primjećivala. Košta 9.90 KM u aktuelnom katalogu.



Dvofazni tretman u spreju treba promućkati prije upotrebe, da se stvori emulzija, pa naprskati 3-4 puta na čistu, vlažnu kosu prosušenu ručnikom. Ne ispire se. Zagladi dlaku i olakša češljanje. Sadrži silikon pa štiti kosu od temperature fena i pegle. Alkohol je na visokom 3.mjestu, ali ja nisam primijetila da mi je sprej isušio kosu. Ja sam ga prskala i na suhu kosu, ako vidim da mi je ''frizzy'' i neposlušna, ali samo količinu koja izađe kad jednom prsnem, nisam se usudila više, da se kosa ne umasti.

SASTAV: aqua, cyclopentasiloxane, alcohol denat, phenyl trimethicone, isododecane, isopropyl myristate, parfum, phenoxyethanol, hydrolyzed wheat protein, magnesium sulfate, camellia oleifera seed oil, macadamia ternifolia seed oil, vitis vinifera seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, sclerocarya birrea seed oil, hydrolyzed wheat starch, glycerin, CI47005,  CI 14700, CI 60730, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, linalool, benzyl benzoate, citronellol, hexyl cinnamal, limonene

Ne masti kosu, ukoliko se ne pretjera s količinom i ne otežava dlaku, barem meni ne. Nije loša stvarčica, ustvari je sasvim ok, sviđa mi se, ali mi je Avon zeleni silikonski serum za vrhove ipak draži po učinku. Cijena dvofaznog tretmana u spreju je 8.50 KM.

Primijetila sam da mi se kosa brže mastila ako sam koristila sve ove proizvode za vrijeme pranja. Najbolja kombinacija mi je bila šampon+regenerator ostavljen da djeluje duže+prskalica.
Trenutno ih ne koristim sve skupa, kombiniram s ostalim proizvodima koje imam, jedino se dvofazno sredstvo zadržalo u upotrebi poslije svakog pranja i prije feniranja.


Hvala vam na čitanju :*

PR proizvodi

You Might Also Like

12 komentari

  1. Novi izgled je WooooooW :-D oduševljena sam :-D A meni je sprej najbolji iz čitave linije :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihihi, jes' vidjela aaa??? hvala :*
      meni sprej i sampon

      Izbriši
  2. Meni je kosna premasna, i ne znam da bi mi odgovaralo..... Novi templejt je mačka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :D a ne znam, stvarno. za baš suhu, treba nešto još hranjivije, a za masnu, moguće da joj treba nešto laganiji šampon, sa što manje sastojaka, a regenerator bi ti možda i mogao valjati...i sprej.

      Izbriši
  3. Sprej je meni fantastican, bas je super. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cini mi se da je sprej pobrao najvise pohvala, nije nikoga razocarao :)

      Izbriši
  4. Jednom sam samo probala neki avon sampon i dobila sam perut,tako da vise nemam naviku narucivat sampone...sve pohvale za novi dizajn bloga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja nisam nikada prije, ovaj mi je prvi. moguce da ti smeta neki od ovih sulfata sto sam navela, ili nesto drugo. meni se nije pogorsala perut od ovog ( uvijek je imam malo), ali nisam ga ni koristila svako pranje.

      Izbriši
  5. slažem se za šampon da dobro opere kosu, i ulja s nje :) Miris mi je odličan. Meni su se najviše svidjeli balzam i tretman u spreju. Njega sam ponovno nabavila. A što se tiče čestica, i ja sam primjetila na svojoj da dobije neki dodatni sjaj pa je vjerovatno do toga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znači ne umišljam :D služe nečemu ove šljokice sitne, ipak.

      Izbriši
  6. Koristim ovaj sprej s vremena na vreme, ima preeelep miris ali nekako nemam neko misljenje...jesdostavno i ok mi je i nije :) ali eto,po nekad ga stavim :)


    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa znas kako, ni ja ne osjetim da je nesto spektakularno uradio ako sam prije toga stavila neki jaci regenerator ili neku masku, a kad nanesem neki regenerator, kao sto je ovaj iz supreme oil kolekcije, koji nije tako bogat, onda osjetim razliku poslije spreja. Bude mi kosa glatka i lakse se fenira. Moja se kosa ne mrsi, ali se kosa moje kcerkice bas jako mrsi i kad naprskam malo spreja, cesljanje ide lakse :) sve zavisi od toga kakva je cija kosa.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt