Alverde tekući puder

Alverde Cover and Stay tekući puder

13:45Anela


Alverde je brend kojeg ja i volim i ne volim. Imaju dobre stvari, a imaju i strašne promašaje. Obično se ispred njihovog stalka sa šminkom ne zadržavam previše. Ne bi mi ni na kraj pameti palo da pogledam pudere, da nisam pročitala zanimljivu recenziju kod Wodoo Blonde i odlučila da puderu Cover and Stay ipak dam priliku.
Pakiran je u prepoznatljivu i ružnjikavu Alverde ambalažu, ali ćemo mu oprostiti zato što je ovo prilično dobar puder.

Doziranje nije precizno, nekad istisnem više nego što sam željela, pa sam oprezna. Tubica je srednje tvrdoće, ne znam koliko će se puder moći iskoristiti do kraja, ali tu su uvijek škare, pa prerežem ambalažu i skinem sa zidova ostatke.
Miris je nešto jači, sličan Alverde maslacu za tijelo s makadamijom. Nekima će možda smetati ali ja ga volim i ne registriram ga poslije 5-10 minuta nakon nanošenja.
Puder je srednje gustoće, kremast, ali se na koži vrlo brzo suši i fiksira i treba ga brzo nanositi i razmazivati. Ako vam je navika da puder nanosite tako što stavite točkice na obraze, čelo, bradu, nos pa razmazujete, zaboravite to s ovim puderom. Ja ga volim nanositi RT Face Expert kistom ili Blush 32 kistom, jer su oni gusti i dobro utrljaju podlogu u kožu. Ne nanosim odjednom veću količinu, već na kist uzmem malo pudera i utrljam npr. na čelo, pa uzimam opet na kist pa nanosim na lijevi obraz, desni, pa bradu...


Na slikama se vidi kako se puder već osušio kad sam ga malo razmazala, a za to vrijeme sam samo obrisala prst i podesila aparat, to je minuta posla.

Iako mi se na ruci puder učinio taman i žut, na licu mi je trenutno čak i presvijetla ova svjetlija nijansa, 10 Cashew. Ona tamnija, 20 Sienna je meni opet pretamna, ja sam izgleda neki ton između, pa miješam ove dvije nijanse, 2:1 u korist svjetlije. Šteta što su u ponudi samo dvije nijanse.


Sve pudere poredim s Bourjois HM, jer je većina vas probalo nekad taj puder i otprilike zna kakvi su tonovi Bourjois pudera. HM 52 nije tako žut kao 53, ali ipak vuče na topliju stranu, a Alverde u nijansi Cashew 10 mu je po tonu jako sličan

Prekriva jako dobro, meni prekrije sve i nemam potrebu ni za korektorom ni za kamuflažom.

Koža me ne zateže dok ga nosim, ugodan je na licu i kao da hidratizira kožu, takav osjećaj imam i dok ga nosim pa dodirnem lice, a i kad ga skinem, nema isušenih područja, lice je mekano. Ne naglašava mi suhe dijelove po licu, sasvim ih dobro zamaskira. Bit će da je to zbog ulja u sastavu.
Ako nosite baze za puder, a baze su obično silikonske, možda se ovaj puder zbog uljnog sastava, neće dobro slagati s vašom bazom, pa će vam puder samo skliznuti s lica. Ja ga ne nosim preko silikonskih baza, a niti krema koje visoko u sastavu imaju silikone. Zapravo je najzahvalniji kad ispod ne stavim nikakvu kremu. On je sam po sebi dovoljno hidratantan, uljni i nije potrebno.

Nakon nanošenja se na licu osuši do mat završnice, ali nakon sat mi probije neki prirodni sjaj, ali ne masni, tako da bih ga ocijenila kao puder sa polumat završetkom. Kad se nanese na lice, baš izgleda lijepo i dobro se slika, lice je kao fotošopirano.


The power of makeup! :D
Ovaj puder uopće ne matiram puderom u kamenu, ako je hladnije i ako izlazim na 4-5 sati vani. Ako ću se zadržati duže, stavim tanki sloj kamenog preko T-zone i mirna sam jako dugo i ne primjećujem nikakvo masno prosijavanje.
Ako ga ne fiksiram, a vani je toplo i sparno, brzo mi se nakupi sa strana na nosu. Čak i uz kameni puder, ne izgleda mi više lijepo na nosu i dijelovima oko nosa, pa ni na bradi, nakon 3 sata nošenja. Na obrazima je postojan i dobro se drži, ali na t-zoni koja je trenutno masnija, ne. Definitivno mi nije puder za ovo toplo vrijeme, puno sam ga više voljela prije mjesec dana.

Nije jedan od onih pudera koje jedva detektirate na tuđem licu, pa se pitate nosi li osoba puder ili ima prekrasan ten, ovaj je nešto uočljiviji, ali nije cakey.
Budući da ja volim lagane neprimjetne pudere sa slabim i srednjim prekrivanjem preko dana, ovo nije moj izbor pudera za svaki dan. Ovo mi je puder za večer ili za prilike kad mi treba full prekrivanje jer jače naglasim oči ili nosim crveni ruž pa hoću da ten izgleda lijepo. Ne fali njemu ništa da se nosi i preko dana, ali sam ja tako navikla, za mene je ovo malo teži puder.
Mislim da ne bi bio dobar spoj s masnom kožom, ne znam kako bi se ponašao zbog ulja, ali bih ga preporučila normalnoj i suhoj koži, možda i mješovitoj, uz obvezno matiranje.
Sastav:
Aqua, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Alcohol, Myristyl Myristate, Tricaprylin, Glyceryl Stearate, Citrate, Parfum, Cetyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Salix Alba Bark Extract, Glycine Soja Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Microcrystalline Cellulose, Glucose Glutamate, Algin, Xanthan Gum, Dehydroxanthan Gum, Stearic Acid, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Brassica Campestris Sterols, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77000]
Ni zbog sastava ga ne bih preporučila problematičnoj koži, sklonoj nastanku prištića, jer je visoko u sastavu miristil miristat, a i masni, cetilni alkohol, koji su komedogeni. Alkohol je na petom mjestu, ali ja stvarno nisam primijetila baš nikakvo isušivanje, a moja koža na obrazima je tome sklona.
Od finih stvari tu su ulje sjemena šafranike, glicerin, suncokretovo ulje, ekstrakt kore bijele vrbe, shea maslac, vitamin E.

Zaključak bi bio da probate, ako ste sretnica i imate normalnu kožu koja se ne masti, ili imate suho lice, a želite imati puder koji pruža odlično prekrivanje i uspijete pronaći odgovarajuću nijansu. :D Mogle biste biti jako zadovoljne.
Košta oko 9-10 maraka i dolazi u količini od 30 ml.

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

20 komentari

  1. Znaci ne treba krema ispod, ne treba korektor, ne treba puder u kamenu.. PA JE LI OVO STVARAN PUDER? :D

    Jos ga probala nisam... gledala sam ga i nijanse su mi se ucinile kriminalnim dosta, moram sacekati boje da dobijem!
    Bas me zanima kakv ce biti na mom licu!!! :DDDDDDDDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, baš tako, ne treba krema ni korektor, ali mi treba nešto za matiranje trenutno, a ne treba kad je hladno.
      svijetao je dosta ovaj Cashew, na swatchu izgleda jako sličan HM 52, ali je na licu svjetliji od 52, zato sto ima vise pigmenta.

      Izbriši
  2. Eh taman mi je delovao zanimljivo kad dođo do kraja i videh da nije za mene :P (masnokožac sam)

    OdgovoriIzbriši
  3. Isprobavala sam u dm-u i sviđa mi se prekrivanje, ali mi niti jedna nijansa ne odgovara :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj na licu ovu sienna, nije ona tako zuta i narancasta na licu.

      Izbriši
  4. Ja ovo moram potražiti u BGu, nadam se da ima. Ja korisim HM 52 Vanilla, pa kontam da će meni odogovarati CAshew 10! Na tvom licu izgleda predivno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. potrazi, mislim da hoce, iako se meni cini da je Cashew na licu još malo svjetliji.

      Izbriši
  5. Tačno si me preduhitrila sa recenzijom😊 Isto sam, podstaknuta postom od Voodoo Blondie, požurila da ga kupim i prijatno sam se iznenadila. Odličan puder za male pare. Sve se slažem što si napisala, a i definitivno nije za ovo toplo vreme. Imam najsvetliju nijansu i solidno mi paše. Sačekaće jesen da ga potrošim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, dešava se :D
      Piši i ti, zaslužuje ovaj puder da ga se nahvali i da se pročuje za njega. I da, i moj će sačekati malo hladnije vrijeme. :)

      Izbriši
  6. Ko bi rekao da će Alverde puder biti tako dobar! Imam nekoliko Alverde proizvoda, bolje rečeno imala sam, ali nikada puder, nisam se našla sa njihovim kremama pa sam zaključila da bi i sa puderima bilo isto, ali sad me ovde privlači što ne ističe suve delove, a to mi jako treba. Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja ne bih nikada rekla da ću kupiti Alverde puder, isto mi nisu odgovarale njihove kreme i nisam imala želju ni da probam pudere, a ni maskare. Eto, ugodno sam se iznenadila, samo mi nije sad za ovu vrućinu kad mi se koža malo više masti na čelu i nosu, ovaj puder je više za one sa suhom kožom...ili da ga nosim na obrazima, a na t-zoni neki drugi :D možda može i tako.

      Izbriši
  7. skroz dobro izgleda :D mene samo strah da mi ne pobjegne sa čela :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovaj puder cu probati na zimu , cini mi se savrsen jer imam suhu kozu ...sad za ljeto mi ipak treba neki matirajuci , steta sto recenzija nije bila prije , jer mi nikad nebi palo na pamet kupit alverde puder , njihov stand mi ne izgleda primamljivo pa ga uvijek zaobidem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja uvijek zaobiđem, a sviđaju mi se rumenila iz nove kolekcije, ona pečena.
      zapiši na wl u mobitelu, da ne zaboraviš do jeseni :D

      Izbriši
  9. Anela, obožavam tvoje recenzije proizvoda, naročito pudera. Ovaj mi se učinio zanimljivim, ali nekako Alverde uvek zaobiđem jer mi cela priča deluje dosta... ne znam, jeftino. Znam da nije baš ok napisati.
    No ovu podlogu stavljam na spisak za kupovinu i baš ću je probati.
    Otkrila sam odličan puder za matiranje T-zone, pa ću se poigrati malo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :) <3
      i ja sam ih zaobilazila, a i mnoge druge baš zbog tog dojma, jeftino su mi i nekvalitetno djelovali, pa onda nešto probam i predomislim se, desilo mi se mnogo puta. Koji je to puder za matiranje? :D

      Izbriši
  10. osvojio me miris koji si spomenula. obožavam taj maslac za tijelo!
    čini se da sad kupujem i puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemoj puder još dok su vrućine, kad zahladi malo :D uljni je, prosijam sad s njim dok si rek'o keks. a volim i ja taj maslac.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt