kremasto sjenilo Maybelline sjenilo

Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes sjenila

19:25Anela


Maybelline kremasta sjenila nisu novost na tržištu. Na službenoj američkoj stranici vidim dosta varijacija u Color Tattoo liniji, pa imaju Leather, Metal, Cream gel linije, a i pigmente pakovane u teglice. Kod nas je druga priča i vjerovatno nam to neće nikad doći. :D
Na europskom tržištu su dostupna samo klasična, kremasta sjenila. Dosta se o njima pisalo i dosta su pohvala dobili. Nijansu Permanent Taupe su mnogi probali za popunjavanje obrva, uključujući i mene, ali mi je za obrve ipak previše hladna. Pomegranate mi je također prekrasno, kao i Bronze ali ih nisam nikad kupila jer imam dosta sličnih boja među klasičnim sjenilima.


Creamy Mattes je nova linija Color Tattoo sjenila koja je stigla u Hrvatsku. Čini mi se da su dostupne četiri nijanse. Radi se o mat sjenilima, bez reflektirajućih sjajnih čestica. Kod nas ih još nisam vidjela, nadam se da će brzo stići i do BiH, a ja sam svoja dva dobila od sestre za rođendan.



Nude sjenilu, 93 Creme De Nude sam se jako veselila jer mi liči na MACov Paint Pot Soft Ochre koji želim odavno, ali mi nešto pravo žao iskeširati više od 20 eura za to malo skupo govance od 5 grama. :D
A vjerujem da vrijedi, bit će nekad prilike da ga nabavim. Do tad ćemo trošiti Maybelline...



Ne znam koliko su zaista slični teksturom, ali bojom jesu. Samo sam jednom imala priliku isprobati Soft Ochre i učinio mi se dosta kremastiji od Maybelline. Ovaj je, čini mi se, nešto malo suvlji. Ako imate problem sa suhim kapcima i kožom koja se peruta, ovo sjenilo će to dodatno naglasiti. Ja nisam ni znala da mi je koža na kapcima suha, dok ga nisam nanijela jedno jutro i iznenadila se neugodno. Praškasto sjenilo se preko njega normalno nanijelo i zakamufliralo ljuskice, nije bilo nejednako. 


Vidjela sam da je vrag odnio šalu i da je zima već odavno stigla pa sam pojačala njegu i više mi se ovo sa slike ne dešava.

Budući da je sjenilo u teglici, namjeravala sam ga nanositi pljosnatim sintetičkim kistom, ali sam odustala od toga jer sam shvatila da se mnogo ljepše nanese prstom. Toplina prsta ga omekša i nanesem ga ravnomjernije i u tanjem sloju. 
Super je imati neutralno sjenilo u boji kože koje je postojano i pigmentirano, koje će izjednačiti boju kapka. Možete ga nositi i samostalno, ali i ostala sjenila preko njega su više izražajna.

lijevo je sivo sjenilo preko Creme de Nude  kao baze
desno je to isto sjenilo, ali direktno na koži, bez baze

Postojanost bez baze na mojim kapcima i nije nešto impresivna. Moji kapci nisu masni, ali su malo spušteni, preciznije, imam deep set eyes, tako mi se pola kapka ne vidi kad gledam normalno. Zbog toga sjenilo nestane sa pregiba kapka već nakon 6 sati nošenja. Sreća pa se brzo smrači i nije očita katastrofa na kraju dana. Ako stavim bazu ispod, traje čitav dan. To oduzme koju sekundu vremena više, ali mi je obavezan korak. Voljela bih da mogu samo namazati ovo sjenilo i staviti maskaru i izaći iz kuće, ali nije tako.

Ipak, nijedna mi baza ne posvijetli i ne izjednači boju kapka sama od sebe, u tolikoj mjeri kao ovo sjenilo, pa ni voljena Avon. Koristim još Catrice, Flormar i Aura bazu. Svejedno koju nanesem ispod ovog sjenila, svaka ga drži.

Ako se ipak odlučim nositi ga bez baze, moram staviti neko praškasto sjenilo preko njega. To sjenilo preko također fiksira ovo kremasto Maybelline, pa tako izgura i 8 sati. Dovoljno.

Nemam problema s blendanjem sjenila preko Maybelline kremastog jer ne ostaje masno na kapku, osuši se.

lijevo kapak bez šminke, desno Maybelline Creme de Nude
Sivoljubičasta nijansa, Vintage Plum 97 nije ni približno dobra kao Creme De Nude i nju ne bih preporučila, jer se ne nanosi ravnomjerno i ne blenda dobro. Presuha je i bit će još gora kad se dodatno osuši kroz par mjeseci. Vrlo je teško izjednačiti nanos i napraviti nešto s njom. Zaobiđite.



Ne mogu je nositi ni kao tuš jer mi je za tu namjenu svijetla. Nosila sam je samo par puta u pregibu. Poslužit će kao baza za ostala siva i ljubičasta sjenila, ako je se sjetim i budem imala živaca da se s njom zlopatim.




Jeste li ih već probale i koji su vaši dojmovi?
Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

16 komentari

  1. Gledala sam ih u cm-u ali nisu imali sve testere. Po recenzijama mi se najviše svidjela creme de rose, međutim uživo je dosta svijetla. Mislim da ću ići na siguricu s bronze :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a znači došle su? moram otići pogledati creme de rose :D bronze uvijek mackam po ruci kad odem u cm, nikad da je kupim, uvijek se predomislim na kraju.

      Izbriši
    2. došle su ali kako mi se čini samo u veće cm-ove, nema ih u svim

      Izbriši
  2. Creme de rose cu kupit kao bazu za tople sjene, a creme de nude cu kupit da vidim jel slican paint potu i jel ista valja kao on...eto, samo zato. I tek tada cu pisati recenziju paint pota.

    OdgovoriIzbriši
  3. Amazing shades I like them :)

    http://fashionconfessions.blogspot.mk/

    OdgovoriIzbriši
  4. Sva Maybellineova sjenila su meni odlična, zbilja su kvalitetna i treba ih sve skupit :) ... Odlične slike i recenzija, kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ove nemam ali sam jedne prilike kupila shimmerastu boju breskve i crnu. Ne znam kako se ta linija zvala ali je color tattoo i trebala je biti kremasta. Breskvasta se pokazala lijepa, mada s previše shimmera meni koja ga ne volim i ne znam nositi. Mogla bi biti lijepa baza toplim i zlatastim tonovima. crna je bila neupotrjebljiva od početka. Nepigmentirana, suha i jako jako loša. Ništa kremasto ni gelasto u njoj, samo tvrda gumenasta masa koja ne surađuje. Izgleda da su svjetlije nijanse "potrefili" ali s tamnijim se još bore. Ovu creme de nude ću kupiti čim dođe kod nas jer volim ujednačene kapke i kad ne nosim ništa osim maskare, a i imam osjećaj da će mi biti draga kao baza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni se čini da se bore s tamnijim nijansama. A gel eyeliner im je ok, dugo mi je bio svjež, nije se brzo osušio. I kad se počeo sušiti, kapala sam Duraline i ponovo je postao dobar. Nije najcrnji koji sam imala, ali je postojan i fino se nanosio. I ja volim staviti neko neutralno svijetlo sjenilo, puno odmornije i svježije izgledam. Mislim i da je ono roskasto Creme de Rose također dobro, hvaljeno je i ono.

      Izbriši
  6. Bas steta za Vintage plum. Mnogo mi se dopada nijasa. Isprobala sam je juce u DM-u i zaista se nejednako nanosi na ruku. :\ Mozda je kupim na nekom snizenju kad bude pa da je koristim kao bazu za senke slicnih nijansi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je žao, boja je lijepa. Šteta što nema još mat nijansi, vjerovatno će ubaciti s vremenom :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt