makeup look sjenilo Urban Decay

Urban Decay Naked Basics, recenzija i lookovi

21:46Anela


Ovaj post je jedan od serije postova koju sam najavila, a tiče se mojih all time favorita za koje nikad nisam pisala recenziju, a htjela bih. Ukoliko naziv ove palete ukucate u pretraživač, izaći će vam bezbroj recenzija, ali neka i moje. Toliko često je koristim da zaslužuje da je spomenem. 
Kupila sam je prije godinu dana, na Feelunique stranici na nekakvom sniženju, za 16 funti, a inače košta 23.


Ova paleta je baš osnova za svaki look koji zamislite. Ja u 99% slučajeva nosim neutralne i zemljane tonove, a čak i kad poželim neke jarke boje, trebaju mi neke smirenije i mat nijanse da to izbalansiram i uklopim po svom ukusu.
Osim toga što su boje neutralne, 5 od 6 nijansi je mat, a najsvjetlija je satin završetka. Ako koristite sjenila, znate već i da su ona mat završnice neophodna svakoj ženi koja se šminka. Šimerasta sjenila preko cijelog kapka odavno više nisu u modi. (Možda se i vrate, nikad se ne zna :D)



Paletica dolazi u kartonskoj ambalaži, na poleđini kartona i same paletice možete vidjeti neke osnovne informacije, nazive sjenila, gramažu i sl.

Sama paletica je u jako lijepoj, minimalističkoj ambalaži, plastičnoj ali pod rukom imate osjećaj kao da je gumirana. Ne ostaju otisci prstiju i nakon godinu dana skoro svakodnevnog korištenja i dalje je kao nova, bez ikakvih ogrebotina i oštećenja. Odlična je i kompaktna, stane u svaki neseser i torbicu. Najbolji je odabir ako negdje putujete i ne želite nositi puno šminke, jer s ovom paleticom možete kreirati jako puno lookova.



Nemojte se iznenaditi kao što sam se ja iznenadila kad sam je prvi put ugledala, očekivala sam paleticu veličine one kartonske ambalaže, ali je sama paletica manja. Manja od mog mobitela. Stane mi na pola dlana.
S unutrašnje strane poklopca je ogledalo, a kist nećete dobiti, što je za mene OK, ionako nikad ne koristim one aplikatore ni kistove koji dolaze s paletom.



Sama sjenila su jako dobra, pigmentirana, lijepo se prenose na kapak, prilično se dobro blendaju. Jako su svilenkasta i mekana na dodir.
Imaju samo jednu manu, osim cijene: rasipaju se prilikom uzimanja na kist/aplikator.
Moram priznati da nisam ni to očekivala od jedne palete koja košta preko 60 maraka. Nije da mi previše smeta, ionako puder stavljam poslije šminkanja očiju, meni je najbitnije da je sjenilo pigmentirano i da se lako izblenda, a ova sjenila te uvjete ispunjaju.



Venus je najsvjetlija nijansa koja je namijenjena za osvjetljivanje dijela ispod obrva ili unutrašnjeg kuta oka, ali se može nositi i preko kapka, zašto ne.
Ima satin završetak. Nije mekano kao ova četiri koja slijede, nešto je malo, skoro primjetno tvrđe, ali se zato manje trusi od ovih mat koja slijede.

Foxy je svijetla i žućkasta nude nijansa, svjetlija od boje moje kože.

Walk Of Shame (W.O.S.) je nijansa jednakog intenziteta boje kao i Foxy, samo što je WOS hladnija, vuče na rozu.

Naked 2 je taupe nijansa, što bi bila neka svjetlija, sivkasta i smeđa u isto vrijeme. U našem jeziku stvarno fali izraza za boje, Englezi su to bolje smislili, jedna riječ opiše ono što mi ne možemo u dvije rečenice.
Ova nijansa mi je omiljena za definiranje pregiba kapka i kao prijelazna boja u kreiranju smokey looka.

Faint je srednje tamna smeđa.

Crave je odlično pigmentirana crna i ni ona nije onako mekana na dodir kao prethodne 4 nijanse, ali mi to odgovara, ovako se manje osipa. Za neke dnevne lookove je ne koristim u kutu oka, ali je koristim kao eyeliner.



Swatchevi su rađeni bez baze i tako da sam par puta prešla prstom preko kože. Najviše zbog ovih svijetlih nijansi, ne bi se na meni svijetloj baš mogle uočiti drugačije, a tako radimo i na očima, uostalom, pakujemo i tapkamo boju dok ne budemo zadovoljne rezultatom, zar ne?

Ovi neutralni lookovi nikad nisu nešto atraktivni ni zanimljivi za slikanje, i bog zna koliko sam se puta našminkala sjenilima iz palete a nije mi ni na kraj pameti bilo da uzmem i to slikam, a često se na slikama dnevni lookovi ni ne vide.
Ipak, imam dva looka, jedan pogodan za svakodnevne prilike, ide uz sve i svašta, drugi s malo naglašenijim i usnama i očima.

LOOK 1:


1. Na kapak sam nanijela Avon bazu, a preko nje NYX Milk jumbo bijelu olovku i dobro razmazala. Bijela olovka će pojačati pigmentaciju Foxy sjenila.
2. Na mobilni dio kapka sam nanijela sjenilo iz palete, Foxy
3. Širi dio pregiba sjenčim Naked2 sjenilom i razvlačim ga duboko prema nosu.
4. U sami pregib nanosim smeđe sjenilo, Faint. U unutarnji kut oka i ispod obrva nanosim W.O.S.
5. Na vanjski kut kapka ide crno sjenilo iz palete, Crave.
6. Nanosim tuš Essence u flomasteru, Easy2Use i smeđe sjenilo na donji kapak, uz trepavice.
Maskara je Essence, Lash Princess.



Na licu nosim Misha BB Perfect Cover kremu, MUA bronzer, Essence Silky Touch Autumn Peach rumenilo i Golden Rose Velvet Matte ruž br.10


LOOK 2:



1. Na cijeli kapak i sve do obrva nanosim Avon bazu za sjenila.
Na vanjski dio, do kraja obrve lijepim selotejp, kako bih dobila ravan vanjski rub. Ne zaboravite traku najprije nekoliko puta zalijepiti i odlijepiti s ruke, pa onda zalijepiti na kožu oko očiju, da se ne uhvati previše.
2. Na pokretni dio kapka nanosim taupe sjenilo, Naked2.
3. U pregib kapka ide Faint.
4. Vanjski dio zatamnim s Crave i blendam, blendam i dodajem Naked 2 na kapak i Crave u vanjski dio dok nisam zadovoljna.
5. Pod obrve i u unutarnji kut ide W.O.S.
6. Tuš Essence, trepavice su neke s buyincoinsa kineske i u unutrašnjem kutu oka je Avon Supershock Gel Eyeliner crna olovka

Slike su mi malo crappy, boje se baš ne vide jer mi aparat crkava i imam problema s makro opcijom, ali...šta je tu je :).



Na licu je Misha BB Perfect Cover krema, Essence Silky Touch Summer Dreaming rumenilo, MUA bronzer i Manhattan Lips 2 Last trajni ruž o kojem ću uskoro pisati više.


Hvala vam na čitanju :) :*

You Might Also Like

38 komentari

  1. Imam i volim! Baš je skroz praktična, s njom mogu ići od najjednostavnijeg mogućeg dnevnog look-a do skroz crnog smokey-a, a mogu srediti i obrve. Btw.morat ću probati taj GR velvet 10, skroz mi dobro izgleda na tebi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, baš jest, nekako mi djeluje praktičnija od basics 2, mada mi je i ona lijepa. i jest, i ja mogu obrve srediti, samo pomijesam ove dvije tamne.
      10 je neka fina nude koraljna, na nekima na rozo povuce.

      Izbriši
  2. Lijepa je paletica.. Look 2 mi je divaaaaan i predobro ti stoji :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo ti oko na look 2 zadnja slika. Hajde caaao.
    Super su slike sve, imamo isto podesene postavke na monitoru.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo ti oko na look 2 zadnja slika. Hajde caaao.
    Super su slike sve, imamo isto podesene postavke na monitoru.

    OdgovoriIzbriši
  5. Divna paletica, mada je meni basics2 na wl :-) Lijepa si kao i uvijek :-*

    OdgovoriIzbriši
  6. Lijepa paleta, sadrži nijanse s kojima možeš izmisliti šta poželiš. Odlična :) 2 look je predobar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Minna, moze se bas svasta izvesti, a najbolja mi je za no makeup makeup, kakav najcesce i nosim.

      Izbriši
  7. bože sačuvaj koje savršenstvo! Nažalost nisam imala para kada je bila na sniženju na feelunique-u ali jedva čekam da je naručim :) Predivan post! 10+ za fotke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo strpljivo :D bit ce opet snizenja, a jest preskupa po punoj cijeni, a na snizenju se isplati. Hvala ti, od tebe mi je to veliki kompliment, tvoje slike su fantazija :)

      Izbriši
  8. Svidja mi se prvi look, pocela sam nesto slicno da vezbam, posto sam pocetnik :Đ A drugi je moooocan! Mislim da cu uzeti Flormar p045 za pocetak, sto se nude tonova tice, a ovu mozda nekad ako se ispraksam.
    I da, nikako da pitam koji je ovo ruz, da nije VM 10 i to? Hvala :* http://i.imgur.com/Pl9Gr61.jpg

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P045 je odlicna, vec sam je hvalila, a imaju i onu paleticu od 5 sjenila, nude dudes, sad je u crnoj ambalazi i uzela sam je neki dan, zato jer je bila 3 eura pa cu je usporediti s naked cim je isprobam posteno.

      Izbriši
    2. zaboravih odgovoriti za ruz, tu nosim GR Velvet Matte 14, ali nije realno ispao, uzivo je tamniji. :D

      Izbriši
    3. E, hvala :D Znam da si pisala o p045, secam se, i to u vise navrata, zato sam i pitala. Nego se ja bolje snalazim sa tamnijim senkama, ove svetle kad nanosim kao da imam dve leve ruke haha. Ne znam zasto. Nisam videla tu drugu Flormarku ovde, verovatno je i nema. Catrice matt paleta isto deluje ok, ali i ona je nedostupna, pa cu verovatno uzeti p045.
      Ako je tamniji onda nista, no hvala na trudu.

      Izbriši
  9. Milion puta sam čitala recenziju ove palete ali došla sam kod tebe samo da gledam kako si lijepa i radujem se svakom novom looku :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Lookovi su ti baš prelijepi i ovaj prvi look je moj go to look kada se žurim, a recenzija je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako lepi lookovi :) Paletica je, bez sumnje, skroz praktična i mogu da razumem pomamu, ali meni je jednostavno previše obična, svraka sam, znam, i volim da makar jedna nijansa iskoči :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, nisi svraka, ja te razumijem, meni se ama bas nijedna nakedica nije svidjela na prvu, osim naked 3. I trojka mi je vise na izgled lijepa nego prakticna i uopce je ne koristim tako cesto kako sam mislila da cu. Sad nakon godinu dana vidim da je upravo basics najisplativija. I ja volim da se bar jedna nijansa istice, da nije citava paleta ovako anemicna, ali na kraju kad pogledam koliko ih koristim, ta sto se istice bude najslabije iskoristena. :D

      Izbriši
  12. Ja samo i koristim ovu paleticu i jos MAC copperplate sjenku, vise nista mi ne treba. E zanima me ta Misha BB krema, jer mi je dosadilo stavljati puder svaki dan, a kontam da bi Misha trebala imati bas svijetlu nijasnu, jer sve ostale su mi bas tamne, na kojem sajtu si je uzela?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za mishu imam spremne slike, samo se moram natjerati recenziju da otipkam, jako sam zadovoljna. Uzimam na ebayu ali od korejskih sellera, imala sam nijanse 21, svjetlija od moje koze zimi, i 23, a meni 23 pase. Doduse sad mi je i ona svijetla. Najsvjetlija je 13. Super je sto se mogu naruciti testeri a i mala pakiranja od 20 ml. Ja sam svoju skoro potrosila, pa narucila od 50 ml, ocekujem je :)

      Izbriši
  13. Ja sam se dugo premišljala hoću li naručiti jedinicu, ali bi realno koristila samo četiri nijanse iz nje. Ova bi mi bila savršena, pogotovo mi se sviđa što je crna ovako intenzivna, a ne siva. Oba looka su ti divna. Prvi je sličan onome kako se ja šminkam svakodnevno, ide uz sve i uvijek lijepo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je mana paleta, nikad ne iskoristis sve do kraja. Ja razmisljam sta kad potrosim ove svjetlije i ovu taupe....vjerovatno cu je negdje spremiti i zaboraviti na nju, a steta.
      Crna je dobro pigmentirana, moze se nadograditi da bude bas crna, ali ja sam bas malo uzimala i blendala pa mozda na ocima djeluje sivkasto.
      Hvala ti :* :)

      Izbriši
  14. Najpraktičnija paleta od svih koje imam. Look br 1 je nešto što i ja najčešće nosim, a tebi odlično stoje oba :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Prelepa paleta a recenzija je majka :D
    Odlično si odradila ove look-ove, ti tako dobro našminkaš oči da je to nešto strašno!
    Prelepo ti stoje obe kombinacije, svaka čast doktore!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj sto me nahvali :D hvala ti puno. <3
      Ja uvijek mislim da su mi lookovi prosjek i bude mi nezgodno da ih objavim kada vidim kakva cuda neke djevojke s kistovima rade. Ali dobro, nisam nikakav profi sminker i ne sminkam nikoga osim sebe, pa mi je oprosteno, valjda :D

      Izbriši
  16. Divne nijanse, predobro si ih iskombinovala, izgleda odlicno. :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Odlican post. Najbolje su palete definitivno. Ja imam ovu i Naked 3, stalno ih koristim i prezadovoljna sam :)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  18. Paletica je odlična. Ja planiram da složim paletu Inglot sjenila, nedavno si objavila sliku Inglot palete na Instagramu, baš bih voljela kad bi napravila post o njoj, zanima me kvalitet i nijanse :)

    Inače redovno pratim tvoj blog i super si.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još ih nisam stigla dovoljno isprobati da napišem post, a željela bih i neki look kreirati i uslikati pa ću imati i oko toga posla, tako da neću stići o Inglotu pisati još 10ak dana. Ove koje sam koristila do sada su mi odlične, prezadovoljna sam. Ako već sklapaš paletu, ja ti savjetujem da dobro na internetu pogledaš slike sjenila i swatcheve i zapišeš na papir, pogubit ćeš se na licu mjesta :D i čini mi se da nije sve izloženo što imaju. Nisam među testerima našla srednje tamno mat smeđe i toplije sjenilo npr. a na stranici ga imaju. Požurit ću i ja s recenzijom, pa se nadam da ću ti olakšati malo izbor :)
      Hvala ti puno :*

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt