Balea Batiste Catrice

Oktobar je obojen u ružičasto/PINK tag

22:37Anela


Sigurno ste već upoznate da je mjesec oktobar/listopad posvećen podizanju svijesti o borbi protiv raka dojke. Ta opaka bolest je najčešća maligna bolest kod ženske populacije, a vrlo se uspješno liječi ukoliko se otkrije na vrijeme. Statistički podaci pokazuju da je šansa za izlječenje veća od 85% ukoliko se bolest otkrije u ranoj fazi. Nažalost, veliki broj žena zanemaruje svoje zdravlje i ne ide na redovne ginekološke preglede. Upravo zato je u listopadu veći broj aktivnosti i manifestacija posvećenih edukaciji žena i pružanju podrške ženama koje se s ovom teškom bolešću bore.

Iako se karcinom dojke najčešće javlja u životnoj dobi oko i nakon menopauze, sve smo češće svjedoci da ne zaobilazi ni mlade žene. Zato je važno educirati sve uzraste. Drage moje čitateljice, sjetite se barem jednom mjesečno obaviti samopregled, zakažite sistematski kod ginekologa jednom godišnje, nagovorite mamu, tetku, prijateljicu i sestru da urade isto. Internet je pun sličica i videa o tome kako obaviti samopregled i na šta je sve potrebno obratiti pozornost. Potražite, naučite, brinite se o sebi. Nitko drugi neće.



Ovaj post je zamišljen kao skretanje pozornosti na važnost roze trakice, odnosno onog što ona simbolizira. Moja draga kolegica Tijana s bloga pudrijera.com je napisala post na ovu temu i zamolila me da se priključim, što sam rado prihvatila. 
Zašto šminka u postu o prevenciji raka dojke? E pa zato što je ovo beauty blog i čitaju ga #lude_šminkare ;D i zato što će dosta vas mladih i zdravih djevojaka kliknuti na ovaj post zbog šminke i ostalih šminkopizdarija, pa će možda usput pročitati i ovaj uvod i večeras se pregledati ispod tuša i stvoriti naviku ili će nagovoriti mamu da zakaže pregled.

Odabrala sam nekoliko rozih beauty stvarčica koje volim i koristim, koje mi uljepšavaju svakodnevnicu i čine da se osjećam ljepše i ženstvenije, ugodnije u vlastitoj koži. 



Real Techniques kistovi iz Sculpting seta su mi nedavno stigli s iHerba, najnovija igračka i trenutno najinteresantnija. Neću puno duljiti, možda napišem poseban post o njima, samo ću reći da me nisu razočarali, da koristim sve tri četkice, što nije bio slučaj sa drugim RT setovima, uvijek bi mi neki kist bio suvišan. Ovaj set je bio jako isplativ, s obzirom na to da sam ga uzela na sniženju i još iskoristila neke bodove, 10 $ koje su mi poklonili kao stalnom kupcu.



Tu je i Blush Brush koju imam tri godine i koja je još uvijek kao nova. Više je koristim za bronzer i za fiksirajući puder nego za rumenilo jer je velika za moje lice, ali posluži i za super pigmentirana rumenila, poput ovih Sleek.



Sleek paletica rumenila Pink Sprint izgleda kao nova, a kupljena je prošle zime. Rumenila su baš jako pigmentirana pa ih samo pipnem četkom. Trajat će mi zauvijek. :/ Najviše koristim ovo najblaže, desno na swatchu.


Catrice kremasto rumenilo (desno) jako volim i koristila sam ga čitavu prošlu zimu i proljeće jer daje tako lijepu i prirodnu boju, kao da ste se zarumenjele zbog hladnoće. Također je nepotrošivo, brisala sam ga i maramicom nekoliko puta kad se na ovom površinskom sloju nakupi dlačica, pa se opet ne vidi da je puno korišteno. Bilo je dio neke kolekcije, nije u stalnom asortimanu.
Flormar Pretty P112 je prekrasno, pigmentirano i toplije ružičasto rumenilo sa sitnim srebrnim šljokicama. Ne vide se toliko šljokice na licu, ali bih ja ipak da ih nema nikako jer je boja divna i osvježi ten.

lijevo CATRICE; desno FLORMAR
Pretty quatro sjenila su genijalna, pogotovo P45 za kojim posegnem češće nego za Naked paleticama, pisala sam o njemu ovdje. Pigmentirana, mekana, postojana, ogromne gramaže.
Mana ovih sjenila je ambalaža, krhka, nepraktična i staromodna. Vidi se kako mi je jedan poklopac polomljen, pa se više uopće dobro ne zatvaraju. 
Spremna sam to ignorirati jer ove kvatro paletice kod mene koštaju 2.85 KM, odnosno čitavih 1.5 eura. :D Slomi se jedna, ja kupim drugu za kusur.

P43
P45

Pink ruževi su kod mene u manjini, ali ima ih...


Classics 3D maskaru sam već nahvalila u ovom postu, kao i Maybelline Vivid Rose ruž. O Flormarovom mat tekućem ružu ćete tek čitati, jer osim ove 02 Censored nijanse imam pokazati još par.
Kad se zasitim suhih mat ruževa, sa sobom u džepu nosim sjajila. Da, ponovo sam počela mazati sjajila jer su mi usne baš suhe u posljednje vrijeme i ne trpe ništa osim balzama ili finog njegujućeg sjajila poput ovog Flormar Longwearing u nijansi L401.

L-D: Flormar L401 sjajilo, Maybelline Vivid Rose, Flormar Extreme Color Lip Matte 02

Ebelin spužvica-jaje je odlična zamjena za znatno skuplji beauty blender.



Koristi se lagano vlažna i na način da tapkate njome po licu i blendate tekući puder ili korektor. Kad je smočite, volumen joj se poveća za otprilike 30%. Može se koristiti i za nanošenje debljeg sloja fiksirajućeg pudera na npr. podočnjake kojeg ostavite tu neko vrijeme (tzv.baking) dok npr. sređujete obrve ili lijepite trepavice, pa zatim višak pudera otresete nekim rastresitim kistom.
Ebelin silikonski nastavak za pranje i masažu lica ne koristim više toliko često otkako imam Magnitone četku, ali uskoči kad ispiram neku masku s lica ili za masažu kad na lice nanosim ulje.



Batiste XXL Volume šampon za suho pranje kose volim ako mi je kosa isfenirana na ravno ili blago uvijena, stvarno da dosta volumena na tjemenu. Ponekad mi kosa ljepše izgleda treći dan od pranja i naprskana Batisteom, nego svježe oprana, kad leti na sve strane. Ne koristim ga kad furam prirodni izgled i lokne jer mi kosu napuše do neviđenih proporcija. Nimalo lijepo. Kad ga naprskate na kosu, nema više prolaženja prstima kroz nju jer je slijepi i imate osjećaj kao da je na kosi tona laka, ali ne izgleda tako. 

Balea Med Ultra Sensitive Intensivcreme sam već spominjala u postu o Balea proizvodima, ljubav još uvijek traje. Lice mi je u dobrom stanju zahvaljujući i ovoj kremi, između ostalog. Ne iritira mi kožu već nekako umiruje, a uz serum i ulja pruža dovoljnu njegu. To bi bilo to, htjela sam ubaciti još i Garnier micelarnu, ali sam je zaboravila uslikati. :D Nije skroz pink, ali čep i natpis u toj boji su dovoljni da je svrstam među ovu ekipu. Odlično skida šminku s lica, ne peče me za oči i ne izaziva nikakve neželjene reakcije. I jeftina je, ako uzmemo u obzir količinu od 400 ml.

Ja pozivam sve kolegice, koje su raspoložene, da se priključe. Ako nemate vremena za tipkanje posta, šerajte na fb neki članak, tekst o samopregledu, link, video, šta god, na temu borbe protiv raka dojke. 

Hvala :*




You Might Also Like

17 komentari

  1. Svašta lijepooog.. Imamo nekoliko istih pink stvarčica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sleek, flormar, ebelin, rt cetka? ima li jos sta? :D :D :D

      Izbriši
  2. Super stvarcice ☺☺☺Raza

    OdgovoriIzbriši
  3. šminkopizdarije <3 Drago mi je sto si se odazvala na poziv i podrzala akciju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, pa nebitne su male stvari koje cine zivot veselijim. A ja mislila nemam nista pink, kad ono imam svasta. :D
      Hvala tebi na pozivu i ideji :*

      Izbriši
  4. Jako mi se dopada Sleek rumenilo! Planiram i ja da uzmem RT cetke jer citam bas puno pozitivnih komentara o istim :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleek rumenila su odlicna, samo s njima treba pazljivo, jako pazljivo, bas se lako pretjera. RT cetkice takodjer volim, i uvijek mi je zao sto ih nema pojedinacno, glupo mi uzimati citav set zbog jedne cetke koju zelim, mislim na npr. Buffing cetku koja dolazi samo u setu.

      Izbriši
  5. Jako mi se svidjaju kistovi :D flormsar sjene i rumenilo imam,kupljeno po tvojoj preporuci :) sad me zanimaju ova nova flormar sjajila-ruzevi,pa onda ako moze brzo recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Amra, nadam se da si zadovoljna Flormar proizvodima.
      Cim uhvatim vremena i sunca, natipkat cu recenziju i za tekuce ruzeve, jer ne mogu slikati ako nema dosta svjetlosti, slike budu ocajne kad je ovako tmurno vani.
      Veliki pozdrav :)

      Izbriši
  6. Raj za ženske oči!
    Savršene stvari, pogotovo za nas ljubitelje roze boje, uživala sam draga kao i uvijek! ☺

    OdgovoriIzbriši
  7. Moram i ja odraditi ovaj tag :D super je ideja

    A flormar quattro sjenila - odlična su, al i mene nervira ta krhka ambalaža, i meni je popucao poklopac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obavezno uradi :) hvala ti.
      da hoće i ovu ambalažu popraviti, kao što su prestali korisiti onu bijelu bezveznu, mogli bi nešto i s ovom uraditi. ako odlučim ponijeti sjene nekad sa sobom, uzmem ovaj poklopac od rumenila, svi su isti. čak se ni ne zavrće već se pokopi, preglupo :D

      Izbriši
  8. Ja sam imala (ne)sreću i polomila Sleekovo rumenilo tako da sam uspela sada nekako da ga dokrajčim :D
    Flomarove senke mi izgledaju predobro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ih neću drugačije ni potrošiti, obično mi ispadne rumenilo pa se prospe pola, tek tada uspijem dokrajčiti neko :D
      Flormarova sjenila obavezno probaj :*

      Izbriši
  9. Napisah i ja blog sa ovim tagom. Hvala za motivaciju, slike su odlične :)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt