Artdeco camouflage cream Catrice

Catrice, Flormar, Artdeco kamuflažni korektori

11:02Anela


Kamuflažni korektori su kozmetički proizvodi koji pružaju potpuno prekrivanje, a namijenjeni su sakrivanju većih nepravilnosti na licu: prištića, akni, ožiljaka, hiperpigmentacija i dosta izraženih podočnjaka. Često ovakvi korektori imaju u sebi primjese zelenih/žutih/ljubičastih pigmenata, kako bi što bolje neutralizirali nepravilnosti na koži.

Mislim da su najpoznatije drogerijske kamuflaže one brenda Artdeco. Nisam sigurna koliko nijansi u ponudi kod nas ima. Na stranici vidim 15, a kod mene u CM-u nema više od 5-6 nijansi, ne znam točno. Nijansa najbliža mojoj boji kože, a da je i kod nas ima u ponudi, je ona s oznakom 8, međutim, previše je tamna za moj ten, pa je nisam ni uzimala u obzir i tražila sam alternativu. Nabavila sam Catrice kamuflaže, najprije 02 jer je bilo ljeto i odgovarala mi je, prije par mjeseci na nekom sniženju i 01. Flormar su mi zapale za oko jer sam vidjela odličnu recenziju kod Ene na blogu, pa sam morala izvidjeti kakve su i nisam se pokajala, naprotiv, dijelimo pozitivne dojmove.



Ovakvi proizvodi su u pravilu teški za osjetljivu i tanku kožu oko očiju, ali ako vam stvarno treba jako prekrivanje na tom području, imajte ovo na umu:

1. Dobro pripremite i nahranite kožu, u suprotnom će kamuflaže dodatno istaknuti suhoću i pobjeći u borice oko oka.
2. Ako se proizvod ne nanosi lako, zagrijte ga na nadlanici.
3. Što se nanošenja ovakvih proizvoda tiče, treba biti lake ruke. Dok tečne korektore na podočnjake volim nanijeti prstima, pri nanošenju kamuflaže volim koristiti sintetički kist i to tako da jednom stranom kista nanesem vrlo tanak sloj proizvoda na željeno područje, a drugom stranom kista proizvod utapkam i izblendam da se ne vide granice. 
4. Nemojte pretjerati s količinom, proizvoda treba stvarno mrvicu.
Previše proizvoda=cakey izgled=dodatno naglašavanje borica oko očiju.
5. Proizvod treba fiksirati kamenim ili puderom u prahu i on ne mrda. Artdeco kamuflaže postaju vodootporne

Kamuflaže ne nanosim na cijelo područje ispod očiju, samo na ovaj unutrašnji dio, uz nos, gdje mi je koža ljubičasto-plava ako sam umorna ili bolesna.
Ništa mi ne osvježi lice i ne podari odmorni izgled kao posvijetljeni podočnjaci i neko ružičasto rumenilo na licu.
Ne nosim ih ispod očiju svaki dan, mogu isušivati osjetljivu kožu.

Što se tiče nanošenja na ostatak lica, volim i tu koristiti kist, ali u žurbi nekada koristim i prste, osobito kad neka flekica nije velika, ali je puder ne prekrije, pa samo natapkam kamuflažu preko.
Ako je u pitanju neko ogromno i upaljeno potkožno čudovište, kamuflažu nanesem ispod pudera, pa puder nabockam preko, pa opet kamuflažu, ako baš treba, pa sve fiksiram puderom u kamenu ili prahu.


  • CATRICE

lijevo 010, desno 020

sastav:

Catrice Camouflage Cream dolaze u malenim plastičnim posudicama, imaju 3 grama proizvoda, jako sporo se troše, koštaju oko 6 KM.
Najkremastije su, postaju sve mekše što se više troše.
Jedno sam ih vrijeme koristila i kao baze za sjenila, ali moji kapci nisu masni pa se mogu provući i s korektorom umjesto baze, ako ga fiksiram. I taj posao su odlično obavljale, sjenilo se ne bi nakupljalo.
Koristim ih za nepravilnosti na licu, 020 ljeti, 010 mi trenutno odgovara.



Na slici dolje nemam nikakvu šminku osim kamuflaže u nijansi 010. Kada se nanese i puder, ovo puno bolje i prirodnije izgleda.



  • ARTDECO


Artdeco Camouflage Cream je najtvrđa i najsuvlja. Moja je u nijansi 02 ( neutralizing yellow), vrlo, vrlo svijetloj žućkastoj, skoro bijeloj boji. Nije za nepravilnosti na licu, svjetlija je od boje moje kože, ali mi je odlična za taj plavičasti predio uz nos. Teže se razmazuje jer je malo suvkasta, najbolje je nanesem kad je malo zagrijem na nadlanici, uzmem sintetički kist, nanesem gdje želim i blendam kistom, nanosim sloj po sloj ako treba, nikada odjednom veću količinu.
Za nepravilnosti na licu pogledajte neke druge nijanse, kao npr. 1 ili 8. Dobra bi bila za one raskopane bubuljice, baš zato što je tako suvkasta. Košta oko 11 maraka, sadrži 4.5 grama proizvoda. 




Nosila sam je na slici ispod, jer je Heroine ljubičast, pa se plavi i ljubičasti podočnjaci još više ističu ako se ne prekriju. Predio ispod očiju izgleda posvijetljeno, nema plavičastih tonova:




  • FLORMAR





Flormar kamuflaže su mi ugodno iznenađenje, za nepune 3 marke pronašla sam korektore teksturom i performansom vrlo slične onima Artdeco. Na površini oksidiraju pa se čine tamnijim, ali meni na koži ne mijenjaju boju.



Na dodir su jednako suhe kao Artdeco, možda i više, ako ih ne koristite duže vrijeme, ali zbog topline prstiju odmah omekšaju i lako se nanose i dobro razmazuju, puno bolje nego AD. Koristim ih za sve i svašta, od nepravilnosti na licu do sakrivanja podočnjaka. Ne bježe u borice, čak i kada ih ne fiksiram, osim ako mi se omakne pa nanesem previše proizvoda ili ako mi je koža na tom dijelu baš suha. Odlično izgledaju.

Nijanse 01 i 02 su jednako svijetle i vrlo, vrlo slične, razlikuju se jedino što 01 mrvicu hladnija, a 02 malo neutralnija, ali mi se čini da obje vuku na rozikasto, to se posebno vidi dolje gdje su pored Bourjois HM pudera, a on je žut.






korištena nijansa 02, FM kamuflaže


ispod oka lijevo je nijansa 01, desno nijansa 02


Suhoća:
1. Artdeco (najteže se nanosi)
2. Flormar
3. Catrice

Prekrivanje:

Svi korektori imaju potpunu moć prekrivanja, važno je izabrati pravu nijansu, ovisi od boje nepravilnosti koju želite sakriti:
zelena-neutralizira crvenilo
žuta-neutralizira ljubičastu
narančasta-neutralizira plavu
...


Izbor nijansi:
1. Artdeco ( nisu sve nijanse dostupne kod nas)
2. Flormar
3. Catrice

Cijena/količina
1. Flormar (najpovoljniji)
2. Catrice
3. Artdeco ( često su sniženja pa ga možete kupiti po povoljnijoj cijeni)




Hvala na  čitanju :*

You Might Also Like

31 komentari

  1. Ja sam sokirana, ti imas bubuljicu.
    Hocu i ja Flormar, hoces bit dusa pa kupit, das mi nadam se uzivo? No more postaaaariiii :D
    Iskupi se sto mi nisi rekla za piling godinama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam vise, prosla je cim je posluzila za recenziju. Hahahah XD :P
      Hocu bona, sta god hoces.

      Izbriši
  2. I meni se svidjaju ti flormar. Hoću i ja. I hoću i ja uživo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Catrice kamuflaže su super, stalno ih koristim na sebi i drugima. Flormar bih rado probala.
    Predivno ti stoji Heroine <3

    OdgovoriIzbriši
  4. artdeco nisam probala, sa catrice sam veoma zadovoljna a u galantu sam uzela i flormar koja mi se čak i malo više svidjela i svjetlija je, ja sam uzela 03 i ona mi se čini svjetlija od 01 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li i ona ide na rozu? Na stranici je ona najhladnija, tester nisam ni pipkala: D

      Izbriši
  5. Ja znam da su artdeco odlični, moja prijatejica ima vitiligo i njoj to uspije pokriti i ujednačiti ten! Mene si zainteresovala sa ovim Catrice sad ću ja još malo u SA pa pravim spisak čime se počastiti hahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, meni su stvarno dobre. Rumenila, ruzeve i neka mono sjenila i velvet matte sjenila, obavezno ispipaj :D

      Izbriši
  6. Imala sam AD kamuflazu i odlicno prekriva, samo sto sam ja imala tada najsvetliju nijansu 6 koja mi je bila previse tamna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Steta sto nemamo ni mi sve nijanse, vani je izbor bas ogroman. I meni je bila nijansa problem, pa ne nadjoh nista za lice. 2 je suvise svijetla za ostatak lica.

      Izbriši
  7. Catrice koristim po potrebi. Ipak mi je malo preteška za područje oko očiju, ali za bubuljice odlično posluži!! Flormar kamuflaže mi se čine zanimljive, i sigurno ću ih isprobati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa jesu, teske su za svaki dan i meni, a ponekad bas zatrebaju :D javi kako si zadovoljna ako uzmes :)

      Izbriši
  8. I ja koristim Catrice 010 i jako sam zadovoljna. Koristim ga samo za nepravilnosti, za podocnjake mi je jako.
    Odlicna recenzija. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sonja :) Ni ja ne stavim kamuflažu na čitav dio ispod oka, samo na pola podočnjaka, na unutrašnju stranu uz nos, ako baš treba.

      Izbriši
  9. Imam cuvenu Artdeco kamuflazu, dugo sam se pitala je li zaista vredna tolikih hvalospeva, i uverila sam se da jeste :) Pokriva mi sve nepravilnosti, bubuljice, oziljke od istih, crvene flekice..Fantasticna je ! Svi dotadasnji korektori su pali u zaborav, mada mogu reci da je jako dobar bio Aurin korektor u stiku (koji je sad reformulisan). Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Auru, trenutno sam pokrila tonove i nijanse ovim korektorima sa slike, ne tražim više :D Kamuflaže stvarno kamufliraju sve nepravilnosti, rijetki su dani da ne posegnem za nekom od ovih, a treba jako mala količina, baš dugo, dugo traju..

      Izbriši
  10. Odličan post! Blago tebi kad ovakve možeš staviti i na podočnjake, ja bih posle pola sata izgledala kao stara starica ma koliko pripremila kožu i ma koliko malo korektora stavila. S druge strane, za pokrivanje su mi sjajni, pogotovo Artdeco.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) A razumijem, nekad nije do tehnike nanošenja nego do toga kakva je koža. Meni funkcioniraju i na podočnjacima, ali ne na čitavom području.

      Izbriši
  11. Moracu da probam Catrice, bas mi se dopada kako prekriva. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Koristim Catrice već skoro dvije godine i pokazao se dobar za bubuljice i tako te sitne nepravilnosti, zbilja prekrije i što treba i što ne treba a još za te pare. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala na ovom postu, bas znaci kad se ovako uporede proizvodi..jer nisam sigurna koji proizvod da nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na čitanju i komentaru, ako sam išta ostavila nejasno, slobodno pitaj, drago mi je ako mogu pomoći.

      Izbriši
  14. Dugo se baš dvoumim između catrice i flormara i nikako da se odlučim. Podočnjake baš i nemam više bih ga koristila za akne i ožiljke. Pa koji više preporučuješ? I super ti je post sreća pa sam ga našla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Zavisi kakav ti je ten. Ako si hladnog podtona i svijetla, mozda ce ti vise odgovarati Flormar, a ako ti je ten zuckast, onda bi catrice bio bolji izbor. Hvaljena je i rimmelova kamuflaza, ona u crvenoj teglici, ali ja nisam probala.

      Izbriši
  15. Ja imam tamne plavo-ljubicaste, usjecene podocnjake...pa se dvoumim izmedju Flormar i Artdeco. Da li je trajnost kod Flormar kamuflaze isto citav dan kao kod Artdeco? Po ovome sto si napisala vidim samo razliku u nijansi i cijeni. :-) Da li je ima i sto se tice prekrivne moci i trajnosti? Inace imam masnu kozu. Imas li neku preporuku za bazu za sijenku, koja bi trajala citav dan, za masnu kozu? Post ti je odlican inace i ti si zaista prelijepa. :-) Bojana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Bojana, najprije se želim izvinuti što odgovaram ovako kasno, odavno me nije bilo na vlastitom blogu :D
      Ovako, ja ne koristim kamuflaže na čitavim podočnjacima, samo onaj dio koji je bliže nosu jer tu mi je ljubičasto, a idući ka vanjskom kutu, prema sljepočnici imam borice pa tu ni ne stavljam kamuflaže jer me isuše i uđu u borice. rekla bih da je artdeco kamuflaža ipak malo trajnija, jer je suvlja, mada meni izguraju obe kroz dan.
      Sto se tice baze za sjenila, meni Avon baza dobro drži sjenila, mana joj je što mi se osuši na pola teglice.
      Hvala ti puno na komplimentu :) <3

      Izbriši
  16. Gde se mogu naruciti artdekovi korektori u stiku zeleni za crvenilo iz Teslica sam kod nas ga u cm slabo ima

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt