BB krema ebay Missha

Missha Perfect Cover BB krema

22:25Anela


Vjerujem da ste do sada svi već čuli za BB kreme i da ne trebam objašnjavati šta su. Bombardiraju nas reklamama za različite BB kreme već 3-4 godine, možda i duže. U Aziji postoje već nekoliko desetljeća, a kod nas je sve počelo kad je Garnier pustio na tržište svoju verziju, koliko me pamćenje služi. Onda su krenuli s abecedom, pa imamo i CC i DD i EE kreme...

Žene u Aziji obraćaju posebnu pozornost na njegu lica, opsjednute su čistim i svijetlim tenom, njegom, zaštitom od sunca i ritualima čišćenja i trackanja kremicama. :) Upravo zato i ja volim pročačkati ebay u potrazi za kozmetičkim poslasticama na korejskom tržištu.
BB kreme su višenamjenski proizvod, služe kao baze, primeri za puder, štite od sunca, imaju hidratantna svojstva, izbjeljuju flekice, a i ujednačavaju ten i dobro mijenjaju tekući puder. ''Prave'' BB kreme upravo i jesu one korejske, ove na našem tržištu su nažalost blijede kopije. Blijede, uvjetno rečeno, s obzirom da je većina njih pretamna i narančasta. ;)
Probala sam mnogo testera, više se i ne sjećam koje sve vrste, a do sada je mom licu najviše odgovarala Missha Perfect Cover BB krema.


Ova verzija sa moje fotografije je od 20 ml, nijansa 23 i košta oko 6-7 dolara, pa savjetujem i vama da probate prvo tu količinu, ako vam ne odgovarala slučajno, ili ako bude pogrešna nijansa, da je manja šteta. Naručila sam nedavno i onu od 50 ml, čekam da mi stigne.
Odlična mi je za ovaj prijelazni period, proljeće-ljeto jer ima visok SPF i svijetla je, kao i moje lice koje nije vidjelo sunca više od pola godine. Kasnije mi već postane previše svijetla. Tamnija i neutralnija nijansa je 27, ali je nikako ne mogu pronaći ni na ebayu ni na korejskim web shopovima. Ova nijansa, 23 djeluje dosta sivo na prvi pogled, ali kad se nanese na lice, vrlo se dobro prilagodi boji kože. Imala sam prije ove i nijansu 21 i ona je još svjetlija, čak je i zimi svijetla za moj ten.



Ambalaža u kojoj se kremica nalazi je od mekše plastike, lako ćete istisnuti sve do kraja, a ako baš volite sastrugati sve mrvice kreme, lako se i prereže škarama pa se mogu pokupiti ostaci sa zidova. Verzija od 50 ml je na pumpicu.
Miris je blag i podsjeća me na baby puder i Nivea kreme. Ne smeta mi, zapravo mi se sviđa.
Krema nije vodenasta, ni pregusta, baš je kao krema za lice. Najljepše je nanesem Buffing kistom iz RT Core seta četkica.
Nakon nanošenja lice je sjajno, ima tzv. dewy završetak, a nakon 10-15 minuta na mom se licu malo osuši, do nekog polumat, vrlo prirodnog završetka. Nije uopće primjetna na licu, što me oduševljava.
Ukoliko volite mat izgled, možete je uvijek prepudrati, a tako će i duže potrajati na licu. Bez matiranja se na mom licu drži dobrih 5-6 sati, a zatim primijetim da je počela nestajati s nosa, na obrazima je i dalje postojana. Ukoliko je matiram i preko nosim puder u kamenu ili prahu, ostane na licu koliko i jedan tekući puder, 8-10 sati.
Što se prekrivanja tiče, rekla bih da ima vrlo dobru moć prekrivanja, nadogradivu, bez ružnog nakupljanja na licu. Prekrije mi podočnjake, crvenilo, ujednači boju lica. Ako baš imam neku raskopanu bubuljicu, nakon nanošenja tankog sloja kreme na lice, uzmem još malo pa natapkam na taj dio ili posegnem za nekom kamuflažom, da sam sigurna da neće proviriti :D.


Evo i jedne na hladnijem svjetlu, vidi se da boja lica ne odskače od vrata.


Imam osjećaj da je baš hidratantna i nimalo mi ne naglašava suhe obraze, niti mi se skuplja u borama. Ispod ove kreme ne stavljam nikakvu hidratantnu kremu niti primer. Vrlo je ugodna na licu, nemam osjećaj težine ni nelagode.
Mislim da bi odgovarala normalnoj i suhoj koži, mješovitoj uz matiranje, a čitala sam i da su i neki masnokošci bili izrazito zadovoljni ovom kremom.
Budući da ima vrlo visok SPF, čak 42, ne bih je nosila negdje gdje znam da ću se fotografirati, jer visok SPF odbija svjetlo blica, pa je na fotografijama lice bolesno blijedo, iako uživo nije.

Gledajući sastav krema nije nikako preporučljiva osobama s problematičnim licem sklonim aknama, jer sadrži mineralno ulje visoko u sastavu,  pa ako vam to smeta, pripazite. Ja nisam imala nikakvih problema ni neželjenih reakcija. Prisutni su i silikoni, talk, parabeni i mirisne komponente upitne sigurnosti.
Kao filtere za zaštitu od sunca koristili su cinkov oksid, mineralni, i etilheksil metoksicinamat, kemijski filter.
Krema sadrži arbutin, glikozid koji se ekstrahira iz medvjetke (Arctostaphylos uva-ursi) i koji lagano posvjetljuje kožu i sprječava nastajanje melanina, samim tim i flekica i pjegica, ako ste im sklone. Navodno i crvenilo i ožiljci od akni brže blijede ako se tretiraju arbutinom.
Fini sastojci ovdje su ulje sjemena makadamije, ploda divlje ruže, sjemena jojobe, ekstrakti pupoljka bukve, kavijara, algi, ružmarina, cvijeta kamilice, pa glicerin, pčelinji vosak(nekima komedogen), skvalen, hidrolizirani kolagen, ceramidi, sol hijaluronske kiseline. 

Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol MAY CONTAIN[+/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499)]


Jeste li koristile Misshu ili možda neku drugu azijsku BB kremu? Biste li neku preporučile?

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

32 komentari

  1. Nisam probala, ali dok čitam ovaj post i gledam slike derem se "OVO JE ONO ŠTO MI TREBA!" :D Imaš li nekog svog sellera ili mjesto s kojeg inače naručuješ, da mi pošalješ link? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uvijek naručim s ebaya, prije sam naručivala od ovog sellera:
      http://www.ebay.com/usr/eopenmarket i bio je fin i uvijek bi i testere neke ubacio.
      zadnji put sam naručila ovdje: http://www.ebay.com/usr/bringbringshop i evo još čekam, više od mjesec, samo mislim da uopće nije do sellera nego do ovih naših ovdje :/ ništa mi ne stiže

      Izbriši
  2. Meni je super ova!

    http://www.blogvivalavida.com/2014/12/missha-cosmetics-review.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja već dvije godine koristim plavu Holika Holika bb-icu, i jos mi je uvijek nejasno kako nesto sto kosta ca $5 moze biti toliko dobro :) jest da ima samo jedna nijansa ali se bas dobro prilagodi razlicitim tonovima (npr. odg i meni i mojim 2 sestrama a inace uvijek sve 3 nosimo razlicite pudere) i ja ju stalno svima preporucujem....već sam i naporna ali mislim da bi i tebi mogla odgovarati :D
    Ovu Misshu sam isto dugo proucavala i namjeravala naruciti, ali mi je sastav bio malo diskutabilan....ali opet, ako ti kazes da ti nije izazvala nikakve reakcije, onda sam prilicno sigurna da ju vrijedi isprobati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam holiku mislila uzeti prošli put, pa nisam, opet sam na sigurno igrala i uzela misshu, ali hoću naredni put :D
      i ja se čudim kako se dobro prilagodi i ne odskače od ostatka kože.
      Nikakve reakcije čudne nemam na kremu, ali meni lice inače ne reagira na kreme i na šminku, već nekad samo od sebe poludi, čak se i ne šminkam u nekim periodima, pa opet :/

      Izbriši
    2. Caooo :)

      Mene zanima koju plavu Holika Holika Ivana koristi. Je li to ova moisturising ili clearing? I zanima me koji tip kože ima, da li se brzo prosijava i slično... Unaprijed hvala :)
      Azra

      Izbriši
  4. Već ju jedno vrijeme gledam i mislim da ću prvo naručiti 20 ml, pa ako mi se svidi onda ću veću količinu :) Baš mi je drago što si napisala post o njoj, super informacije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) imaš i testere u kesicama, pa se može i to naručiti, što je super da se odredi koja nijansa ti treba.

      Izbriši
  5. Imam ovu BB kremu već 2 godine i točno ovu nijansu 23. Krema stvarno ima odličnu pokrivnu moć, dobru zaštitu.
    Meni koja imam mješovito/masnu kožu lica je malo preteška za ljeto, brže mi se lica zasjaji, ali i pored toga moja ocjena ove BB kreme je čista 5!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja zadnje dvije godine koristim misshu :) uz poneki izlet među drogerijske bb, ali nisu ni blizu, što se prekrivanja i trajnosti tiče. meni je baš super i za toplo vrijeme, ali je moja koža suvlja od tvoje.

      Izbriši
  6. ooooo I need this in my life, odoh odma googlat, ako imaš link pouzdanog sellera please proslijedi :D bljedolika ja treba bljedolike bb kreme :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ostavila gore ispod jasenkinog komentara sellere.
      imaš i 21 svjetliju, ona bi ti možda pasala, a i 13 je baaaaš jako svijetla. od ovih nama lako dostupnih ima flormar bb kremu koja je solidna i bijela :D ova: http://webshop.galant.ba/image/cache/catalog/KREME2014/BW02-863x1050.jpg

      samo misha bolje prekriva i postojanija je.

      Izbriši
    2. e super, thanks. Nađoh link s kojeg je Lejla (il rossetto rosso) naručivala pa si naručih s njega ovu od 20 ml....pa se nadam da će stići :)

      Izbriši
  7. Imam ovu kremu samo imam od 50 ml jer je imala pumpicu, iako sam ju prvi puta naručivala. I evo dok gledam slike tvoje, mislim si da sam trebala uzeti tu nijansu 23 i idem ja pogledat svoju BB kremu kad ono isto ta nijansa 23. Kupila sam ju prošlo ljeto i nisam ju baš nešto koristila, baš zbgo toga što je nijansa nekakva siva i to mi je bilo dosta čudno. Ali nakon tvoje recenzije, probat ću ju opet koristiti i prilagodit nijansu sebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je siva kad je tek nanesem, ali cim se osusi, nekako se promijeni i prilagodi mom tenu. Ja sam neutralna pa iznesem i hladnije i toplije nijanse, mozda zato. Probaj s nekim kamenim preko, mozda napravi razliku.

      Izbriši
  8. Odgovori
    1. Ako bude prilike, naruci tester ili manje pakiranje pa probaj, zaista je odlicna :)

      Izbriši
  9. Pre svega, hvala što kupuješ kozmetiku s mojim imenom hahah :D
    Šalu na stranu, obožavam sve Missha BB kreme jer su savršene teksture i nikada niti jedan problem nisu izazvale na mom licu. Jako mi se dopada kako ti stoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaah, poznata si skroz :D
      Nema do korejskih bb.
      Hvala ti :*

      Izbriši
  10. Da li mislis da bih uspela naci nijansu za sebe, s obzirom da sam HM 55? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchy jedino da potrazis nijansu 27, ali nisam sigurna ni za nju, jer je nisam probala. Ova 23 ce ti sigurno biti presvijetla, nazalost.

      Izbriši
    2. Vazi, hvala na pomoci.

      Izbriši
    3. Evo i ja ću uskočiti, 23 ti je sigurno presvijetla... ja sam HM53 - 55 (ovisno o dobu godine) i meni je presvijetla i siva i za zimu a kamo li za ljeto. Ali mi je zato super 27 (možda malo pretamna u proljeće kad sam najsvjetlija). Tebi bi možda bila dobra i 31 (meni je ona baš za ljeto kad dosta potamnim).
      Missha 27 vuče na žuto dok 31 ima više podton na narančasto, ne znam kako bi objasnila, ali obe se prilagode mom tenu.

      Misshu 27 i 31 sam naručivala preko ebaya od sellera iz Njemačke, a ako ga više nama na ebayu možete i preko njegove stranice http://shop.missha-deutschland.de/ Naručivala sma i s nje,ali zadnji put 2-3 pa nisam poslije provjeravala ni raposloživost ni cijene.

      Ove tamnije su skuplje i njih inače nema na koresjkom tržištu i zato nema kod njhivih sellera.

      Izbriši
    4. Rosa, hvala ti puno na informaciji. Nisam ni znala za nijansu 31, a sigurno cu sljedeci put naruciti iz Njemacke, iz Azije mi skoro nista vise ne stize, ili stigne za 2-3 mjeseca. Idem pogledati sta imaju :)

      Izbriši
  11. Meni je ova BB krema otkrice! Nisam nigdje naisla na drogerijsku ili highend bb kremu da je ovakva kao ova...
    Odlicno odradjen posao Koreanci :clapclap: :)
    Nemaju dzabe one Koreanke porculanski ten :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se vodila tom idejom, kad žene u Koreji imaju onako čisto lice, mora da nešto dobro rade. Nisam nijednu srela uživo, doduše, ali znam da su opsjednuti njegom kože lica.
      Drogerijska niti jedna nije ni blizu, a HE nemam želju ni da probam, jer sam zadovoljna ovom. :D

      Izbriši
  12. Ako budem neku naručivala biće to ova, najviše sam pohvala pročitala baš za nju. Zanimljivo je koliko nijansa na swatchu deluje sivo, pogotovo u poređenju sa HM, a na licu je sasvim normalna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, i ja sam se tome čudila. Kad sam je tek kupila pomislila sam da nema šanse da će na meni imalo prirodno izgledati, kad ono...kad se nanese, druga priča :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt