Essence lipcream recenzije

Essence Lip Cream

22:36Anela

Lip Cream ja sebi prevodim kao tekući ruž. Pakovani su kao sjajila. Kod nas u CMu napisali da su to mat sjajila hehe. Ali nije to ništa, BB kremu od Catricea u katalogu su preveli kao BB fundaciju. Šta god to trebalo značiti.


Gore 01 Mission Flower, dolje 01 Velvet Rose

Essence Lip Cream 01 Mission Flower  iz Guerrila Gardening kolekcije. Kolekcija je trenutno aktuelna u DM-u a Lip Cream košta nešto manje od 5 KM ili 2.5 . Postoji u rozoj i u crvenoj nijansi.


4 ml proizvoda, rok trajanja 6 mj. Klasičan spužvasti aplikator. Tekstura je odlična, ravnomjerno se nanosi, mat završnica, ali je lagan na usnama i kremast. Miriše na vaniliju. Prilično dugotrajan, iako ostavlja tragove na čaši skida se ravnomjerno i postepeno blijedi. Trajnost mu je oko 4-5 sata ako ne jedete i ne pijete :) Nisam primijetila da mi isušuje usne.

Boja je hladna roza i odlično će izgledati na djevojkama hladnog podtona. Ja nisam hladnog podtona, a to me ne sprječava da ovaj lip cream nosim jer mi se sviđa i jer ne pazim puno na ta toplo/hladno pravila :)

Lijevo 01 Velvet Rose, desno 01 Mission Flower

Mission Flower nanesen u tankom sloju. Za jaču boju se može nadograditi sa više slojeva
Mission Flower

Essence Stay Matt Lip Cream u nijansi 01 Velvet Rose iz stalne Essenceove postave. Boja mi je lijepa, neka nude roza i mislila sam da ću ga često nositi preko dana, ali nije tako. Teksturom je lošiji od prethodnog. Suh je i nije uopće kremast kao ovaj iz LE. To mi ne bi bio problem da se nakon nekog vremena, u prosjeku nakon par sati, nejednako ne skida i nakuplja na unutarnjem dijelu usne. Osim toga, po usnama ostavlja ružne male grudvice. Usne mi prije nanošenja ruža nisu bile ni suhe ni ispucale, pa da kažem da je zbog toga. Blagi piling usana radim uvijek prije swatchanja. Jedino što su moje usne prirodno ''reljefaste'' s puno borica, pa možda zato. Svejedno, nije ni to opravdanje. Još nisam naišla na neki ruž koji se ovako ponaša. 
Probala sam ga nositi s balzamom ispod i bez balzama, ali nema razlike. Nije mi dobar. Osim toga ima i taj neki miris kojeg mi je teško opisati...užegla vanilija + plastika? :D
Kod prvog ruža iz Guerilla Gardening LE, miris je blaži. 
Evo i swatcheva :



Nije savršen na usnama ni kada se tek nanese, a ovo se desi vrlo brzo :

ružne grudvice u kutu usana
ovo se napravilo u roku od sat vremena

Možda su druge nijanse stay matt ruževa drukčijeg kvaliteta, ali ja se ne usuđujem više eksperimentirati. Definitivno ne bih kupila opet.

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

41 komentari

  1. Prvi mi s bas svidja po boji, a ovaj dugi mi je onako a bas steta sto se stvaraju glupe grudvice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nešto razmišljam da uzmem i crveni iz ove LE. rozi mi je skroz dobar. i ja kažem šteta za ovaj iz standardne postave.

      Izbriši
  2. Baš sam se nasmijala za ovo "fundacija" to je sigurno bilo foundation-podloga:))))
    Lijepo ti stoje oba, ma prelijepo, ali se ni meni ne sviđa ovaj drugi jer mi se skuplja u rubovima usana i nejednako se razmazuje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala bogu, nisam sama kojoj ne valja :D uglavnom čitam kako je dobar pa se čudim kako meni ne valja :D
      hvala na komplimentu :)

      Izbriši
  3. Boja ovog prvog je ooodlicna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super je boja, kad se želim malo odmoriti od koraljne :)

      Izbriši
  4. Imam oba! Nudač rijetko koristim, no moram priznati da se i meni događalo isto, nakupljenje mrvica na usnama. Medutim, ako usne blotam pa nanosim opet nekako izbjegnem to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš ti hvala na savjetu, pokušat ću da ga nosim tako :)

      Izbriši
  5. Joj, što ne volim kad se ruževi ovako suše na usnama. Ovaj prvi baš lijepo izgleda na tebi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Obe boje su divne, ali steta za ovaj drugi. Sve u svemu, na tvojim usnama, sve izgleda lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mission Flower odlično izgleda i stoji ti :)

    OdgovoriIzbriši
  8. obe boje su prelepe i savrseno ti stoje! moram i ja da nabavim jedno ovakvo cudo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Anibani, obično im je šminka iz LE uvijek bolja od standardne

      Izbriši
  9. Ja se taman rastužila što kod nas neće biti Guerilla kolekcije, kad odem u obližnji cm - renoviram, došli mi Revelique i Misslyn i Guerilla :D Baš mi je forma taj lipcream, a još bolja su mi i krem rumenila. Pratim te već duže vrijeme, kad otvorim si novi blogić i tvoj komentar hihi :) Usput, organizujemo druženje beauty bloggerica i ljubiteljica, pa ako si u Sa, javi jesi li za :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, i kod mene ima i Revelique i odnedavno i Misslyn. Uzela sam duo sjenilo od Misslyn i prezadovoljna sam. Meni su oni u rangu Artdeco. Krem rumenila imam rozo i crveno od Catrice Geisha LE, pa ću ova zaobići. Sve je to isto na licu :D ali da se vodim za tim ne bih pola šminke imala.
      Nego ja kad sam te pronašla prije par dana, nisam te zabilježila u bloglovin, pouzdala se u svoje pamćenje, koje je nikakvo u zadnje vrijeme i satrah se sinoć tražeći te opet, i ne uspijem. Nisam se mogla sjetiti nove adrese. Baš super što si mi se javila da te zapratim hahaha :) Nažalost, nisam iz Sarajeva, ali sam često gore, pa javite kad se dogovorite za druženje, bilo bi mi drago. :*

      Izbriši
    2. Pozvala sam i Selmu sa meteobeauty, ona je slobodna u petak, no nije ništa sigurno dogovoreno.

      Izbriši
    3. bila sam na moru, bez interneta, pa nazalost nisam vidjela komentar, a svakako ne bih mogla. nadam se da ste se dobro zabavile :)

      Izbriši
  10. Mission Flower je divan, ali ovaj drugi me baš razočarao, baš šteta :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mission flower je super jer se može nanijeti tanak sloj za blaži efekt, a i malo deblji za baš drečeće usne :)

      Izbriši
  11. Bas je lep ovaj prvi, ali nema te kolekcije jos uvek kod nas. A ovaj drugi imam i slazem se za sve sto si napisala, i ja sam bas razocarana :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda dođe i kod vas, poslije Oza i Floral Grunge( ja mislim da su te kolekcije trenutno u prodaji u Srbiji) Ja iz Oza nisam ništa uzela a iz Floral Grunge mi je rumenilo divno.

      Izbriši
  12. Ja nisam ni smjela napisati recenziju za stay matt da mi ne kažu da nisam normalna jer ni ja nisam pretjerano oduševljena pa sam odlučila da onako lagano prešutim tu recenziju...ionako ne volim trošiti vrijeme na negativne recenzije, volim curama pisati o dobrim proizvodima o kojima vrijedi pisati, mada sam svjesna da su negativne recenzije jednako važne!!! uglavnom drago mi je da vidim da nisam jedina kojoj taj ruž ne odgovara.... ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro je da nas ima jos. tako kad se masovno hvali neki proizvod koji meni ne pase, ja uvijek mislim ma do mene je, sigurno je dobar ali ja sam naopaka :)

      Izbriši
  13. Ja baš tražim neki kao što je ovaj Mission Flower, ružičast i pigmentovan.
    ovo mat sjajevi je i mene nasmejalo :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako budes u prilici, nabavi ga. meni je dobar stvarno.

      Izbriši
  14. Definitivno preskacem cim pravi grudvice...
    Mada moram priznati da sam i ja osoba koja ne razmislja o toplo-hladnom podtonu kad su ruzevi u pitanju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne ogranicavam se pravilima, nosim sta mi se svidja :) i kad mi ne stoji ja se ubijedim da stoji ako je lijep ruz/rumenilo/sta god :D

      Izbriši
  15. Prelepo ti stoje oba, šteta što nisu i moje boje.

    OdgovoriIzbriši
  16. I love Essence ;) Very beautiful colour and effect on lip ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  17. ja imam onaj smooth berry i boja mi je predobra, kremast je dok se nanosi, jeste da je suhlji kasnije, ali boja mi je tako dobra i definitvno ga se ne odricem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. smooth berry nisam puno zagledala, niti smijem gledati dok ne potrošim barem nešto od mazalica za usne :)
      a definitivno nešto moram potrošiti prije nego što stignu novi essence ruževi, koliko vidim po swatchevima njemačkih blogerica, divni su. želim :D

      Izbriši
  18. Jako si lepa! Samo sam to htela da napišem, pošto ovo nisu moje boje pa nisam ni čitala post :)

    Ivanica90 sa ana.rs

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt