Catrice lak za nokte nokti

Catrice First Class Up-Grape

15:44Anela



Ovaj sam lak kupila nekad početkom ljeta i namazala ga samo par puta, jer mi je bio pretaman za ljetne kombinacije odjeće, ali sam znala da će biti savršena nijansa za jesen. Ipak sam ga slikala još tada na noktima, iako su bili ultra kratki i u fazi oporavka. Nisu bolji ni sada doduše, šta god pokušam i dalje se lome i listaju. 
Slike sam spremila u neku neimenovanu mapu i sasvim zaboravila na njih. Dešava se to meni, da iskopam slike stare i po godinu-dvije dana i shvatim da ih nikada nisam objavila niti napisala recenziju, a namjeravala sam.


Lak je iz Ultimate Colour linije, nijansa broj 59, First Class Up-Grape. U pitanju je tamna ljubičasta nijansa, boja šljive ili grožđa, stvarno posebna i s puno sitnog šimera, ali zaista sitnog.
Zbog tog šimera lak izgleda skroz drukčije na svakom osvjetljenju. Na hladnom svjetlu i u zatvorenom prozoru je više hladan, plavoljubičast, dok se na suncu presijava na bordo i crveno. Navečer, pod umjetnim svjetlom izgleda skoro crn.
Formula je san, idealno gusta, odlično se maže, vrlo jednoliko i ne ostavlja nikakve pruge ni mjehuriće. Pigmentiranost također odlična, dovoljan je samo jedan sloj laka, srednje debljine, da u potpunosti pokrije nokat i da dobijete boju baš kao što je u bočici.
Suši se prilično brzo, već za desetak minuta je dovoljno suh da ne morate paziti da šta ne dotaknete.
Nisam dugo kupovala Catrice lakove pa nisam upratila kad su mijenjali četkicu, ali vidim da eksperimentiraju s oblikom. Stari lakovi su imali ravno rezanu i tanju četkicu. Ja volim oble i šire četkice, ali mi je ova, blago rečeno, čudna. 

Sviđa mi se što su je proširili ali pri vrhu četkice neke dlačice strše za milimetar-dva i to može stvarno smetati da ostavite jednak nanos laka uz korijen nokta, a i da priđete rubovima nokta. Stvarno mi se ne da čistiti četkicu i sjeckati makazicama ove dlačice što strše, pa se pomučim da namažem kako treba. Mrzim ovu četkicu. Ne baš toliko koliko mrzim mršavu četkicu iz China Glaze lakova, jedan level niže je ova mržnja :D.

Što se trajnosti laka na noktima tiče, ja nisam prava osoba koja bi to mogla ocijeniti, jer su moji nokti nikakvi, uvijek par njih izlistano i oštećeno i logično je da nijedan lak na takvim noktima neće dugo stajati.
Catrice lakovi su bili jedni od onih lakova koje sam kupovala samo zbog boje, nekada mi nisu trajali ni dan-dva, a već su mi se pojavila oštećenja. Nije ni ovaj puno bolji, nažalost. Koristim i bazu i top coat a probala sam i samog da ga nosim, svejedno. Na mojim noktima ne opstaje duže od dva dana. Najprije mi se oljušti s kažiprsta i srednjeg prsta jer su mi ti nokti uvijek oštećeni, na ostalim zdravijim izdrži još dan.

Sad vas ostavljam sa slikama ove divne boje na noktima. Koliko je lijep, opet bih ga kupila, bez obzira na nedostatke, spremna sam ga popravljati, skidati i mazati svaki dan.
Preko laka sam koristila Catrice Ultra Stay Gel&Shine Top Coat, otud visoki sjaj.

Na suncu:



U hladu: 




Hvala vam na čitanju! :*

You Might Also Like

26 komentari

  1. Teksam otkrila tvoj blooog. Prekrasno. Uclani se na moj blooog i ja pisem odnedavno. Pozz
    unlmtd-beauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ROFL!
      Fala, uclanilasam se i svrati cu akos se iti isto komene uclanit. Pozzzz.
      lipstickattack.blogspot.ba

      Izbriši
  2. Uuuu kako je super. Podseca me na onaj Kiko da li je 245... mrzi me da pogledam...koji je dupe za cuveni Chanel Taboo lak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam na koji mislis, 497. Kiko i chanel su s vise ljubicaste i simer je raznobojan, cini mi se i plav/ljubicast i crven, a Catrice ima samo ovaj crvenkasti shimmer.
      Jest lijep, bas mi se svidja, da mi barem duze traje :(

      Izbriši
    2. Ovo deluje u ton identično sa Golden Rose Rich Color 34. Isto je baza ljubičasta, sedef crvenkast, u zavisnosti od osvetljenja je nekako jednako i ljubičast i bordo i braon. 2 tanka sloja potpuno prekrivaju, a trajnost... verovatno uobičajena za sve GR lakove, za 115 dinara (1 evro) nemam zamerke što izgura max 3 dana (bez pranja sudova :-) ).

      Izbriši
    3. Nemam GR da usporedim, ali gledajući slike po netu, stvarno su identični. Hvala ti na komentaru, možda se nekome sviđa boja, a Catrice mu nije dostupan.
      Dobri su meni Rich Color i formula i četkica.

      Izbriši
  3. Super mi je taj sitni šimer u njemu. Predivan lakić za jesen. :D Kupila sam nedavno jedan tamno plavi Catrice i stvarno se začudila kad sam vidjela četkicu. Nikad lošiju nisam vidjela i nikad mi nije bilo teže nanijeti neki lak. :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto tako i meni, boje krasne ali ta četkica mi pokvari dojam. Možda je ipak malo sjecnem makazicama :D

      Izbriši
  4. Prelepo izgleda, odlicna nijansa za jesen. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se i mene asocira na jesen, grožđe, šljive, vinooo, sve dobre stvari :D plus šimer. Me happy.

      Izbriši
  5. Mnogo mi se sviđa boja. Ljubičaste i generalno hladne boje su moja opsesija tokom cele godine ne samo zimi.Predobar lak
    https://spersonally.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i moje su :D bez problema nosim tamne i ljubičaste ruževe i lakove i ljeti i zimi, ali priznajem da mi se bolje uklapaju uz slojevitu i topliju odjeću. Lak je skroz lijep, nešto malo drugačije, nije boja koja se viđa na svakom stalku s kozmetikom.
      Dobar ti je blog, sviđa mi se :)

      Izbriši
  6. i ja hejtam tu četkicu, ne razumijem te dlake na sredini, čemu služe :D
    ali lak je lijep :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Služe da te naživciraju i da im psuješ dok mažeš nokte. :D
      Boja je super.

      Izbriši
  7. Ne volim sedefaste lakove ali na tvojim noktima izgleda carobno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tamara :)
      Nije ovo sedef u klasičnom smislu, da se primijeti sa dva metra, ovaj baš fino svjetluca izbliza, pogotovo na suncu.

      Izbriši
  8. Ja imam doslovno identične boje Orly lak, uz Essie podlak i Seche ili Posh nadlak traje 7 dana.

    Sve mislim kako je glupo kupiti Opi (Essie, Orly) lak dok ne stavim neki lošiji pa mi se za dva dana ocufa. Ja sam se spasila od kad sam se prebacila na OPI, 5 dana sam mirna sa skoro svim bojama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam niti jedan Orly ni Essie, ali imam nekoliko OPI lakova i ni oni mi ne traju dugo :( Do mene je, znam. Da mi je jednom doživjeti da su mi nokti zdravi i da skidam lak jer mi je boja dosadila, a ne zato što ga pola nema već sutra.

      Izbriši
    2. E to se meni dešava u zadnjih godinu dana, da skidam lakove jer mi je boja dosadila. A prije toga sam stvarno bila u situaciji kao ti, em listanje noktiju em cufanje laka. Pa sam jedno vrijeme doslovno prestala lakirati nokte jer niti mogu svaki drugi dan lakirati niti s oštećenim lakom na posao.
      Nisu ni sada nokti savršeni, ali su dovoljno dobri. Generalno, mislim da su meni najviše pomogli lakovi za jačanje noktiju, kad je situacija kritična koristim ih po uputi, svaki dan po jedan sloj i četvrti dan skidam. I tako dva tjedna. Sada ih koristim kao bazne. Do sad mi je najbolji (nokti su najjači od njega KIKO 3u1 ali samo kao bazni, ne koristim ga kao nadlak).

      Izbriši
    3. I ja sam jedno vrijeme prestala lakirati nokte i mazala samo ulja jer sam pomislila da su mi slabi od stalnog lakiranja...i bili su još gori :D nekako ih lak opet zaštiti od listanja, a bez laka i u dodiru s vodom i deterdžentom tek nastane belaj.
      Je li to mat, white ili shine Kiko 3u1, vidjela sam na stranici da ih ima više? voljela bih ga probati, da barem odluče konačno slati i u Bosnu.

      Izbriši
  9. Nijansa je prekrasna, ali mi se ne sviđa što se brzo skida, ne koristim lakove koji ne traju barem 5 dana XD

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt