Avon Catrice featured

Dark lipsticks attack :)

22:44Anela


Svaka nam jesen ponovno donese trend tamnih usana. Žarke crvene, narančaste i koraljne, ljetne boje ruževa, ustupe mjesto onim purpurnim, grimiznim, raskošnim, tamnim crvenim nijansama, u boji vina i bobičastog voća. Ako ste u potrazi za jednom takvom nijansom, čitajte dalje, možda pronađete nešto po svom ukusu.

Pokazat ću vam nekoliko svojih omiljenih ruževa za ovaj period, mada ih ja nosim i ljeti i zimi jer volim. Nisam osoba koja nosi jako tamne usne, poput crnih i tamnosmeđih. Također, nemojte očekivati ni neke ekstremne, lude ljubičaste ni plave, nisam ni u tom fazonu. Moj raspon nijansi se kreće nekako ovako:


Boje vina, šljiva i grožđa :)

Avon Grape Matte i Golden Rose Lipstick 70 su predstavnici

Dvije skoro identične nijanse, da biram da zadržim jednu, bila bi to Avon Grape, ima bolju teksturu, pigmentiranost i jednoliko se maže.
Golden Rose 70
Avon Grape Matte

Tamnije crvene, burgundy nijanse:



1. Flormar Longwearing Lipgloss L416 volim zbog prekrasne boje, ali trebate znati da voli pobjeći u borice i da je olovka oko usana obavezna. Ima neki prekrasni šimer, već sam stavljala na blog taj swatch, ali mi nije teško opet :D

2. Flormar Twist up olovka-ruž, u nijansi Mauve 16

3. Flormar Supermatte 203 ruž:
Nisam ljubitelj ove linije zbog mirisa ruževa, a i nisu mat, već satin, ali kad ga već imam, nosim ga povremeno, mada se uvijek radije okrenem GR mat ruževima.

4. Golden Rose Velvet Matte 23:

5. Golden Rose Velvet Matte 20:
Recenzije Velvet Matte ruževa imate ovdje i ovdje. 6. Rimmel Lasting Finish by Kate, 107

7. Golden Rose 120 Lipstick
Nije ''dark'' ali jest jedna od tamnijih crvenih koje imam pa sam i nju uvrstila u post.

8. Manhattan Lips2Last je najpostojaniji ruž kojeg imam. Jedem, pijem, ništa mu. Ne mrda i ne preslikava se. Dobit će poseban post svakako pa ne bih o njemu puno.

Boje bobičastog voća i ljubičastocrvene nijanse

Ove ljubičaste nisu fotogenične nikako. Napatim se dok ih slikam i uvijek mi povuku ili na plavo ili suviše na crveno ili na sivo. Uvijek su jače uživo i ljepše i nikako mi to ne uspijeva da prenesem i fotografijom, pa ću morati staviti i opis uz sliku.



1. Catrice Ultimate Colour 160 Tell Me A Berry Tale
Kremast i ugodan za nošenje, ne isušuje usne, a ovisno o svjetlu na kojem stojite i slikate, povuče ili na topliju ili hladniju stranu. Vrlo lijepa, svjetlija berry boja.
2. Rimmel Lasting Finish Lipstick, 120 Cutting Edge
Najvjerniji je prikazan na poljednjoj slici lijevo, gdje stoji natpis. 
3. Flormar  Cashmere Stylo Deluxe DC27, (recenziran)
Bog zna koliko sam puta slikala ovaj ruž i na svakoj slici je drukčiji :P 
I drugačije mi izgleda i na meni kad je sunčano i kad je oblačno, pravi kameleon. Ostavila sam malo iznad link gdje sam recenzirala Casmere ruževe, pa možete vidjeti bolji swatch.
Uglavnom, lijep je i otiđite vidjet tester i vjerujte mi na riječ da je super :D

4. IQ Cosmetics, Bipa, 29 Berry Matt
Odličan ruž, tamniji malo od Flormara DC27. Vrlo vrlo pigmentiran i ugodan na usnama. Zbog njega imam želju brobati još ruževa iz Bipe, ali je još nemamo u BiH.
5. Flormar Longwearing L10
Vrlo je taman, tamniji mrvicu nego kod mene na slici, ali radije bih da je mat, ovako tamne ruževe ne volim kremaste. Umrljam se ako jedem pa moram svaki čas provjeravati je li sve na mjestu.

Koje boje nosite vi na usnama ovih dana? Imate li ''sezonske ruževe'' ili ne poštujete pravila? Je li vam se svidjela neka nijansa iz mog posta?

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

53 komentari

  1. jao jao ja bi ih sve, definitivno nabavljam neke, flormar su mi skroz dobri :D a i velvet matte od golden rose također...ajme evo ih na wishlisti :3
    hvala ti za ovaj post! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mi je najdraži post koji si ikada napisala, ovo su moje nijanse :D Najdraži mi je naravno GR 70, iako mi je sad žao što nemam Avon Grape :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha neira danas nije hejter. hvala :D bit ce opet u katalogu, nadam se. nije fer da ne bude.

      Izbriši
    2. Kad je Neira u životu bila hejter :P Ja se nadam, ne mogu da vjerujem da su ih stavili samo u dva kataloga :'(

      Izbriši
  3. Doslovno sam ostala bez daha od toliko ljepote na jednom mjestu. :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao ove ljubičaste nijanse <3 I crvene <3 Ma sve! Obožavam tamne ruževe, ovih dana sam zaluđena NYX Merlot nijansom, a danas sam dobila I nijansu Aria, koju sam momentalno namazala i totalno se zaljubila <3 Tamni ruževi su moj fazon, koje god doba dana ili godine :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i moj su fazon :D
      a merlot nyx imam, ali ga nisam uvrstila u post, dajem prednost GR mat nijansama. njega sam namazala dva puta, nije da ne valja nego su mi oni ljepsi pa zato. ne stignem sve.

      Izbriši
  5. Post kao natučen za mene :D Taman sam u potrazi za novim,imam samo jedan taman ruž od AD. I sad sam u nedoumici, koji bi preporučila za mene, samo da nije ljubičast?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, probaj Golden Rose Velvet Matte ruzeve, mogli bi ti se svidjeti. Ne isusuju usne (barem meni), swatcheve imam u prethodnom postu, a tebi bi mozda stajale nijanse 12 ili 14, jer su dosta univerzalne i mislim da bi stajale svima. Ili 20 iz ovog posta cak? Vidi testere, pa odluci :)

      Izbriši
  6. Ljubiteljica sam mat finisha na usnama, ali kada vidjeh ovaj Flormar 216 ili kako li već... ah, koja divota! :) Imam njihova dva karmina i to u nekoj breskvastoj nijansi, ali nisam bila odavno na njihovim štandovima, mogla bih. :) A usput ću i do Golden Rose, vidim da imaju divnih, divnih, tamnih nijansi. :) Btw. odličan post. ;)
    Na mojoj listi ruževa za ovu jesen, prvi je NYX, nijansa Alabama, zatim Bourjois olovka u boji vina, te Rimmel, KM, 01 nijansa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim mat, pogotovo kod tamnijih nijansi, jedino svjetlije volim kremaste. hvala na preporukama, svakako cu pogledati tvoje favorite :)

      Izbriši
  7. Svaki po mom ukusu i iako su svi dosta slicni svaki bih nosila... No entiendo porque no tienes gr 86 en este post. Ponasam se normalno poslije citave konverzacije na fb :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aj nooou. sooo akward :D. trebat ce koji dan da zaboravim, sve me stid...

      nema 86 zato sto je on medju onim "mauvastim" skupa s 14 i 12 gr i ima ih tonu i nisu mogli svi stat, vidis da nemam prostora vise na ruci :D
      te mando un besito ;D

      Izbriši
    2. ustvari ja nemam 86, ja se odnijela na 73 :D

      Izbriši
    3. mi tu.moram sad ici da vidim kakav je.

      Izbriši
  8. Sjajan post i baš u pravi čas ;), sada se vračam na početak da popišem sve ;).

    OdgovoriIzbriši
  9. uff lako se tako razbacivat karminima&svočevima kad imaš najljepša usta balkan(blogo)sfere, po mom skromnom mišljenju :) još nisam vidjela da tebi neka boja ne stoji, ženo ti si fenomen :D a ovi ruževi su sve jedan ljepši od drugog, ali mislim da je to ipak više do tvoje prezentacije, a ne toliko do njih samih, hehe :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajoj sto me nahvali, sve mi neugodno :D
      hvala ti puno Ivana <3

      Izbriši
  10. Predivan post..I svaka čast na trudu za sve te slike :) Ne znam koja mi je boja najljepša.. sve jedna ljepša od druge. Mada su mi možda za mrvicu ljepše ove bobičaste nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Prelijepi i svi ti stoje savršeno:) Stvarno, ne pišem ovo čisto eto tako. Ne zna se koji je ljepši, i slike su ti savršene:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno daco, poznajem te kratko i povrsno, ali znam toliko da ne pises "cisto eto tako" komentare :) zato mi puno znaci kad procitam u komentarima da vam se svidjaju slike i post. mejks mi hepi :)

      Izbriši
  12. Bogme je ovo baš lipstick attack :D :D Sve nijanse su lepe, ali meni doslovce nijedna od njih ne bih stajala, sa ovakvima izgledam smešno i previše našminkano, ja sam ipak tip za dosadne boje, avaj...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. atak nego sta :D hvala ti. isto sam i ja mislila za sebe, pa sam se nekako naviknula na tamne. a volim i dosadne :D

      Izbriši
  13. Savršen post! Svaka čast na trudu :)
    A kako ovako savršeno precizno nanosiš ove tamne ruževe?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno suncice :) inace koristim olovku oko usana pa ruz, ali mi se nije dalo za post, previse je to posla, pa sam nanosila ruz kistom uz rub usana. nije bas najpreciznije, vidi se na nekim slikama da je pobjegao malo vani, a desi se :) pogotovo s ovim tamnim bojama.

      Izbriši
  14. Sve mi se sviđaju, sve bih nosila, mada mi bolje pašu ove berry nijanse i neke malo toplije crvene. Što ne znači da se neću dati u potragu za ostalima. Čitav život tripujem da sam među onima koje ističu oči pri šminkanju i onda shvatim da trackalica za usta imam 5 puta više od sjena i olovaka za oči i na većini fotografija imam crveni ili ružičast karmin. I lived in denial :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah da meni neko vidi slike (ne mislim na ove blogerske), ne bi nikad pomislio da sam make up junkie. sve neki neutralni no make up fazon na meni :D cupava nikakva i tako... :D

      Izbriši
  15. Ja nisam ljubitelj ovih boja iako mi lijepo stoje. Malo mi je cak i smorno to potenciranje- jesenje nijanse, ljetne nijanse iz medija sa svih strana, mada to donekle stoji da je tako. Stvarno bi bilo cudno u sred zime i snijega vidjeti nekoga sa jarko koralnim usnama. Ali sta zapravo hocu reci- primjecujem da mnoge cure slijepo zele ispratiti jesenji trend tamnih usana, a realno to malo kome dobro stoji. Tamne usne nekako zahtjevaju punije usne i ujednacen ten. Tanke usne vizuelno jos vise stanji, i cijelom licu doda notu ozbiljnosti, cak koju godinu vise i istakne nesavrsenosti tipa bubuljica, oziljaka i sl. Ja uglavnom nosim nude ruzicastog podtona i one neke dusky rose nijanse za svaki dan, uvece nesto fuksijasto, crveno ili eventualno bordo. Ali jako mi je lijepo vidjeti ovakve ruzeve na nekome kome fino stoji. I mislim da bolje stoje brinetama, tako da se ti tu dobro uklapas.
    Dobar post i sezonski aktuelan. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne bih ni ja mogla zamisliti bas narancasti ili rozi lak usred zime, a koraljni ruz sam mozda nekad i nosila :D a ne bih mogla tamni ruz usred ljetnog vrelog dana, za vecer nekako i ok. a za tanke usne i tamne karmine se ne bih slozila, opet zavisi koliko se netko ugodno osjeca noseci ih, ako je djevojci nelagodno i nosi zbog trenda, to se vidi. uvijek mi na pamet padne sigourney weaver, ima tanke usne a i godina fino, a bez tamnog ruza mi nije ona ona. i gwen stefani kao primjer plavuse koja izvrsno iznese sve bordo i crvene. a istina da se jos vise istaknu sve nepravilnosti i najmanje crvenilo, bas treba odabrati puder koji dobro pokriva. mislila sam i o tome koju napisati ali bi post otisao u beskonacnost, a ne volimo to :D ;)
      hvala ti.

      Izbriši
  16. Obožavam tamnije ruževe za jesen, nekako su i boje na odjeći koje nosim upravo takve - jesenje.. :) Ovo Flormar sjajilo je ludilo koliko je dobro, moram ga pronaći - hitno! jesi li probala neka još iz te kolekcije? jesu li svi ovako blaženi i pigmentovani ? :D Takođe mi je divan i Flormar Cashmere Stylo Deluxe DC27, ali kod nas ne nailazim baš na tu kolekciju..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sva sjajila iz ove neke longwear linije su bas bas pigmentirana. imam neko rozo i mauve i ovo i odlicna su, jedino je kod ovog problem sto se hoce razliti i sto ostaje na svemu, ocekivano. ona dva su neutralnija i ne primijeti se to toliko. ne lijepe se i mirisu na vaniliju, stvarno odlicna. neka su sa ovim sitnim simerom, neka bez njega, vidjet ces i sama ako pronadjes...

      Izbriši
  17. Jojjj pa pogodi me u srce s ovim postom :) Mnogo divnih nijansi, koje moram nabaviti! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah hvala ti :D bacam ljude u trosak, aj em soriii :D

      Izbriši
  18. Jedva čekam recenziju Manhattan Lips2Last, mjerkam ga već neko vrijeme...Ovaj Bipin ruž imam i oduševljena sam, dugotrajan, ne isušuje, a boja predivna :)
    Btw ovi ruževi ti savršeno stoje, s tako čistim licem i lijepim oblikom usana izgledaš baš pravo damski ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uzet cu jos jednu nijansu, pa cu onda napisati za oba. Odlican za posebne prilike kad zatreba da ruz traje dok ga ne skines, i stvarno traje. Problem ga skinuti :D isusuje usne ako se ne nosi bez onog sjajila preko. Nosim ga citav dan i jos ga trljam maramicom poslije, pa su usne malo suvlje, ali nisu mi ni ispucale ni nista.
      Hvala ti puno :)

      Izbriši
  19. ¨Divne usne imas! A cime popunjavas obrve? :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :) ovdje su popunjene color tatoo sjenilom od maybelline, ali mi je sivo previse i ne svidja mi se. inace popunjavam revelique olovkom u nijansi brown i catrice tamnosmedjim sjenilom. napisat cu post i o tome.

      Izbriši
  20. A šta da ti više kažem kad uvijek rasturiš ? :D
    Meni su krasne sve ljubičaste nijanse i jednostavno ih obožavam <3 Vidjeh snjeguljičin komentar gore i moram reći da ja ne pratim slijepo trendove i da su mi ovakve nijanse nekako najdraže ali ih je ljeti teško iznijeti pa nekako spontano tada posežem za fuksijama, jer mi koraljci stoje ko krepaloj mački. :D Da nam ukinu ljeto ja bih stalno nosila ovakve ruževe hahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. opet smajli koji se crveni, hvala ti puno draga Mell.
      a ljeto je ukinuto, nosi slobodno hahaa ;)

      Izbriši
  21. perfektan post :D
    svi, ali svi ruževi mi se sviđaju
    predbilježila sam ih si nekoliko za kupovinu :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Koliko je flormar ruz u lovci koja je cena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u Bosni se moze kupiti za oko 4-5 eura, a u susjednim zemljama ne znam koliko je, ni jesu li uopce stigli.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt