Lush maska za lice njega lica

Lush Oatifix maska za lice

19:24Anela


Nema ljepšeg načina da se započne dan, nego ukusnim i zdravim doručkom. Kod mene su obično na meniju pahuljice s voćem i svježim mlijekom, jaja, pecivo i namazi, kockica čokolade na kraju, ali tema ovog posta nije šta to ja jedem, nego je tema recenzija jednog ''doručka za lice'', kako su ovu masku simpatično nazvali u Lushu.
Oatifix je svježa maska za lice, mješavina banana, badema, shorea ili ilipe maslaca, bijele gline, vanilije i zobi koja čisti, omekšava, hrani i hidratizira kožu lica. Dolazi u crnoj plastičnoj kutijici na odvrtanje, prepoznatljivoj Lush ambalaži od reciklirane plastike.

Ambalaže skupljajte, jer ako vratite 5 posudica, dobijete jednu masku na poklon.



Maska je nešto gušća pasta. Nije homogena, pomalo je mrvičasta i ukoliko je prethodno ne zagrijete malo na ruci vjerovatno će spadati prilikom nanošenja. Dok je na licu ne spada, ako ne dirate lice i ne pretjerate s debljinom sloja. 

Uputstvo kaže da se nanosi na suho i čisto lice i drži 5-10 minuta, ali ja nju držim i 20ak, a nekad i duže, neće naškoditi. Ne nanosi se na područje oko očiju, da osjetljivu kožu ne biste grebali dok masku uklanjate. 



Na licu ne zateže niti se suši i vrlo lako se uklanja mlakom vodom.

Miriše stvarno na zobenu kašu s bananom i teško joj je odoljeti da je ne liznete, pokušajte se oduprijeti, a ako vas baš zanima kakvog je okusa, slatka je i malo pikantna :D.

Nakon umivanja lice je divno mekano, nahranjeno, a bez masnog sjaja ili ljepljivog osjećaja. Mojoj suhoj i dehidriranoj koži izrazito prija, a mislim da bi odgovarala i normalnoj i mješovitoj. 

Nije mi teška da se ne mogu našminkati poslije, puder mi čak ljepše izgleda, jer maska vrši blagi piling prilikom umivanja, zbog samljevenih badema, zobene kaše i kaolina ili bijele gline.
Nisam imala nikakve neželjene reakcije, alergije, začepljene pore, bubuljice ni komedone.



Maska košta 12 KM ( oko 6 eura), ima 75 grama i dostupna je u Lush radnjama. U Sarajevu se Lush nalazi u prizemlju BBI centra. Pustite da vas nos dovede do njih, namirisat ćete ih čim uđete.
Rok trajanja je kratak, samo mjesec dana od otvaranja ali ja je koristim dok ne primijetim da je promijenila miris. Masku je potrebno čuvati u hladnjaku, ali sakrijte je dobro, da tko od ukućana ne pomisli da je kakav namaz za kruh...


Hvala vam na čitanju.  :*

You Might Also Like

19 komentari

  1. Mescini Toni zgođušan mladic. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, tražit ćemo ga na spottedu, viđen na ambalaži lush maske, fino je zamiješ'o, tražimo ga da nam miješa privatno jahahah :D

      Izbriši
  2. Divno! Tako nesto mi treba, bas cu je potraziti!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme, kako me mamite sa Lush proizvodima! moram pod hitno nešto kupiti, a čini mi se da ću početi sa ovom maskom "za doručak" ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas mi se dopada kako izgleda. Miris je sigurno fantastican. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Već neko vrijeme razmisljam da kupim ovu masku, da li kod njih postoje i drugi mirisi/okusi jer sam za masku Love letuce (mislim da se tako zove) čula sve preporuke?Da li si je ti možda probala ili znaš nekog ko jeste?Poz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. postoje različite maske za razlličite tipove kože. možeš i online pogledati ponudu i pročitati neke osnovne informacije, da se informiraš prije kupovine i napraviš listu, ja se uvijek pogubim kad dođem ako ne znam šta mi treba :D.

      Izbriši
  6. Eto iako je nisam ni probala, znala sam da ce ti se svidjet, a sad se poslije opisa svidja i meni :D da liznem makar :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja kaže da je i njoj odgovarala iako joj je masna koža, a i Mell je voli, a mislim da je njena koža mješovita. Možeš ovu poslije Magnaminty, ona te isuši i pročisti, ova nadoknadi vlagu :D ako imaš vremena da se trackaš čitav dan....

      Izbriši
    2. Imam, meni je cojk u dijaspori, sta cu radit neg mackat se :D Magnaminty imam jos za mjesec, mogla bih i ovu nekad uklopit...

      Izbriši
  7. Jest, Mell je mješovita kak god okreneš hahahah :D *votafak*
    Divna je ova maska, divna i baš sam sretna što ti odgovara! Da me ne razapinješ po fejsu hahaha :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, mješovita Mell. Eto ti novi hestag.
      Neeeecu te razapinjat po fejsuuu haahahah. Da mi nije odgovarala,razmislila bih o osnivanju grupe: mjesovita mell, zlobnica u blogosferi, ljude tjera u trosak. Cak i kad joj nesto ne odgovara, lijepo ga uslika i ja zelim kupit.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt