Flormar ruževi

Flormar Extreme Color Lip Matte

12:02Anela


Tekući mat ruževi su vrlo popularni posljednjih godina i skoro svaki brand se okušao u proizvodnji istih. Zašto su ih žene zavoljele? Zato što su popularne mat završnice i vrlo su postojani. Ne treba ih popravljati svaki čas i ne treba provjeravati jesu li slučajno pobjegli van ruba usana, ili ne daj Bože na zube. Ne preslikavaju se na čašu ni na pribor za jelo. Ta postojanost sa sobom nosi jednu vrlo nepoželjnu stvar, isušuju usne. 


Ja sam stalno u potrazi za karminom koji će biti postojan, mat i istodobno ugodan i hidratantan, ali očito još nisu proizveli takav, previše tražim. :D
Obično pronađem 2u1, ali sve, 3u1, nema šanse.
Sleek tekući mat ruževi su mi bili ''najneudobniji'' do sada. Užasno suhi, brzo nestanu s unutrašnje strane usana i mrve se. NYX me ne isušuju toliko, ali mi nisu  naročito postojani. Deborah volim, ali ih moram nositi sa sjajem preko da me ne zatežu i ne lijepe se, pa više nisu mat. Aura mi je nekako najdraža, ali mi usne ispucaju i isuše se čak i poslije njih. Kad sam ugledala ovaj novitet na našem tržištu, naravno da sam ga morala isprobati, jer ako Turci išta znaju napraviti, onda su to ruževi. To mora valjati i točka! :D

Zajednička stvar svim ovim prethodno nabrojanim tekućim ruževima ( Sleek, Aura, NYX) je da se na usnama osuše. Extreme Color Lip Matte ruževi se ne suše potpuno na usnama i nisam sigurna treba li ih uopće svrstavati u istu grupu s tekućim mat ruževima ili izmisliti novu kategoriju nekakvih hibrida između sjajila i ruževa, kao što su ovi Flormarovi. :D.
Sjajila nisu. Na usnama izgledaju mat, ali onako kako izgledaju i mat ruževi u stiku kad ih namažete. Ne mat poput tempere kad se osuši. Nisu rijetki i ne razlijevaju se oko usana. Ono po čemu se izdvajaju i zbog čega pišem o njima jest njihova nevjerojatna hidratantna formula. Ja još nisam nosila ugodnije mat ruževe u životu! Na usnama su poput balzama, baš lagani, nimalo ljepljivi, ne osjetim ama baš nikakvo isušivanje niti zatezanje usana, ni dok ih nosim, ni na kraju dana kad ih skinem.

O ambalaži su i ovaj put vodili računa. Na kartonske kutijice ruževa stavili su ove baršunaste detalje koji daju naslutiti mat, velvety finish na usnama.
Aplikator klasika, spužvasti, precizan.


Prije kupovine sam malo šarnula po ruci i ostala zadivljena odličnom pigmentacijom, odmah onako, na prvu. 
Miris im je blag, pomalo voćni, sličan mirisu Flormarovih Stylo Gloss balzamastih ruževa.

Ostavljaju trag na svemu što dotaknete usnama, ali se skinu ravnomjerno, osim ljubičaste nijanse 01 Protagonist koja je problematična. 
Postojanost je prosječna, ovisno koliko jedete, pijete, pričate i ljubite se. Ako ste neki introvertirani mizantrop na dijeti, onda oko 4 sata. Ako ste poguzija kao ja pa stalno jedete i pijete, onda ćete morati popravljati ruž poslije jela. Poslije pića stoji, samo lagano izblijedi, ali meni su i ljepši kad se skine onaj prvi sloj. Više su mat. Kada ih želite popraviti, ne morate skinuti ruž sa usana, samo ponovo dodate još jedan sloj, ništa se ne nakuplja, ne guli i ne mrvi s usana.



U ponudi su samo 4 nijanse kod nas i ja iskreno žalim što ih nema još. Voljela bih da naprave barem jednu topliju nude sa smeđim tonovima i jednu tamniju bordo, pa da mi srce bude na mjestu. Na službenoj turskoj stranici za sad ima 6 nijansi i malo su drugačije numerisane nego ove što ja imam, ali je naziv isti. Pretpostavljam da je to zato jer su ubacivali još nijansi u prodaju, pa su to novije serije, a kod mene je ona prvobitna, ''stara''.


01 Protagonist je prekrasna ljubičasta, toplijeg podtona i za nju sam se prvu uhvatila. Nažalost, ne skida se ravnomjerno i pigment se zna zavući u borice na usnama, što ne izgleda nimalo lijepo, pogotovo ne kod ovako tamnih i uočljivih nijansi. Nju jedinu ne preporučujem, jer čemu lijepa boja ako se oko njega treba namučiti i provjeravati ga svako malo.





02 Censored je jarka ružičasto-crvena boja ili izrazito topla fuksija, ne znam ni kako bih je opisala. 
Jako je slična nijansi 11 iz Velvet Matte linije Golden Rose ruževa. Možda mrvicu tamnija.







03 Flashback mi je omiljena i najčešće je nosim. Na turskoj stranici je numerirana kao 05. Meni spada u dijapazon neutralnih boja, a nekome će možda biti tamna za svaki dan, to je relativno.
U pitanju je tamnija ''dusty rose'' nijansa. Slična popularnoj 14 Velvet Matt Golden Rose, samo s manje tog ljubičastog podtona, a više smeđeg. Mrvicu tamnija od nijanse 12 GR VM.

Flormarov ruž ne djeluje mat jer je tek namazan




Ovakve nijanse mi je najteže slikati jer su mješavine više boja i nikad nisu identične kao uživo. Ne stoji svakome isto, na koju će nijansu povući dosta ovisi od boje vaših usana i tena. Čak ni na meni nije ista kad je vani sunčano i oblačno, kad je oblačno više povuče na ljubičasto. 

Nijansa 05 Red Carpet (04 na turskoj str.) je crvena narančastog podtona i nisam je kupila jer takve nijanse baš rijetko nosim.

Kad sam ih ja kupovala koštali su oko 7 KM, čini mi se. Flormar je nedavno poskupio u Galantu pa im je trenutna cijena 9.20 KM. Zapremina je 4.5 ml.
Žao mi je zbog poskupljenja jer mislim da će se djevojke teže odlučiti da probaju nove stvari, ja prva. I dalje su među povoljnijim tekućim ruževima kod nas na tržištu, a mislim da se isplate čak i po novoj cijeni.

Hvala vam na čitanju, do sljedećeg posta :) 



You Might Also Like

34 komentari

  1. Censored mi je prekrasan. Šteta što protagonist baš nije protagonista ove priče....Flashback si mi ti kupila :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šteta, i ja kažem, ja sam se odmah za njega uhvatila i još je ljepši uživo, nisu fotogenične te ljubičaste nikad.
      nema veze, lijep je i flashback :D

      Izbriši
  2. odlicno ti stoje sve tri nijanse!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicno ti svoje sve nijanse, prva bi bila moj definitivni favorit, ali kako kazes da nije bas najidealnija, onda treca :) kod nas nema Flormara, bar ga ja nigdje ne mogu naci :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za prvu nijansu sam se i ja odmah uhvatila, ali nazalost neravnomjerno spada. druga i treca su izvrsne kvalitete i s njima nemam taj problem. bas steta za flormar, ako nista, dostupni su online :)

      Izbriši
  4. Prva za zimu, druga za leto.
    Kad imas lepe usne, sve lepo stoji :)
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :D
      slažem se, druga je baš ljetna nijansa, puno bolje stoji kad mi je ten mrvicu tamniji. i dosta je jarka, više mi je za nekih ljetnih kombinacija.

      Izbriši
  5. Sve nijanse ti divno stoje ( a sta je tu novo? :)). Prve dve su mi najlepse. Nekako mi se ovi ruzevi cine kao da su teski na usnama, ili mozda gresim? Inace, nemam nijedan tecni mat ruz, ali naravno da ce se to promeniti :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :D
      konkretno ovi ruzevi nisu ama bas nimalo teski, kako sam i rekla, ugodnije ruzeve a da su mat zavrsnice ja nisam jos probala. silikonska im je baza i obogaceni su shea maslacem i maslinovim uljem, bas su lagani.
      ostali mat tekuci ruzevi, koji se bas osuse sasvim na mat, mi jesu teski i ne osjecam se bas najugodnije dok ih nosim. mnoge trpim samo zbog boje :D

      Izbriši
  6. Ovo su noviteti, jel? Nisam ih viđala kod nas u Srb, zato pitam.
    Ne mogu da odlučim koji ti lepše stoji i kako si ih samo lepo i precizno nanela :) Flashback bih ja najrađe nosila! L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesu novost, kod nas su stigli prije nesto vise od mjesec dana. mozda ima i dva mjeseca, nisam sigurna. mislim da bi flashback svima stajao, super je nijansa, dosta univerzalna :)
      hvala ti puno <3

      Izbriši
  7. Kako ti fantasticno stoje sve tri nijanse! Nisam sigurna da me privlace, volim kada mi se proizvod na usnama osusi do kraja i da sam sigurna da nece mrdati. Podsjecaju me na Essence tekuce mat ruzeve koje su imali prije godinu dvije u ponudi, oni se takodjer nisu susili do kraja, ali su bili ugodni na usnama.
    Od tekucih mat ruzeva koje sam ja probala, najpostojanijim su se pokazali oni od Makeup Revolution, ne mrdaju i sto se toga tice su stvarno najpostojaniji, isusuju, no nisu neudobni za nosenje, no vjerujem da to uvelike ovisi i o osobnom osjecaju pa je tesko nekom preporuciti takav proizvod i tvrditi da nece isusiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno <3
      od essence sam kupila jednu nude i uvlačila mi se u sve bore na usnama, pravila onu crtu na donjoj usni i bila bljak bljak, a boja super :/ imala sam i jednu ružičastu iz neke LE i nije bila loša, ali su mi ovi ruževi puno bolji, što se pigmentacije, ugodnosti i postojanosti tiče.
      slažem se s tobom u potpunosti, nekome smeta bilo kakav ruž na usnama, npr. mojoj mami i ne mogu se načuditi XD baš je sasvim subjektivan doživljaj to isušivanje, a nisu nam ni usne svima iste. moje su baš nekako osjetljive. :( a tako bih rado da mogu nositi one baš jako mat ruževe.

      Izbriši
  8. Predivne nijanse, osobito prva. Flormar kozmetiku zaista volim jer su kvalitetni a povoljni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ih volim, ali nisu više tako povoljni kao nekad :)

      Izbriši
  9. Prelijepe su nijanse,a druga je vrh -_- bas su poskupili puno,nazalost :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nazalost, jesu. i nekako odjednom, da su postupno, bilo bi bolje. i meni je zao.

      Izbriši
  10. Jedno pitanje nevezano za temu. Koji bi mi tecni korektor preporucila za podocnjake ( tamne) a da je dostupan u nasim drogerijama?
    Tvoj odgovor bi mi puno pomogao!
    Hvala
    Jaca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ćao Jaco, jesi li probala novu Catrice tekuću kamuflažu? Ja je trenutno koristim i prilično mi je ok, s tim da je moram fiksirati inače se skupi u boricama nakon nekoliko sati. A dobro pokriva i lijepo posvijetli ispod očiju. Mana joj je što zna malo oksidirati, postane tamnija ali ne toliko drastično, nije čak ni primjetno na licu, ali primijetim na ruci...probaj u cm-u malo nanijeti na ruku pa razmazati, pa prošetaj malo, vidi hoće li ti potamniti na koži.
      Meni je dobar bio i Misslyn korektor, ali nema on baš jako prekrivanje. I Aurin je korektor tečni dosta hvaljen ali njega nisam probala.

      Izbriši
  11. o divni su, definitivno se isplati baciti oko :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, da, jesu, još kad bi bilo više nijansi, bilo bi odlično :D

      Izbriši
  12. Valja u potragu za ovim Flashbackom po Sarajevu. Censored mi je "preveseo", a protagonistu mozda i ne odolim pa ga kupim da me zeza jer je boja divna. Podsjeća na Nyx Copenhagen i bojom a očito i neravnomjernošću i spadanjem, a i s njim se borim jer volim boju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne nađeš li, ili ako nađeš a budu pretjerali s cijenom, javi mi se, ponijet ću ti ja kad budem dolazila u Sa. Copenhagen je više crven, Protagonist baš na ljubičasto, šljivasto vuče.

      Izbriši
  13. Kako da ti kažem ovo, ali ne pamtim kada sam se ovoliko zaljubila u posljednje vrijeme!!! MORAM IH IMATI! :D


    Sve tri su presavršene na tvojim usnama i sve tri ću da kupim. xDDDDD :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I pakovanje mu je predobro, ovi pliš detalji su fantazija... želim i ove kutijice čak! XDDD

      Izbriši
    2. Ahahahah, ne kupuj prvu, da ne bude da ne valja a Anela kriva XDXDXDDDD

      Izbriši
  14. Znaci, sada sam baš guglala recenziju ovih ruževa jer nisam bila na bloglovinu dugo, pa uopce nisam vidjela da si objavila ovu recenziju, nemas pojma kako sam bila sretna kada sam shvatila da si napisala recenziju ovih proizvoda (još prije samo jedan dan :D), a tek kad sam ju pročitala dobro da nisam vrištila. U RH ima svako malo promjene oko Floramara, malo ih ima, malo nema. Već su se promjenili 3 razlicite tvrtke koje su ajmo reci posjedovale Flormar u RH, strašno. Sada sam neki dan našla neku fejs stranicu koja ima Flormar i napokon je i taj brand ponovno dostupan kod nas iako je, naželost XL skuplje nego u BiH, a i skuplje nego prošli put kada sam ga kupovala u RH, ali toliko mi se sviđaju njihova sjenila, a i ovi tekući ruževi da sam spreman izdvojiti više novaca za njih, zanima me je li ostala ista cijena njihovih mono sjenila u BiH (napisala si prije da koštaju 3 KM)?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam pogodila s temom :D
      Hvala ti puno.
      Bezveze je to sto se namucis da nadjes, odmah te prodje volja za kupovinom, nisu interesantni vise, a steta jer su stvarno super kozmetika.
      Mono obicna sjenila su sada 4 KM, neon 6, a metallic 7.20 KM.
      Ovdje mozes provjeriti kako se krecu cijene u BiH, otprilike:
      http://webshop.galant.ba/index.php?route=product/category&path=69

      Izbriši
  15. ja bih te molila da napises jedan post sa "all-time favorites" ruzevima! nebitno radi li se o listi od top 5 ili 15.
    mozda bi cak bilo dobro grupirati ga po nijansama/teksturi! inace patim za mat ruzevima no vjerujem da veliki dio citateljica ima suprotne preferencije, pa da se odmah pokriju sve mogucnosti
    povremeno te pratim i na moju sricu, isto tako imam opsesiju sa ruzevima, u indenticnim nijansama. i svaki put kad procitam neki post, zavrsim ga sa frazom "to moram imati" no kako san lijena za ekspedicije po shopping centrima, dm-ovima i sl, najcesce si narucim ruzeve. no sad san cvrsto odlucila napraviti spisak i pregrmiti taj jedan dan shoppingiranja, samo radi ruzeva. ova lista bi mi puuuuuuuuuuuuuno pomogla :)
    ps, koristis li neki drugi kist za nanosenje tekucih, ili se snalazis sa onime sto i dobijes u samom pakiranju?

    pratim i citam i zapisujem za ubuduce,
    lijepi pozdrav iz dalmacije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to je odlična ideja i hvala ti. samo, ja ne znam koliko sam kompetentna da pišem o tome, nemam ja baš neku raznovrsnu kolekciju, uglavnom imam Golden Rose, Flormar, nešto malo Rimmela, Deborah, tečni Manhattan, koji Maybelline, Avon, Auru, dva MAC, par Alverde, par Essence i Catrice i manje više sam sve negdje spomenula. Razmišljam odavno o jednoj seriji postova, mjesec ruževa da imam, pa da prikažem 30ak njih po nijansama, nude, berry, crvene, samo mi je to puno posla pa nikako da se prihvatim. Ali bit će, potrudit ću se :D
      Ruževe uglavnom nanosim direktno iz ambalaže na usne, tekuće isto, aplikatorom, eventualno neki baš jako taman nanesem četkicom za usne samo uz rub. Može bilo koja sintetička pljosnata četkica, pa i one najjeftinije su mi dobre.
      Veliki pozdrav za Dalmaciju <3

      Izbriši
  16. Sve tri nijanse su mi divne <3 i tebi famozno stoje!

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt