Essence makeup look recenzije

Essence I ♥ Nude kolekcija

23:09Anela


Ne znam kad me neka Essence kolekcija ovako zaintrigirala. Obično me nikad ništa u LE kolekcijama ne privuče, ili privuče kad vidim najavu, a dok kod nas stigne i kada to vidim uživo, izgubim svaki interes. I dodatno me odbije sladunjava i roza ambalaža, naopaka sam. 
Ova kolekcija je spojila ono što volim: jednostavan dizajn, neutralne boje, mat i polumat finiše.
Lakovi su pastelni i njih nisam probala, nisu nekako u mom fazonu.



Sjenila me malo podsjećaju na Velvet Matte Catrice koje baš volim, zato sam ih i uzela. Nisu onako mekane i fine, osjetljive teksture kao Catrice. Daleko od toga da su tvrda. Pigmentacija je odlična, ako pređete prstom preko njih, ali se neka sjenila kistom slabo prenose na kapak, u poređenju s Velvet Matte Catrice sjenilima ja glas dajem Catrice, jer su pigmentiranija. I ova su vrijedna pažnje, nijanse su lijepe, količina izdašna, blendaju se s lakoćom. Dok ih uzimam na kist, u ambalaži se malo rasipaju, ali kist otresem i nema tragova sjenila na podočnjacima.
Ambalaža je plastična, čvrsta, ali mi se natpis na poklopcu već počeo brisati. :/

05 my favourite tauping mi je apsolutni favorit od svih 6 nijansi u ponudi, najmekša je, svilenkasta, mat, idealna boja za pregib. Kupiteeee! :D ;)




02 Cake Pop

Pastelna, puder roza, s malo decentnog šimera. Može poslužiti za highlight ispod obrve, u unutarnjem kutu oka, ali i preko kapka. Dobro je pigmentirana.




04 Sweet Like Chocolate

Ja ne bih rekla da je ovo boja čokolade, više je tamnija boja zlata..ili senfa. Zlatnog. XD  Satenskog je finiša, sa nekim suptilnim sjajem, nije ni jako šimerasto, a definitivno nije mat.




05 My Favorite Tauping

My favourite. Najljepša. Najmekša, divna je pod prstima. Na mojim tamnim očima ne dolazi toliko do izražaja, ali je ovo jedna od onih prijelaznih boja koje uvijek trebaju, za pregib ili iznad..ili zašto ne i preko čitavog kapka? Nema ograničenja. Možda bi mogla poslužiti i za obrve, ukoliko su vam obrve svijetle.




06 Coffee Bean

Tamnija smeđa, s mrvicu zlatnog odsjaja, sličnog finiša kao i 04, satenskog. Srednje pigmentacije, očekivala sam malo tamniju i pigmentiraniju boju, ali dobro, preko baze nije loše.





Kreirala sam nekoliko brzih i jednostavnih lookova, samo da se sjenila vide na očima, nisam se ništa specijalno trudila.
1.

Na kapku je roza 03 Cake Pop, u pregibu 05 My Favorite Tauping i na vanjskom kutu smeđa 06 Coffee Bean. Tuša nema, u trepavicama je razmrljana crna Avon Supershock Gel olovka. Obrve su nabrzinu popunjene sjenilom, bez neke stroge forme, meni je ovo neki jutarnji-dnevni look, ako uopće imam vremena za sjenila.

2.

Još jedan dnevni ali s linijom tuša. Uz jači ruž meni je i večernji.
Na kapku je 05 My Favourite Tauping, na unutarnjem kutu zlatno 04, Sweet Like Chocolate, ispod obrve 02 Cake Pop, a vanjski kut je zatamnjen s 06 Coffe Bean i s malo najtamnijeg sjenila iz Flormar P045 palete.



3.  I ovo je jedan doslovno petominutni look, ako ne računam lijepljenje trepavica, onda je desetominutni :D
Obrve su nešto jače, a na kapak sam najprije nanijela crnu jumbo Flormar olovku, kao bazu, na sredinu kapka zlatno 04 sjenilo, na pregib 05 taupe, a na unutarnji i vanjski kut oka tamnosmeđu nijansu iz Flormar P045 paletice.
Uz liniju trepavica i na donjem kapku je crna Avon Supershock olovka i na sredini donjeg kapka malo zlatnog 04 sjenila. Trepavice su Aura 01 Naturally Great



Iako me ruževi nisu privukli na prvi pogled, zbog svjetala u DM-u su mi svi djelovali presvijetli, kada sam ih ugledala i u CM-u pod drukčijim osvjetljenjem, uzela sam nijansu 03 Come Naturally, a i 05 Cool Nude, mi se sviđa.




Malo su zbunjujući nazivi, 05 Cool Nude nije hladna već topla nude, boja mesa. Pristajala bi djevojkama toplog podtona, koliko sam zapamtila nijansu, a možda je i jedna od onih nijansi koja svima pristaje.
03 come Naturally, koju imam ja, je hladna i stajala bi djevojkama hladnijeg podtona ili neutralnog. Ako vam Satin Mauve olovka nije pristajala jer je boja hladnija, neće ni ovaj ruž sigurno. Mješavina je nude, ljubičaste, mauve i pomalo sivkast, pa lice može djelovati isprano i umorno, ali je meni boja prelijepa i ja ću je sigurno nositi.



Ostale nijanse 01, 02, 04, su za moj ukus jako svijetle i nisam ih ni uzimala u obzir.
Sviđa mi se pakiranje, slično Longlasting liniji, samo je ambalaža u boji samog ruža.
Količina je 3.8 grama, cijena 4.85 KM, kao i cijena ruževa iz Longlasting linije, Ovaj je po kvaliteti i postojanosti sličan nijansama Longlasting ruževa koje već imam, jedino je Longlasting 14 Adorable Matt pigmentiraniji i postojaniji.

Miris je identičan Longlasting ruževima u crnoj ambalaži i ako vam smeta, onda vam se neće ni ovaj svidjeti.
Na usnama je ugodan, kremast, ne isušuje, neće ni naglasiti ljuskice i suhoću usana već ih sakrije. Srednje je pigmentiran, moram preći preko usana nekoliko puta da dobijem željenu boju. 
Iako ga nanosim u debljem sloju, nije toliko kremast da se razlije oko usana i to mi je plus. Ne uvlači se u borice i neće ostaviti onu ružnu crtu na unutrašnjem rubu usana. Na usnama traje par sati.


satin mauve+ 03 come naturally


Sviđa li se vama nešto iz I love Nude kolekcije?

Hvala na čitanju :-*

You Might Also Like

49 komentari

  1. Svidja mi se ova taupe nijansa, tacno bi mi mogla posluziti za obrva :D lookovi su ti divni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasenka <3
      Možda bi tebi bila svijetla, probaj nekad kad se zadesiš u DM-u na poslu :D

      Izbriši
  2. Imam sjenila 02 i 06, kao i ruž Come Naturaly. Jako mi se sviđa ova Essence nude kolekcija i kao što si rekla, odlična je za dnevni makeup.
    Lookovi su ti odlični!

    OdgovoriIzbriši
  3. My Favorite Tauping je definitivno moj favorit, odlično izgleda i vjerujem da ću ga kupiti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i moj :D mislim da bi se na svijetlim očima baš pokazala. prelijepa je.

      Izbriši
  4. Svidjaju mi se fotke :D I sminka! Salu na stranu, senkice su zanimljive, ali neutralne nisu moj fah, kao ni ovaj ruz. Najvise mi se svidja (plavozeleni) lak :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Lak je Catrice iz Ultimate kolekcije, 36 Mint me up, ali mislim da im nije više u asortimanu.

      Izbriši
  5. Lepa ženo 3.look mi je najbolji. Volim takav makeup. Nisam uspjela naći nijansu ruža za sebe medju nudaćima, ali sjene bi mogle proći......

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene si zainteresovala za ovaj ruž. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj ga, boja mi je lijepa, a ako su ti se svidjeli Longlasting ruževi, i ovaj će. Iskreno mislim da se za toliko novca mogu uzeti kvalitetniji i postojaniji ruževi iz GR i Flormar asortimana, ali mi se boja svidjela, pa sam ga kupila.

      Izbriši
  7. Divne su i senke i ruz. Taupe senka je najlepsa, ali ipak imam nesto slicno, da ne kazem dve senke :D, pa da ne gomilam dodatno. A ruz sam mislila da kupim 05, iako mi je na oko lepsi 03. :D
    Mislim da bi mi ipak bolje stajala malo toplija varijanta. Ili bolje da narucim Avon Tawny Rose. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tawny Rose je možda sličan petici, nisam sigurna. Budući da ga imam, petica mi ne treba. Finiš je sličan, Možda su mrvicu pigmentiraniji Essence i kvalitetnija je ambalaža. Za Tawny Rose sam sigurna da ne isušuje, nitko se još nije žalio, a kod Longlasting Essence mi se dešavalo da su mi usne suhe ako ih nosim čitav dan, ovaj nude me još nije isušio, ali nosim ga tek desetak dana, ne znam kakav bi bio da je hladnije vrijeme :D
      A taupe nijansi nemam puno, Maybelline CT i jednu mat ,svijetlu sasvim, od Catrice, pa sam imala opravdanje da uzmem i ovu :D

      Izbriši
  8. super su nijanse sjenila, a i ruž je lijep :)
    a lako ti kad si lijepa pa ti sve lijepo stoji :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Divne li su divne sjenice :-D

    OdgovoriIzbriši
  10. My favourite tauping je stvarno najljepši <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Gledala sam, ih promatrala, ali nisam kupila. I sada me posle tvoje recenzije, ponovo kopkaju. :D Dopadaju mi se 02 i 05, i mislim da će izbor pasti na njih. Inače, jako si ih lepo iskoristila i kombinovala. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Od svih nijansi koje sam vidjela najviše me je zainteresiralo 05 sjenilo i nisam se pokajala, slažem se sa svime što si napisala o njemu!

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako lijepo :D Nemam nijedan proizvod iz Nude kolekcije . Ali namjeravam si kupiti barem ruž definitivno :) Lijepe slike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) pogledaj i onaj iz longlasting linije, nijansa 06 Barely There je također lijepa nude nijansa.

      Izbriši
  14. Joj definitivno su sjenila odlicna...svidjaju mi se boje ,jos ako se lijepo prenose na kapak...ma savrseno sigurno cu uzet 2 ,4 i br. 5 ...odlicna recenzija kao i inace

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :D ja sam zadovoljna, nadam se da ce i tebi biti dobra.Vidjet ces kako je 05 mekano, kao svila :)

      Izbriši
    2. Oprosti sto gnjavim....daj mi reci jel se br 02 moze koristiti kao higlihter na obrazima ?

      Izbriši
    3. Ma naravno da ne gnjavis, pitaj slobodno sta god te zanima. Kao highlighter na obrazima je jako blag i suptilan, moze se i tako koristiti, ali ja volim da se malo jace presijava pa nisam zato navela da moze i na obraze. Skoro da se i ne primjecuje taj sjaj i mora se staviti malo veca kolicina da se vidi.

      Izbriši
  15. Ovaj zadnji look koji si napravila sa umjetnim trepavicama je predivan!! Ja sam isto kupila tu nijansu ruža, ali ju još nisam stigla isprobati ;)!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :*
      Maži odmah sutra :D Ni ja nisam mogla čekati sunce da ga uslikam, ja sam ga mazala čim sam kupila pa slikala korišten, jest da malo neurednije izgleda, ali...šta da se radi.

      Izbriši
  16. Mene su najviše zanimali ruževi, ali kad sam ih vidjela u dm-u nijedan mi se nije dopao. :/ Kupila sam jedno sjenilo nemam pojma koja je nijansa jer je naljepnica na tom dijelu i ne znam mu naziv, ali je odlično :D I lakovi su super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. isto mi se desilo, djelovali su mi tako bezvezno i dosadno pod svjetlima u dm-u, dok nisam malo bolje pogledala i odmaknula se od stalka :D i također su mi naljepnice preko naziva sjenila XD tražila sam po netu kako se zovu, uspoređivala svoje slike s onima na stranici, pogađala ....

      Izbriši
  17. Imam ruž 03 come Naturally i nijansa mi je predivna, no isušivao mi je usnice pa ga nosim s oprezom :D Od sjenila sam si izabrala My Favourite Tauping i Sweet Like Chocolate te se slažem da je My Favourite Tauping najljepša nijansa u ovoj kolekciji i odlična je za pregib kapka u gotovo svim kombinacijama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se srecom jos nije desilo, a desavalo mi se zimi s obicnim longlasting, nekad. Nije drukciji teksturom, moguce je, ako primijetim, dodat cu u post.
      Tauping je meni super skroz, bojom i teksturom

      Izbriši
  18. Meni su sve nijanse fenomenalne, ne mogu da se odlucim koja mi je najdraza. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni su :D a ona dva svjetlija sjenila nisam uzela samo zato jer imam Catrice Vanillaty Fair, Velvet Matte sjenilo, koje je prekrasno, pa mi nije trebalo još svijetlih :D

      Izbriši
  19. Super su mi ova sjenila, jos da su sasvim mat uuu :) gdje bi im bio kraj...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim mat, a nisu mi loša ni ova polumat, sviđaju mi se. Uopće nisu napadno šimerasta na očima i kad se samo ona koriste i ne kombiniraju s mat sjenilima, baš su mi lijepa.

      Izbriši
  20. Imam Cofee bean i voljela bih da se shimmer malo više vidi na kapcima ali što je tu je. :D Nijansa je baš po mom guštu pa osim toga nemam neke zamjerke. My Favorite Tauping nabavljam čim budem išla u grad. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nabaviiiiii :D vidjela sam danas rumenilo catrice, ono fino rozo Ken..nešto...i uspijela odoljeti :D

      Izbriši
  21. Želim my favourite t., kao i većina :) Nijanse karmina me nešto nisu raspametile, doduše, mene teško svetao karmin može raspametiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne diskriminiraaaaj :D ja volim sve i svijetle i tamne, tamne malo više :D
      ( ne mislim na one skroz svijetle da se razumijemo)

      Izbriši
    2. Misliš "pila sam jogurt, ostalo mi na usnama" karmine? xD Okkk, izvini što sam uvredila tebi omiljenu stvarčicu na svetu u svim oblicima, nijansama i cenovnim rangovima :D

      Izbriši
    3. Ok, lijepa si, oprostit cu ti.
      Nemoj vise nikad. XD

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt