čišćenje lica Derma e glina

Derma e Hydrating Mask

21:38Anela


Već sam nekoliko puta spomenula kakve se sve ljepote za njegu kože mogu iskopati na iHerbu. Ponekad se zarovim tamo pa satima iščitavam sastave, deklaracije, recenzije, jer baš volim mazalice za lice...ne moram ni govoriti da tamo imam kilometarski spisak šta ću kupiti kad dobijem na lotu. :D
Ova maska me privukla jer je imala dobar sastav. Što se tiče ostalih recenzija, mišljenja su podijeljena. Nekima je super, nekima nije, ali to je valjda tako sa svim proizvodima.
Nikad prije meni nisu odgovarale glinene maske za lice. Možda nisam potrefila neku za moju ćudljivu kožu. Imala sam osjećaj da me previše isuše, da mi upiju svaku masnoću s lica, a ja to ne želim. Počela sam ih koristiti samo na t-zoni, ali mi je to bilo malo naporno, da mi je bilo da pronađem nešto što će malo pročistiti pore, a ostaviti kožu mekanom, pa da ga namažem na cijelo lice. 
I pronašla sam. Eureka!!! :D


Derma e maska u sastavu ima kaolin odmah na drugom mjestu, poslije vode. Kaolin bijela glina je najnježnija i najpogodnija za suhu i osjetljivu kožu. Ne upija toliko sebum i nečistoće koliko to čine ostale vrste glina, primjerice bentonit, ali meni to, kako rekoh, i nije potrebno. Ova vrsta gline više vlaži i omekšava kožu, vrši blagu eksfolijaciju i potiče cirkulaciju.
Cinkov oksid je svima poznat sastojak krema za obnovu kože, krema za pelensku regiju i manje kožne ozljede, jer djeluje antiseptički i antigljivično. Koristi se i u kremama za sunčanje kao UV filter, ali ova maska se ispire, pa ovdje nije dodan radi zaštite od sunca, nego ima drugu ulogu. Cinkov oksid djeluje adstringentno, sužava pore i isušuje kožu, pa nije za svakodnevnu upotrebu.
Tu su i glicerin, masni alkoholi, hijaluronska kiselina, pantenol, sve dobri ovlaživači.
Od ulja imamo avokadovo, jojobino, maslinovo, cupuacu maslac, ali dodani su u skoro zanemarivoj količini od 0.1%.
Prisutan je i vitamin A u obliku retinil palmitata, najblažeg ali i najmanje djelotvornog sastojka u skupini retinoida.
Ekstrakt ružmarina ima dobra antioksidativna svojstva, ali i antimikrobna i protuupalna. Tu su i ekstrakti aloe, kamilice i zelenog čaja, također u koncentraciji od 0.1%.

Na dosta stranica sam pročitala kako svaka glinena maska, odnosno tretman, ima tri faze.
Prva faza je vlažna, ona kad masku tek nanesete na kožu. Navodno tada koža upija iz maske sve beneficije.
Druga faza je djelimično suha, kad se maska počinje sušiti na licu. Kako se ona polako steže i suši, tako se stimuliraju kapilare i potiče cirkulacija. 
Treća faza je potpuno suha, kad se maska potpuno osuši. Nikada ne biste smjele dozvoliti da se glinena maska sasvim osuši, skameni se na licu i počne pucati i mrviti se. To može uzrokovati prekomjerno isušivanje i dehidrataciju, kao i iritaciju kože. 

Maska nije gusta pasta kao što su to obično maske na bazi gline, ovo ima teksturu neke gušće i bogatije kreme za lice. Slična je pasti za zube, onoj najjednostavnijoj, bez šarenih prugica :D.
Miris je blag, voćno-cvjetni, kao nekakve žvake za djecu i to je jedino što mi se ne sviđa, moglo je i bez toga. Nije naporan, može se tolerirati na licu bez da vas glava zaboli ili izazove mučninu. Mnogima će se čak i svidjeti, samo ja ne volim pretjerano parfemisane stvari na licu.

Zbog osjećaja kojeg imam na koži poslije upotrebe, kupila bih je opet, bez obzira na nešto višu cijenu.
Lice je jako mekano, nije isušeno, djeluje mi jedrije, borice pliće i pore sužene, koža elastičnija, a i pod prstima osjećam da je koža glatka i nema onog osjećaja da su mi pore pune i lice zagušeno, kao poslije cjelodnevnog nošenja full face šminke. 
Ova maskica je pravi hidratacijski booster :).
Lice poslije umivanja ne zateže i ne pecka, kako me znalo zatezati od pojedinih maski s glinom. 
Koristim je 1-2X tjedno, na licu ne držim duže od 10 minuta, čim vidim da se do pola osušila, ili malo više, ja je isperem.
Nakon što sam odustala od maski s glinom, ovo me zainteresiralo da probam još neku, npr. crvenu Rhasooul marokansku glinu. Vidjet ćemo, možda pri sljedećoj narudžbi s iHerba.
Kome nije jasno kako se naručuje s te stranice i koje su pogodnosti, sve sam opisala u ovom postu (link). Ako kome treba kod za popust, neka pita, napisat ću u komentarima.

Hvala na čitanju :) :*


You Might Also Like

5 komentari

  1. Jao sta meni sve treba s ajhrba... meni maske od gline takoder ubiju zivot u kozi. Ovo lajkam jer hidratizira, meni nemaju sta vele izvuc

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su one odlicne , koristila sam puno preparata od gline. Imam jako, jako masnu kozu tako da meni na nekin nacin i odgovaraju. Ovu nisam probala. Cini se jako dobra.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možda ova maska onda i nije pravi izbor za tvoju kožu. koje si tocno preparate koristila? jesi pravila sama od gline u prahu ili?

      Izbriši
  3. Prelijep post,moja koža je suha,sig bi mi ova maska puno pomogla,hvala na savjetu <3
    Blog: www.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
    Facebook: www.facebook.com/New-Outfit
    Instagram: www.instagram.com/milanewoutfit

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt