bronzer Catrice featured

Catrice Denim Divine LE

20:47Anela


Ne znam jeste li snimile novu Catrice kolekciju Denim Divine na stalku u CM-u? Nešto ljepše nam odavno nije stiglo. Dobro, znam da sam to isto rekla i za onu novogodišnju kolekciju, ali od tada nisam zapazila ništa ljepše na njihovom stalku. Ni u drogerijama. :D

Ambalaža me kupila, a i boje u paletici sjenila. Paletice im uvijek budu bolje u ovim ograničenim serijama, nego u stalnom asortimanu.
Kolekcija izgleda ovako:


...i sve mi se sviđa. :D



Paleta je divotica prava. Metalik zlatna ambalaža, ogledalo unutra, kombinacija boja baš za ljetne bronzane lookove. Kvalitet sjenila odličan, pigmentacija i više nego solidna. Mana joj je što se teže otvara i što skuplja otiske prstiju pa je brišem svako malo, ali opraštam.




Prvo sjenilo u paletici je šimerasto, svijetlo, dobre pigmentacije, ali ima taj neki biserni završetak, a ja nisam toga ljubitelj, može proći za highlight unutarnjeg dijela kapka.
Druga nijansa je malo svjetlija od boje kože, mat finiša, dobre pigmentacije, malčice suvlja nego što volim, ali jako dobra za kapak ili za blendanje prijelaza.
Treća nijansa je ona zbog koje sam uzela paletu :D. Divna koraljno-breskvasta, satin finiš, sa sitnim, siiitnim zlatnim svjetlucavim česticama koje možete vidjeti samo na izravnoj svjetlosti. Solidne pigmentacije, lijepo ostaje na kapku ako odlučite da stavite akcent samo na nju, a i dobro se blenda, ako želite da dodate malo tople nijanse u pregib kapka.
Četvrta je mat-satin svjetlija smeđa, s malo sive, dobre pigmentacije, malo se trusi, ništa strašno.
Peta nijansa je još jedna mat nijansa, srednje tamna, malo vuče na hladniju stranu. Dobra za sjenčenje pregiba.
Posljednja nijansa je teget plava s dosta sive, lošije pigmentacije i teže se blenda. Blendajući je, sve mi više povlači na sivo, a sve je manje teget.
Prvu i posljednju nijansu najslabije koristim, one su mogle biti bolje. Ostalim sjenilima sam i više nego zadovoljna.



Imam nekih slika na očima, da vam pokažem na koji način sam se igrala paleticom posljednjih dana i kakve sam kombinacije pravila, ali mi aparat sve češće otkazuje poslušnost, pa se i ne vidi toliko dobro i nisu boje jasne kao uživo, ali nema veze, ja ću postaviti.



Na kapku je četvrta nijansa s lijeve strane i ne znam što je svjetlija nego uživo, u pregibu pomiješane predzadnja nijansa i koraljna.



Koraljna nijansa na kapku, jer je po mom mišljenju najljepša kad joj se da više pažnje i kad je se ovako nosi. :)
U pregibu mat smeđa iz palete, u vanjskom kutu malo najtamnije, plave nijanse iz palete.



Na kapku najtamnije, teget sjenilo, na sredini kapka četvrto sjenilo s lijeve strane, u pregibu ono mat smeđe.
I ovo je uživo izgledalo više teget, a na slici zelenkasto. Misterija. :D



Bronzer se prvi rasprodao sa stalka, pa ga nisam stigla ugrabiti, ali srećom, moja draga šminkara Amra mi ga tražila, našla, kupila i poslala.
Bronzer nije mat, ima jako sitni, fini šimer. Ne možete nigdje vidjeti krupniju šljokicu, samo daje lijepi zlatni sjaj. Postoji samo jedna nijansa i odgovarat će svjetlijim ili srednje svijetlim djevojkama. Uzela sam ga jer ljeti baš volim sjajne bronzere, za onaj lijepi summer glow :)
Mekan je na dodir, ne trusi se i fino se blenda. Košta oko 10 maraka.




Ako vam se nešto svidjelo iz kolekcije, požurite do CM-a. Ako ste zakasnile, paleticu sam vidjela i preko fb prodaje i to za 8 KM, a u CM-u košta 14+, ime fb stranice je Aldina Kozmetika Povoljno i link sam stavila u naziv. Ima raznih stvari, pa zavirite :)

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

21 komentari

  1. A trepavicama se ne hvališ :O Divneeeee.. :) Meni je bronzer ljepši od paletice, ma da sva kolekcija je privlačna na izgled :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne hvalim dok ne dobiju i na gustoći :D a strah me se i hvaliti, da ne otpadnu poslije pa da ne budu gore nego prije hahah
      :* hvala ti

      Izbriši
  2. Paleta preslatko izgleda i ta narandžasta je divna... I bronzer je predivan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Paleta je prelepaaaa! Nadam se da ce je biti u Srbiji uskoro, moracu da je kupim!

    OdgovoriIzbriši
  4. U mnogo dobra limitirana kolekcija! Bas lepo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odavno nam nije došla ljepša, ne pretjerujem :D Rijetko me šta oduševi da poželim sve iz kolekcije, a ovaj put jest :D

      Izbriši
  5. Bas je zanimljiva i lijepa kolekcija :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nijasne sjenila u paleti su mi odlične, posebno narančasta

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako dobro izgleda!
    Nisam bila u cm-u par dana, nadam se da je i ovdje u Žepče stigla, rado bih pokupila par stvarčica, kao što kažeš, pakiranje opet kupuje! Divno i imaš divne oči , a tek trepavice! ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da je stigla i da ćeš je uspjeti pronaći, ako ne, uvijek imaju ove fb stranice sa šminkom iz Njemačke, pa se može svašta fino pronaći.
      Hvala ti puno :) <3

      Izbriši
  8. Prekrasno! Poslednji look s tamnijom senkom mi se jako, jako, jako dopada! Videla sam kolekciju, no nisam sigurna hoću li šta kupovati. Ako se odlučim, biće to paleta (khm, addict) i bronzer.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :*
      I sama sam isto razmišljala, paleta imam brdo, ali sam morala i ovu uzeti, baš mi se svidjela kombinacija boja, a bronzera nemam brdo, pa mi je trebao i ovaj :D

      Izbriši
  9. Predivna kolekcija, i paleta i bronzer izgledaju fenomenalno ♥
    I meni je koraljna nijansa vrh :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Koja je prosječna cijena Catrice paleta? Zaluđenik sam Golden Rose-ovom kozmetikom pa ni ne obraćam pažnju na druge.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. paletice iz stalnog asortimana su oko 10 KM, ili 5 eura, a ove iz LE budu uvijek skuplje, oko 7,8 eura obicno :)

      Izbriši
  11. Koja je prosječna cijena Catrice paleta? Zaluđenik sam Golden Rose-ovom kozmetikom pa ni ne obraćam pažnju na druge.

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt