četka za kosu feniranje njega kose

Rowenta Brush Activ 1000 rotirajuća četka

14:11Anela



Mislim da sam za rotirajuću četku koja suši i ujedno fenira kosu prvi put čula na TV-u, preko Top Shop emisije. Bilo je to jako davno, prije nekih 9 ili 10 godina, sigurno. Činila mi se kao super stvar, ali sam uvijek sumnjičava prema onim tv reklamama, pa sam se najprije raspitivala uokolo, je li je netko možda isprobao. Nisam čula ništa pozitivno, navodno je petljala kosu i lakše se bilo isfenirati na klasičan, fen+četka način.

Ne znam ni sama tko mi je preporučio Rowentu, ali se sjećam da je tada koštala 116 i nešto sitno maraka i da mi je cijelim putem dok sam je nosila u kesi do kuće bilo u glavi:'' Bolje joj je da radi!''
I meni je i radila. Čitavih 7 godina i mogla je još, da mi nije ispao ovaj adapter iz utičnice i slomio se metalni dio na utikaču.



Ovo je bio stari model četke, današnje ne dolaze s ovim smiješnim ''punjačima'', dolaze s klasičnim utikačem. 



Novu četku sam srećom brzo našla i nisam morala iskeširati toliko para, uzela sam polovnu, od djevojke kojoj nije odgovarala. Noviji model mi je još bolji, jači, sušenje brže, kosa manje napuhana i frizzy. 1000 W snage, stariji je imao 400.



Prije nego što krenem s recenzijom, ja moram reći da efekt koji dobijete poslije feniranja ovom četkom nije isti na svakoj kosi. Nisu sve žene super zadovoljne, iako ja jesam. Ako vam je prirodno ravnija kosa, četka vam ne treba. Ne trebate bacati novac, vjerovatno ćete se bolje isfenirati običnom četkom i fenom, uz malo prakse. Vjerovatno nije dovoljno snažna ni za dugu kosu i debelu dlaku, kao ni jako kovrčavu kosu koja se teže ispravlja i stilizira.
Ova četka ne može zategnuti pramen kose kao što to radi frizerka i ne može zagladiti dlaku u toj mjeri. Ja pomoću ove četke nikada ne mogu dobiti sasvim ravnu kosu, kao iz frizerskog salona, ali mogu dobiti puno urednije lokne.

Moja kosa je trenutno poluduga, tankih vlasi, ali nije rijetka, neke srednje gustoće. Prirodno je suha i frizzy, valovita, (2B tip) dok sam bila mlađa bila je srednje kovrčava ( 3A tip po ovome testu) i kovrče su imale bolju definiciju dok nije bila farbana. 
Evo kako izgleda nakon pranja i sušenja na zraku, bez ikakvih proizvoda za stiliziranje, ulja, pjene i kreme.



Znam da će možda neki pomisliti kako kosu ne treba tretirati fenom, rotirajućom četkom ili peglom pa će biti zdravija, manje suha i bla bla...može, ako ste sretnice pa vam kosa poslije pranja ima neki oblik. Moja bi bila super, ali da živim u osamdesetim :D. Napuhana, čupava i natapirana frizura, šop, plava sjena, sedefasti rozi karmin i sako podstavljenih ramena, širih nego kod Gym Baje, samo nečural bih furala.


U današnji vakat kovrče su dosta potisnute s modne scene, sve cure peglaju kosu. Ukočeno, uglađeno i izravnato, nema više divljih raspuštenih kovrčica. Popeglala se i Sarah Jessica Parker i Debra Messing i Salma Hayek i Andie McDowell i Julia Roberts...kao da je malo djetinjasto i neozbiljno imati žbun na glavi, takva atmosfera vlada. Viktorijini anđeli jedino imaju neke naznake valova i ja moram priznati da sam popustila pod tim trendom, ako već ne mogu imati stalno ravnu kosu, onda patim za tim krupnim i urednim loknama, da mi je barem to.

Upravo to i dobijem za nekih desetak minuta manevrisanja ovom četkom oko glave. 
Vrlo je jednostavna za košrištenje. Dummy proof, što bi se reklo. Ako se ja snalazim s lakoćom, može svatko. Imajte na umu da se ja ne znam fenirati pomoću četke i fena, sva se spetljam i fali mi ekstra ruka...ili dvije.



Imate pri vrhu četke prekidač s opcijom 1, 2 i zvjezdicom, i to vam je jačina zraka koji puše. Zvjezdica je hladni zrak, za učvršćivanje frizure. Na ovom prekidaču pri dnu štimate brzinu rotiranja četke, kod mene je na najbržem. Strelice lijevo i desno držite za rotaciju glave četke. Uz četku se dobiju dva nastavka, manja glava širine 30 mm ( koju nisam nikad u životu koristila ) i veća, širine 50 mm.



Na mojoj četki se vidi da je korištena, ove iglice se nakon par korištenja iskrive, ali to ne utječe na performans. Obje četke su presvučene keramičkim slojem, za smanjenje statičkog elektriciteta i za sjaj kose.

Potrebno je uzimati male pramenove kose i najprije četku postaviti u blizini tjemena da osuši korijen kose, zatim pritisnuti rotaciju i polako četku spuštati prema dolje. Moj savjet je da ne sušite kosu ovom četkom, nego da je koristite za oblikovanje frizure kad vam je kosa skoro suha, tek malo vlažna, jer se tako dlaka manje oštećuje.
Najbolje ćete shvatiti kako se koristi ako pogledate ovaj kratki video.



Ako se kojim slučajem četka zapetlja u kosu, a meni se desilo svega par puta i to sa starijim modelom, samo stanete s rotacijom, ne otpetljavajte ni ne izvlačite, nego pritisnite onu strelicu za suprotan smjer i kosa se sama ispetlja. Nikakvog čupanja nema. Ako imate dužu kosu, držite je podalje od donjeg otvora, da ventilator ne bi uvukao kosu unutra, ali to se može desiti i s običnim fenom, ako ste smotane. :D

Za ravniji izgled, pomičete četku kroz čitavu dužinu kose, bez namotavanja na četku, a za malo krupnije lokne, namotam kosu rotacijom na širu četku i tako sušim pramen. Znači ne pomičem četku nego je držim blizu tjemena, kao vikler i sušim pramen. Kad je kosa suha, okrenem na onaj prekidač gdje zvjezdica i ohladim kosu. Izvučem pramen pažljivo, bez češljanja i idem dalje.

Ako ste ikad pokušale slikati šminku na licu i pomislile da je teško, to je ništa pored slikanja vlastite kose, malim digitalcem ili mobitelom, namučila sam se pošteno. Ludi uglovi, čudni riđi odsjaji na glavi kojih uživo nema, pogotovo gore na slikama gdje sam frčkava, prejaki kontrasti, ali nebitno, mislim da se vidi efekt.



Vjerujem da se Brush Active 1000 četka sada može naći po nešto nižoj cijeni od one početne jer su izbacili novije modele. Zadnja je čini mi se Brush Active Nano, koja baš moćno izgleda, možda je i bolja od ove moje. Dok me moja odlično sluša, ja nemam namjeru isprobavati dalje. Je li je neka od vas možda probala?

Hvala vam na čitanju :) :*


You Might Also Like

28 komentari

  1. Moj model ove Rowenta četke je izmedju ove tvoje dvije, pretpostavljam, obzirom da je ista ko ova tvoja stara ali bez adaptera. Tvoj me post jako obradovao jer sam gotovo i zaboravila na nju, a bila je jako prakticna. Kosa mi je nesto ravnija od tvoje, ali zaista kada se ispraksiras sa ovim, frizura je kao iz salona! Hvala na postu! Btw, pogledaj i moj blog ( www.thebeautyinmeblog.wordpress.com ) . Lijep pozdrav!!! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je nezamjenjiva, ne dobijem baš frizuru iz salona, ali dobijem NEKU frizuru, a bez nje ništa :D. kad mi je stara pukla, bila sam ljuta k'o ris i hodala s punđom nekih par mjeseci, dok nisam naletjela slučajno na oglas da djevojka jeftino prodaje polovnu četku.
      Hvala tebi na komentaru, tvoj blog mi je poznat već s BiH beauty bloggers stranice, znam da sam čitala ovaj post beach essentials, samo tako nastavi :) pozdrav :*

      Izbriši
  2. Bas mi se dopada kako ti kosa izgleda, posebno ravniji izgled, odlicno deluje. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam svoju cetku kupila pre godinu dana. Imam dugu kosu, bas dugu i ne mogu lepo oblikovati kao ti. Ispravi mi kosu i da malo volumena, i to je to. Da imas duzu kosu, mislim da ne bi postigla te talase. Svoj primerak sam kupila u Austriji i platila 90 eura, nista mi se nije iskrivilo ili pokvarilo, vrlo lepo radi. Hvala ti na recenziji, i pomogla si mi malo oko pravilnog koriscenja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam dužu kosu, do grudi otprilike, sve do prošle zime. i tada sam mogla napraviti ove krupne uvojke, a i sitnije tako što bih držala četku okomito i uvrtala kosu oko njene osi, evo ovdje imam sliku:
      https://instagram.com/p/sfQJ5-oA0Y/?taken-by=lipstickattack

      a ovdje kakva je prirodna:

      https://instagram.com/p/kmkyxZoAzg/?taken-by=lipstickattack

      mislim da je više do debljine dlake, ali u pravu si i kada kažeš da je s kraćom kosom lakše oblikovanje.
      Daj joj još koju šansu, pa ako ti baš ne odgovara, prodaj je nekome, možda se neka djevojka baš usreći s njom, a ti sebi kupiš nešto drugo.

      Izbriši
  4. Ja imam skoro istu ovakvu četku od Babylissa, jedno sam ju vrijeme stalno koristila, a sad mi već dugo samo stoji jer izbjegavam bilo kakve toplinske torture :D
    Tebi su i frizura i makeup divni, ali to je već standardno kod tebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana :* <3 :D
      Blago tebi kad možeš. I ja razmišljam da pustim opet kosu, lakše ju je oblikovati kremom i pjenom kad je duža, teža je i manje se napuše, pa bih mogla ostaviti četku povremeno...
      A onda mi krene opadati pa mi pukne film i opet odrežem na duži paž i sve tako u krug..:D

      Izbriši
    2. hahah, pa i kod mene je slična priča, i ja sam se bila prije 3 god ošišala na neki paž i na tu dužinu sam morala stalno se fenirat ili viklere ili nešto, jer inače ni na što ne liči :D u međuvremenu mi je fino porasla i sad ju već neko vrijeme mogu pustit na zraku da se suši i da izgleda sasvim pristojno, ali opada u zadnje vrijeme + mi se baš jako sviđaju ovi "lobovi" i sve se razmišljam da se ošišam...a onda se opet sjetim muke oko održavanja (iako svi pričaju da je to super zahvalna frizura za održavanje - meni bome nije :$ ) i tako....muke naše ženske pređite na muškarce :D :D

      Izbriši
    3. Joj pa jest tako, i ja moram uvijek nesto s ovom duzinom do ramena, ako se susi sama, ni na sto nije nalik. Dok je bila duza, spletem je vlaznu, sutradan raspletem i ok je, ovako mi je vecinu vremena svezana jer dok se nasminkam obicno nemam vremena za frizuru XD
      A trebalo bi da je obrnuto, ako imam frizuru, treba mi mrvica sminke da se dobro osjecam.
      Zamisljam nekog muskarca koji slusa/cita cime se sve zamaramo i prevrce ocima hahaha.

      Izbriši
  5. Čim sam videla da je reč o rotirajućoj četki pomislila sam TOPSHOP - ,,Imate problem sa držanjem fena u ruci? Uvek vam se kosa uplete i sve je tako teško? Treba vam nova četka koja suši kosu uz najinovativniju patentiranu NASA tehnologiju, ali TO NIJE SVE - ona pravi najfantastičnije frizure!'' :'D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahhahaha, ''uz kupovinu četke za samooo 199.99 maraka ( prekriženo 250 ) dobit ćete i dva nastavka. ALI TO NIJE SVE!!! naručite i sjeckalicu za luk, za samo 29.99 maraka, ponuda važi samo uz narudžbu četke. Od sada nema suza ni u kuhinji, ni u kupatilu ispred ogledala....(tamo se ona teta iza nasmijana fenira, a isfenirana već)

      Izbriši
  6. Ja sam totalni anti talent za feniranje, meni fen i četku nnikad ne treba dati u ruke jer uvijek napravim neki problem. Jednom mi je zadnji dio fena gdje je onaj mali propeler usisao pramen kose, skoro se zapalila i ja i fen i kosa, katastrofa. Mislim da ću nagovoriti mamu da mi kupi ovu nano verziju četke je se ona redovno fenira, pa ću i ja probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahha dakle ti si ta smotana kojoj i fen usisa kosu XD
      ma nisam ni ja bolja. najbolje kad uzmem fen i cetku i kontam ma nije to nista, to tako lako izgleda i stanem pred ogledalo i nikako da fen dovedem do cetke ahah, ruke ne slušaju, bolje mi je kad ne vidim odraz. ja hocu lijevu ruku da pomaknem a pomaknem desnu, ogledalo skroz oteza situaciju XD. ajd javi ako uzmes nano, bas me interesuje.

      Izbriši
  7. da imam takvu kosu, ne bih nikad fenirala, super ti je prirodna! ja ih da je uvijem da izgleda tako, naravno toliko je ravna, da se ispravi za 5 minuta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ali znaš kakve smo mi žene, frčkave se ravnaju, ravne uvijaju, samo bi nešto mijenjale.

      Izbriši
  8. I ja imam ovu četku. Moja je vjerovatno neki stariji model, ali je ljubičaste boje. Meni je nesto najbolje što sam u životu nabavila. Uvijek je preporučim. Slažem se sa svime što si napisala-divan post. Meni se jako sviđa i tvoja "prirodno osušena kosa".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čini mi se da je ta ljubičasta malo novija, ali nisam sigurna. hvala ti puno :) <3

      Izbriši
  9. Poz imam ovu cetku ali je rijetko koristim narocito na ovim vrucinama.Ja imam potpuno ravnu kosu a volim frckavu divlju kosu po mogucnosti bar u dvije boje ili nijanse...kao lavlja griva.Meni je to ok i ja uglavnom koristim viklere one spuzvaste kao crvice,najlakse mi je s njima i najbrze nemam vremena da se zezam sa feniranjem,a cesto nenam volje za to.Ja kad koristim ovu cetku kosa mi bude por\tpuno ravna a za volumen moram koristiti klasiku-cetka+fen.Mada ja imam puno kose i volumen mi ne treba..Mozda je vrijeme da vratimo grivu u modu.Poz Bojana BL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, razumijem da ne može odgovarati svačijoj kosi, ako ti je lakše i imaš bolji rezultat s viklerima, prodaj četku nekome, kupi šminke :D ja sam skroz smotana i s viklerima i s četkom i fenom, ruke ne slušaju nikako. a nisam ni vješta baš s pravljenjem frizura, pa ili nosim neurednu punđu ili pustim. to mi je sve :D
      Pozdrav Bojana :)

      Izbriši
  10. Ehh Bajina ženo frizura ti je mrakača :D
    Ja sam se ispraksirala s OG četkom ali već neko vrijeme škicam neki Remington set, toliko funkcija ima da pomislim kako ga samo trebam uključit u struju, sjest, čitat novine a on će me sam isfenirati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ehheheeh još mi fali da krenem s gadgetima za frizure, ne spominji, ne kupuj, ne recenziraj, ja sve što vidim kod tebe poželim :D

      Izbriši
  11. Pozdrav, imam ovu noviju četku! Kupila je u Maju prošle godine u Nemačkoj , a prestala sa radom u Oktobru! Kao da se,počela pregrejavati...Nije pala,niti bilo sta slično!Ne znam da li može da se popravi!? Jako sam se razočarala! U suštini dok je radila,kosa bude divna!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zar nemas garanciju od godinu dana, ja sam dobila garanciju na svoju cetku. bas mi je zao sto se pokvarila, ne mislim bas da se isplati popravljati, zavisi sta se pokvarilo. Opet ti savjetujem da prvo pitas koliko bi te izasao popravak, da ne bude skuplji od nove cetke...

      Izbriši
  12. Imam Rowenta BRUSH AKTIV elite model Look četku, četka mi je premekahna za moju kosu da li ima nastavak da četku posebno kupitm za ovaj model. LP

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt