buyincoins ebay kistovi

Jeftini kineski kistovi za šminkanje. Prvi dio.

01:03Anela

Prije par mjeseci sam vam pokazala nekoliko kistova koje sam naručila s Buyincoins stranice. Kistovi se proizvode u Kini, vrlo su jeftini i odlučila sam riskirati i za taj novac naručiti njih nekoliko.

U nastavku pročitajte kojima od njih sam zadovoljna, a kojima baš i nisam.
Kopija Everyday Minerals kista

Originalni ED kist nemam pa ne mogu napraviti usporedbu, ali mogu dati svoje mišljenje o ovoj kopiji. Kist nije dobar. Nadala sam se da će kraća drška kod ovog kista biti prednost i da ću imati bolju kontrolu nad kistom kad utrljavam puder, ali to nije slučaj. Uvijek imam osjećaj da mi ne leži dobro u ruci, da je drška suviše tanka i da će mi izletjeti. Možda je to zbog ovih dlačica koje su za moj ukus duže nego što bi trebale biti, da su koji milimetar kraće, možda bi kist bio sasvim dobar. Osim toga, ove dlačice, iako su mekane, jaaaako su plastične i čvrste. Nisu savitljive i ne prate baš dobro moje pokrete. Dolje se na fotografiji vidi kako ih jedva uspijevam saviti i kako na prvoj fotografiji kist stoji okomito postavljen, a nimalo se taj pritisak ne vidi na dlačicama.
Ovo je najviše što sam uspjela saviti dlačice, krajnje desno je kopija RT kista, radi usporedbe.

Moram naglasiti da četkica ne grebe i nije gruba, ali dlačice su baš nekako čudne, uopće se ne savijaju kako treba. Da su samo malo kraće i da je glava šira, možda bi bio dobar za nanošenje mineralnog pudera u prahu, a ovako...kod mene nema namjenu. Po Ebayu se može naći dosta ovakvih kistova, i oni mi se čine bolji, a viđala sam po blogovima i ovakav kist naručen s Buyincoinsa i izgleda sasvim drukčije. Izgleda da je mene zapao onaj koji ne valja, a tako je to s Kinezima :D . Cijena: 2.26$ , link.

Kopija Ecotools kista

Ovaj kist sam naručila davno, prije više od godinu dana i sellera više nemam, ali je sličan kist lako pronaći na ebayu. Iako na ovom kistu piše Ecotools i seller ga je prodavao kao original, on to ipak nije. To sam zaključila na osnovu pomalo traljave izrade, blijedih slova i ostatka ljepila između drvene drške i metalnog dijela kista i na osnovu fotografija ovog kista po blogovima, originalni mi se čini još oblijim.

Nisam se žalila selleru jer mi se kist svidio, a i nije bio neki veliki novac u pitanju.
Kist je jako dobar, veeeelike glave, jako mekan. Ja ga koristim za kameni puder, u par poteza ovim kistom matiram t-zonu. Mogu ga koristiti i za bronzer, ali ne za konturiranje jer je za to prevelik, nego samo kad želim dati malo topline licu, kad ga nanosim na čelo i malo na obraze. Evo par fotografija da vidite otprilike kolikih je dimenzija:

cijena: oko 4$ , link

Tapered blending kist, 224 (brojevi asociraju na MAC kistove)


Ovaj kist košta čitav dolar :D zato sam ja naručila odmah 3, jer sam znala da ako kist bude valjao, odmah ću ga proslijediti nekome kome treba više nego meni, a onda nemam živaca čekati da dođe opet jedan i za mene.
Iznenadila me veličina ovog kista. Ja sam očekivala ovo:
, a dobila ovo: 

Da vam još bolje dočaram veličinu, evo kista uz bok nekim drugim kistićima za oči:
redom, L-D: Essence kist za blendanje, RT Deluxe Crease kist iz Starter seta,  kopija 224, Sigma E35, Sigma E25( travel size), RT Base Shadow kist iz Starter seta
fotografija desno: 224 pored Sigme E35, ja sam očekivala da će ličiti više na Sigmu
Za blendanje sjenila mi nije dobar. Ja volim manje kistove koji savršeno ulegnu u pregib, a ovaj mi je toliko velik da mi briše sjenilo s kapka dok blendam pregib. Dobar mi je samo ako ću nositi npr. jedno sjenilo u boji kože i tuš, pa da njime ublažim rubove. Ja sam mu našla bolju namjenu. Odlično mi blenda korektor ispod očiju, a može poslužiti i za konturiranje nosa. Kist je jako mekan i ne grebe, definitivno vrijedi ovoliko koliko košta. Cijena: 1$ , link

Kopije Real Techniques četkica:

Uzela sam jedan kupolasti kist koji liči na RT buffing kist i jedan ravno rezani, kakav Real Techniques nema u ponudi. Buffing je obliji od ovog kineskog ravno rezanog, a kist ne liči ni na RT bockalicu. Ona, iako ravno rezana, ima bijele duže dlačice i crne koje su kraće, a kod ovog kista sve su dlačice jednake dužine.

Kist ravno rezanog vrha me nije oduševio, previše je labav za tekući puder. Ne mogu njime utrljati ni Garnier BB kremu za masnu kožu, koja je baš tečna, ni bilo koji puder laganije teksture, a za one gušće pudere ga ni ne pomišljam koristiti. Pri izradi kista su ostavili dosta prostora između dlačica i metalnog dijela kista i zato dlačice ne pružaju skoro nikakav otpor. 

labave dlačice i kist nema određenu formu 
lijevo RT buffing, desno made in china
Za puder u prahu preferiram nešto veće kistove, a za rumenilo oblije od ovog jer ovakvi ravno rezani pokupe previše pigmenta. Pravi RT Buffing kist mi je odličan za tekuće laganije pudere i za BB kreme, kao i za pudere u prahu. Ovo definitivno nije pogođena kopija. 
link, cijena 2.45$

Kupolasti kist podsjeća svojim oblikom na RT buffing kist, malo i na Expert Face kist, iako Expertici nije ni blizu po funkciji, sasvim je dobar kist, moram mu priznati.

Izrada nije neke kvalitete, već poslije nekoliko korištenja stvorila su se ova oštećenja. RT kistovi se nisu oštetili a koristim ih skoro svakodnevno već duže od godinu dana.
Expert Face je moj omiljeni RT kist za sve i svašta i na slici se vidi kako je kod njega ovaj metalni dio spljošten,

zbog toga su i dlačice gušće nabijene, čvrste onoliko koliko treba za neki kremasti i tekući proizvod, a može i za konturiranje nekim bronzerom ukoliko mu je boja hladnija, jer savršeno ulegne ispod obraza, i ne, ne pokupi previše proizvoda, probala sam i ostala iznenađena :D

Ovaj kineski može nanositi laganije tekuće pudere, bronzer, kao i originalni Buffing, može poslužiti za konturiranje...
lijevo RT buffing, desno kineska kopija
Ono za što je meni ovaj kist savršen jest nanošenje rumenila u pjeni ili kremi, za to mi je bolji čak i od RT bockalice, koju sam koristila i za to, dok nisam nabavila ovaj kist.
Vidite na slici kako bockalica pokupi neravnomjerno ovo rumenilo u pjeni, pa tako ga prenese i na lice i kad ja krenem kružnim pokretima da ga nanesem, ono se izmrvi :) ( za kremasta nemam zamjerku).
lijevo RT bockalica, desno kineski kist
Ovaj kineski kist uzme rumenilo ravnomjerno i nanosi ga odlično, ne mrvi se ništa, za kremasta i tečna mi je isto odličan.
cijena mu je 2.50$ , link.
Otkrila sam još jedan bolji kupolasti, ovaj drugi s lijeve strane,
samo šteta što ga ne mogu naći posebno, ja sam ga kupila u ovom setu, za 10$, toliko, a i više vrijedi samo taj kist. Više o setu u jednom od narednih postova ;)

Nadam se da sam bila barem malo od pomoći i da ovo gore napisano nije zbunjujuće.
Hvala vam na čitanju.
Želim vam svima sretnu i uspješnu 2014. :*

You Might Also Like

23 komentari

  1. Odlican post. Cini mi se da ovaj set na kraju uopste nije los :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, set je super, jedino ne znam sta bih s ovom spicastom cetkom, jer nemam nista kremasto za konturiranje, ali gledam da nabavim :)

      Izbriši
  2. Ja nemam nazalost nijedan RT kist pa ne mogu ni dati sud, ali ocito se te neke cetkice ipak isplate. Vidjela sam i one neke setove kod Jasmine sto ima u vise boja ( ljubicasto, tirkizno i sl. ) i to mi se dopada recimo. Ja imam dva original Everyday Minerals kista i odlicnu su mi. Veliki kist za puder i jos jedan za rumenilo. Kod nas nazalost nema Ecotools ali imam i jedan njihov set i to ima mu ima skoro dvije godine, a u savrsenom je stanju, uzela sam ga u Srbiji, tamo ima u DM-u. I neki dan sam kod drugarice vidjela neke nove Ebelin cetke, ona u Sloveniji uzima. Odlicne su,pa sam je zaduzila da i meni uzme iste.
    Cetkica nikad dosta. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da su dobri originalni ED minerals, imam zelju da narucim ovakav kabuki, nekad, kad bude prilike. Gledala sam na netu i kopije koje dobro izgledaju, ne znam sta su ovo meni poslali :/
      Imam i ja Ecotools set i cetku za rumenilo, kupila u HR i super je, zao mi je sto ih nema kod nas, pogotovo kad im vidim citavu ponudu na netu, prelijepih cetkica imaju. Za Ebelin se jos uvijek nadam da ce doci, stvarno ne znam kako ne znaju u DMu prepoznati potrebu za tim, nase trziste je bas nikakvo sto se ponude cetkica tice, sve sam kupila vani ili preko neta. Naravno da cetkica uvijek treba, tko bi ih prao svaki dan :) ovako uvijek imam cistu, a vikendom mi ledja puknu iznad kade trljajuci :D

      Izbriši
  3. Joj odlican post. Mnogo koristan. Ja jos nisam krenula sa narucivanjem cetkica preko neta. Sve koje imam su uzivo kupljene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, kod nas je skroz slaba ponuda cetkica, morala sam narucivati, skoro sve su mi cetke preko neta kupljene :)

      Izbriši
  4. Joj jedva cekam ove bijele da mi stignu. Ljubomorna sam,da znas.... Koliko se sjecam tebi su dosle jako brzo. Joooj. A bas sam htjela everyday minerals kopije naruciti. Sad necu,ionako apstiniram od kupovine kozmetike :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja jedva cekam da ti stignu, da dijelimo odusevljenje :)
      Meni su dosle za 2 tjedna i koji dan, prije praznika su stigle, ma tu su blizu, brzo ce. Zamisli skupa ti dodje sve i jessup i coastal, pa da ne znas cime bi se prije sminkala :)

      Izbriši
  5. ja sam ih narucila nedavno dosta sa BIC-a ali mi je tako dosadilo cekati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cekam i ja jos 3-4 s BICa, zaboravim sta sam narucila dok stignu, bas me razvesele svaki put :D

      Izbriši
  6. E dobro si ovo napisala, baš onako k´o velika :D Šta bi mi bez ebay-a i svih ovih sitnica koje samo ženama trebaju. Požuri sa recenzijom za zadnji set, čini se dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej hvala :D dobar set, ako ti treba vise cetkica za tecni puder i kremasta rumenila (treba nama svima, sta i ja pitam :D ). Jedino mu zamjeram sto smrdi u pocetku na neku kemikaliju, hvala bogu, ishlapio je miris vec poslije dva pranja. Onaj okrugli kabuki je savrsen, samo bih zbog njega kupila jos jedan set XD

      Izbriši
  7. Super recenzija, svakako potrebna :) Mene baš zanima recenzija Jessup seta, gledam ga već neko vrijeme na ebay-u i baš me zanima kakav je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, evo bas sam napisala ukratko dojmove u komentaru iznad, dobar je set, zadovoljna sam, dvije cetke su super, ona ravno rezana također dobra, samo sto ja volim oblije, jedino mi ova spicasta nema namjenu, ali zato jer ne posjedujem nista za sto bih je koristila, u potrazi sam za kremastim proizvodom za kontur.

      Izbriši
    2. Hvala ti na kratkom opisu :) Mislim da će se naći kod mene, a baš mi zgodno izgledaju, posebno ovi bijeli :D

      Izbriši
  8. Nisam znala da i Ecotools fejkaju :D

    Moram ti priznati da ne znam ništa o kineskim kistovima i za mene je ovaj post bio turbo koristan :)

    OdgovoriIzbriši
  9. tek sam pogledala ovaj blog i ono sto mi se prvo svidjelo jeste ono u desnom gornjem uglu kada sam procitala jer bukvalno isti tip koze, kose i tijela imamo i odmah sam odlucila da cu ovaj blog da pratim, a onda sam procitala i ovaj tekst i jako mi se svidio jer bas sam u potrazi za savrsenim cetkicama =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Amila, drago mi je da si me pronasla i da ti se svidja blog :)

      Izbriši
  10. Uh, ne znam da li sam dobro shvatila ali slicnosti kopije sa originalima imaju samo po izgledu? Ne znam...nisam pametna :/ Skroz si me zbunila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj, znala sam :/
      Ukratko, ecotools valja, 224 valja, ali ne za blendanje, i kupolasta "rt" valja. Dobar je i jessup set sa zadnje fotografije.Ostale dvije ne preporucujem, znaci kopija ed minerals i ravno rezani kist ne valjaju :)

      Izbriši
  11. Evo ovi su slicni zadnjem setu, a mogu se kupiti pojedinacno:
    http://www.ebay.com/itm/Professional-Foundation-Blush-Kabuki-Brush-Set-Cosmetics-Makeup-Tool-For-Choice-/171069510667?pt=US_Makeup_Brushes&var=&hash=item27d489940b

    Odlican clanak, btw ! :)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt