i Herb njega lica recenzije

Thayers Witch Hazel & Lavender tonik za lice

21:37Anela


Tonik za lice je proizvod koji se nanosi na očišćenu kožu, prije seruma, ulja ili kreme. Tonik nije proizvod za čišćenje lica, skidanje šminke i sl., to nije njegova uloga. Može imati različite namjene, ovisno o tipu kože, pa tako postoje tonici za suhu kožu, osjetljivu, masnu, nečistu, s proširenim porama...Razlikuju se po svom sastavu, pa tako tonici za suhu kožu ne bi trebali sadržavati alkohol, trebali bi vlažiti i umiriti kožu nakon čišćenja i umivanja. Tonici za masnu kožu obično sadrže alkohol u nešto većoj koncentraciji i adstringense, tvari koje ''stežu'' pore, pa one izgledaju manje.
Kao tonici za lice služe i hidrolati i termalne vode.

Ja nisam imala običaj koristiti tonik za lice. Nekada ranije sam koristila Balea tonike samo na T-zoni, a onda sam otkrila micelarne i zaboravila na tonike.
Micelarne otopine nisu isto što i tonici za lice. Njihova uloga je da uklone nečistoće i šminku s lica, a ne da toniziraju kožu.
Budući da ne perem lice svaki dan jer se borim sa suhom i ekcemu sklonom kožom na obrazima, dobro mi dođe tonik, da osvježim lice i uklonim tragove micelarne ili masnog osjećaja na licu poslije dvofaznog sredstva za uklanjanje šminke.
Thayers ima odlične recenzije na i-herb stranici, pa sam odlučila da ga probam, posebno nakon što sam pročitala sastav. Znam da su ga i kolegice hvalile i da sam čitala pozitivne recenzije, ali kod koga, ne mogu točno da se sjetim.
Bočica je plastična, količina izdašnih 355 ml. Miris nažalost nije pravi miris lavande, koji sam ja očekivala, malo mi vuče na neki deterdžent, ali fin, ne smeta mi i blag je. Ni ne osjetim ga nakon što obrišem lice.
Tek nakon što sam probala ovaj tonik, shvatila sam koliko jedan tonik za lice može biti dobar. Sve ranije me isušivalo i zatezalo, ali nakon ovog, ništa. Najbolje je što na licu imam osjećaj kao da sam namazala neku hidratantnu kremu pa se ona dobro upila. Koža je mekana, elastična, glatka, bez ikakvog ljepljivog ili uljanog osjećaja na licu.
Sastav piše na poleđini naljepnice, pa kako je tekućina sasvim prozirna, lako se pročita:

Pored vode, količinski je najviše zastupljen sok lista aloe vere (smiruje nadraženu kožu, protuupalna i antibakterijska svojstva, potiče epitelizaciju i obnovu kože), glicerin (ovlaživač), ekstrakt Hamamelis Virginiana (antioksidans, djeluje protuupalno i adstringentno-smanjuje crvenilo, svrab, otekline, sužava i čisti pore), hidrolat lavande (djeluje regenerativno, antibakterijski, umirujuće). Tonik ne sadrži alkohol, parabene ni ftalate.

Kupila sam ga ovdje (klik), i pored mog primjerka, dostupno je još 7 verzija. Najbolje je ocijenjen Rose Petal tonik. Mislim da ću njega probati nakon što ovaj potrošim.


Ukoliko niste ranije naručivali s iherb.com, imat ćete pravo i na 5 ili 10 dolara popusta, ovisno o iznosu kojeg potrošite, pa što im više para ostavite, veći popust daju.
Da biste ostvarili taj popust trebate ukucati nečiji kod. Moj kod je VVB740. I vi ćete nakon registracije dobiti svoj kod koji možete dalje dijeliti poznanicima koji će također imati popust nakon što ga iskoriste, a i vama od svakog korištenja koda na iherb account sjedne nekoliko centi, koje možete koristiti pri sljedećoj narudžbi.

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

17 komentari

  1. O Thayers tonicima sam čitala davno kod Anaviglam i čula sam same pohvale. Trenutno koristim i Afroditin, ali red bi bio da i Thayers isprobam kad su već toliko hvaljeni. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisu bez razloga hvaljeni :D ako budes imala mogucnost, svakako probaj.

      Izbriši
  2. Imam ovaj tonik zapisan i sigurno će doći na red za isprobavanje. Drago mi je da sada imam i tvoju potvrdu da ti paše!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da ce i tebi odgovarati, ako mene ne pecka i ne zateze lice, nece nikog :D

      Izbriši
  3. Super mi je što NE miriše po lavandi,ne volim taj miris.
    imam suhu kožu i baš tražim tonik koji će je lijepo hidratizirati tako da mi je ova recenzija bila jako korisna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ja sam ga uzela zbog lavande, inace bih uzela rose petal. :D meni je lavanda jedan od ljepsih mirisa. hidratizira i umiruje, mozda je ovaj to sto trazis.

      Izbriši
  4. Haj super sad i ovo hocu sa iherba :P Htjela sam jedan a sad hocu i ovaj drugi. pf.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, moja wl s iherba je bas podugacka... svasta hocu. bas mi zao sto nema kod nas onih ljepota.

      Izbriši
  5. Ne volim ni ja lavandin miris. A meni font ovih tonika izgledaju kao na onim vestern filmovima... Ono kada pise saloon,hahah... Jos da su nacrtali Lucky Lukea na njima. Svasta,mene...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene i meneeee, kaubojska slova :D ali nema whiskeya unutra, kazu :D

      Izbriši
  6. Obožavam Thayers tonike :D Imala sam ovaj i od breskve, a sada imam original bez mirisa i također je odličan. Planiram ih sve isprobati jer su mi to najbolji tonici koje sam ikad probala i svaki mjerim s njima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam samo ovaj probala, drago mi je cuti da su i ostali jednako dobri. nisam ni znala da mi treba tonik dok nisam Thayers isprobala :D

      Izbriši
  7. Uh, ja sam Thayers tonike jedno pet puta stavljala u korpu i vadila iz nje u Mulleru u Zagrebu, doduše tipovala sam na onaj sa ružom, ovaj mi nije zapao za oko, ali već se vidim kako sledeći put kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ja nisam ni znala da ih ima u mulleru u zg :D to je odlicna vijest, sjecas li se mozda cijene?

      Izbriši
  8. Vadiš mi zazubice ovom recenzijom :D. Baš su hvaljeni ovi tonici sa svih strana, a ja nikako da se odlučim na kupovinu s iherba. Bojim se da mi ne dođe paket i spušim lovu. :/
    Trenutno koristim Loccitane karite tonik, koji mi je već pri kraju i morat ću obnovit kupnju, i meni je on stvarno odličan. Kao i ti s ovim tonikom, tako i ja s Loccitaneom imam osjećaj ugode kao da sam nanijela kakav serum ili kremu. Čak ponekad kad sam lijena za sve korake njege, samo dobro očistim lice, pošpricam tonikom i odem spavat i koža mi i dalje bude mekana iako nisam koristila ništa za hidrataciju kasnije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OK, sada ja Loccitane moram isprobati :D
      Dobra ideja sa špricanjem na kožu, mogla bih presuti manju količinu u bočicu s raspršivačem. Kao da se baci ovako na blaznici dosta, šteta tonika.

      Izbriši
    2. Vjeruj da je puno lakše kad se pošprica, već dugo ne koristim blazinice za nanošenje tonika. :D Možeš i malo na dlan ruke staviti pa na lice, ali treba paziti da se ne prolije.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt