Andalou naturals iHerb njega lica

Andalou Naturals Revitalize serum za lice

23:57Anela


Dok sam pravila skicu za ovaj post, pretraživala sam oznake ili tagove sa strane i iznenadila sam se koliko je malo postova o preparativnoj kozmetici na mom blogu i baš mi nešto bi žao zbog toga. Odavno to želim popraviti jer mi je i polje preparativne kozmetike jako interesantno i sa zanimanjem se informiram i učim o novim stvarima, proučavam sastave svega što kupim i prilično sam dobro upoznata šta mi odgovara, a šta ne.

Možda o kremicama rjeđe pišem jer nisam baš rječita na tom polju koliko mogu brbljati o karminima i rumenilima...sve mi se uglavnom svodi na dobro je/nije dobro, koža je meka ili ne hidratizira dovoljno, ili smrdi ili miriše, nema puno priče :D. Za razliku od dekorativne kozmetike, ruževa, rumenila i sjenila, peparativnu kozmetiku ne mijenjam tako često i ne uvodim puno novih stvari. Mislim da je tako i bolje, ne želim kožu izlagati velikom broju alergena.

S vremena na vrijeme ipak odlučim probati nešto novo i nešto za što nisam čitala recenzije ni provjeravala, a baš mi se svidjelo po sastavu i po obećanjima. Obično na takve stvari naletim online, iHerb mi je omiljeno mjesto za kupovinu dobre preparative.


Andalou Naturals brend sam već upoznala kad sam naručivala glikolnu masku i od tada uvijek pogledam šta nude, iako sam masku zamijenila Reviva Labs glikolnom kremom koja mi daje bolje rezultate.
Opis seruma mi se jako svidio, jer je vrlo bogat antioksidansima i navode da sadrži matične stanice biljaka, jabuka i grožđa koje regeneriraju oštećene stanice kože, ali mi zdrav razum govori da to vjerojatno nije moguće.
Zbog antioksidacijskog djelovanja sprječava oštećenja stanica kože, u nekoj mjeri, a da ih baš obnavlja, čisto sumnjam, ipak, dobar marketing. Danas je mnogim potrošačima zvučna ta sintagma matične stanice, zbog medicinskih članaka koje prelete ujutro uz kavu, pa bi vjerovatno kupili takav kozmetički proizvod iako im nije jasno koliko je djelotvoran i na kojem principu radi.

Iz matičnih stanica se može razviti bilo koja stanica u tijelu i ne znam kako bi ove biljne mogle glumiti nekakve matične stanice tijelu čovjeka i obnavljati tkivo? Ako je netko skontao ovu zamisao bolje od mene i ima mu smisla, voljela bih da mi objasni. :D


Bazu ovog seruma čini sok aloe vere, a odmah poslije njega u sastavu su laurinska, zasićena masna kiselina i masni alkohol (neisušujući) koji mogu biti komedogeni, zatvarati pore i uzrokovati nered na masnoj i aknama sklonoj koži. Laurinska kiselina pogotovo, iako djeluje antimikrobno i ovdje je glavni emulgator, pa je ovo homogen serum i ne razdvaja se na vodenu i uljnu komponentu.
Ja nemam problema s aknama ni s prištićima ,rijetko, pa me ovo nije zabrinjavalo, mojim suhim obrazima masni alkoholi trebaju :).
Iza toga je obilje antioksidansa iz bobičastog i koštunjičavog voća, tipa brusnica, aronija, goji, šipak, kupine i nekakve bobice za koje još nisam čula :D.
Navode i vitamin C, resveratrol, koenzim Q10, hijaluron, skvalen, sve poželjni sastojci jednog proizvoda za njegu. Skvalen povećava apsorpciju ali i on ima blagu komedogenu prirodu, za suhu kožu je ok.
Od biljnih ulja tu su suncokretovo, šipkovo, laneno, ulje noćurka i boražine, ulje sjemenki iz bobica vučjeg trna. Sva redom poznata po blagodatima za kožu, umirujućem i emolijentnom djelovanju. 
Serum je obogaćen ekstraktima biljaka rooibos, bijelog čaja, hibiskusa, morskih algi...
Da prevedem ovo sve na naš, sudeći po sastavu, serum bi trebao imati antioksidansna, hidratantna, umirujuća, antibakterijska, anti-age i blago adstringentna svojstva. U sve sam se uvjerila osim u ovaj antiage dio, to se pokaže za nekoliko godina. :D 
Nisam sigurna ni koliko skuplja pore, moje nisu nešto velike, ili nemam dobro ogledalo, a više volim vjerovati da je ovo prvo u pitanju.

32 mililitra proizvoda smještena su u malenu plastičnu bočicu na pumpicu. Pumpica je funkcionalna, ne izbacuje previše. Dovoljno je stisnuti jednom ili dva puta da ga izađe dovoljno za lice i vrat.


Miriše blago i biljno, poput nekog čaja, nimalo nametljivo.
Teksturom me podjeća na emulziju i malo je uljan kad ga razmažem po licu, ali se upija vrlo brzo, kroz nekoliko minuta. Ne ostavlja nikakav ljepljiv ni mastan film na koži. Slobodno se možete šminkati, a da ne čekate vječnost da se upije.


Koristim ga ujutro, ali i navečer, poslije tonika, a prije kreme za lice.
Ne može zamijeniti kremu ili ulje za lice, ali je odlična dopuna mojoj polici s preparativom trenutno. Baš je pravi antioksidans/vitamin booster, za lice, kao kad kupite multivitaminske tablete, da dopunite prehranu.

Odličan je u borbi protiv sivila lica, onog umornog izgleda zbog nedovoljno sna, zagađenog zraka, manjka sunčeve svjetlosti... baš nekako imam osjećaj da mi da onaj zdravi sjaj.

Ove zime smo imali 20ak dana dobrih minusa i temperaturnih oscilacija a meni se obrazi nisu isperutali. Koristila sam ga samog jedan period, na putu, kad nisam bila kod kuće nekih 7-8 dana, jer sam zaboravila kremu za lice. Samo bih navečer u lice umasirala koju kap Trilogy šipkovog ulja i lice mi je bilo u dobrom stanju, dobro su mi održavali kožu vlažnom.

Nisam imala nikakvog crvenila, iritacija, akni ni divljanja dermatitisa, a da ih mogu povezati s ovim serumom. Čak mislim da mi se zahvaljujući njemu jako brzo povuklo crvenilo, krastice i perutanje s vilice i brade, nakon što mi je izašlo par hormonskih potkožnih pa sam ih naravno ja seljanka raskopala.

Definitivno ću ga naručiti opet. Mislim da je super za suhu, normalnu, mješovitu kožu, za dehidriranu, umornu i kožu kojoj treba malo ljubavi i pažnje. Nije za djevojke koje muku muče s aknama, zbog moguće komedogenosti.

Košta 20 $ i link je tu

Hvala na čitanju :) 

You Might Also Like

7 komentari

  1. Meni ne bi pasao, ali mi zato paše onaj sa ružama. U stvari kod mene je ulje, nije serum, ali mi je i ulje odlično. I u mom ulju ima tih svakakvih čudnovatih bobica :-) Dobre su ti slike :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tenks, slike od ljetos. :D ja sam to ulje kupila kad i serum, i čuvam ga zatvorenog, stvarno me treba istući, moram ga ubaciti u upotrebu. prepala sam se jakog mirisa na ruže kad sam njuškala ambalažu, pa me strah da me ne izbaci po licu, ali kad nisi ti odreagovala, neću ni ja :D

      Izbriši
  2. Odlicno si ga opisala, cini mi se jako dobrim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jedva čekam da mi stigne moja narudžba i da isprobam čuvenu masku.. Inače baš volim serume, baciću oko i na ovaj u budućnosti. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baci, ali nemoj kao ja da se zeznes s carinom :D

      Izbriši
  4. Wow...Fruit stem cell, amazing...I always in searching for a great anti aging product. I wonder where can I get this? anyhow, Would you like to follow each other? if you decided to follow me on BLOGLOVIN and Instagram, please let me know so I can follow you back. Thank you.

    www.love-joice.com

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt