kistovi ostalo Real Techniques

Real Techniques Sculpting set

14:32Anela


Nisam ljubitelj setova kistova jer mi uvijek neki kistovi budu višak i ne koristim ih, ali sam ovaj set našla po nevjerojatno povoljnoj cijeni da nisam mogla odoljeti a da ga ne naručim. Kupljen je na iHerb stranici, kao i svi moji RT kistovi. Najviše sam ga željela zbog ove fan četkice jer nemam nijednu četkicu takvog oblika. Poklopilo se u to vrijeme da imam 10 $ nekakve nagrade na stranici koju su mi dali za prihvaćanje novih uvjeta oko Reward programa i još je bilo oko 20% sniženja na RT četkice, pa me set izašao čitavih 5-6 dolara. Ne može bolje ni kod Kineza. :D


Set je odgovor na veliku potražnju za pristupačnim a funkcionalnim kistovima za kontur i hajlajt jer su žene poludjele za Kim K obrazima.
Obećavaju da će set biti od pomoći pri naglašavanju i definiranju crta lica. Napravili su ga u ograničenim količinama pa na nekim stranicama više nije dostupan, ali na iHerbu ga još uvijek ima.
Ugledah da im trenutno traje i neka akcija, Sculpting i Deluxe Gift LE set zajedno za 34$. Sam Sculpting je 19$ a Deluxe Gift 30$.



Kistovi iz Sculpting seta imaju metalno i sjajno ružičasto tijelo, što ih razlikuje od matiranih kistova iz klasične postave. Nisam neki fan RT dizajna, nisu mi elegantne ni pretjerano lijepe, ja sam više crna drška-srebrna ferula-bijele dlačice tip. Volim klasiku. Ova pink mi je baš ono...ne ja :D. Nema veze, najvažnije mi je da kistovi obavljaju funkciju za koju su namijenjeni, a to oni i rade besprijekorno, pa ne sudim po izgledu.
Sculpting brush se može kupiti i posebno i drška je matirana, nije ovako sjajna.



U pitanju je spljošteni kist, blago rezan ukoso, zaobljen, gusto nabijenih dlačica, ali vrlo mekan. Dlačice nisu toliko guste kao kod Expert kista, ali su blizu, malo je širi od Expert i malo tanji u profilu.



Najbolje surađuje s tečnim i kremastim proizvodima jer su vlakna sintetička, ali nije problem njime nanijeti proizvod u kamenu, samo u tom slučaju treba pripaziti da proizvod nije previše pigmentiran. Dobar mi je za npr. NYX Taupe rumenilo, koje je slabije pigmentacije i ne moram trljati deset minuta kistom po njemu da pokupim proizvod, dovoljna količina ostane kad pređem kistom jednom ili dva puta.
Ovaj kist nije za vrlo precizno konturiranje obraza, ostavlja mekani, difuzni nanos proizvoda, ali meni se tako sviđa. Možda nije za djevojke koje imaju vrlo sitno lice, da ne bi osjenčeni dio ostao preširok.
U tom slučaju je bolje konturirati obraze Setting kistom.



Iako je ovaj kist namijenjen nanošenju fiksirajućeg pudera na područje ispod očiju i tu funkciju odlično obavlja zbog zaobljenog vrha, on može poslužiti i za sjenčenje obraza, nosa i nanošenje hajlajtera. Može se iskoristiti i za rumenilo, iako ja za to preferiram veće kistove.



Zaista je iskoristiv na više načina. I on se može kupiti zasebno, ne morate naručiti čitav set. Košta 8$.



I konačno lepezasti Fan kist zbog kojeg sam se setu najviše i veselila. 
Ovakav tip kista nije neophodan. Pogotovo ne nekome tko se i ne šminka često i nije mu potreban arsenal kistova. Ima samo jednu osnovnu namjenu, nanošenje highlightera na obraze. Može se s njim otresti i višak sjenila koji padne ispod očiju, ali ga za to još nikad nisam upotrijebila, fino ja to sklonim blaznicom ili prstom jer ne stavljam puder prije šminkanja očiju. Navodno se može njime i precizno iskonturirati nos, ne znam, nemam potrebu za tim pa nisam ni probala.
Otkako ga imam, nisam upotrijebila niti jedan drugi kist za highlighter. Pitam se kako nisam ranije otkrila ovaj tip kista. U dva poteza lijevo i desno ovaj kist nanese hajlajter tako lijepo i precizno, da se sama sebi divim na umijeću. XD
S drugim kistovima mi se uvijek dešavalo da blendajući highlighter spustim ili podignem više nego što sam htjela, pa mi se čitav obraz sjaji. Sad ostane točno ondje gdje ga želim, na najizdignutijem dijelu jagodične kosti.



Dlačice kista su dosta rastresite i u profilu je kist jako tanak. Pomislila sam da ne može pokupiti dovoljno proizvoda zbog ovih duo-fibre sintetičkih dlačica, pa sam ga prvi put doslovno uronila u svoj Mary Lou highlighter i naravno pogriješila, pa kamenim puderom preko pokušavala ublažiti štetu. Pigmentiranije highlightere je dovoljno dodirnuti lagano par puta i ne može se pretjerati. Šteta što je kist dio samo ovog LE seta, ali se nekako nadam da će u budućnosti biti dostupan i pojedinačno.



Set bih definitivno preporučila jer sam svim kistovima jako zadovoljna i koristim sva tri. Da je Setting kist još maaaalo labaviji i flafkastiji, da se onako razleti kad ga pislonite na kožu, bio bi mi idealan, mada je i ovako sasvim u redu. Sviđa mi se što kistovi iz seta višenamjenski, pa se s njima može svašta tokom šminkanja, multitasking je uvijek poželjan. :)
Kistovi se lako peru i brzo suše i nije im ispala niti jedna jedina dlačica, a iz iskustva s ostalim RT kistovima, mislim da ni neće. Expert i Buffing kistove imam već pune tri godine i skoro svakodnevno su u upotrebi, perem ih jednom tjedno i još uvijek su kao novi. Na nekima mi se koje slovce djelimično obrisalo, jedino se po tome vidi da nisu novi. S kistova novije izrade se ne brišu slova koliko sam primijetila.

Ukoliko niste prije naručivale s iHerba, za prvu kupovinu možete iskoristiti nečiji kod pa ćete dobiti 5$ popusta, što je skroz super.
Moj kod za popust je VVB740, a imate ga i tamo sa desne strane na blogu, među sličicama.

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

21 komentari

  1. Predivni su. I ja bih rado ali nikako se neusudim naruciti jer nemam paypal. Na koji iznos je 10$ popusta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da skinu 10$ s iznosa racuna ako je u vrijednosti preko 40$. za ispod 40$ narudzbe skinu 5$. ja sam se tako bojala prvi put, i svaki naredni me nekako strah da ne dođe, ali sam se malo oslobodila jer sam naručivala preko 10 puta i svaki put je stizalo sve u redu, u roku od tri sedmice i fino zapakovano. a jest rizik, da barem uvedu paypal, jer imaju predobrih stvari, od prirodne kozmetike, preko kistova, do vitamina i minerala. stranica je super.

      Izbriši
  2. I ja sam ga narucila kad je bilo snizenje i od tad svakodnevno koristim sve i jedan kist iz seta. Malo sam se prepala kako ce sculpting suradjivati sa praskastim proizvodima ali ispalo je i bolje nego sto sam se nadala. Sad iscekujem sigma face architect set i jos bruku single kistova jedva cekam da dodju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde, i ja sam kontala nema sanse da ce moci i za praskaste, a eto moze, konacno imam alat za nyx taupe, nisam ga ni koristila prije, nikako da nanesem da ima nekog efekta osim da mi ufleka lice :D
      Ja kistove nisam narucivala u petak, sve se cuvam pa da Zoevu nabavim. Jesam zato karmina, toga mi fali XD

      Izbriši
  3. Ja naručih taj setting, ali mislim da je iz one druge kolekcije, a tražila sam fan, baš za higlight, ali hajde, sad će ebay da radi haha :D Prelijepi su mi i zapravo nemam ni jedan RT kist pa je vrijeme da se to promijeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, ma ebay je zakon. kinezi će to da iskopiraju vrhunski XD inače su im dobre ove kopije RT kistova, ja naručila jedan iz kofol bold metals kolekcije, da vidiš što je dobar, iznenadila sam se. 6 dolara bajo moj :D

      Izbriši
    2. Linkaj bajo, daj svu platu da spiskam, da ne zulja!

      Izbriši
    3. http://www.ebay.com/itm/400968965445?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

      eto je, sad 3$
      ja uzela 300 tapered, znas kako su fine dlačice, samo je drška plastična, ali i MUR kopije imaju plastičnu dršku.

      Izbriši
  4. Ja sam ovaj set preskocila bas zbog dizajna koji mi je strahovito odbojan. Uzasno jeftino mi izgledaju s tom sjajnom drskom, neukusno i drecavo. Sculpting brush imam i volim, a voljela bi imati i druga dva. Setting brush je oblika kakvog inace preferiram za rumenilo i highlighter, a volim takve kistove i za nanosenje pudera na podocnjake.
    Fan brush me jako privlaci kad kazes da je savrsen za highlighter jer mi se dogadja ista stvar da ga ne nanesem precizno i na vrh jagodicne kosti.
    Vjerovatno cu potraziti neki drugi fan brush, a setting naruciti kada iHerb bude opet imao akcije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro je, mislila sam da sam samo ja čudna jer su mi RT četke ružnjikave nekakve :D
      ima nas dakle hahah
      upravo tako, highlighter nanese baš usko, a ne kao liniju, već ga malo i izblenda, ne znam objasniti najbolje, ali efekt je supeeer, super! probaj obavezno :D

      Izbriši
  5. Meni se u tom setu najviše svidja setting brush, ali je imam iz drugog seta. Fan četkicu imam e.l.f.ovu, onu za dolar i dobra je. I da, mesni se baš svidjaju sjajne drške, ali znam da to nisi ti :-) Odličan post, kao i uvijek, afkors.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Amrić :D <3
      ja i pink nikako...još šljašteće pink :D ali dobre su četke, stvarno.

      Izbriši
  6. Ja sam baš skoro poručila svoj prvi set RT četkica i jedva čekam da stignu (naravno još nešto se našlo u korpi sa njima :P )
    Inače više ne daju ovaj popust od 10$ uopšte već samo od 5$ :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam to znala, hvala ti na informaciji, ispravit ću i u tekstu čim sjednem za kompjuter.
      nadam se da će ti set brzo stići i da ćeš biti zadovoljna. koji si naručila?

      Izbriši
    2. Uzela sam set osnovnih četkica za početak :)

      Izbriši
  7. Koja cena, pa baš si savršeno prošla! Veruješ li mi da isto nemam nijednu jedinu lepezu? Sve su mi druge nekako preče, a u stvari bih je sigurno volela da je kupim... Delimo ukus po pitanju izgleda četkica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam mislila da je to sasvim nepotreban kist :D da ne služi ničemu osim da zanimljivo izgleda na stoliću.
      Pretpostavljam da se i ti isto čudiš zašto žene polude za LE Essence kistovima? hahah meni su toliko šareni i ružni da ih ne bih džabe. XD

      Izbriši
  8. Pa ja ne mogu da verujem kako si dobro prošla! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, kako onda odoljeti da ne naručiš hahah, nikako. ali zadovoljna sam, stvarno je dobar set.

      Izbriši
  9. Ja obozavam cetkice, mislim da bih kupila sve ovog sveta! Sada se nameravam da uzmem originalne i da isporbam, da vidim sta to svi toliko hvale! :) <3

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt