featured Naked sjenilo

Urban Decay Naked2 Basics paleta sjenila; recenzija i usporedba s Naked Basics

17:33Anela


Čini mi se da sam već negdje na blogu napisala da nisam nešto luda za UD Naked paletama sjenila. Nijedna mi se nije svidjela na prvu, osim Naked 3, jedino sam nju poželjela imati čim sam je vidjela. Basics 1 mi je u početku bila sasvim bezveze i nisam ni razmišljala o tome da je kupim dok jednom nije bilo odlično sniženje na Feelunique, pa sam je uzela i nisam se pokajala, brzo sam je zavoljela. Basics 2 je izazvala opće oduševljenje kad se pojavila na tržištu, a kod mene ravnodušnost, kao i nova Smoky paleta. Ne kažem da su mi ružne, ni slučajno, jednostavno ne slinim za njima i nisu mi predmet želje. Totalno sam ravnodušna. Preskupe su što se mene tiče. Dizajn je moderan, primamljiv i kombinacija boja je lijepa, kvalitet sjenila dobar, ali ne padam u trans i nemam poriv da ih skupim sve.


Naked2 Basics paleta sjenila, kako rekoh, nije bila na mojoj listi želja, ali sam je dobila na poklon. Bila mi suđena :D. Iako je sama sebi ne bih kupila jer mi stvarno nije potrebna i sjenila imam za dva života, nisam je odbila, kako i bih. Ljepotica je uživo i bila bi miljenica svima koji ovakve nijanse vole i nose.



Za razliku od prve Basics palete u kojoj na prvi pogled preovladavaju toplije nijanse, međusobno više različite, ova je kombinacija hladnijih tonova i s manje kontrasta između nijansi sjenila u paleti. Može djelovati pomalo isprano, beživotno, anemično, pogotovo ako niste osoba koja voli neupadljivu i neutralnu šminku na očima, ali je s ovom kombinacijom boja lakše postići savršeni meki gradijent, kao da ste šampion u blendanju.



Pakovana je u kartonsku kutijicu, kao i prethodnica. Jednako kvalitetna plastična ambalaža, čvrsta, dopadljiva i jednostavna. Ogledalo je smješteno s unutarnje strane poklopca, iskoristivo, ja se često našminkam kraj prozora pomoću samo ove paletice i ovog ogledala ( i dva kista ) jer je svjetlo, gdje mi je smješten stolić za šminkanje, jako loše.
I jedna i druga paletica imaju po 6 X 1.3 grama sjenila.



Skimp je jedina nijansa satin finiša, za highlight. Sve ostale su mat. Vrlo decentno reflektira svjetlo, bez ikakvih krupnih šljokica. Tamnija od highlight nijanse Venus u prvoj paletici, a i manje sedefasta od Venus, naginje više na mat stranu.
Dok je Venus biserno bijela, Skimp je vrlo svijetla bež.

Stark je mat nude-ružičasta nijansa, dobre pigmentacije, mekana, blenda se s lakoćom. Meni služi kao bazna nijansa, preko čitavog kapka, ali i ispod obrva, ako mi je neka tamnija nijansa pobjegla previsoko, ovom nijansom ću je ublažiti.

Frisk je svijetla ali toplija mat siva, slična Naked2 nijansi iz prve paletice, za nijansu svjetlija i nešto hladnija. Tvrđa je od Naked2 i manje pigmenirana. Nanijela sam je u nekoliko slojeva, da se vidi razlika.



Cover je prelijepa toplija taupe nijansa, meni omiljena za sjenčenje pregiba jer je pigmentirana i prekrasno se blenda i stapa sa svim nijansama, i hladnim i toplim.

Primal je srednje tamna hladna smeđa. 




Undone je mišje siva, malo se teže blenda od ostalih nijansi u paleti. Koristim je da potamnim vanjski kut kapka ili pregib. Kao lajner mi nije dovoljno tamna, za razliku od Crave nijanse iz prve paletice.






Za ovaj najjednostavniji look na svijetu sam koristila sjenila iz Naked2 Basics palete i to Skimp ispod luka obrve, Stark na kapku i mješavinu Cover i Primal nijanse u pregibu.



Kad se dodaju trepavice, dobije se malo glamurozniji izgled koji odlično ide uz ruževe jarkih boja.




Na kraju da sumiram, Naked 2 Basics je lijepa i kvalitetna paleta, ne tako lijepe cijene. Odlična osnova za svakodnevne neutralne lookove. Za više od toga nije.

Ja bih najradije izvadila omiljena sjenila iz jedne i druge i složila vlastitu paletu, ali ako moram izabrati jednu između Basics 2 i Basics 1, birala bih prvu verziju Basics palete, jer mislim da pruža više mogućnosti i različitih kombinacija. Pomoću najtamnije dvije nijanse iz Basics 1 palete i bilo kojeg kista za oči, čini mi se da bih mogla pretvoriti bilo koji dnevni look u večernji, uz par poteza. 

Ukoliko vas privlače neutralni zemljani tonovi, ali vam je ova paletica preskupa, uskoro ću objaviti post o jednoj puno jeftinijoj alternativi.
Stay tuned! :D

Hvala vam na čitanju! :) :*

You Might Also Like

35 komentari

  1. Svidjaju mi se obje, opcenito ne padam na palete koje imaju puno shimmerastih sjenila, pa me nekako ne odusevljavaju velike nejkedice, ali su mi ove male bas pravi bomboncici. Zajedno imaju optimalan raspon neutralnih nijansi. Bas su dobar par hehe.
    Look je divan, i moram priznati da mi se bolje svidja bez trepki :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, trebali su napraviti neku kombinaciju od 7-8 sjenila, najbolje iz obje male nejkedice :D
      a trepavice su kineske, nisu se savijale pa sam ih prerezala po sredini hahah zato su nikakve, doduše samo se izbliza to vidjelo :D.
      hvala :*

      Izbriši
  2. Meni je fina paletica i uvijek me iznenadi to što su tamnije svočane nego u pakovanju. Frisk mi je najgora, a cover najdraža sjena iz palete....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. isto, isto i meni, frisk neizražajna, nedefinirana i nešto tvrđa, cover prelijepa i volim je skroz :)

      Izbriši
  3. So happy birthday to you and here's your present, nije slucajno sad ova recenzija mada mogla si i sutradan sacekat. Za nas koji znamo kad je drugaricama rodjendan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahha, tenkju maj dzrman frend XD, ekšli i svoj zaboravim, ali eto ti me i za mene napomeni. i karla mi napominje <3 recenziju sam htjela u ponedjeljak izbaciti, ali me prehlada pokosila. :D
      sljedeći 10.8 dočekujem spremno, s tri podsjetnika i alarmom u ponoć. nadam se da ćeš mi oprostiti do godine. :***

      Izbriši
    2. Reci Karli kad mi je rodjendan, moja birthday freak lavica je pouzdanija nego bilo kakav alarm i podsjetnik :D

      Izbriši
  4. Meni je ova bas super :) hihi.. a slike su predobreee :O :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicno izgleda, nemam nijednu za sada, ali nijanse su stvarno lepe i prelep izgled se postize njima barem koliko sam ja primetila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Teodora, da, ako voliš neutralne lookove, one ''za svaki dan'' kakve nosi većina djevojaka, onda je lijepo imati jednu kvalitetniju mat paletu neutralnih nijansi. kako sam i napisala, meni je draža jedinica jer mi nudi više mogućnosti.

      Izbriši
  6. Prvo moram reći da su slike odlične, prelijepe. U potpunosti se slažem da su skupe i meni se nijedna na prvu nije svidjela osim 3, ali sam i od nje odustala jer imam MUR Iconic koja je skoro pa ista 3. Od basic 2 nisam mogla odustati jer su nijanse skroz moje, osim Frisk i nju jedino ne koristim. A ostale su mi totalno iskoristive i skoro svaki dan ih koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno za slike :D
      isto tako i meni, samo naked 3 mi se svidjela odmah na prvu. a u palete se inače zaljubim tek kad ih vidim uživo, rijetko da me koja očara ovako preko slike. nedavno me baš Nina bacila u trošak, kad mi je Morphe pokazala, a fino sam sebi obećala da neću palete kupovati, pogotovo one s puno sjenila, ali eto :D nula karakter.
      ja mislim da se isti rezultat dobije i s MUR i s Naked, na očima je to isto, pa nek' kaže 'ko šta hoće :D

      Izbriši
  7. Cover nijansa je divna, baš se izdvaja u ovoj paletici :) Mislim da mi pored Naked basics 1 ova malena ne treba, ali nije da mi se ne sviđa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cover je stvarno prelijepa i super je raditi s njom. hahah razumijem te skroz, ako naleti kakvo snizenje, mozda se i pocastis. ja sam prvu uzela s nekim dobrim popustom pa me izasla povoljno, oko 35 maraka cini mi se, ne znam precizno, davno sam je kupila. tu sam cijenu i spremna platiti, ali bi mi bas bilo zao 23 funte koliko je sad.

      Izbriši
  8. Naked Basics 2 me nije dosad baš previše oduševila, ali kad pogledam swatcheve, stvarno lijepo izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a lijepa je, slažem se. :) i pigmentirana su sjenila, sto mi je najbitnije, zato im i opraštam što se truse.

      Izbriši
  9. Sviđaju mi se obje ali su skupe, pa čekam tu jeftiniju verziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jesu, stvarno, još na FU poskupe po funtu svake godine čini mi se :D
      prije je bilo baš teško naći neutralnu mat paletu, a evo vidim izbacuju ih, i loreal i maybelline i nyx čini mi se i essence nudes sam gledala nedavno u CM-u i baš su im lijepa sjenila, popravili su se, prije su im bila krš.

      Izbriši
  10. Od svih Naked paleta, prva želja mi je Basics 2. Nekad jednom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da će biti tvoja, što prije i da ćeš uživati u šminkanju :) <3

      Izbriši
  11. Hvala tebi na lepoj recenziji <3 Imam obe, volim ih. Više jedinicu, oriđinale :P, ali sam kod dvojke skoro potrošila stark i frisk :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh, pa dobro tebi ide to trošenje. i meni je oriđiđi draža :D

      Izbriši
  12. Meni su lepe obe i bas sam zelela B2 ali sad imam sasvim dovoljno mat senki. Bas me zanima o kojoj paleti ces pisati. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepe su one, bez daljnjeg, ali neutralni lookovi stvarno liče jedan na drugi i zaista nije potrebno imati 10 paleta s neutralnim bojama, kad se sve završi s tri-četiri nijanse. Paletica o kojoj ću pisati nije ni blizu lijepo upakovana kao Naked, ali krajnji rezultat mi dođe na isto, pa sam joj odlučila posvetiti koju rečenicu. Čim uhvatim vremena još i da je lijepo uslikam, bit će na blogu :)

      Izbriši
  13. I meni se sviđaju obje,a što ti kažeš najradije bih izabrala omiljene i sastavila u jednu. I jesu preskupe,zaista,ko se bavi šminkanjem profesionalno ok,to je ulaganje u posao,a ovako ja bih jeftiniju varijantu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh, da upravo to, kad ti se vraća putem zarade, onda gledaš i da uložiš više i da mušterija dobije najbolje što možeš ponuditi i čime se možda nema priliku sam šminkati svaki dan.

      Izbriši
  14. Lepa recenzija ali moram biti iskrena, meni se nijedna nijansa ne svidja, jednostavno ne koristim te neutralne. Ali probala sam, nosila ih godinama dok nisam bila dovoljno hrabra da krenem sa eksperimentisanjem s jacim, odvaznijim bojama :) Volim sve nijanse ljubicaste, teget i burgundac, one su moj izbor. Cekam taj post o jeftinijoj varijanti, mojoj drugarici koja voli neutralne nijanse ide rodjendan :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prije voljela jarke boje i nema sanse da bih kupila ovakvu "sve su boje iste" paletu hahah, a promijenio mi se ukus vremenom, sve je to ok. Malo ima i do toga sto vise nemam vremena paziti da je sve lijepo izblendano, uz ovo sam gotova u pet minuta i greske se ne vide. Bit ce cim uhvatim vremena za slikanje. I sunca :D :*

      Izbriši
  15. Jako lep look! Svidja mi se kako ti stoji i kako si ga odradila. Paletica je prekrasna! <3

    OdgovoriIzbriši
  16. Svaka cast na ovom uporednom revjuu :D odlicno stvarno.
    I dalje bih radije basics 1, ali ko zna, svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Basics 1 ima ovu super crnu i svjetliju highlight sjenu, ali su mi ostale nijanse ljepse u Basics 2...pa eto, obje onda? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Obje, obje hahha :D Ne sumnjam da ce vec na proljece ili do sljedece jeseni izbaciti neku novu basics Nejkedicu, mozda bude najbolje od obje :D
      Kinezi ih stancaju nevidjenom brzinom, dosli do Naked7, a UD se ulijenio XD

      Izbriši
  17. Lijepa je. Imam obicnu Naked 2 i mada ne volim previše shimmere nekako sam ju naučila koristiti nakon više od godinu, tako da većina sjenila dođe u upotrebu ponekad. Ove dvije Basic bi mi obe bile odlicne jer za svakodnevni look redovno nosim mat neutralne boje s naglaskom na pregib, ali se još premišljam da li investirati u njih. Sjenila se sporo troše a i već ih imam puno, pa mi je kupovinu njih najteže opravdati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sjenila nekako i trosim, pogotovo ova neutralna, ali rumenila bas nikako...ni na jednom mi se ne vidi da je bas jako koristeno, jos ja stavljam rumenilo svaki dan :/ i rekla sam da necu kupovati vise rumenila, a svaki put mi bude tesko proci kraj artdeco stalka, ono iz mystical forest LE je prelijepo, bude li na snizenju, gotova sam. XD

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt