Afrodita Alverde Balea

Kantica za smeće #3

18:09Anela

Više od dva mjeseca je prošlo od zadnjeg posta ovog tipa i samu sam sebe iznenadila koliko sam toga uspjela potrošiti za to vrijeme. Nekako volim ovakve postove i skupljanje ambalaže jer mi trošenje predstavlja jednaku radost kao i kupovina novih stvari, a ovako se oslobađa i prostor, što je super ako ste, kao i ja, skloni gomilanju. Osim toga ovo je prilika za brze, jasne recenzije više proizvoda, pa ako vas zanima, čitajte dalje.


Nivea baby šampon, nije loš, SLS je tek pri kraju liste sastojaka, blag je, ali mi je Babylove bolji.
Glem Vital šampon za masnu kosu, donijela svekrva iz Austrije, onako, ali nije pogodila koji će donijeti, moja kosa je suha i ovaj šampon mi nije odgovarao, koristila sam ga s vremena na vrijeme. Odlično čisti kadu i kupatilo mi mirše, a i četkice fino pere.
Balea trend it up, sprej za zaštitu kose od topline, ne znam štiti li kosu i ne vjerujem da neki sprej može zaštiti kosu od 200 C na koliko se pegla zagrije, ali eto, volim nešto naprskati da me manje savjest grize što pržim kosu. Pumpica je bezveze i pokvarila se a ostalo je još pola proizvoda unutra, srećom, može se odvrnuti i presuti u drugu bočicu s raspršivačem, što sam i uradila. Baš rijetko peglam kosu, pa će mi i ovih 10-20 ml što je ostalo trajati još duuugo.
Cattier šampon s bambusom i uljem makadamije, bez štetnih i agresivnih sastojaka. Nemam ništa pametno reći jer je bio samo uzorak, osim da mi se miris svidio, miriše malo na lavandu, tjeme me nije svrbilo, kosa nije bila omekšana, ali tako je sa svim prirodnim šamponima, to mi ne smeta. Probala bih i veliku bocu, a evo šta još fino sadrži: 

Contains: Organic Lavender flower water, Organic Macadamia Nut oil, Bamboo Marrow, Plant vinegar (Lavander, Rosemary, Sage, Thyme), Wheat proteins, Glycerin (vegetable), Essential oil of Sage

Dove proizvode za tuširanje jako volim, a ovaj tako diiiivno miriše, da zamiriše i kupatilo i hodnik poslije kupanja. Kremast je i ne isušuje.
Balea dusche&creme Guava, lijep i svjež miris, ugodan i blag, ne isušuje.
Balea uljni gel za tuširanje, blag, nenametljiv i nepostojan miris, ali mi nije ništa posebno kao ni ostale njihove uljne tuširalice. Nisam još probala onu novu s cvijetom jabuke. Ova mi je onako, prosjek. Radije bih opet uzela neku kremastu, kao što je ova do nje lijevo i ova ispod na slici.
Balea mlijeko i breskva pjena za brijanje, ne znam ni koja mi je ovo boca po redu, baš je volim. Uzela sam za promjenu pjenu s mirisom kokosa, isto Baleinu, ali nisam oduševljena umjetnim, plastičnim mirisom, tako da se opet vraćam ovoj, nakon što kokos potrošim.
Alverde ulje divlje ruže, jako dobro, koristila sam ga kao noćnu njegu i zadovoljna sam bila. Uvijek uz kremu i serum volim imati i neko ulje, trenutno koristim arganovo i ulje noćurka.
Babylove šampon volimo i ja i djeca. Ja ga koristim svako drugo-treće pranje,jer je blag pa ne mogu koristiti samo njega, treba mi nešto jače. Može poslužiti i za pranje lica, kistova i svega :D Sad sam uzela onaj veliki od 500 ml, na pumpicu, Head to Toe i također je odličan, isti miris i njime perem i ruke i kosu i tuširam se prije spavanja jer me ovaj bebasti miris uspavljuje i opušta. Bez silikona, agresivnih tenzida i parabena.
Balea kokos maska za kosu, jako dobra, meni je više kao balzam, koristila sam je poslije svakog pranja, ne oteža mi kosu, primijetno je omekša i prekrasno miriše.
Balea ananas mango kremasto-uljana tuširalica, odlična, kupila bih opet ali nema je više kod mene, nadam se da će stići. Ne isušuje kožu. Probala sam i badem i maslinu iz ove kolekcije, ali ova mi je najljepša, mada je miris više za ljeto.
Balea noćna kura za oporavljanje kose. Nisam primijetila da je išta radila, prskala bih po kosi prije spavanja ili preko dana, prije pranja. Kosu ne masti, ali kad se osuši, kosa je tako suha i slamasta na dodir i nimalo mi se ne sviđa. Trošila sam je skoro dvije godine, to govori dovoljno o tome koliko mi se svidjela
Garnier antiperspirant, ok je, meni su uglavnom svi isti, samo nek lijepo mirišu i neka me čuvaju od strašnih tamnih, mokrih krugova na odjeći ispod pazuha. I ovaj ne ostavlja bijele fleke na tamnoj odjeći, što je plus.
Garnier dvofazni skidač šminke, moj omiljeni i trošim već treću bočicu, ja mislim. Odličan i ne bih ga mijenjala, skine i najtvrdokorniju maskaru u nekoliko poteza. Ostavlja masan film na koži, ali meni to nimalo ne smeta, ionako poslije njega lice obrišem micelarnom.
Alverde vodica za usta. Fina, blaga, ugodnog okusa, ne grize, ali ja volim nešto jače, ovo je kao neki jači čaj od mente. Djeca su je voljela, njima ću je opet i kupiti.

Nisam uspjela potrošiti sve ove kreme za dva mjeseca, već su bile korištene i otvorene istovremeno već nekoliko mjeseci, pa su se nekako u bliskom vremenskom razdoblju sve i potrošile.
Balea Cell Energy serum, jako dobar, koža je osjetno zaglađenija i mekša, meni puno bolji od Aqua seruma, koji mi nije ništa posebno radio. Ovaj nije ljepljiv i bio mi je dobar i prije šminke i kao dodatna njega, prije ulja ili prije kreme.
Nivea q10 krema mi je bila najlošija od ovih sa slike, nisam je kupila već sam je dobila i ne bih je ni kupila sebi. Najviše od svega mi smeta taj teški napadni miris koji se osjeti satima nakon što je namažem i na kilometar oko mene. Užasno mi je što se stavlja toliko parfema u kremu za lice, puna je sastojaka koji nisu dobri za kožu, ali moram priznati da me nije ništa izbacilo od nje, nisam dobila akne ni komedone. Njega prosječna.
Afrodita kamilica hidratantna krema, za osjetljivu kožu. Meni sasvim ok i fina dnevna krema, brzo se upije i lijepo miriše. Nije mi bila dovoljna za moje povremeno jako suhe obraze, pa sam morala mazati i ulje i serume i nešto masnije kreme, ali inače je sasvim dobra. Volim kreme iz Afrodite i uglavnom su mi sve odgovarale koje sam probala. Trenutno koristim Afroditinu Karotin regenerativnu kremu i ona mi je odlična za suhu kožu. Malo je masnija i koristim je kao noćnu njegu, ujutro mi lice bude jako mekano i glatko.
Eveline ECOline krema me iznenadila jer nisam stvarno puno očekivala od nje, a fina je krema, njegujuća, a istovremeno mi je smanjivala prosijavanje t-zone ljetos na vrućinama. Jako se brzo upije i dobra mi je bila kao podloga za šminku. Jedino što su naveli da je eco i prirodna, ali naravno da je puna sastojaka koji se u prirodnoj kremi ne bi trebali pojavljivati :D Ne sadrži parafin ni alkohol ali zato ima dosta parabena.
Alverde maslac za tijelo, vanilija i mandarina i baš i miriše na vaniliju i mandarine, gust je ali ne treba dugo da se upije. Dok se razmazuje ostavlja onaj bijeli trag, ali svejedno, ja dok namažem noge, on se upije na rukama ili obrnuto.Njega je ok, nije ništa specijalno, možda ja ne primijetim jer mi je koža tijela normalna i nezahtjevna.
Eveline 8u1 tretman za nokte, s formaldehidom je i koristi se tako što se 4 dana uzastopno maže po jedan sloj na nokte, a zatim se to sve skine i to se ponavlja 3 tjedna. Jako mi je pomogao jer su moji nokti uvijek bili krhki i lomljivi i izlistani. Što nije čudno s obzirom na to da sam ih grizla 20 godina! Napokon sam i ja mogla imati duge i lijepe nokte. Vremenom sam ga počela koristiti kao bazni lak. Čim prestanem s korištenjem i moji nokti popucaju i tako u krug :P
Ebelin uljne blaznice za skidanje laka: Ovo volim imati u torbici, čim mi se lak oguli dok sam negdje vani, ja to fino sve skinem jer ne podnosim oštećeni lak. Ovo je pakovanje malo, lagano i blaznice se ne suše. Moja je kutijica bila otvorena više od pola godine i preživjela i ljetne vrućine, zadnja blaznica je i dalje bila natopljena kao i prva.
Balea enzimski piling: Nije loš, koža bude mekana i glatka kao da ste je upravo mehanički izribali. Meni se taj osjećaj svidio pa sam ga počela koristiti skoro svaki dan i pretjerala pa mi je lice reagiralo crvenilom i peckanjem nakon što sam ga stavila, toliko da sam se požurila umiti. Nakon tjedan dana pauze, sve je opet bilo ok.
Ebelin odstranjivač laka, na pumpicu, nije me oduševio, uostalom kao ni jedan Ebelin aceton do sada, osim ovih blaznica jer su male i stanu u torbicu. Treba dosta trljanja da lak skine, ima puno boljih odstranjivača, a i ova pumpica mi je išla na živce, kako god ja stisnem, on izleti pored, ispod, preko vatice, i leti u smeće konačno.
Garnier mineral dezodorans, brzo se troši, ostavlja fleke na odjeći, dobro štiti od znojenja , nema alkohola i parabena, ali aluminija ima.
Dr. Pasha mirisna svijeća, lijepo miriše, ali slabo za moj ukus, ili je to što je u velikoj prostoriji, jedva da je osjetim, a ja volim kad mi zamiriše čitava soba.

Dekorativne kozmetike u ovom postu ima nešto više, što mi je posebno drago.
Deborah je jedna od mojih omiljenih maskara, a Golden Rose sam već recenzirala u ovom postu(klik).
Opet napominjem da ih nisam uspjela potrošiti sve u par mjeseci, nego je više njih bilo otvoreno i povlačile su se po ladici pola godine dok se nisu osušile. Deborah sam često koristila, kao i rozu i žutu Golden Rose, narančasta i metalik roza mi se nisu pokazale kao dobre.
Max Factorov Pan stik mi nije dobar, smeta mi miris i smeta mi masnjikava tekstura i ne izgleda prirodno na mojoj koži. Osim toga promašila sam i nijansu i vukao bi se još mjesecima po mom neseseru nekorišten da ga nisam izvadila iz ambalaže i napravila od njega bazu za sjenila, a kako baza funkcionira, pročitajte ovdje( klik).
Rimmel Lasting Finish puder je jedan od boljih drogerijskih pudera ikad, nema kome ga nisam preporučila i ovo mi je ja mislim 3. ili 4. bočica. Dobar je za moju suhu/mješovitu kožu a i za normalnu/mješovitu, ne znam kako se drži na masnoj. Lagan je, ne isušuje, ne izaziva prištiće. Završetak je polumat i ova najsvjetlija nijansa mi uglavnom odgovara, osim sada, kad mi je potrebna još svjetlija, ali naravno da je kod nas u prodaji nema, jer uvoznici sigurno misle šta će nama u Bosni svijetli puder, kao da su naše žene svijetle :P .
Golden Rose puder u kamenu, zaboravila sam koja je nijansa bila u pitanju. Ok puder za matiranje, nije brašnjav na licu i uspjela sam ga potrošiti čak!
Tako je to kad imate jedan puder, a ne 5 i trošite samo njega. Trajao je godinu i pol. Negdje na pola trošenja, poklopac se odlomio i to mi je dodatno išlo na živce, jer ga nisam mogla nositi sa sobom, samo je stajao na stoliću. Trenutno imam Rimmelov kameni u nijansi translucent i Essence All about matt kompaktni transparentni i oni su mi bolji od GR i neću ponoviti kupovinu.
Golden Rose trobojni bronzer, nisam ga potrošila skroz mada jesam dodirnula dno, a onda se umiješao prst sudbine i bronzer mi je ispao na pod i sasvim se prosuo :/ . Nisam puno žalila za njim jer mi je stigla The Balmova Bahama Mama i ja sam sasvim zaboravila na štetu. Nisam bila nešto oduševljena, mrvio se malo više nego što je poželjno, njihov bronzer sa SPF mi je bolji i bojom mi više odgovara.
Golden Rose olovčicu za oči sam imala godinama, više nema traga ni nazivu ni broju, pa nisam uspjela naći istu da je opet kupim. Bila je mekana, a opet relativno postojana, odlična za brzinsku dnevnu šminku. Ja nemam naviku koristiti olovke za oči, uvijek posegnem prije za tušem, zato mi je trebalo toliko dugo da je potrošim, a zadnjih mjeseci sam se zainatila da se riješim ove olovke i za skoro svako šminkanje bih je uposlila, toliko da je na kraju više nisam mogla ni naoštriti i srce je samo ispalo. Potrošena do zadnje mrvice.
Catrice Photo Finish puder, odličan za suhu-normalnu-mješovitu kožu. Malo je teži od gore spominjanog Rimmela, pa ga nisam koristila preko ljeta (Rimmel jesam), koristim ga u hladnijem periodu. Dobro pokriva i ne izaziva prištiće. Na pumpicu je i u staklenoj bočici, što mi je super, ali ga dosta ostane pri dnu i nemoguće je sve iskoristiti. Ostalo je unutra pudera za još sigurno 5-6 šminkanja, ako ne i više. Imala sam najsvjetliju nijansu i baš mi je dobra, neutralna i svijetla.
I da stavim još i ovo, da ne ostavljam za slijedeći empties post kad ga ima za još jedno ili dva šminkanja :
Catrice rumenilo iz spectaculART otišlo!
Trajalo mi je nekih 8-9 mjeseci,a ima samo 4 grama i jako često sam ga koristila. Lijepa neutralna i prirodna ružičasta boja, odlična za svakodnevnu šminku. Rumenilo je u pjeni. Slikano je maloprije, mobitelom, ne zamjerite, aparat mi ne pali :D
Ne sjećam se kad sam zadnji put potrošila rumenilo i to definitivno nije česta pojava kad ih imate više od 10 komada (nećemo o tome koliko sam ih ja do sad skupila :D, slaba sam na rumenila i ruževe). Sad vidim koliko vremena treba čak i za ovako malo pakovanje i sjetit ću se toga kad mi slijedeći put ''zatreba'' rumenilo.

Hvala vam na čitanju, ako ste izgurali do kraja :D :* 

You Might Also Like

25 komentari

  1. E pa nema ni kod mene Balea ananas i mango i šteta, šteta jer je bio tako nježan prema mojoj koži i lijepo me mazio :D Od Balea uljnih, koliko se sjećam, dobar mi je bio onaj Dusch Ol (trockene haut). Afrodita za osjetljivu kožu uopšte nije odgovarala mojoj osjetljivoj koži pa sam mami proslijedila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja vidjela večeras da je kod mene došao ananas i mango, a nije ga bilo prije par dana :D zaboravila sam ispraviti u tekstu, već sam bila objavila post, editirat ću sutra :D
      krema za lice je baš individualna stvar, meni je sva nekako nježna i blaga kao kamilica :) ali nije moje lice nešto naročito osjetljivo na kreme i pudere, ali zato jest na stres i na lošu hranu, odmah mi se dermatitis javi.

      Izbriši
  2. Korisni savjeti..Sad znam pri iducoj kupovini sta kupiti a sta ne :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Svaka cast! :) Dosta maskara si potrosila sto je za svaku pohvalu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, nije mi bio problem s gr maskarama, ionako se brzo osuse ;)

      Izbriši
  4. UUUU kakvih sve divota ima u postu :O Već sam dodala par stvarčica na to buy listu :)
    Slažem se za Dove tuširalicu. Ja i moja sestra se malo igramo hhaha. Kada izađem iz kupaone pogađa koju sam Dove kupku koristila. Zaista su predivne i mega mirišljave :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) dove je odličan, samo još da prestane testirati na životinjama, grize me savjest što ga volim.

      Izbriši
  5. Ponešto sam i probala od ovoga i uglavnom se slažem sa tvojim utiscima. Moram ponovo kupiti Balea pjenu za brijanje, i konačno i Babylove šampon ili kupku. Nisam probala ni Garnier odstranjivač šminke, pa ću obratiti pažnju i na to. Sviđa mi se i ovaj Catrice puder, ali je moja koža baš mješovita pa ne znam da li bih previše prosijavala. Svaka ti čast na upornosti, ja sam mislila da sam vrijedna, sad vidim da sam mala maca, posebno se divim što si potrošila rumenilo, ja ne pamtim kad sam zadnji put potrošila rumenilo, sad sam se okomila na jedno koje imam ko zna od kad:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma joooj ja sam nula karakter, što se šminke tiče, nula ! :D ne kupujem mjesecima pa onda poludim i nakupujem svega i evo u mjesec i po dana naručim 10! paketića s interneta. šokirala sam se kad sam danas ušla na paypal i tražila jednu transakciju i kliknem na sve u posljednja dva mjeseca kad ono poduzi spisak :P još da makeuparenu skinem s wish liste i neću više, opet ću se na no buy režim metnit :D
      samo kad vidim koliko vremena i upornosti treba da se potroši nešto, nije mi do kupovine...jednom se živi, time se pravdam svaki put, ali stvarno je šteta da propadne dobar ruž, rumenilo ili paleta zato što sam se prezatrpala svim i svačim i nisam stigla iskoristiti i pokvarilo se :/
      a kad koristiš ono što imaš i ne razmišljaš o onome što nemaš i što ti ''treba'', nekako zavoliš tu svoju kolekciju i baš je užitak trošiti ove pomadice :D

      razbrbljam se ja kao i uvijek, mislim da bi ti catrice bio ok, uz malo kamenog na t zoni, vole ga cure i s masnijom kožom, a garnier i babylove obavezno isprobaj ;)

      Izbriši
  6. Uvek se obradujem Balea i Alverde recenzijama jer nisam probala mnogo njihovih proizvoda (a nameravam) pa mi ovo zaista pomaže. Pre neki dan sam merkala ovaj ljubičasti uljani gel za tuširanje, ali mi više nije žao što sam ga zaobišla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. više se obradujem ja kad vidim da je nekome od koristi ovo napisano :D
      gel je bio hvaljen, zato sam ga i uzela, ok je ne isusuje, ali nije neki za pasti u nesvijest koliko miriše, fin, blag puderasto-cvjetni-nivea miris koji ne ostaje nimalo na koži i to je sve :)

      Izbriši
  7. ja sam uspjela potrošit ovaj catrice puder do kraja. jednostavno se odvrne ova gore pumpica i malom kašikom se povadi ovo sa dna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vec sam to pokusavala, nemam tako malu kasiku, preuzak je gore onaj grlic :/
      Sta sam mogla ostrugati onom pumpicom, povadila sam. Cak ni ona ne dopire do dna skroz bezveze.

      Izbriši
  8. Ja baš isto volim čitati ali i pisati o potrošenim proizvodima, to su mi nekako uvijek najrealnije recenzije!
    Koristila sam neke od ovih tvojih, za npr. Alverde vodicu za usta se potpuno slažem, sviđa mi se okus na mentu ali baš kao što si i napisala-mogla sam i sama napraviti čaj i s njim mućati usta, zato je Listerin meni zakon,

    Ovu Dove liniju kupki obožavam, kao i Balea pjenu za brijanje s breskvom, a Rimmel puder i ja svakom preporučim jer je baš dobar a jako povoljan, istog sam mišljenja da u našim drogerijama nema boljeg pudera koji može proći i suhoj, ali i masnijoj koži (znam po Azri da je dobar i za masnu kožu). I svaka čast na potrošenoj dekorativi, kod mene je to isto teži slučaj i ja sva sretna kad nešto potrošim, a onda me cimerica gleda k'o da nisam normalna, šta se imam tomu veselit, jer 'normalne' žene to vide kao ponovni trošak para, ali blogerice i ovisnice k'o uspijeh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super pa dijelimo mišljenja oko mnogih proizvoda, zato ja i volim svratiti kod tebe, slične nam stvari odgovaraju.
      Hahaha, mogu zamisliti kako ti se čudi :D Tako se i meni čude sestre: imao, potrošio i šta je sad tu bitno?

      Izbriši
  9. Au, svaka čast, odavno nisam videla post sa ovoliko potrošenih proizvoda pa još sa toliko dekorative! :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Super je post. :D Imam i ja taj Rimmel puder, samo meni je masna koža, pa mi on koristi kao podloga, a na njega moram staviti neki puder koji je više suh, inače je jako uočljiv sam po sebi na mojoj koži. Ali odlično prekriva. Zato ga se držim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Lee, možda da ga probaš matirati nekim matirajućim puderom, u kamenu ili prahu?

      Izbriši
  11. Dugo vec sam htjela da uzmem balea cell energy jer ni meni aqua serum nije dobar ali sve zaboravim...
    Mada mi prvenstveno treba doooobra hidratantna krema po mogucnosti dobra i za navece ali i prije sminke, ako imas sugestiju, reci :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam sugestiju :D ja sam u vječnoj potrazi za ''it'' kremom. trenutno koristim afroditinu karotin i dobra mi je za vecer jer je masnija, ne bi bila dobra prije sminke, tad mažem afroditin natural lift serum.

      Izbriši
  12. Ajme, bila si vrijedna, stvarno si puno toga potrošila. :D Ja trenutno skupljam svoje "smeće" i nema ni približno ovoliko, haha :D.
    Pasha svijeća ti je slaba? ženoooo :D meni je cijela soba ispunjena njenim mirisom, a protegnuo se i do dnevnog boravka. Osjeti se čak i ujutro dok svijeća ne gori. Došla ja iz grada, usla u sobu i nisam mogla vjerovati. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ne znam kako :/ ja svoju jedva da osjetim. a velik mi je prostor, možda zato i stalno se nešto kuha, uvijek se na hranu osjeti, a ja bih da mi na svijeću miriše :P
      lavanda mi je bila bolja.

      Izbriši
  13. Hvala Adna, evo odgovorila sam ovako http://lipstickattack.blogspot.com/2013/12/liebster-award.html :D

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt