Aura featured highlighter

Aura Illuminate Me; Sunlight i Glamglow

19:55Anela


Iluminator je proizvod koji se nanosi na dijelove lica koje želimo posvijetliti, istaknuti, naglasiti. Dosta žena miješa pojmove iluminator/highlighter ali nije neka velika greška u pitanju jer oboje sadrže reflektirajuće čestice. Iluminator može biti highlighter. Iluminatori su obično u tečnom obliku i nisu previše intenzivni, a mogu služiti i kao korektori, takav je npr. slavni YSL Touche Eclat. Highlighteri mogu biti tečni, u stiku, a pretežno su kameni. Nemaju moć prekrivanja. Tipičan highlighter je Mary Lou Manizer.


Highlightere je donekle i moguće pronaći u našim drogerijama, obično u limitiranim Essence i Catrice kolekcijama, ali iluminatore baš teško. Znam da Loreal ima iluminator u ponudi ali ga nisam probala. NYX također, ali nisam čitala pozitivne recenzije za NYX pa nisam kupila ni njega.

Aura iluminatori dolaze u količini od 10 ml u malenoj bočici na pumpicu. Iznenadila sam se koliko minijaturno djeluju uživo, očekivala sam veću bočicu, slike na netu baš znaju zavarati što se veličine tiče. Malo su veći od prosječnog ruža za usne. Ispostavilo se da 10 ml uopće nije mala količina, s obzirom da vam treba jako malo proizvoda.
Pumpica ne radi kako treba na početku, pa se nadam da će to popraviti. Pumpala sam na prazno i odvrtala pumpicu par dana, dok nije proradila konačno. I sada je nekako kruta, ne mogu je pritisnuti do pola, pa izbacuje više proizvoda nego što mi treba za highlight, kako ih najčešće i koristim.



Zašto koristiti iluminator?
Ukoliko imate suhu kožu ili ste već u zrelijim godinama, koži nakon nanošenja tekućeg i kamenog pudera treba svježine i živosti. Iluminatori upravo to pružaju, izgledate zdravo i odmorno zbog suptilnog sjaja koji pružaju. Moguće ih je miješati s tekućim puderom, ali i nanositi poput highlightera na vrhove jagodica, ispod obrva, iznad gornje usne, na vrh nosa...možete ih probati nanijeti i kao bazu, na obraze npr. ali samo ako nemaju prekrupne šljokice, a ovi stvarno nemaju, jedva da se vidi da tu ima nekih svjetlucavih čestica, jako su fino mljevene.

Aurine iluminatore sam probala nositi na sve od ovih načina. Jednim pritiskom na pumpicu mi izađe dovoljno proizvoda da ga miješam i s puderom i nanesem kao highlight. Miješajući ih s tekućim puderom nisu pokvarili teksturu pudera niti smanjili prekrivnu moć, jer sam koristila zaista malu količinu i nanosila ih tako samo na obraze. Ukoliko mi se omakne veća količina, a dešavalo mi se zbog ove pumpice, onda dobijem manje prekrivanja, pa sad ne dodajem iluminator direktno u puder, nego istisnem puder na jednu stranu šake, iluminator na drugu i pažljivo miješam.

Nakon što se podloga osuši na licu, ja prstima dodam još mrvicu iluminatora na jagodice. Nakon toga matiram samo T-zonu fiksirajućim puderom, na obraze ga ne nanosim jer niti mi treba, niti želim kvariti divan iluminirajući efekt. Treba malo opreza ako fiksirate korektor ispod očiju, uzmite maleni ''flafast'' kist, da ne bi fiksirajući puder završio i na jagodicama preko iluminatora.

Efekt koji daju iluminatori je zaista blag, a kameni puder preko bi ga neutralizirao ili ne daj bože, dobile biste ''cakey'' lice, s preočitim debelim slojem šminke, ako stavite deblji sloj i ne sačekate da se osuši. Kad se osuše nisu nimalo ljepljivi.

Treba samo malo prakse i opreza na početku, ali ćete se ušteliti već nakon par isprobavanja, ni ja nisam znala šta i kako s njima kad sam ih tek dobila.



Dolaze u dvije nijanse, zlaćanoj Sunlight i biserno-ružičastoj Glamglow.
Vjerovatno su se u Aura kompaniji vodili idejom da ove dvije nijanse pristaju većini djevojaka. Glamglow će se lijepo pokazati na izrazito svijetlim licima, hladnog podtona, jer ima taj neki hladniji odsjaj i neznatno posvijetli kožu, a Sunlight..hmm...stajat će svima? :D
Ja zlaćani nosim uz topliju šminku, posebno će biti lijep ljeti na tamnijem licu, uz bronzer. Rozi nosim uz hladnije ruževe i rumenila.




Sunlight

Sunlight u debljem sloju
Sunlight izblendan



Glamglow

Glamglow u debljem sloju
razmazan



Koji je vama ljepši? :)


Aura se odnedavno može kupiti u Sarajevu, Kranjčevićeva 33. Nisam još bila i ne znam kakve su cijene ni ponuda, ali idem prvom prilikom.

Hvala vam na čitanju :*


PR proizvod


You Might Also Like

39 komentari

  1. Glamglow mi je ljepsi, nikad me ovi zlatni nisu privlacili :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A lijep je i Glamglow, kod njega se više primijeti taj iluminirajući, posvjetljujući efekt, dok mi je Sunlight više za highlight. Oba su super, pa kako tko voli.

      Izbriši
  2. Sunlight definitivno! Nekako sam uvek za topliji ten a i meni se više dopada kako ti on stoji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, i ja mislim da mi ljepše stoji zlatni, ali ne bih otpisala ni rozi, zavisi kakav mi je ostatak šminke na licu :)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. hvala :D nije više, nestalo mi glikolne kreme, četku za magnitone valja mijenjati :P odmah vidim razliku, na gore :D

      Izbriši
  4. Divna si mi ♥
    A i ovi iluminatori su predivni, baš ih volim i slažem se, Sunlight pristaje svima :)

    P.S. i slike su savršene ♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je ovaj zlatni ljepši :) Divne su ti slike, kao i ti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Baš mi je drago što ti se sviđaju slike :) <3

      Izbriši
  6. Koristim Sunlight svakodnevno tako što pomešam jednu pumpicu tečnog pudera i jednu hajlajtera - odlična kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probala sam, stvarno lijepo izgleda i tako kad se nosi :)

      Izbriši
  7. Glamglow ljepsi na swatchu, a Sunlight ljepsi na licu. Ne znam, ne znaaam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah hoćeš da ti natočim oba, da se odlučiš?

      Izbriši
  8. Imam glamglow i obozavam je, ne koristim toliko cesto ali mi je predivna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja ih ne koristim svaki dan, ne stignem, ali čim imam minutu više vremena za spremanje, dohvatim jedan od ova dva. baš super što iz aure prate trendove, očekujem još lijepih nijansi :)

      Izbriši
  9. Lijepa su oba, i moram nabaviti bar jedan :D
    A ti se bas svojski potrudis da docaras proizvode o kojima pišeš...Zahvalna sam na tome :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moraš, barem jedan, jer su divni. Hvala tebi na čitanju i komentarima, baš mi bude drago ako sam od pomoći. :)

      Izbriši
  10. Ja imam glamglow i ok mi je, volela bih da je malo jaci. :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Bocice izgledaju jako lijepo :)
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-ultra-beauty-lip-stylo.html

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni se nesto ne dopadaju jer ti mnogo isticu pore. Na celom licu su normalne i tu bas gde je iliminator izgledaju prosirene. Ostavlja utisak kao da ti je koza tu masna, a ustvari nije. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, meni ne djeluje tako uzivo kad se gledam na ogledalu, uzmi u obzir i makro uvecanje na slikama. Koza ima pore, to mi je nekako normalno, jedino na instagramu vidjam lica bez pora. :D Valjda je to stvar ukusa, netko voli mat, netko voli da se sjaji, ja sam za sjaj.
      U svakom slucaju hvala na komentaru, probat cu i drugacije uglove za slikanje, mozda bolje uhvatim highlighter sljedeci put, a bas je tesko to uslikati kako treba.
      Pozdrav za tebe Iva.

      Izbriši
    2. Naravno da koza ima pore, nisam ni rekla da ne treba da se vide :)
      Na obrazima su ti normalne tu gde je rumenilo, a tu gde je iluminator su bas izrazene. Celo lice je slikano na marko uvelicanju ne samo iluminator, pa da je do marko uvelicanja bilo bi svuda isto :)
      Svidja mi se sto vodis racuna o komentarima, i sto odgovaras na njim.
      Svako dobro, i veliki pozdrav :)

      Izbriši
    3. Kada netko odvoji svoje vrijeme da procita moj tekst i ostavi komentar, pohvalu, konstruktivnu kritiku, sugestiju, najmanje sto mogu uciniti je da procitam, da se zahvalim i odgovorim. :D Nije mi mrsko, jer da jest, vjerovatno ne bih vise ni pisala blog.
      Veliki pozdrav

      Izbriši
  13. Volim reč flafast :-D :-D
    Obožavam oba ova iluminatora i oni su mi najbolji Aurin proizvod, bolji čak i od tečnih ruževa i to zato što se ovako nešto jako retko nađe u povoljnom cenovnom rangu. Pumpica jeste slaba tačka, ali za te pare ipak mogu da gledam kroz prste. Odlično si ih predstavila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim, udomacila se kod mene, ne znam adekvatnu zamjenu u nasem jeziku :D
      Slazem se da je tesko naci ovako nesto, generalno je slab izbor highlightera u drogerijama, o iluminatorima da ne govorim.
      Sve dok radi pumpica, ja se necu zaliti puno. :D Hvala ti puno :*

      Izbriši
  14. Ja imam jedan iluminator (Pupa), ali je mnogo svetlucav pa ga koristim samo u specijalnim prilikama ili oko Nove godine :-) Sviđa mi se ovaj Sunlight.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nova godina i jest da se umijes u hajlajteru, samo nek sljasti :D
      Mozda mozes kao sjenilo da ga koristis?

      Izbriši
  15. Definitivno mi je bolji Glamglow i sad si moram njega staviti na wishlistu <3

    OdgovoriIzbriši
  16. Oba su prelepa pa sam oba i uzela.. pa takodje kombinujem zavisno od ostatka sminke.
    A pumpica je manji ili veci krš, od primerka do primerka... pa sam ja od iste potpuno odustala i umesto pumpanja odvrnem i kapnem koliko mi treba na šaku direkt sa one cevčice koja vodi tečnost do pumpe - ali da, sam proizvod je dovoljno dobar i pride povoljan da opraštam tu manu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. najbolje je uzeti oba, da se ne mislis :D a i ja sam se tako snalazila, odvrtala ih i kapala, a i sad kad mi radi pumpica, često izbaci više nego što mi treba, ili nekad zapne i preskoči. ali dobro, slazem se s ovim sto si rekla, oprastam im i ja jer je proizvod dobar :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt