Macadamia njega kose recenzije

Tangle Teezer

17:33Anela

Je li vam se ikad desilo da slušate samo pohvale o nečemu, ali vi imate neku zadršku prema tome, skeptični ste i ne vjerujete da je to toliko dobro, ali ipak popustite, kupite i onda ne znate kako ste do sada uopće bez toga živjeli?
Ja sam uvijek sumnjičava prema svemu i ne očekujem previše, kako se ne bih razočarala. Tako je bilo i s ovim malim čudom.


proizvodi se u Velikoj Britaniji, može se koristiti i na suhoj i na mokroj kosi
Kupila sam ga jer sam imala popust na feelunique.com. Paketić je stigao za dva tjedna i ja sam izvukla iz kutije taj maleni komad plastike i silikona koji na prvi pogled nije obećavao, onako sav lagan i nekako slab, imala sam osjećaj da će se oni zupci deformirati već pri prvom češljanju. Promrmljala sam sebi u bradu nešto u stilu: ''Bolje mu je da pletenice plete za ovih 20 maraka koliko me koštao'' i spremila ga nazad u kutiju.
Imao se priliku dokazati već istu večer. Naime, nisam ga sebi ni namijenila, jer se moja kosa, iako suha, kovrčava i tanke dlake, uopće ne mrsi. Zato imam u kući čupavicu veoma guste kose, tankih vlasi, kovrčavih i  sklonih najgorem petljanju. Poslije svakog pranja kosa joj izgleda kao lopta nepočešljane vune. Skoro svako češljanje završi u suzama, a šišanje ne želi jer joj je kosa stvarno prekrasna. Obično ja onda izvlačim prstima dlaku po dlaku iz onog njenog gnijezda na glavi, najmanje sat-dva, jer tu niti jedan češalj ne može baš ništa učiniti. 
Evo stanja prije, ali ovo nije kritično kako nekada zna biti. Najgore je ljeti i na moru i najgori je onaj stražnji dio glave i uz vrat.
Već pri prvom potezu četkom, iznenadila sam se. Svaki bi češalj tu samo zapeo, a Tangle Teezer, baš zbog svojih silikonskih i savitljivih zubaca to tako čudesno raspetlja, da nisam mogla vjerovati. Još čudnije mi je bilo da nema uzvika s druge strane: AAAAA!, OOOO!, PUUUSTI MEEE!, ČUPAAAAA! :D
Ništa, ne čuje se ona. Ja je upitam:
-Pa boli li te?
-Ne.
-Čupam li te?
-Ne baš. Ponekad, malo, ali me ne boli.
...
I nastavila je gledati svoju seriju na Disney CH. Meni dovoljno da shvatim da oni hvalospjevi o ovoj četki nisu bez razloga. Ne znam šta sam čekala do sad i zašto ovo prije ne nabavih, šta bih nam živaca i suza uštedjela...
Zupci su suviše kratki da se počešlja sve odjednom. Ja odvajam manje pramenčiće, koliko je to moguće, jer kad se sve začupa, teško  je odvojiti jedan pramen. Možda ne bi funkcionirala jednako dobro na nekome s baš gustom, debelom kosom.
Evo još sličica:











izuzetno mekani i savitljivi silikonski zupci, kraći i duži, postavljeni naizmjenično
Dizajniran da stane u dlan, ima ulegnuća za mali prst i za palac, kako se ne bi klizao, ali ja ga ipak držim vrhovima prstiju, tako mi je lakše.

i ne preskačemo više češljanja :D

Tangle Teezer nije moguće kupiti u BIH, samo naručiti preko interneta, ali nam je zato dostupna Macadamia četka koja je, kako čujem, također dobra i vrlo je slična ovoj. Cijene su im također slične, Macadamia u CM-u košta 20ak maraka, a toliko sam i ja platila TT. Macadamia četka izgleda ovako,
a recenziju za nju možete pročitati na makeuparena.com

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

44 komentari

  1. Rekla sam ti da ce princezi odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ...i bila si u pravu :) tako sam sretna što smo stali na kraj mukama.

      Izbriši
  2. Probala kod Tanje TT,ja imam Macadamia cetku,zapravo su jednake. Ista stvar,i kod mene. Sreca da je ovo izmisljeni,jer ni Lanuski ne dolazi u obzir sisanje. Nikada ne zelim ostati bez njega. Olaksava zivot

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ucinilo mi se da su iste kad sam gledala macadamiu prije nekoliko dana. kud nisam prije znala da je ovo ovako dobro...ima sad i neka cetka na top shopu se reklamira, mozda i ona valja :D

      Izbriši
    2. Vidjela sam,a i frizerland neku svoju drzi

      Izbriši
  3. Ja imam onu "putnu" verziju, sa zaštitnim poklopcem naprijed da se ne oštećuje i meni je savršenstvo, mrvicu nespretna jer je manja od ovog originalnog pakiranja pa mi cesto zna ispadati priikom raščešljavanja ali je stvarno odličnaaaa !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e a baš sam mislila staviti u post kako bi bilo dobro da su mi poslali neku kutijicu za TT ili poklopac, ovako je ne mogu nositi, ona plastična u kojoj je stigao mi nije prakticna :)

      Izbriši
  4. Jao sećam se kada sam imala jedno 8 godina i kosa mi se zaplela u jedan ogroman čvor. Nikako nije mogao da se raščešlja i na kraju je jedan deo morao da se odseče. I dan danas imam neke manje čvorove ali njih, baš kao ti, dlaku po dlaku i razdvojim. Definitivno želim ovu četku i verovatno uzimam onu manju sa poklopcem, da mogu i u tašni da je nosim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebala bi onda isprobati ili ovu ili macadamia cetku, meni je zao sto je ranije ne nabavih :)

      Izbriši
  5. Aaa, pocecu da sanjam te cetke, na sve strane iskacu. :-)
    Meni je pala odluka na Macadamiu. Barem se odgegam do CM i ne cekam da stigne, a cijenom me dodje tu negdje. :-)
    Mada pinkicasta TT, hmm, doce i ona na red nekad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu je negdje cijenom, a super bi bilo da nadjes ono pakovanje cetka+maska+ulje.

      Izbriši
  6. Ovo si želim već neko vrijeme! Poludim dok mi je kosa sva zapetlja, tri godine mi treba da ju raščešljam :S

    OdgovoriIzbriši
  7. To sam i ja vikala kad sam samu sebe češljala! A i to sam isto pomislila kad sam kupila Macadamiu,jedino dobro u njoj što mogu unutra sakriti koju markicu za crne dane :). Ali,tako mi je super i tako slatka sa onom ručkicom da mi je to najljepši ukras u kupatilu... I više ne vičem,već pjevam kad se češljam,na veliku žalost mojih ukućana...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha LOL :D
      Bas sam se nasmijala na komentar :)
      Odlicno sto ti macadamia olaksava zivot, ukucani nek istrpe ;)

      Izbriši
  8. hahaha a srce slatko, rijesila se muka :D
    mene su nazalost osisali jer se nisam dala cesljat a imala sam loknice i petljale su se :/

    Ja imam macadamiu, i bas kao i ti, bila sam sumnjicava..kao nema sanse da je magicna cetka, sta ce mi...i kupim i ne koristim vise nijedan drugi cesalj, cak ni onaj sa sirokim zupcima...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konacno je cesljanje normalna, uobicajena stvar :) i ona ima loknice, samo smo cesljali mokru kosu pa se malo izravna. Super pa si i ti zadovoljna.

      Izbriši
  9. Najbolja četka na svetu! Ja moj ne ispuštam, još ja imam styler varijantu. Moram da kupim još jedan, raste mi kosa i definitivno mi je neophodan. I ja sam googla kao blesava i bila skeptična, ali samo u početku. Posle sam bila u fazonu da postoji razlog zašto je ceo svet odlepio za TT-om :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlična recenzija Anela, ali zamisli ja imam i TT, isto kupljena na feelunique, i nije mi ni približno dobra kao što mi je Macadamia. Kod mene je kosa zaista pregusta a zupci na TT nisu dovoljno dugi za nju, stoga vjerujem da malo duži Macadamijini zupci lakše obave posao. Planiram napravili usporednu recenziju :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala bih ja i Macadamiu nekad kad bude prilika, ako je jos lakse s njom, imam kome pokloniti TT, imam jos cupavih u obitelji :)

      Izbriši
  11. Inače sam i ja skeptik za hrpu proizvoda-ali ovu četku i macadamia stvarno svi hvale pa sam i ja naručila (macadamiu-jer mi se nekako činila praktičnija)-i sad se stvarno nadam da mi neće biti baš preveliko razočaranje kad ju poštar donese :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si kao i ja :D ocekujem najgore, a duboko u sebi se nadam boljem hahaha :D
      Ja se isto nadam da se neces razocarati i da ce ti biti odlicna. Javi kad probas.

      Izbriši
    2. jedino čime se tješim ak ne valja je da svi oko mene imaju dugu kosu-pa će valjda nekome biti dobra,a i kupila sam ju na sniženju + iskoristila kod na 20% na lookfantastic i onda me nije koštala ni 60kn :D
      Javim kakva je kad stigne

      Izbriši
  12. Ja vise ne mogu zivjet bez te cetke :)) Sve ostale sam bacila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D i ja ću tako, sve ostale pobacati, nisu ni blizu.

      Izbriši
  13. Imam ovu Macadamia i zaista je čudo! Nisam verovala da nešto može da razmrsi moju kosu a da ja ne poludim od čupanja, dok nisam ovu četku isprobala. Obožavam je i ne znam kako sam živela bez nje, čupala sam se svako jutro, definitivno mi je popravila kvalitet života :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mi smo preskakali češljanja jer nisam imala vreemna da je iščešljam baš svako jutro, pa joj svežem kosu, a onda se zapetlja još gore. sad se i ona sama može počešljati, baš sam sretna što više ne bježi od toga.

      Izbriši
  14. Imam ovu četku i ne mogu bez nje, ali mene je oduševila tvoja prelijepa kosa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Martina, nije moja kosa, ali uzet ću zasluge, ja sam je rodila :D

      Izbriši
  15. Koristim Macadamia četku više od godinu dana ali mi se malo ofucala pa trenutno razmisljam o kupnju TT-a, a ova recenzija je samo još jedna potvrda da mi treba. :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Jao, šta mi uradi sa ovim postom! Imam Macadamia četku i nije mi dovoljno dobra, odnosno dobra je za manje upetljane delove kose, ali prave čvorove ne može da razmrsi, a budu mi i gori nego kod tvoje ćerke. Sad se, naravno, mislim da nabavim ipak i ovu, možda je bolja. Inače tvoja čupavica ima divnu kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ti onda ne bi ni TT odgovarao, on ima kraće zupce od Macadamia četke, ne znam, nisam probala Macadamiu pa da usporedim obje i koliko je presudna ta dužina zubaca. Ovo nam je bio dobar dan, nije bilo puno čvorova jer se češljala redovno, svaki dan. Nekada čitava kosa bude jedno veliko čupavo klupko, sve skupa uvezano i čupavo :D katastrofa. Sad sam barem mogla razdvojiti manje pramenove.

      Izbriši
  17. Ok, treba mi! :D
    I baš si mislim gdje je on bio kad sam ja bila klinka duge kose koja se uvijek petljala! Uh koliko čupanja sam pretrpila. Užas! :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam bila čupava kao mala, ali mi se danas ne petlja kosa uopće :) dopuštala sam samo baki da me češlja, nikom drugom :) a baka bi to polako, bez napetosti i žurbe <3

      Izbriši
  18. Imam i ja TT i prilicno sam zadovolna. U pocetku sam bila skepticna, mada lako ceslja kosu, nisam bas sigurna da je stvarno toliko stedljiv i pazljiv prema mokroj kosi...medjutim, vremenom me kupio. Izbegavam i dalje da je cesljam mokru, ali kod farbanja je nezamenljiv, a i na vlaznu kosu. Imam gustu kosu, pa moram i ja da odvajam manje pramencice da bih sve pocesljala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno, mokra kosa je sklonija pucanju, ali dok se osuši, postane nemoguća za češljanje, pa joj moram počešljati dok je još vlažna. opet nekako mislim da TT oštećuje manje nego klasična četka. ja češljam svoju dok je suha i sviđa mi se kako masira tjeme :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt