Bocassy Paris njega lica serum za lice

Bocassy Paris hidratantni serum za lice

15:25Anela


Proljetos se na policama dm marketa u BiH pojavio zanimljiv preparativni brend- Bocassy Paris. Vjerovatno ste primijetile ambalažu, crveni baršunasti karton ispisan srebrnim slovima, profinjen dizajn, staklene bočice i teglice, dosta pažnje posvećene detaljima, što meni automatski ulijeva povjerenje. Iako nas naziv brenda asocira na francusku kozmetiku, u pitanju je brend s adresom proizvodnje u Hrvatskoj.


Bocassy je brend koji je dosta fokusiran na kvalitet kozmetike koju prozvodi. Vodi se računa o sastojcima i njihovom podrijetlu. Ako okrenete ambalažu da pročitate listu sastojaka, nećete ugledati mineralna ulja, parabene, slikone, propilen glikol i sl. Vidjet ćete dosta prirodnih, biljnih ulja, maslaca i biljne ekstrakte. Ako želite saznati više o sastojcima koje koriste, možete zaviriti ovdje (klik), a ako želite saznati više o samom brendu i njihovom pristupu, koncepciji, savjetujem vam da pročitate intervju gospođe Marine Mustapić, osnivačice brenda, na blogu budilepa.com 
Imala sam priliku probati dva Bocassy proizvoda, serum i hranjivu noćnu kremu. Serum koristim već duže vrijeme, a krema je na čekanju dok ne dođe hladnije zimsko vrijeme, pa ćete o njoj vjerovatno čitati sljedeće godine. :D



Serum je namijenjen svim tipovima kože i svim dobnim skupinama. Vlaži i hrani kožu, a pri tome je ne masti, tako da ova tvrdnja ''za sve tipove kože'' zaista ima smisla, jer kome nije potrebna hidratacija?
Dolazi u staklenoj bočici, na pumpicu. Meni je dovoljan jedan pritisak na pumpicu za cijelo lice, ali uzmem dva i namažem i vrat i ruke.
Miriše ugodno, na voće ili cvijeće, nisam sigurna, ali mi se miris jako sviđa. Razgovarala sam s djevojkama koje su ovaj serum probale i baš smo nesložne što se mirisa tiče, nekima miriše orašasto, nekima biljno, nekima voćno, neke ga vole, neke ne. Stvarno je miris jedan od najindividualnijih doživljaja i teško ga je opisati.
Srednje je gustoće, za jedan serum. Više kremast nego li voden ili gelast. Vrlo je lagan, razmazuje se s lakoćom, a upija jako brzo, doslovno za minutu-dvije. Za sobom ostavi divnu mekanu kožu, bez masnog sjaja li osjećaja ljepljivosti i bez nekog filma koji se mrvi ako protrljate lice, što ga čini odličnom podlogom za šminku.



Budući da je moja koža mješovita i t-zona mi ljeti više naginje na masniju stranu dok su obrazi suhi/normalni, a zimi je više suha nego normalna/masna, tako se i moja preparativa mijenja s izmjenom godišnjih doba.
Serum mi je u vrelim ljetnim danima bio dobar i kao samostalna njega, povremeno sam morala dodati na obraze još malo neke hranjive kreme li ulja, pretežno navečer. Preko dana sam koristila samo serum i bio mi je dovoljan, nisam osjećala nikakvo zatezanje lica. 
Sada se vrijeme prlično promijenilo, zahladnilo, jutra su redovno hladnija od 10° C, a u stanu mi grijanje radi već petnaestak dana. Primjećujem da mi lice traži više njege i da mi ni ovaj serum nije dovoljan sam. Osjećam blago zatezanje otprilike sat-dva nakon što se serum upio. Da bih to izbjegla, nakon nanošenja seruma namažem i kremu. Trenutno koristim Balea Med Sensitive kremu i Balea Totes Mer kremu, jače od toga mi još ne treba i to dvoje (serum i krema) su mi se pokazali kao dobitna kombinacija. Perutanja i crvenila po obrazima još uvijek nemam. Povremeno navečer uključim i ulje, arganovo ili šipkovo, o kojima sam pisala.
Nikakvih neželjenih reakcija u vidu komedona, alergije, bubuljica, peckanja li žarenja nisam primijetila na svojoj koži.

Sastav:



Odmah poslije vode u sastavu su maslinovo ulje, glicerin koji vlaži kožu, shea maslac i pantenol (također ovlaživač i emolijens, omekšava kožu).
Tu su i ekstrakti anisa i gaveza. Anis je poznat kao lijek za kašalj i bronhitis, ali ovdje u kremi ima antibakterijsko i antioksidirajuće djelovanje. Djeluje blago adstringentno. Adstringensi u kozmetici služe za čišćenje i sužavanje pora.
Gavez je u narodu poznat kao ''biljka koja liječi slomljene kosti'', gavezova mast se maže na kožu i tretiraju se prijelomi, istegnuća mišića i ligamenata, modrice.
Pospješuje brzo zarastanje rana, oštećenja na koži, pomaže i ubrzava regeneraciju tkiva.
Vitamin E je antioksidans i ovlaživač, a tu je i retinil palmitat, ester retinola (vitamina A), njegov blagi i manje učinkovit oblik, ali i dalje dobar antioksidans i antiage sastojak.
Sljedeći su na listi masni alkoholi i masne kiseline koji su tu kao emulgatori i ovlaživači. Kao konzervansi su izbjegnuti zloglasni parabeni a korišteni fenoksietanol i klorfenezin. Fenoksietanol je tek predmet brojnih istraživanja, njegova štetnost u malim dozama poput ove u serumu ili kremi nije dokazana.
Zbog maslinovog ulja, masnih alkohola, serum možda nije pogodan za izrazito problematičnu kožu sklonu nastanku akni, ali zaista nisam kompetentna da dam tu ocjenu, jer moja koža nije problematična u tom smislu. Kako rekoh, ja nisam imala baš nikakvih nuspojava, ali to ne znači da netko neće.



Serum košta oko 45 maraka i može se kupiti u dm-u. Mislim da kvalitet i količina opravdavaju nešto višu cijenu. Količina seruma je izdašnih 50 ml, a ja sam se obično susretala sa serumima u količini 30 ili 20 ml. Nakon skoro 4 mjeseca korištenja sam potrošila malo više od pola bočice. Serum bih definitivno kupila opet nakon što potrošim ovaj. Osim ovog, hidratantnog, nedavno se na tržištu pojavio i Antiage Bocassy serum, koji me također zaintrigirao. Mislim da u BiH još uvijek nije dostupan. Bude li, sigurno ćete čitati i o njemu na blogu, jer je Bocassy zaradio moje povjerenje.


PR proizvod, ustupljen na recenziju

You Might Also Like

14 komentari

  1. Odlicna recenzija,svidja mi se,kupujem da probam,inace mi je vise suha koza,nadam se da ce mi odgovarati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, u kombinaciji s kremom je meni više nego odličan. :) Ako kupiš, javi dojmove.

      Izbriši
  2. Prošle godine sam koristila ovaj serum i stvarno je odličan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, prije nego što sam se odlučila za serum, čitala sam recenzije i vidjela da je baš dosta pohvala ubrao. Mislim da sam samo na jednom mjestu pročitala da je nekome izazvao prištiće ili nešto takvo. Meni srećom nije nikakve probleme radio na licu, vjerovatno ću ga kupiti kad potrošim ovu bočicu.

      Izbriši
  3. odlična recenzija...Nisam ga probala, a voljela bih....Mada ko zna kada bi dosao na red :-)
    Lijepa ti pozadina :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ako bude kakvih okupljanja, nosim ti tester :D
      Pozadina je najvažnija :D ;)

      Izbriši
  4. Sviđa mi se kako zvuči, oklevala bih jedino zbog vitamina A, iako je verovatno u maloj količini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vitamin A je u obliku palmitata, pa mislim da ne škodi a i mala koncentracija je u pitanju, ali razumijem ako te brine, doci će vrijeme i za takve preparate.
      Ja sam nestrpljiva sad da testiram i kremu, ali polako, moram potrošiti otvorene, taman će tad i zahladiti pa je veća vjerovatnoća da će mi baš odgovarati kao noćna njega.

      Izbriši
  5. Odlična recenzija, sad imam želju isprobati ga, ali sumnjam da bi mi odgovarao u ovo jesensko/zimsko doba XD Jako me zanima kakva je noćna krema :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lena, odgovara meni i sada, samo ga trebam ''pojačati'' još nečim. Ja ga doživljavam kao dodatnu hidrataciju, meni to uvijek treba, obrazi se uvijek perutaju, kao i dio oko nosa.
      O noćnoj kremi još ne mogu ništa reći, ali čim testiram utisci će biti objavljeni, bilo pozitivni, bilo negativni :)

      Izbriši
  6. Stvarno imam zelju da probam taj Bocassy serum, sve sam pozitivno procitala o njemu...ali svaki put mi nesto bude prece od preceg i tako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A da, tako je to, da mi je dobiti na Bingu pa da probam sve što sam htjela :D Ako dođe kad na red, javi kakav ti je :D

      Izbriši
  7. Serum je odlican u smislu da je stvarno lagan, a hranjiv, i mislila sam da sam nasla HG kremu za lice, medjutim, nakon par mjeseci koristenja, dobila sam takav osip i dugo sam eksperimentisala da vidim sta je i shvatila da je od njega. Tuga, patnja, ali tako je, kako je. Inace imam osjetljivu kozu i alergiju na polen, tako da je vjerovatno do nekog prirodnog sastojka. Elem, djevojke sa slicnom kozom i problemima neka paze, a inace, kome odgovara - blago njemu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što ti je lice tako reagiralo, znam koliko truda poslije treba da se vrati u normalu :(

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt