fails ostalo

Proizvodi koji me nisu oduševili #4

16:13Anela


Ponovo sam skupila pristojnu gomilicu proizvoda za koje nemam riječi hvale. Zaboravila sam i kada sam pisala zadnji post ovog tipa, morala sam se podsjetiti jer nisam znala ni koji mi je ovo po redu i stvarno sam se iznenadila kad sam vidjela da je zadnji bio prije više od godinu dana. Nisam od onih koji ne vole pisati o lošim proizvodima, meni su takvi postovi baš zabavni, i kad ih čitam i kad ih pišem, samo uvijek čekam da se skupi barem 5-6 proizvoda, jer radije ih recenziram grupno, nego da svakom od njih posvetim recenziju i poseban post.
Radije bih to vrijeme iskoristila za proizvode koje volim i koje vrijedi preporučiti

*Loreal Elseve Nutri Gloss Luminizer šampon i regenerator su mi stigli na recenziranje proljetos, ali mi nisu odgovarali.
lijevo regenerator, desno šampon
Šampon iz razloga što je za moje tjeme bio ''prejak'', pa me tjeme svrbilo već drugi dan poslije pranja, a perut se pogoršala.
Regenerator baš nikakvu razliku nije radio na mojoj kosi, nisam primijetila da kosa ima više sjaja, a nije ni omekšavao dlaku ni raspetljavao bog zna kako.

*Avon Nutraeffects micelarnu i dvofazno sredstvo sam morala proslijediti jer mojim očima nisu baš nikako odgovarali, oči bi me zapekle i suzile kad bih pokušala skinuti šminku nekim od ovih proizvoda, pa ih preporučiti ne mogu.



Byphasse odstranjivač šminke je još jedan promašaj iz ove kategorije.



Piše na njemu da je nježan i da je za osjetljivu kožu, ali brate mili, ne treba biti toliko nježan da ne skine apsolutno ništa.
Čak ni puder. 
Voda bolje skida šminku :D.

Balea Cell Energy uljani serum

Balea stvarno zna pozitivno iznenaditi s dobrom mazalicom, za lice i tijelo, ali me ovaj serum razočarao. Sastav je fin, dosta prirodnih ulja i ekstrakata, pomislila sam da bi mi mogao odgovarati, ali nije. Miris je presintetički i umjetan, tekstura poput gustog silikona za kosu, a na licu mi samo sjedi, zamasti ga i ne upija se nikad. Dok ga ne obrišem od jastučnicu. :D

Od Lush Skindrink kreme za lice sam dosta očekivala jer nije jeftina i ima dobar sastav, ali nisam mogla prijeći preko mirisa...ne mogu i gotovo. Čak ni zbog mekane kože s kojom bih se budila ujutro. Meni ne smetaju mirisi ''prirodne'' kozmetike, ali mi je ovo mirisalo drugačije, na neki muški dezodorans, meni napadno i odbojno. 
Vjerujem da će mnogima sa suhom kožom biti super, ali se nisam mogla natjerati da se mažem nečim što mi zbog mirisa izaziva nelagodu.


Hvalim svima Alverde balzam od nevena i imam ih sigurno 3-4 u opticaju, po različitim torbama i jaknama, ali ovaj u tubici, nar i karite maslac, mu ne može ni prići. Njega preslaba za moje usne, skoro da ga i ne osjetim. Nestane u rekordnom roku i trebala bih ga mazati svaki čas. Ne eksperimentiram više s ovim laganim teksturama, ja volim masne i voskaste balzame.

Essence All about nude je stara paletica, nemojte je zamijeniti s novom, All About Nudes, koju ja baš volim i koristim češće nego Naked Basics.
Ovo je starija varijanta i ne znam ima li je u prodaji ikako. Par nijansi iz palete je bilo skroz OK, a onda sam zaboravila na nju dva-tri mjeseca, a kad sam je izvadila, na njoj narasla neka kultura. :D

Pri tome moram napomenuti da joj rok nije bio istekao i da sam je čuvala u ladici, skupa s ostalom šminkom i nije bila u vlažnom prostoru. I da, svoje palete ne diram prstima, isključivo kistovima.
Ovo mi se još nije desilo. 


*Essence Multi-action maskaru sam stvarno voljela jer bi mi baš lijepo naglasila trepavice, razdvojila, počešljala, ali sam primijetila da su mi trepavice počele pojačano ispadati. Kad sam je izbacila, vratilo se sve u normalu, a trebalo mi je mjesec-dva i serum za rast trepavica da se stanje popravi.
*Catrice Glamour Doll me nije pretjerano oduševila, a i mrvila mi se ispod očiju i često izazivala peckanje i suze.
*Essence I love extreme vodootporna verzija...meh, ja sam jedna od onih kojima ne odgovara ni obična verzija ove maskare, a vodootporne tek ne volim :D Ogromna četkurina kojom umlatim pola kapka, slijepljene trepavice i prosječan efekt.
*Avon Big & Multiplied, presuha u startu, efekt sasvim slab, skoro da i nemam maskaru. Moje trepavice samo blago oboji, ne dobijem ni volumen ni dužinu.


*Essence Pure Nude korektor u olovci mi se svidio na prvu jer je divno kremast, svijetao i fantastično se blenda, ALI, ja i ne završim sa šminkanjem a on se već uvukao u sve pore i bore. Nepostojan čak i kad se fiksira. Loše.

Maybelline Creamy Mattes Vintage Plum sjenilo

Imam još dvije nijanse koje volim, Creme De Nude i Creme De Rose (inače dobre zamjene za MAC Paint Pot Soft Ochre i Painterly), ali mi je ova loša jer je suha i jer se neravnomjerno nanosi. 


*Catrice dip liner, vodootporna verzija, ali u biti jako nepostojan, razljeva se, razmazuje i aplikator je dosta čudan i neprecizan, ili ja nisam navikla na ovakve.
Golden Rose ne volim zbog užasnog aplikatora koji se rascvjetao nakon par korištenja, a sam tuš je dobar. Možda je mene zapao faličan primjerak ali ja ne idem više od Perfect Lashes, eventualno Style liner tekućeg tuša i njihovog gel linera, što je sigurno, sigurno je. O GR tekućim tuševima sam pisala ovdje.


*Ova ljepota od ruža je Catrice Luminous Lips, 120 Wood Rose Propose?
Mrzim ga jer je bio ovako lijep, a već nakon dva mazanja se rasklimao, odlomio i jedno jutro ga nađoh u poklopcu. Bio je premekan, pregnjecav i prava je šteta, ali mi se nije dalo patiti s njim i nanositi ga kistom, pa sam ga bacila.

*Aura Shine top coat radi ono što nadlak ne bi smio-povlači suh lak za sobom, topi ga i jasno se vidi šta bude nakon samo jednog nanošenja preko crvenog laka. Fail. 

*Avon sprej za sušenje laka

Nažalost, ni on ne vrši svoju funkciju, lak se ne suši ništa brže, čak mi se čini da to ide i sporije, a nekako zamasti nokte. Sviđa mi se što je na pumpicu i što lijepo miriše, al džaba mu kad ne radi što bi trebao.

*Catrice Velvet Brow Powder Artist

Kad sam nedavno dobila ljetne novitete iz Essence i Catrice asortimana, ovo je  bilo prvo što sam isprobala, nadala sam se da Catrice ima svoju verziju Anastasia Brow Wiz olovaka, aha, šipak.
Ostala sam nemalo razočarana. Ovo im je, bar ako se mene pita, jedan od većih promašaja u zadnje vrijeme, pored one zelene baze za lice, sa krupnim šljokicama.
Ovaj aplikator je jako neprecizan, nanos nejednak, ostaju grudvice, nemoguće je dobiti lijepo definirane obrve, pogotovo na početku i na kraju obrve, gdje su tanje. Pigment se nalazi u poklopcu, pa kad zavrnete olovku, ona ''nahvata na spužvicu ono što bi trebalo nanijeti na obrve. Pigmentacija je baš slaba, za tamnije obrve nije.
Moooožda, ali mooožda bi odgovaralo nekoj djevojci koja već ima lijepe, debele i pune obrve pa eto, da ih malo naglasi....ne, ipak ne, ni njoj, šta će joj, gubitak vremena i novca. :D
Češljić s druge strane je ok, ali kao češljić može poslužiti bilo kakva četkica stare maskare, pa ih neću koristiti ni zbog toga. Tamnija nijansa je 030 Dark Brow(n) is The New Black, svjetlija je 010 Blond Brows Are A Girl's Best Friend

Za kraj, jedan kist za konturiranje. Radi se o W7, face blender brush, koso sječenom. Kupljen na ebayu za nekih 7-8$ ne sjećam se točno.

Dlačice su prekratke, pa će vam se desiti da metalnim dijelom dodirujete kožu :/
Uvijek me strah da se slučajno ne ogrebem, mada ne blendam tom silinom, ali svejedno. Uvijek ga u nekom grču koristim. Što se mene tiče, neupotrebljiv kist, a mislila sam da će mi odgovarati jer je ovako fino zasječen.

Šta je vas razočaralo u posljednje vrijeme? Imamo li neke zajedničke promašaje? Pišite mi u komentarima :)

*Proizvodi označeni zvjezdicom su PR, ustupljeni zbog recenzije i nisam ih kupila vlastitim novcem

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

21 komentari

  1. Meni je Elseve sampon odlican i bas primjetim razliku.Avonov sprej za brze susenje mi je u stalnoj postavi i koristim ga od kad je izasao i zaista mi brze susi lak,mada ni meni ne odgovara to sto masti nokte i prste...Avonova micelarna mi je radila super kad je skidanje sminke sa lica u pitanju,a ocima ni slucajno ne primicati i miris mi je fuj,ko klor.Catrice i Avon maskara mi se ne dopadaju takodjer dom Essence I♥extrem mi je super u svim varijantama...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj meni Loreal samponi nikad nisu odgovarali, mozda nisam birala prave za moj tip tjemena i kose, a preko mirisa klora Avonove micelarne bih i presla nekako da me ne pece toliko za oci. I ❤ Extreme maskare mi ne pasu nikako i ni u jednoj varijanti, a znam da ih mnogo cura hvali i kupuje, sta cu, izrod. :D

      Izbriši
  2. Skindrink meni ne smrdi, al mi zato smrdi Boccasy ona krema masna. I serum i jedva sam ga potrosila zbog toga.. razumijem u potpunosti te probleme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah a bas steta, zao mi bilo stvarno, jer mi se cini da mi bas hrani fino lice, ali ne mogu ignorirati miris nikako, nije da se nisam trudila. :D

      Izbriši
  3. Vjeruj da je meni Avon dvofazni za oči super... i znas koliko vilim multi-action maskaru... Ostalo ili se slazem, ili nisam probala, ali bih ti savjetovala da malo eksperimentišeš, pogotovo sa četkom :-P Love youuuuu :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaaha za pruta si XD
      okej, potrudit cu se. :*

      Izbriši
  4. Da ti nije pretopao stan/kuca? :D Fail postovi su mi fav i sve si super objasnila, spot on, bas korisno. Avon sprej za brzo susenje je meni nejasan proizvod, vise ga koristim sto tako fino zagladi i nahrani kozu oko noktiju tim mirisnim uljem, a dal se brze osuse nemam pojma :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest, sad je pretoplo, kad zagrije, ali mi je zimi zato hladno :D Međutim, ovo s paleticom se desilo nekad proljetos, nije bilo vruce, a karmin mi se slomio nekad jesenas cini mi se...ili ipak proslo ljeto, ne sjecam se dobro. Moguce da mu je bilo vruce, ali opet, ne docekaju me drugi karmini ovako istopljeni. A Avon sprej bas fino mirise, ali mi lak brze osusi Gabrini sprej za susenje, skoro momentalno. on je pod tlakom, nije ovako na pumpicu, kao da smrzne lak :D

      Izbriši
  5. I ja sam nedavno komentarisala kako više koristim Essence paletu nego Naked :) Često je kombinujem sa All about roses.
    Joj, kako ja volim ovaj Catrice ruž/balzam šta god bio :D Sviđa mi se i njega i ono malo boje koje dobijem. Ali vidiš, iako je u torbi na ovim vrućinama, nisam imala ovaj tvoj problem. Skoro sam potrošila, a ovo se rijetko dešava kod mene kad su proizvodi za usne u pitanju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj pukao dok sam ga swatchala...a tako ga lijepo uslikala bila :-)))

      Izbriši
    2. Steta, boja prekrasna. :(
      A meni je ona Essence paleta super skroz, nosim je svugdje sa sobom, nemam strah da ce mi ispasti, da cu je slomiti/izgubiti kao sto se bojim kad ponesem Naked. XD

      Izbriši
  6. Jao kako smo svi razliciti. Ja od kada imam ovaj Avon sprej za brzo susenja laka opsjednuto svima oko sebe nudim da probaju. Ja sam odusevljena, meni se cini da bas super radi svoj posao. Bez njega vise ne lakiram nokte

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, pa da, jesmo, sigurno ne postoji proizvod koji će svima odgovarati, i dobro je dok je tako, zabavnije je istraživati. drago mi je da tebi odgovara sprej. :*

      Izbriši
  7. Za AVON maskaru i ja potpisujem da je bzvz. Nista trepavicama uradila nije. GR od 200din, 200 puta bolja. Cuvam je upravo zbog jednog ovakvog posta. Odlican post! Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  8. Za essence maskare se slažem! Mene su pekle oči i ispadale su mi trepavice. Za Avon sprej za brzo sysenje laka se slazem. Uzas je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na komentaru, mozda ce nasa iskustva biti nekome od pomoci, pa nece imati promasenih kupovina :) veliki pozdrav.

      Izbriši
  9. Avon maskara mi je bila u startu katastrofa ili je stavila ili ne, rezultat isti kao da ništa nemam na trepavicama. E a meni je ovo catrice smeđe sjenilo za obrve super u kombinaciji sa onim essence make me brow gelomm, super su - svijetliji sam proslijedila kolegici kaže da ne vidi neku razliku kad ga stavi na obrve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim essence make me brow, skroz mi dobra ta maskarica, nadam se da je nece povuci kao sve dobre stvari :D a catrice sjenilo...nista mi ne radi :D

      Izbriši
  10. Razočarana sam u Nyx tečni puder za masnu kožu, paletu sjenila i praškaste nijanse za konturisanje.
    Aura me je razočarala svojiđ Apsolut mat tečnim ruževima, nadlakom Up to 10 days, sjenkom Sun kiss i rumenilom Deep Vine zbog nemoguće tvrdoće i upotrebe.

    GR nadlak Quick Dry- nikad više! Povlači lak sa noktiju kao i Aurin.

    GR Wow lakovi, loša formula i postojanost.

    Llums mono crna sjenka.

    Aura i Blush neke četke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja mislim da nema gore stvari nego kad nadlak povuče lak, a tebi se baš žuri ( meni se uvijek žuri ) i dobiješ lom živaca :D
      GR wow lakiće volim zbog prelijepih nijansi, a na mojim noktima svaki lak teško preživi drugi dan...
      Aurino rumenilo imam i volim zbog nijanse. Jest tvrđe ali moje nije neupotrebljivo, kako sam svijetla, ostane mi dovoljno proizvoda na četkici, ne moram ga nadograđivati.
      ostalo nisam probala, a i neću sada :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt