Alverde dm mat ruževi

Alverde Muskat Brown ruž, Oriental Bazaar LE

09:58Anela


Odavno više ne pratim Alverde, Essence i Catrice kolekcije, jer mi se malo šta svidi i jer nas one najljepše zaobilaze, pa neću da se živciram. Ne znam ni šta je aktuelno ni šta nam dolazi. Sama sam sebi zabranila neplanske kupovine, kad odem po tablete za suđe pa se vratim sa dva ruža i maskarom, ali ljudi moji...kad sam vidjela ovu boju ruža u zadnjoj Alverde kolekciji, jednostavno ga nisam mogla ostaviti u dm-u. Ovo je najsavršenija nude nijansa smeđe koju sam vidjela i koju imam. Barem za sada :D. Nove igračke su uvijek najinteresantnije.

slika preuzeta s bloga  http://bananenschneckerl.de
Oriental Bazaar kolekcija je inspirirana ljepotama orijenta, pa ćete naći dosta šljaštećih stvarčica, zlatnu maskaru, dva highlighter loose pudera, dvije paletice neutralnih sjenila i tri ruža. Za očekivati su bili ovi highlight puderi, ali i dosta nijasni tirkizne, ljubičaste, žute i crvene, a nema ih, sjenila su prilično neutralna. Ja, kao i uvijek, pogledam koje su nijanse ruževa, i otvorila sam najprije ovaj smeđi, bez nekih očekivanja, kad ono ljubav. Na prvi pogled! Nisam ga ni swatchala, znala sam da valja. :D



Da me netko slikao u tom trenutku, mislim da bih ličila na Smeagola dok izgovara MYYYY PRECIOUUUS, očiju širom razrogačenih. 
Ostali su ruževi malo bezveze, crveni, ciglasti i imaju šljokice. Sjenila su slabe pigmentacije i sto puta viđenih nijansi. Puderi su primamljivi, ali nisam ih zagledala previše jer nema testera, a ne znam kako bih se snašla s ovom ambalažom i četkom. I ne treba mi highlightera, a karmina treba. :P

Eh, budući da nam Sunce nije sinulo mjesec dana i da živimo u tami, magli i smogu i da me lagano već hvata depresija zbog toga, nisam mogla napraviti bolje slike.
Sive su i mutne, ali dok ja dočekam sunčano vrijeme i bolje svjetlo, kolekcija će se povući iz prodaje. 



U pitanju je srednje tamna smeđa, hladnijeg podtona, s primjesama sive u sebi, ali nije ružno i beživotno siv, mada se meni i te ''mrtve'' nijanse sviđaju.
Ovdje je stvarno napravljen odličan balans i mislim da će ga dosta djevojaka moći iznijeti. Zato, ako ste u potrazi za trenutno popularnom greige nijansom, OBAVEZNO pogledajte ovaj ruž, jer je jedan od nosivijih ruževa u toj boji. Ovo je dragulj kojeg nećete naći među drogerijskom postavom, jer većina smeđih je pretoplo i povuče na boju kakice :D.
NYXov Butter je dosta svjetliji i sivlji, Golden Rose VM 16 s puuuno više narančastog podtona, a MAC Velvet Teddy se ni ne može porediti nijansom jer je topliji i s više ružičaste.



Tamnije djevojke bi ga sigurno svrstale u nešto tamniju nude nijansu, dok se na svjetlijim djevojkama više istakne, ali ne previše da dominira licem, slobodno se mogu i oči jače naglasiti, čak i za dnevnu šminku.
Tekstura je super. Kremast i lako se maže, ne zapinje, čak mi maskira suhe usne. Dok je na usnama, imam osjećaj kao da nosim deblji sloj njihovog balzama od nevena, tako je ugodan. Ako ne volite masniji i voskast osjećaj na usnama, kakav daju bogati i hranjivi balzami, poput Nuxe i Alverde, onda će vam biti težak, ali je meni to odlično, pogotovo sada, u ovim hladnim zimskim danima, baš imam osjećaj da mi štiti usne. U toploj prostoriji nema tog osjećaja težine, ali kad izađem vani na hladnoću, a kod nas su temperature ispod nule trenutno, osjetim da se malo stegne i više je voskast. Meni odgovara, moje su usne suhe i ne mogu sada nositi mat ruževe, previše mi skupljaju usne i zatežu, a ovaj ne.
Začudila sam se kako nije nimalo suh, iako je skoro mat završnice. U početku, tek namazan, čak ima i malo sjaja, ali ni toliko da bih ga svrstala u polumat-satin ruževe. Nešto između mat i polumat. :P (opis mi je za desetku, svjesna sam)

Miris mu je vrlo blag, nije kao kod dosadašnjih Alverde mazalica, jest ''prirodan'', ali ne guši i ubrzo ga ni ne osjećam. 
Prilično je postojan, odlično se drži poslije kave, a i kad nešto malo prigrizem. Ako ne jedem i ne pijem, na usnama je i po 4 sata.
Najdraže od svega mi je što nemam nikakve nelagode ni zatezanja usana ni poslije cjelodnevnog nošenja.

Ambalaža je ništa posebno, nije nešto što će mamiti uzdahe kad ga izvadite iz torbe. Čak mi i malo jeftino djeluje, ali je sigurna, nema slučajnog otvaranja i zatvara se uz klik.
Cijena mu je 8.95 KM, što je oko 4.5 eura, količina 4 grama i ja sam stvarno u iskušenju da prvi put u svom životu napravim zalihe i kupim još jedan jer je serija ograničena...i jer neću imati ništa drugo mazati na usne kad ga ne bude. :P

Hvala na čitanju, do sljedećeg posta :*


You Might Also Like

31 komentari

  1. joj što bih ja voljela da meni stoje ove nijanse, bar upola kao tebi. But no! Ti si prešs :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šatap, ti si mislila da ti ne stoji ništa osim breskvica :D pa izneseš Aurin Time for Selfie bez problema i divno ti stoji :D probaj.
      Hvala <3

      Izbriši
  2. OMG kako je lijep, idem danas da ga tražim a još jučer sam samo prošla pored alvedere stalka :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nosila sam ga onaj dan kad smo se vidjele, samo je bio malo izblijedio, jer sam ga nanijela 2-3 sata prije :D. idi traži, prelijep je.

      Izbriši
    2. A ja sam te htjela pitati i zaboravim, mislila sam da je NYX. Sad si me još više obradovala haha

      Izbriši
  3. Predobar jeeee ^_^ Obožavam ove nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja se nadam da ovoga ima i kod nas, a ako ima kupujem odmah, predivan je! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolekcija je bila i u HR, 100%, ne znam je li jos na policama, obavezno potrazi, odlican je :D

      Izbriši
  5. Aaaaa, izgleda prelepo! <3

    www.blogvivalavida.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je,tebi stoji savrseno :) Obozavam ovakve nijanse..u kom Dm-u si ga pronasla?

      Izbriši
    2. Hvala ti, ne znam odakle si i koliko ti znaci ova informacija, ali nasla sam ga u dmu u Kiseljaku, BiH, a vidjala sam kolekciju i po Sarajevu.

      Izbriši
  6. e da ga nisam sad vidjela ovdje, ne bih ga nikad ni pogledala u dm-u, ali sad ću morat, ovako mi liči na whirl, baš ću pogledat...tebi krasno stoji, nikakva novost :P :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, hvala <3
      Sudeci po slikama, meni se whirl cini s malo vise prljavoruzicastog tona, ali svaki swatch razlicit pa ne znam stvarno. Ovaj bas nema roze u sebi, ovaj je na pola puta izmedju whirl i stone :D

      Izbriši
  7. Da znas da sam ga pogledala i pomislila da mozda ipak jeste malo mrtve boje...al sad kad vidim da nije...zelim ga. Jako. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sivkast jest, ali na meni nekako izgubi to "mrtvilo" kad ga nanesem, a ne bi meni smetalo ni da ostane sivlji. Najvaznije mi je da ne povuce na narancasto, takvih vec imam :D
      Poseban je.

      Izbriši
  8. Kao sto si i sama rekla pakovanje i nije nesto naj naj, ali nijansa je predivna i super ti stoji :)

    http://fashionconfessions.blogspot.mk/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Stefani :D
      Ambalaza je sasvim neprivlacna, ali je proizvod dobar pa se necu zaliti :D

      Izbriši
  9. Ženo, ima li išta što tebi ne stoji? :)
    Predivan je na tebi ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa <3 naravno da ima, kao i kod svakoga :D Nisam tip za pink ruzeve, osim ako nisu fuksijasti, roze bas rijetko nosim, tocnije nikad. :D

      Izbriši
  10. Danas trcim u DM po ovu stvarčicu. Sve nekako želim nudaće, a teško ih nosim i sama sam sebi kao da sm progutala glodavca. Ovaj mi djeluje da bi mogao funkcionirati jer ne vuče na žuto i zemljasto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da si pronašla...eno ga u katalogu, bas sam vidjela jucer, ali u dva dm-a ga već nisam vidjela prošli tjedan. možda su ga sklonili u neku kutiju s proizvodima iz prošlih kolekcija, pitaj obavezno.

      Izbriši
    2. Našla jedan, posljednji i jako ga volim. U upotrebi je svaki dan :D

      Izbriši
    3. E bas mi je drago sto si nasla i sto ti odgovara :D ja ne nadjoh rezervu, ali nema veze, imam jos smedjih nijansi za preporuku, pa cu tipkati post cim uhvatim vremena.

      Izbriši
  11. Ja sam skoro kupila Alverde Chai Latte br. 30
    Po svoču na ovim fotografijama djeluje svjetlije i toplije od ovog pa čak i najsličniji tom MAC ružu, ali to su samo fotografije...

    Meni je mnogo lijepa ova nijansa koju imam, nije mat završnice, ima taj "balzamast" finiš i prijatniji je na usnama od mat ruža.

    Ako nisi, svrati u DM pa pogledaj, mislim da je tvoj fazon ;)...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na preporuci, obavezno ću ga potražiti prvom prilikom :***

      Izbriši
  12. "Apdejtujem" komentar :). U međuvremenu sam dokupila još 2 Alverde ruža.
    Jedan je iz anti-age linije u broju 52 Primrose, srebrno pakovanje. Diiivna, nosiva nijansa, što se ono kaže "my lips but better", boja mesa. Veoma je kremast i daje neki sjaj usnama pa ko to ne voli neka zaobiđe. Ni mrvicu ne isušuje usne (a ja taj problem imam sa svim drogerijskim ruževima). Nosim ga na poslu po 6-7 sati i nisu mi suve ni malo! Boja je identična čuvenom Llums 03 iz LipLoving kolekcije koji takođe imam ali nije ni primaći formulacijom ovom Alverde pa ga više ni ne mažem...

    Drugi je u standardnom zelenom pakovanju u broju 28 Deep Violet, topla ljubičasta koja vuče na trulu višnju.

    Sve u svemu, smatram da su Alverde ruževi najbolji formulom, bar u drogerijskom rangu, a probala sam zaista različite brendove i cjenovno.

    Za tu cjenu i sastav su odlični, preporučujem ih svakom ko nije isključivo za mat ruževe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alverde ruževi imaju u sastavu pčelinji vosak i ricinusovo ulje, a i ja sam shvatila da mi ta formulacioja odgovara jer mi je i njihov balzam od nevena super. :) Morat ću otići pogledati preporučene nijanse. Hvala :*

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt