Golden Rose highlighter rumenilo

Golden Rose Terracotta Blush-On

22:40Anela


Čim nam stigne ljeto, ja iz stolića sa šminkom povadim sve šljašteće i šljokičaste stvari i ubacim u upotrebu. Preko zime sam u nekoj ''ljubitelj mat finiša'' fazi, mat usne, mat rumenila, eventualno nekad bronzer. Ljetne večeri su mi baš pravo vrijeme da se nasjajim (je li ovo riječ?) gdje god mogu :D. Šta ću, volim.
Ova rumenila su mi puno ljepša na mojoj osunčanoj koži, dolaze više do izražaja.

U Golden Rose asortimanu postoje dvije linije terakota rumenila/highlightera, Terracotta Stardust i Terracotta Blush-On. Ove dvije ljepote sa slike su iz Blush-On linije i gramažom su manje i nešto jeftinije od Stardust terakotica. Koštaju oko 7-8 maraka i ja sam svoje kupila u Galantu.
U ponudi je još šest krasnih nijansi, ukupno osam. Odlučila sam se za nijanse 02 i 07, a redovno obilazim oko još dvije, samo ih nisam još udomila, realno, nisu mi potrebne :D.



Ambalaža je loša, klimava i mislim da poklopac ne bi preživio pad. Ni sam proizvod mi ne djeluje kao da je dobro i čvrsto zalijepljen za amablažu. Srećom, ovo je pečeni, tvrđi proizvod, nije mekan ni osjetljiv, ne razbije se lako. Za više od godinu dana kako imam ova rumenila, ni ne vidi se da su trošena. Koristila sam intenzivno oba prošlo ljeto, a i zadnjih mjesec dana često posežem za njima. Imaju 4.5 grama, ali se zaista jako sporo troše. 
Nisu previše pigmentirana da morate paziti da ne pretjerate s nanosom. 02 je nešto jače, pa ipak pređem dva puta preko njega četkom, dok u ovo 07 zarovim dobro kist ako ga želim nositi kao rumenilo. 07 je zapravo neki hibrid između highlightera i rumenila, ne ostavlja puno boje, ali se može na kist uzeti malo veća količina, ako želite da se pokaže na licu. Na svjetlijem tenu se, pretpostavljam, više primijete nego na baš tamnoj koži.

Terracotta Blush-On 02 je miks ljubičaste, tamno roze i srebrne. 



Nema krupnih šljokica, samo fini šimer. Ako koju šljokicu i ugledate na ruci, na licu se ne vide, nekako se izgube blendanjem.




Terracotta Blush-On 07 je meni posebno drago, naročito kad dobijem malo boje u licu. 


Prekrasna baby ružičasta, sa vrlo, vrlo sitnim zlatnim i ružičastim šljokicama. Nekad mi se čini da su šljokice srebrne a ne zlatne, ovisi pod kakvim ga svjetlom gledam, nisam ni ja načisto. :D
Na licu je jako lijepo i divno svjetluca i osvježi lice.  Može se koristiti kao highlighter, ili nanijeti malo više, kao rumenilo. Ja sam ga na slici koristila kao rumenilo, da se bolje vidi. Nije intenzivno kao prethodno, ali s ovim šljokicama, to je plus, ne bi valjalo da je jače.
Šljokice se u zatvorenom prostoru i ne vide, osim ako vas netko ne gleda s desetak centimetara udaljenosti. Vidi se samo lijepi sjaj na obrazima. Pokažu se na suncu ili na jakom umjetnom svjetlu, ali je i tada svjetlucanje lijepo i nije previše napadno ni preko dana.





Zar nisu divna ova rumenila? Ja sam uvijek fokusirana na GR ruževe, a imaju i toliko dobre kozmetike pored ruževa.


hlad
na suncu


Hvala vam na čitanju. :) :*

You Might Also Like

20 komentari

  1. Predivna rumenila,posebno 7 ,prelepa,moracu i ja da ga nabavim. Ona se sporo trose.Imam ja flormar tri komada i kao da se dogradjuju. :) Super recenzija,sve pohvale,lepo objasnjeno,detaljno,svaka cast.Obozavam da citam tvoje recenzije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja Flormar terakote, mislila sam i o njima pisati. Flormar su puuuno veće, kad se na ovim malim ne vidi da su trošene, kako će tek na velikima :D kao nove su mi još.
      Hvala tebi puno na komentaru :*

      Izbriši
  2. Moram priznati da su mi predivna, obratit ću pažnju na ovu liniju <3 baš su taman za ljeto!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj obavezno 7 i 5, divnoće jedne :)
      Primijetila sam da ima razlike u pigmentaciji ove sedmice, od serije do serije izgleda. Neke cure kažu kako je to samo shimmer, a kod mene je bolja pigmentacija, pa može i kao rumenilo...dešava se s ovim jeftinijim brendovima.

      Izbriši
  3. Prelepa su, ne moram ni da ih koristim dovoljna su mi samo da stoje da ih gledam, pogotovo 02. *-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se više sviđa sedmica, ali mi je dvojka draga, posebno je lijepa na licu. želim i peticu još :D

      Izbriši
  4. Ovako u pakovanju kad ih vidim, tesko da bih kupila neko, ali na licu stvarno predivno izgledaju. :)
    Jos kad neko ima ten kao tvoj, moze sta hoce. :D
    Ceo look mi se svidja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na pakovanju baš štede. Svaka im je ambalaža nekako klimava i stalno mislim da će mi se raspasti, pa s posebnom pažnjom otvaram i zatvaram ovaj poklopac.
      Hvala ti :)

      Izbriši
  5. Prelijepa su rumenila, imam jedno njihovo terracotta, ali ti si još ljepša, svaki put se nagledam tvojih slika:) Rijetko je da takva ljepotica nema ništa drsko u sebi, a ti si mi sva nekako blaga i divna:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Divni su, a fotografije jos ljepse :)) mislila sam kupiti nova MF rumenila...ali nema sanse da dam 22 km na nesto pored ovakvih ljepotica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Gledala sam i ja MF i pipala testere, nije im ista tekstura, MF mi se cine malo meksi, sitnije mljeveni. Fino mi je bilo ono jedno breskvasto, cijena me odbila :D

      Izbriši
  7. Prekrasna rumenila! Na prvu mi je bolja 02, ali na licu je bolja 07. Nemam običaj kupovati GR kozmetiku jedino iz razloga što se u Splitu prodaje samo na jednom mjestu, pa mi nije baš zgodno. Voljela bih imati jedno ovakvo rumenilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su lako dostupni pa sam svasta probala. Bas mi je zao sto u HR nisu malo rasprostranjeniji. Znam da su i dosta skuplji tamo, steta.

      Izbriši
  8. A što je leeeeepo 07! Zašto ga ja još uvek nemam??? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ahhaha, ne znam, nabavi gaa :D ja ga baš volim, moje je blago pigmentirano, nije samo shimmer.

      Izbriši
  9. NIsam isprobala ovaj proizvod ali izgleda mi zanimljivo. Ako zelis pogledaj moj novi post o golden rose kolekcii lakova http://mymakeupbagm.blogspot.com/2015/06/golden-rose-nail-polish-collection_28.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledala sam post, fina ti je kolekcija :) ja nemam niti jedan GR lak iz Paris linije, ali imam dosta iz Rich Color i baš su mi dobri.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt