featured Golden Rose mat ruževi

Golden Rose Velvet Matte ruževi

17:50Anela


Deja vu, ali neka je. :D
Jesam luda šminkara, ali nisam još toliko poludjela da tri puta pišem recenziju za isti proizvod, zato nećete pročitati ništa novo što već nisam nekoliko puta rekla o ovoj liniji ruževa, što na blogu, što na fb stranici, što privatno. Stvar je u tome da sam ih kupovala postupno, jedan po jedan i pokazala u dva posta. U međuvremenu sam nabavila još nijansi i bilo mi je glupo da pišem i treći, ljepše bi izgledalo da ih objedinim i pokažem sve nijanse koje imam u jednom postu, radi preglednosti. Drago mi je što ste i vi bili za to i većina vas se izjasnila da vas neću umoriti budem li ih strpala u jedan post.
Kako su krenuli izbacivati nove nijanse, vjerojatno ću se zaljubiti u još koji, pa ću ih samo dodavati ovdje na kraj posta.

Također mislim da sam ih mogla ljepše uslikati i prikazati i stare postove i slike ću obrisati s bloga. Žao mi je što s njima odlaze i vaši komentari, ali mislim da je ovako bolje.
Dakle, krećem s malo dosadnih činjenica za početak, pa spamujem sa slikama kasnije :).



Dolaze umotani u celofan, ambalaža plastična i nije zavidne kvalitete. Zlatna slova s ambalaže se vrlo brzo obrišu, moguće ih je sastrugati čak i trljajući prstom.



Držala sam ih naopako u stalku za ruževe, da im vidim broj, jer im znam sve nijanse po brojevima i u pola noći. Greška. Nemojte ih držati naopako. Uopće nisu čvrsto uglavljeni u onaj plastični hepek. Ispadnu u poklopac. Ja otklopim da se našminkam, a ruž završi u krilu. :/
To im i jest jedina mana, zato neću da se žalim previše. Problem riješim tako da ruž prstima uglavim ponovo u ležište i pazim kako otvaram i kako ih ostavljam u ladicu.
Miris im je neutralan, pomalo na vaniliju podsjeća. Ni blizu onom smradu njihove klasične linije u crnoj ambalaži. Ne registriram ga već nakon pola minute poslije aplikacije.
Ono po čemu se izdvajaju od ostalih mat ruževa jest njihova tekstura. Nevjerojatno su kremasti i naprosto klize po usnama kad se mažu, nisu suhi i ne zapinju kao što se možda od mat ruževa očekuje. Izuzetno su pigmentirani. Postojanost ovisi od nijanse do nijanse, npr. 02, 11, 14, 15, 17, 19, 20 mi stoje dugo, dok npr. nijansu 23 moram češće popravljati jer je tamna pa se vidi kad se izgubi s unutrašnjeg dijela donje usne. Obično ih nakon pića ne treba popravljati, ali poslije jela se mora.
Neke nijanse čak maskiraju suhoću i manje ljuskice na usnama.
Pojedine nijanse pronađu čak i one ljuskice koje ne bih ni mikroskopom vidjela i od njih naprave 10 puta veću katastrofu, a bez ruža se ne bi ni primijetile, srećom takve su u manjini, meni je samo nijansa 04 problematična.

Dok ih nosim 4-5 sati, ne osjećam da me isušuju niti zatežu usne, ali kad ih nosim čitav dan, osjetim lagano isušivanje. Deblji sloj balzama preko noći to popravi. Mnoge djevojke se nikako ne žale na isušivanje, kako sam primijetila, ali su moje usne osjetljive.


02


Nijansa 02 je tamnija ''dusty rose'' nijansa. Ne znam zašto mi nemamo malo bogatiji vokabular kad je u pitanju opisivanje nijansi. Englezi imaju nazive, pa se nekako lakše izrazim na engleskom. Ružno mi je reći prljava roza, a u pitanju divna boja. :/ 



Dvojka je jedna od popularnijih nijansi, često rasprodana kao i 14. Odlična neutralna nijansa koja bi stajala većini žena.


04 



04 je jedna od onih nijansi za koju sam rekla da naglasi suhoću i ljuskice. Ako su mi suhe usne, zna se desiti i da se pigment uvuče i skupi u borice na usnama. Boja je skoro neonska ružičasto-koraljna, slična nijansi 53 iz klasične linije. 53 mi je draža jer je kremastija i bolje formule. Preko zime mi ne stoji nikako, ljepše ide na tamniji, ljetni ten.



Nikada ovaj ruž nisam mogla uslikati da izgleda identičan ovome što vidim uživo. Uživo je malo intenzivniji, malo manje ružičast, jasno se nazire koraljni podton.

10



10 je meni nude breskvasta. Ovu nijansu neki vide ružičasto, ali je to valjda kao onaj fazon s bijelo-zlatnom haljinom :D. Različito doživljavamo boje. Ne nosim je toliko često, iako mi je lijepa. Čini da mi zubi djeluju žućkasto.


11



11 je jedna od ljepših i kvalitetnijih nijansi, jarka topla fuksija, vrlo postojana, ostavlja stain i nakon nošenja. Tamnija od 04.




12


12 je jedna od onih ''to go'' nijansi, kad ne znate šta ćete mazati, pa zgrabite ovu jer nema s njom greške. Ja je svrstavam u neutralne, kao i 02, dok je 14 nešto tamnija i upečatljiva. 12 nema ružičaste u sebi kao 02, ima više crvene, ciglaste, a nema ni ljubičastih, šljivastih tonova kao 14.

14




14 mi je možda omiljena nijansa od svih ovih 12. Koliko ja volim ovaj ruž teško je opisati. Da ne daj bože moram nositi samo jedan ruž do kraja života, to bi bio ovaj. Boja je malo nedefinirana, ja je ne znam opisati, ali neka swatch govori za sebe. Po tonu je slična 02, ali tamnija. 12 je dosta toplija od ove dvije. Kako će izgledati na vama, ovisi o boji vašeg tena, sto puta sam to već rekla, ovo je ruž kameleon, ni na meni nije isti kad je oblačno i kad je vani sunčano. Svaki put kad ga uslikam, nijansa se razlikuje.


15



15 je žarka crvena s izrazitim narančastim podtonom, vidi se iz svemira. Kineski zid i GR VM 15. :D

S njom nitko neće ostati nezapažen, zato treba imati malo hrabrosti da se iznese, jer stvarno upada u oči. Ne izgleda jeftino narančasto, nego je baš lijepa, i mislim da bi najljepše stajala djevojkama toplog, žućkastog tena. Još ako imate zelene oči, ništa ih ne može bolje istaknuti. 

16



16 je svjetlije smeđa, ali s narančastim podtonom, zato neće stajati svima. Mislim da je djevojke hladnog podtona ne trebaju uzimati u obzir.

Ja je volim i često je nosim, pogotovo ove jeseni kad sam malo opsjednuta svim tonovima smeđe na usnama. Volim je malo potamniti Essence Longlasting olovkom u nijansi Frapuccino, puno mi je ljepša tako nego samostalno.




17



17 je crvena hladnijeg podtona.

19


19 mi se najprije učinila kao tamnija crvena, hladnog podtona, ali mislim da je neutralna, pogotovo kad je gledam pored 17 hladne i 15 tople crvene.


Mene ove nijanse neodoljivo podsjećaju na MACove Lady Danger, Rooby Woo i Russian Red, ali kako ih nemam, ne znam koliko su zaista slične.

20


20 je tamna crvena, boja crvenog vina, moja crvena :D, kao i 23.

23


23 je bordo boja, meni vrlo draga, ali nešto manje postojana na mojim usnama. Više vuče na crveno nego na smeđe, iako ima smeđih tonova. Popravljam je i poslije kave, a poslije jela pogotovo. Ne skine se sasvim ali dosta izblijedi, pa više nije to to, kao kad se tek nanese.


crvene

Golden Rose je zaista rasturio ovom linijom i postavio visoke kriterije. Zbog velikog broja nijansi i pristupačne cijene, meni su broj 1. Aurini mat ruževi su mi se također svidjeli, Flormar Cashmere isto, dok me NYX predstavnici iz mat linije nisu naročito oduševili, za jedan NYX uzmem 3 GR i to bolje kvalitete i ljepšeg mirisa.
Ruževi su u količini od 4.2 grama, a cijena im varira, ovisno od mjesta gdje ih kupujete, kreće se od 3.5 KM-5 KM, otprilike.


Hvala vam na čitanju :)


You Might Also Like

56 komentari

  1. Odlične fotografije! :) Ja za sad imam samo 02 i obožavam ga :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobri su,imam 02 i 20 od ovih nijansi,iako vidjevši ovdje 23 i 16 nijansu one mi se sad presviđaju !!
    Stvarno jeftini su,a dugo traju i ima izbora bas :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se sviđaju još i 32 i 29, ali čujem da je 29 loše teksture pa sam odustala od njega.

      Izbriši
  3. Odlicna recenzija! :-) Boje su fantasticne,nisam imala prilike da probam ove ruzeve,ali vrlo brzo cu se pocastiti sa nekim,za oko mi je zapala boja br 15 <3 mada i druge su jako lepe...Pozdrav za tebe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Jovana, drago mi je što ti se svidio post. 15 je prekrasan, vidjet ćeš kako se fantastično nanosi i dugo traje, nadam se da ćeš biti zadovoljna ako kupiš. Veliki pozdrav i tebi :*

      Izbriši
  4. Sto me obraduje kad vidim novi post,oh odoh sad citati :)))Bojana BL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, novi stari post :D Hvala ti draga moja <3

      Izbriši
  5. Nemam nijedan, ali tvoje fotografije su me definitvno navele da uzmem koji GR umjesto Nyx-a :D inace predivna si kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno, ali obavezno nabavi koji, i vjeruj mi, šišaju oni NYX debelo ;)
      Hvala ti od srca <3

      Izbriši
  6. Ja imam 01 samo,a sad cu da kupim 11,14 i 15 za ljeto :) svaka cast zeno,bas si se potrudila :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, 11 i 15 su za ljeto odlični, a 14 je odličan u svako doba :D
      :**

      Izbriši
  7. Opet si RASTURILA!
    Fale mi 2 i 12 i mogu kuć' pjevajuć'. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, dođi na skijanje, pa ćemo na ćevape i u karmine :D
      Hvala ti :*

      Izbriši
  8. I really love your swatches and photos. These look amazing and I'm sorry I didn't pick some up, when I was in Golden Rose. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much dear Petra, I'm glad you liked it. I hope you'll find these amazing lipsticks next time, because they are definitely worth the hype.

      Izbriši
  9. Ja imam 3 komada i zadovoljna sam. Sviđa mi se pakovanje ali su loše upakovani. Meni su sva tri ispala prvi dan kada sam ih kupila pa sam ih vraćala :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni nisu odmah, ali jesu kad su bili naopako u stalku :/ mogli su ih malo bolje učvrstiti stvarno.

      Izbriši
  10. Ojjjj odlican post! I sama volim ove ruzeve! Imam 2, 4, 9, 12, 14, 19, 20... Nisam sigurna imam li jos koji...i potpisujem svaku tvoju rijec!

    OdgovoriIzbriši
  11. ja ne mogu vjerovati da imamo iste nijanse, odnosno ja ih imam 7 ukupno.... ocigledno dok ne skupim cijelu kolekciju necu stati.... odlicni su ruzevi..... bas sam i ja htjela u jednom od narednih postova recenzirati ali cu najvjerovatnije sacekat da nabavim jos par.... bas su postojani i pigmentisani :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, pa kad su lijepe nijanse. Nevjerovatno mi je da su žene poludjele toliko za 02 i 14, baš su popularne, ja kad god odem nema ih, rasprodaju se.

      Izbriši
  12. Imam 14 možeš misliti???? Meni je i 07 lijep, nemaš ga, vidim...I 17 i 19 su mi baš lijepi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e ne mogu vjerovati XD nosiš li ga ili ti stoji? ima da ga nosiš! lijepi su mi svi, 17 i 19 pogotovo dragi, hvala ti :D <3 <3

      Izbriši
  13. Uhuu, kakav post, bravo Anela :D ! Neka je deja vu, milina je citati o ovim divnim ruzevima :) Imam 8 i 12 (na meni je tamniji za nijansu nego na tebi), cesce nosim 8, obozavam ga. Od tvojih najlepsi su mi 2, 20 i 23, a nije naodmet reci (iako po ko zna koji put:)) da ti svi odlicno stoje. Kristina

    OdgovoriIzbriši
  14. Zdravo :) Mene interesuje gdje u Sarajevu ima kupiti ovih ruzeva?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam sigurno da ih ima na pijaci Ciglane i tu koštaju 5 KM, za druga mjesta ne znam, možda ima i na Otoci.

      Izbriši
  15. Sjajno! Imam 12 i nedovoljno mi je rozikast-ljubičast-mauve, pa mislim da ću kupiti i 14. Imam i 28, boja koja mi se učinila kao nešto što moram imati, iako ne znam baš kako da je nosim, pa je mešam sa drugim ruževima. Takođe mi se sviđa i 17 i meni izgleda kao Ruby Woo i volela bih kad bi ih neko uporedio(da znam da li da kupujem Ruby Woo koji mi je sada dostupan ali ipak preskup)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 14 bi ti onda bio po ukusu, baš je to što tražiš, crvenkasto-ljubičasto-mauve.
      od 28 sam odustala, jer ne nosim baš tako često ljubičaste, a kad ih poželim nosim Heroine, i jednu olovku od Gabrini, još više vuče na plavo.
      Žao mi je što ti ne mogu pomoći, nemam Ruby Woo da usporedim. I meni djeluju jako slično, gledajući fotografije, ali teško se osloniti samo na fotografije, nikad aparat ne uhvati te nijanse 100% identično. Gledala sam yt video neke poljske vlogerice, i na snimku i njenom swatchu mi se čini da su identični.

      Izbriši
  16. Krasni su, ali ih odbijam kupovati jer su u RH duplo skuplji nego u BiH. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da su cijene malo pretjerane u Hrvatskoj i stvarno šteta, sumnjam da bih i ja kupovala po toj cijeni jer im ambalaza ne vrijedi tih para. Sam proizvod je odličan...i više od toga :)

      Izbriši
  17. Jooj ja sam ih tek nedavno imala priliku uživo vidjeti i kupiti pa sam se pomamila xD uzela sam 4kom ali već vidim da je to samo početak nove opsesije :D
    ti si post odradila vrhunski (standardno) i sve do jednog ti krasno stoje (također standardno) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao da gledam da nećeš stati na samo 4 komada. i ja sam tako krenula, pa nakupovala hrpu.
      od tebe uvijek komplimenti, standardno :D hvala ti puno <3

      Izbriši
  18. Aaaaaaj zaivdim ti! :D Predivno!!! Gledam slike i ne znam koja ti nijansa lepse stoji od koje! Ne znam samo kako se odlucis sta ces nositi pored svih ovih lepota! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hhahha, hvala ti :D
      jedva se odlučim :D obično se šminkam neutralno, pa koji god da dohvatim, nije greška :D

      Izbriši
  19. Lepoj osobi sve lepo stoji :)
    Moji favoriti za ovu recenziju su 02, 04 i 15 :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga Iva, veliki pozdrav i za tebe <3

      Izbriši
  20. Prekrasni. Imam par nijansi ali 20 najviše volim i nosim. Kupila ih, zahvaljujući tebi i tvojim ranijim postovima. Posebno ove tamne, bordo nijanse su divne. Nijansu 14 nemam, ali razmišljam da ju nabavim za one dane kad ne zelim posve vamp/paola Bracho dojam, a ipak bi nesto nosila. Pored ove i linija matte lipstick crayon je odlična. Imaju prekrasnih boja, mada sve nisu isto pigmentirane. Nijansa 09 te linije je savršena crvena, što bi ameri rekli "universally flattering" kao Ruby Woo, osim što je za cijenu od 4 ili 5 KM neuporedivo kvalitetnija od MAC-ove skupe inačice. Djevojka je u komentarima gore upitala, tako da, eto ukoliko može naći tu, zaboraviće na Ruby. Bar ja jesam. Ovaj ruž je mat, bez da je voskast i isušuje kao Ruby i dosta postojan, pa ga popravim možda jednom u toku 8 sati radnog vremena. Golden Rose bar s ovim ruževima, rastura!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 14 je baš za takve dane :D iako sam fan Paole Bracho i njenih usana, ne mogu ih baš svaki dan. Za njih ten treba biti tip top, a ja se nekad provlačim i bez pudera, s korektorom, ili s nečim sto ima lagano prekrivanje, pa bi takvi tamni ruževi samo naglasili crvenilo ili podocnjake.
      matte olovke idem sutra da tražim i neću se hvatati za tamnije, kako čujem nisu neki kvalitet i neravnomjerno se mažu. devetka je ista nijansa kao i ruž 18 i hvala ti za usporedbu, nemam ruž ali možda uzmem olovku :D

      Izbriši
  21. Paaaaa...kako da ti kažem...jesi luda šminkara, ali takve su mi omiljene! :D Želim 2 i 12, a već imam 20.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aawwwwww <3 hahhha, hvala ti :D
      super izbor. ja prije par dana uzela i 32. i naravno odmah mi je omiljeni jer je nov :D vidjet ćemo još za koji dan kako će se ponašati pa ću ga slikati i ubaciti u ovo društvo.

      Izbriši
  22. recenzija je vrh!!! Trenutno imam 04, 08, 10, 12, 14 i 20 <3 a nedavno sam vidjela 32 koji je vrlo slican 12 i 14 i sve si mislim da mi ne treba al opet....:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, promaknuo mi je nekako ovaj komentar, tek sad vidim. Ja sam uzela i 32 i ja vidim razliku hahah. Cim budem imala vremena, stavljam sliku i 32 medju ovu ekipu.

      Izbriši
  23. Pozdrav Anela. Moram ti reći mi tvoje recenzije najviše pomažu. Imamo sličan ten i boju kose, i ovi ruževi na mojim usnama izgledaju potpuno isto kao na tvojim. Tako da kad god nesto poželim da kupim prvo pretražim po tvom blogu pa se onda odlučim i do sad nisam ni jednom pogrešila. :) Zato hvala ti na tome <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi sto si odvojila vrijeme da mi napises komentar, bas si me razveselila. Meni je drago ako su moji tekstovi od pomoci, trudit cu se i ubuduce. Veliki pozdrav :) :*

      Izbriši
  24. Odlicno :) i ja ih imam dosta u kolekciji (02 i 23 su nam zajednicki, 02 je top nemam zamerke, a 23 mi se takodje skida, bas je slaba postojanost). Moram i 14 da uvrstim u kolekciju, citala sam sve najbolje o njoj... Volim i njihove olovke za usne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dream lips olovke? i meni su super, imam ih nekoliko, nikako da uhvatim vremena da ih uslikam.
      14 je meni najdrazi ruz iz ove kolekcije.

      Izbriši
  25. Na fotografijama su boje prelepe. Ja imam 7 i 8 ali moram reci da nisam previse zadovoljna jer su mi usne jako suve. Da li zbog karmina ili mi je koza prosto takva, ne znam....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa može biti da su ti usne naprosto takve, šta god radila i koliko mazala, znam po sebi, uvijek vuku na tu suvlju stranu, bez obzira čime i koliko mažem i koliko vode pijem i unosim vitamina. Ne vidim neku veću razliku kad im se posvetim i kad ne radim ništa posebno, nažalost.
      Na takvim usnama ruževi ne stoje dugo a i mat tekstura dodatno to ističe i stvara neugodu.
      Moje nisu baš jako suhe, pa dobro podnosim ovaj tip ruževa, ali ne tako dobro mat tekuće ruževe.

      Izbriši
  26. Imam nekoliko ovih ruževa i onaj mix nude mini, što mi je super za isprobati nijanse i potrošiti :)!
    Isušuju i oni ali ja po ovom hladnom vremenu nanesem ispod moj voljeni Marigold stik za usne (prirodni) i "nema zime" :D.
    Nekako najviše furam 01 nijansu iako sam srednje tamnog tena i nikada je ne bih ni kupila da je nisam isprobala u mix pakovanju.
    Onda sam se i odlučila za full size i super mi se slaže sa Artdeco mat bronzerom i AD rumenilom 02, baš tu kombinaciju najčešće furam.
    A koristim ga u kombinaciji sa Max Factor olovkom Coulor Elixir lip liner 14 Brown n Nude. Malo je tamnija pa ruž dobije na boji mrvicu a lijepo definiše usne i obožavam je!
    Za 16 još nisam našla odgovarajuću olovku ali probaću ovu Essence koju ti predlažeš...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam 01, a mogla bih ga potražiti, zadnjih mjeseci sam skroz u nekom neutralnom/nude fazonu jer se skoro ni ne šminkam, i blog sam zapostavila, nikako da se vratim ponovo '' u šine''.
      Malo pudera ili korektora, maskara, sekunda utrošena na uređivanje obrva, rumenilo/bronzer i nešto neutralno na usne što ne moram popravljati. Baš sam poželjela full face malter :D

      Izbriši
  27. Stvarno super recenzija :).
    Pozdrav iz Slovenije.

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt